Πότε μπορώ να κάνω μπάνιο το γατάκι;

elissavetstar

Νεοφερμένο μέλος

Η elissavetstar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Σε λίγες μέρες θα πάρω ένα περσικό γατάκι.πότε μπορώ να αρχίσω να το κάνω μπάνιο? και πότε ειναι η κατάλληλη ηλικία για να το εμβολιάσω?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ποσο μικρο ειναι το γατακι? κι αν επιτρεπεται απο που θα το παρεις?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απο ενα pet shop!! δεν εχω ιδέα πόσο μικρό θα είναι;)

απο ενα pet shop!! δεν εχω ιδέα πόσο μικρό θα είναι;)
δεν ξερεις ποσο μικρο θα ειναι?:confused:
μαλλον δεν εχεις ενημερωθει σωστα, καλο θα ηταν να σου πουμε μερικα πραγματακια να γνωριζεις.
διαβασε αυτο το αρθρο και θα καταλαβεις γιατι δεν πρεπει να παρεις απο πετ σοπ.
https://www.mypetz.gr/threads/Θέλω-γατούλα-ράτσας-τι-να-προσέξω.225873/

πατα στο google ή στο youtube puppy mills και δες απο που προερχονται ολα τα ζωα που ειναι σε πετ σοπ..επισης να σου πω οτι τις προαλλες ειχα παει σε ενα πετ σοπ και ειχαν γατακια και σκυλακια τοσο μικρα(2 μηνων) που ηταν κουλουριασμενα και ετρεμαν..αν εχεις την δυνατοτητα να το ακυρωσεις μην παρεις απο εκει και απευθυνσου σε καποιον εκτροφεα..

οχι το γατακια το συγκεκριμενο πετ σοπ τα φερνει μονο με παραγγελιες ,γιατι ειναι μικρο.αρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα!:hmm:

και επισης θα μου φερουν και πιστοποιητικα και εγγυηση

τι να σου πω..δικια σου η αποφαση..εγω παντως δεν θα επαιρνα ΠΟΤΕ ζωο απο πετ σοπ..ΠΟΤΕ...οτι και να ελεγε,οσο μικρο και να ηταν, οτι χαρτια και να μου εφερναν..και πολλες φορες αυτα τα χαρτια ειναι πλαστα;)

οχι το γατακια το συγκεκριμενο πετ σοπ τα φερνει μονο με παραγγελιες ,γιατι ειναι μικρο.αρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα!:hmm:
δυστυχως , τα παραγγελνει οπως καθε πετσοπ που πουλαει ζωα απο τα puppy mills. :/::/:
και επισης θα μου φερουν και πιστοποιητικα και εγγυηση
τι πιστοποιητικο? και εγγυησεις επισης δινουν, για αλλαγη αν ειναι "ελαττωματικο".

οι εκτροφεις και οχι τα puppy mills, δινουν τα γατακια μετα τους 3 μηνες, μαζι με το πρωτο του εμβολιο, αποπαρασιτωσεις, και αναπαραγουν γονεις ελεγμενους για pkd και αλλες κληρονομικες ασθενειες που εχουν τα γατακια ρατσας, ειδικα τα περσικα..
οσα λεφτα παραπανω θα δωσεις για γατακι απο αναγνωρισμενο εκτροφειο, τοσα θα γλυτωσεις απο εξετασεις και γιατρους. και θα εχεις ολα τα πιστοποιητικα απο γονεις, βιβλιαριο υγειας, και το pedigree του.

για καλο στα λεμε αυτα, καλυτερα να αποφυγεις τα πετσοπ, οι περισσοτεροι εδω δεν αγοραζουμε τπτ απο πετσοπ που πουλανε ζωα ή κανουν παραγγελειες..:/::/::/:

ο κυριοτερος λογος που το εμπιστευομαι ειναι γιατι ειναι γνωστος μας ο ιδιοκτητης του πετ σοπ,και δεν νομιζω να γινει καμια βλακεια!

Σε λίγες μέρες θα πάρω ένα περσικό γατάκι.πότε μπορώ να αρχίσω να το κάνω μπάνιο? και πότε ειναι η κατάλληλη ηλικία για να το εμβολιάσω?:)
Πολύ σωστά όσα ανέφεραν παραπάνω τα κορίτσια.
Μπάνιο γενικά στα γατάκια δεν κάνουμε ποτέ, παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη (π.χ. αν πέσουν μέσα σε λάσπες, σε ασβέστη κλπ.).
Πήγαινε στον κτηνίατρο της επιλογής σου και ζήτα να σου πει για τη φροντίδα και τα εμβόλια του γατιού. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη... :hmm:
Τα περσικά γατιά θέλουν ειδική περιποίηση. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάρεις περσικό.

Επίσης: στο φόρουμ αυτό απαγορεύονται οι αναφορές σε αγοραπωλησίες ζώων.

τα περσικα ομως ξερω πως πρεπει απο μικρη ηλικια να τα κανεις μπανιο για να συνηθισουν.και εξαλλου το μπανιο ειναι απαραιτητο ωστε μετα να χτενιστει η γουνα τους απο κομπους!
το θεμα ειναι πως δεν εχω ρωτησει ακομα την καταλληλη ηλικια για να μπορεσω να το κανω μπανιο

Ζωη τα περσακια τα κανουμε μπανιο μια φορα το μηνα..ειναι απαραιτητο για την τριχα τους..βεβαια εγω τωρα τον χειμωνα κανω μια φορα στον 1.5-2 μηνες..αλλα και παλι ειδικα για τα περσακια που ειναι τοσο ευαισθητα σε ασθενεις κλπ δεν θα ρισκαρα να παρω απο πετ σοπ..

τι να σου πω..δικια σου η αποφαση..εγω παντως δεν θα επαιρνα ΠΟΤΕ ζωο απο πετ σοπ..ΠΟΤΕ...οτι και να ελεγε,οσο μικρο και να ηταν, οτι χαρτια και να μου εφερναν..και πολλες φορες αυτα τα χαρτια ειναι πλαστα;)
το θεμα...δεν ειναι μονο τα πιστοποιητικα...το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να στηριζουμε πετ,που πουλανε ζωα...ειναι οτι χειροτερο....αν κανεις δεν επαιρνε ζωα απο αυτους...απλα δεν θα φερνανε και θα μενανε απλως στα ειδη ....ειναι ο νομος της προσφορας και της ζητησης,γνωστος αιωνες τωρα...δεν παιρνουμε,δεν φερνουνε...πολυ απλα...:)

ΥΓ...λαθος παραθεση δεν ηθελα να κανω σε εσενα ηλιανα μου...

τα περσικα ομως ξερω πως πρεπει απο μικρη ηλικια να τα κανεις μπανιο για να συνηθισουν.και εξαλλου το μπανιο ειναι απαραιτητο ωστε μετα να χτενιστει η γουνα τους απο κομπους!
το θεμα ειναι πως δεν εχω ρωτησει ακομα την καταλληλη ηλικια για να μπορεσω να το κανω μπανιο

εγω την πηρα 3.5 μηνων..αφου περασε η περιοδος τωμ εμβολιων που τοτε δεν κανει να τα κανεις μπανιο την εκανα μπανιο..δηλαδη υπολογιζε μετα απο 1.5 μηνα περιπου..

ναι εχετε δικιο τα γνωριζω ολα αυτα σχετικα με τα πετ σοπ αλλα επειδη μου εκλεψαν το γατακι μου μια φιλη μου μου εκανε εκπληξη και παρειγγειλε απο πετ σοπ που γνωριζει τον ιδιοκτητη το γατακι!δεν μπορω δυστυχως να ακυρωσω την παραγγελια τωρα:(

παντως στενοχωριεμαι παρα πολυ που υπαρχουν ακομα ατομα που δεν ειναι ενημερωμενα για το τι γινεται στα πετ σοπ..ή ατομα που πιστευουν οτι ενα απο αυτο ειναι αθωα..και καθε φορα που βλεπω ζωακια στις βιτρινες εξοργιζομαι..

συνηθως τα γατακια δεν τα κανουμε μπανιο για να ξεμπερδεψουμε τους κομπους. Αντιθετα μαλιστα, ειναι χειροτερα να προσπαθεις να ξεμπερδεψεις τον κομπο οταν ειναι βρεγμενος. Εγω θα το εκανα μπανιο μονο σε περιπτωση που λερωνοταν (πχ μετα την τουαλετα) και δεν καθαριζε με βρεγμενο πανακι. Πιο σημαντικο ειναι να μαθεις το γατακι να ανεχεται το χτενισμα για 15-30 λεπτα καθημερινα, παρα το μπανιο.

Οσο για το γατακι που θα το παρεις απο το συγκεκριμενο μερος, θα σου ελεγα πρωτα να ρωτησεις αν εχουν γινει εξετασεις για PKD (πολυκυστικα νεφρα) πριν το παρεις. 1 στα 2 περσικα φερει αυτη την ασθενεια η οποια οδηγει την γατα προωρα στον θανατο και δεν θεραπευεται. Αν το επαιρνες απο εκτροφεα δεν θα υπηρχε λογος να ανησυχεις για PKD γιατι αυτοι τα προσεχουν αυτα.

συνηθως τα γατακια δεν τα κανουμε μπανιο για να ξεμπερδεψουμε τους κομπους. Αντιθετα μαλιστα, ειναι χειροτερα να προσπαθεις να ξεμπερδεψεις τον κομπο οταν ειναι βρεγμενος. Εγω θα το εκανα μπανιο μονο σε περιπτωση που λερωνοταν (πχ μετα την τουαλετα) και δεν καθαριζε με βρεγμενο πανακι. Πιο σημαντικο ειναι να μαθεις το γατακι να ανεχεται το χτενισμα για 15-30 λεπτα καθημερινα, παρα το μπανιο.

Οσο για το γατακι που θα το παρεις απο το συγκεκριμενο μερος, θα σου ελεγα πρωτα να ρωτησεις αν εχουν γινει εξετασεις για PKD (πολυκυστικα νεφρα) πριν το παρεις. 1 στα 2 περσικα φερει αυτη την ασθενεια η οποια οδηγει την γατα προωρα στον θανατο και δεν θεραπευεται. Αν το επαιρνες απο εκτροφεα δεν θα υπηρχε λογος να ανησυχεις για PKD γιατι αυτοι τα προσεχουν αυτα.

ηρω στα περσικα ειναι απαραιτητο το μπανιο ετσι κι αλλιως περισσοτερο απο οποιαδηποτε φυλη..

οσο για τις εξετασεις και να ρωτησει πιστευεις οτι θα τους πουν την αληθεια?εγω δεν νομιζω:down:

ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σου sakura-chan αυτο θα κανω αυριο!το πετ σοπ μπορει να επικοινωνησει με τον αρμοδιο για να με ενημερωσει!ετσι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back