elvenstar
Επιφανές μέλος
και το ψυχικό κόστος; Αυτό είναι το σημαντικό ότι θα δεθείς μαζί του θα το αγαπήσεις κ κάποια στιγμή (χτυπαω ξύλο βέβαια να μην είναι έτσι) μπορεί να νοσήσει κ άντε κ σου επιστρέφει τα χρήματα θα μπορέσεις να το διαγραψεις από τη μνήμη σου το πλασματάκι αυτό που θα ζήσεις τόσο καιρό μαζί του; Σ αυτές τις περιπτώσεις νομίζω ότι το λιγότερο που χάνεις είναι τα χρήματαδεν εχει καμια σχεση με γατια που χαριζονται σαν κουτι με γλυκα.ολη μου τη ζωη ειχα και εχω γατια και τα λατρευω!για αυτο ακριβως το λογο εννοειται πως χαρηκα με την πρωτοβουλια να μου παρουν ενα!τωρα οσον αφορα τα πετ σοπ τα γνωριζω ολα αυτα,και ο κυριος λογος που δεν διστασα τοσο να το παρω απο εκει ειναι γιατι ο ιδιοκτητης του ειναι γνωστος και λογικα αν ειναι απο εκτροφεα που το ευχομαι!σιγουρα θα μου δωσει το τηλεφωνο να επικοινωνησω μαζι του σε περιπτωση που το γατακι παρουσιασει καποια ασθενεια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό που κάνετε είναι άκρως προσβλητικό,και μέγα λάθος να επεμβαίνετε στις επιλογές του άλλου και να προσπαθείτε να του αλλάξετε γνώμη λες και ο καθένας περιμένει φωστήρες η πρέπει όλοι με το ζόρι να κάνουμε τα ίδια .
O κόσμος πέρα του ότι δεν έχει χρόνο να ψάχνει για breeders, και σαφέστατα το να επιλέξει ένα breeder από κάποιο pet shop δεν τον διασφαλίζει ως προς την ποιότητα μιας γάτας η ότι δεν θα νοσήσει... γιατί και αυτοί παίζουν παιχνίδια...και αυτοί μπορούν να σου πλασάρουν πλαστά χαρτιά,τι διαφορά έχει το pet shop απο τον breeder.. αφού και οι δύο εμπόριο κάνουν.
Τ ο pet shop τα έχει σε βιτρίνα και ο breeder καταχωνιασμένα σε δωμάτια που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επι της ουσίας υπό ποιές συνθήκες.... τα μεγαλώνουν και τι τρώνε....Στην τελική πετ δεν είναι μόνο η γάτα και ο σκύλος, έχει τόσα είδη και τα γούστα ευτυχώς διαφέρουν αν είναι δυνατόν ο καθένας που θέλει ένα ζωάκι να ψάχνει και τον αντίστοιχο εκτροφέα.....
Το pet shop όπως όλοι ξέρουμε δεν πουλάει μόνο σκυλάκια και γατάκια...καλώς η κακώς τα έχει όλα μαζεμένα και πολλούς τους βολεύει αυτό καθώς εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο,αμεσότητα και δεν ταλαιπωρούνται. Αυτό που θα μπορούσε να υπωθεί είναι ΠΡΟΣΟΧΗ είτε απο pet shop είτε απο breeder.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μα τι λέτε ρε παιδιά στην κοπέλα τι πρεμούρα είναι αυτή να τους πείσετε όλους να στραφούν κατά των pet shops? Η μην πάρεις ράτσα,μάζεψε ένα αδέσποτάκι ....οκ το καταλαβαίνω σε περίπτωση που ο άλλος στον οποίον απευθύνεστε είναι έφηβος...η ανήλικος,αλλά και πάλι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιός και ποιά είναι η ηλικία του καθένα...πίσω απο μια οθόνη.
Αυτό που κάνετε είναι άκρως προσβλητικό,και μέγα λάθος να επεμβαίνετε στις επιλογές του άλλου και να προσπαθείτε να του αλλάξετε γνώμη λες και ο καθένας περιμένει φωστήρες η πρέπει όλοι με το ζόρι να κάνουμε τα ίδια .
O κόσμος πέρα του ότι δεν έχει χρόνο να ψάχνει για breeders, και σαφέστατα το να επιλέξει ένα breeder από κάποιο pet shop δεν τον διασφαλίζει ως προς την ποιότητα μιας γάτας η ότι δεν θα νοσήσει... γιατί και αυτοί παίζουν παιχνίδια...και αυτοί μπορούν να σου πλασάρουν πλαστά χαρτιά,τι διαφορά έχει το pet shop απο τον breeder.. αφού και οι δύο εμπόριο κάνουν.
Τ ο pet shop τα έχει σε βιτρίνα και ο breeder καταχωνιασμένα σε δωμάτια που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επι της ουσίας υπό ποιές συνθήκες.... τα μεγαλώνουν και τι τρώνε....Στην τελική πετ δεν είναι μόνο η γάτα και ο σκύλος, έχει τόσα είδη και τα γούστα ευτυχώς διαφέρουν αν είναι δυνατόν ο καθένας που θέλει ένα ζωάκι να ψάχνει και τον αντίστοιχο εκτροφέα.....
Το pet shop όπως όλοι ξέρουμε δεν πουλάει μόνο σκυλάκια και γατάκια...καλώς η κακώς τα έχει όλα μαζεμένα και πολλούς τους βολεύει αυτό καθώς εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο,αμεσότητα και δεν ταλαιπωρούνται. Αυτό που θα μπορούσε να υπωθεί είναι ΠΡΟΣΟΧΗ είτε απο pet shop είτε απο breeder.
ο κοσμος που ζεις μαλλον ειναι ιδανικα φτιαγμενος για σενα. Οταν παιρνεις ζωο απο pet shop προερχεται απο εδω:
Θα πρεπει να ξεχωρισεις καποια πραγματα. Τα pet shops πουλανε ζωα για να βγαλουν κερδος. Τα ζωα προερχονται απο παρανομα εκτροφεια οπου ζουν σε αθλιες συνθηκες. Ζευγαρωνουν παρα πολλες φορες τον χρονο, ειναι αρρωστα, υποσιτισμενα και φυσικα ζευγαρωνουν μεταξυ τους και υπαρχει αιμομιξια με κινδυνο εμφανισης πολλων κληρονομικων παθησεων.
Αντιθετα, ο υπευθυνος εκτροφεας δεν ζευγαρωνει τα ζωα του για να βγαλει χρηματα. Ουσιαστικα το κερδος που βγαζουν ειναι σχεδον ανυπαρκτο. Τα εκτρεφουν για να βελτιωσουν την ρατσα, να αναπτυξουν καινουρια ρατσα και γενικα το κανουν επειδη τους αρεσει οχι για βγαλουν τον μισθο τους. Σε αντιθεση με τα μερη οπου τα pet shops προμηθευονται τα ζωα τους, οι εκτροφεις τα ελεγχουν για γενετικες και αλλες ασθενειες, τα φροντιζουν και κανουν τα παντα για να ειναι σε αριστη κατασταση τα ζωακια τους. Στο pet shop θα βρεις πολυ μικρα γατακια, ο εκτροφεας δεν θα σου δωσει γατακι αν αυτο δεν εχει γινει τουλαχιστον 10 εβδομαδων (μη πω 16).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
Μια κοινωνία του φαίνεσθαι και όχι του γίγνεσθαι?
Αλλά αυτό που λέω με απλά λόγια είναι : BREEDERS & PET SHOP εμπόριο κάνουν.
Στο pet shop ίσως βλέπει ο καθένας μας πιο εύκολα εικόνες μη ιδανικές...λιγότερο συγκαλυμμένες.....
Στον bredeer όχι μόνο δεν βλέπεις....μάλλον για να το πω σωστά, βλέπεις ότι εκείνος θέλει να δείς...& ακούς λόγια..... (Ψάχνω καιρό τώρα για γάτα και έχω δει αρκετούς bredeers αλλά δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις).Νομίζω πάντου σε όλους τους κλάδους υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.
Eν πάση περίπτωση δεν συνάντησα εκτροφέα που να αναπαράγει για την ψυχή της μάνας του.
Πολλοί απο αυτούς εκτός ότι είναι αγενείς και δεν ξέρουν η δεν θέλουν να ασχοληθούν να σου δώσουν πληροφορίες σου πουλάνε άλλου είδους εκδούλευση...ύφος 1000 καρδιναλίων,τις περισσότερες φορές απαιτούν κοινή ιδιοκτησία,για να αγοράσει κανείς γατάκι για αναπαραγωγή ζητάνε ότι ποσά τους κατεβάσει το ψωνισμένο κεφάλι τους, οι 5 στους 10 που πήγα προσπάθησαν να μου πουλήσουν ότι τους είχε μείνει, επίσης πουλάνε γατάκια ποιότητας breeder/show class σε ηλικίες 15 και 20 ημερών που καλά καλά δεν έχει σχηματίσει τα χαραχτηριστικά της ράτσας και πρόλαβε να βάλει τον βαρύγδουπο τίτλο show class ,άλλοι πάλι σου πουλάνε γατιά στειρωμένα γιατί έτσι γουστάρουν ρε παιδί μου φασισμός,παμπόνηροι... σου λένε θές γατάκι για πετ πάρτο στειρωμένο αν θέλεις γατάκι χωρίς στείρωση αααα σου λέει το θές για διαγωνισμούς και αναπαραγωγή οπότε στάξε χρήμα...ασχέτως αν εγώ δεν θα το παω ποτέ σε εκθέσεις η δεν θα το ζευγαρώσω.. έχουν κατασκευάσει δικούς τους νόμους... έχουν βρει τρόπους να στα παίρνουν να ανεβάζουν το κασέ και οπως είπα δεν σου διασφαλίζει κανείς 100 % οτί το γατάκι σου είναι μεγαλώμενο στις ιδανικές συνθήκες απο σωστούς γονείς και όχι παραποιημένα family tree & pedigree .
Ξεκάθαρα τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υποδηλώνουν αγάπη προς τα ζώα μόνο αγάπη για την τσέπη του ψωνισμένου κορόιδου.
Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις και αύτες προσπαθούμε να εντοπίσουμε.
Θα ήταν προτιμότερο όπως διαφημίζουμε τα ''καλά'' με στοιχεία, να διαφημίζουμε και τα ''άσχημα'' το να βάζω μια εικόνα χωρίς να αναφέρω ποιο μαγαζί είναι επίσημα προς αποφυγή δεν βοηθάμε έτσι.
Επίσης να συμπληρώσω πως διαφορετικό είναι να επιστήσεις την προσοχή σε υποψήφιο αγοραστή, και βλακεία να προσπαθείς να του αλλάξεις γνώμη να είσαι παρεμβατικός χωρίς να σου έχει δωθεί το δικαίωμα,η να του λές ακύρωσε την παραγγελία πόσο μάλιστα όταν προσπαθείς να τον μειώσεις και να νιώσει ενοχικό σύνδρομο για την επιλογή του.
Φιλικά πάντα.

Καλή συνέχεια.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
οι εκτροφεις που ειναι αναγνωρισμενοι απο τον εογ τετοια πραγματα ΔΕΝ τα κανουν..και προφανως δεν ξερεις οτι πολλοι εκτροφεις οταν σου δινουν ενα ζωακι για πετ σου λενε να το στειρωσεις για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι το γατι-σκυλι τους δεν θα ταλαιπωρηθει με γεννες κλπ..αν καποιος της ζητησει ενα γατι για αναπαραγωγη εννοειται οτι πρεπει να πληρωσει περισσοτερα γιατι εχει τελεια χαρακτηριστικα και μορφολογια για να αναπαραχθει επισης κρατανε πολυ καλες σχεσεις με τους ιδιοκτητες για να ειναι σιγουροι..οποτε δεν ξερω για ποιο πραγμα μιλας..δεν ειμαι εκτροφεας μπορουν να στα πουν καλυτερα οι ιδιοι αλλα ειναι 10000000 φορες προτιμοτερο να παρεις γατι-σκυλι απο εκτροφεα παρα απο πετ σοπ..επισης οταν πας σε εναν εκτροφεα να παρεις το γατι σου πας σπιτι του οπου ζουν τα γατακια τους και βλεπεις τις συνθηκες στις οποιες μεγαλωνουν..επισης οι εκτροφεις αγαπουν με την ζωη τους τα ζωακια τους και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να πανε σε καλα σπιτια..επισης κανενας εκτροφεας δεν δινει το γατι του σε ηλικια κατω των 3 μηνων..
Δηλαδή μου λες οτι εγώ μετά απο ένα ραντεβού προκαθορισμένο είμαι σε θέση να ξέρω τι κάνεις μέσα στο σπίτι σου τι ταίζεις και που τα έχεις τα γατιά? Ναι όταν περιμένουμε τα ραντεβού βγάζουμε τους γονείς μαζι με τα γατάκια στο σαλόνι τα αφήνουμε ελεύθερα για να δείξουμε πόσο τα αγαπάμε και μόλις τελειώσουν τα ραντεβού αρχίζει ο γολγοθάς τους?
Είμαι κατά τις στείρωσης δεν θεωρώ ανώτερο είδος τον άνθρωπο ωστέ να αποφασίζει να παρεμβαίνει στην φύση, εσένα θα σου άρεσε να σου αφαιρέσουν τα γεννητικά σου όργανα? Το να μου πεις να δημιουργήσουν αυστηρους νόμους περί ιδιοκτησίας και κατοχής ζώων το καταλαβαίνω και συμφωνώ.
Αν κάποιος ανησυχεί σε τι χέρια θα πέσουν τα γατιά του και πλάθει σενάρια ας μην εμπορεύεται ζώα αφου τα αγαπαει και νοιαζεται τοσο πολυ...........η ας τα χαριζει σε πολυ δικα του προσωπα.....
Hlianna
Διάσημο μέλος
Δηλαδή μου λες οτι εγώ μετά απο ένα ραντεβού προκαθορισμένο είμαι σε θέση να ξέρω τι κάνεις μέσα στο σπίτι σου τι ταίζεις και που τα έχεις τα γατιά? Ναι όταν περιμένουμε τα ραντεβού βγάζουμε τους γονείς μαζι με τα γατάκια στο σαλόνι τα αφήνουμε ελεύθερα για να δείξουμε πόσο τα αγαπάμε και μόλις τελειώσουν τα ραντεβού αρχίζει ο γολγοθάς τους?![]()
Είμαι κατά τις στείρωσης δεν θεωρώ ανώτερο είδος τον άνθρωπο ωστέ να αποφασίζει να παρεμβαίνει στην φύση, εσένα θα σου άρεσε να σου αφαιρέσουν τα γεννητικά σου όργανα? Το να μου πεις να δημιουργήσουν αυστηρους νόμους περί ιδιοκτησίας και κατοχής ζώων το καταλαβαίνω και συμφωνώ.
Αν κάποιος ανησυχεί σε τι χέρια θα πέσουν τα γατιά του και πλάθει σενάρια ας μην εμπορεύεται ζώα αφου τα αγαπαει και νοιαζεται τοσο πολυ...........η ας τα χαριζει σε πολυ δικα του προσωπα.....
εσυ δηλαδη θες να μου πεις οτι αν εσυ ησουν εκτροφεας εκανες του κοσμου τις εξετασεις στο γατι σου ωστε να ειναι σιγουρος οτι τα γατια δεν θα γεννηθουν με καποια ασθενεια(ενδεικτικα να σου πω οτι ΜΟΝΟ η εξεταση για aids και λευχαιμια κοστιζουν μαζι 70ευρω) κανουν εξετασεις βιοχημικες μεχρι και dna δινουν του κοσμου τα λεφτα στις τροφες αμμους κλπ γεννιουνται καμποσα γατακια τη φορα για 3 μηνες τα εχει σπιτι του..βαλε και τα εξοδα για τσιπ για τα χαρτια τους τα εμβολια τους και τις τροφες τους εσυ θες να μου πεις οτι θα τα χαριζες???αν ηταν ετσι μπραβο σου..ανοιξε εκτροφειο να παιρνουμε ολοι τα γατακια ετσι..αλλα πιστεψε με δεν θα σου εφτανε ουτε ο μισθος 2 μηνων για ολα αυτα..
στο θεμα της στειρωσης τωρα..καταρχην να σου πω οτι στειρωση γινεται και στους ανθρωπους..απο κει και περα τα ζωα ζευγαρωνουν μονο και μονο για να κανουν γατακια-σκυλακια κλπ και τιποτα αλλο..ουτε συναισθηματα εχουν σε αυτο το θεμα ουτε ερωτευονται ουτε παθαινουν ψυχικο τραλαλα αν δεν γινουν μανες..και ναι ειμαι υπερ της στειρωσης..και αν γενναγα 30-40 παιδια το χρονο δεν ειχα τι να τα κανω τα αφηνα και μου τα σκοτωναν αμαξια μου τα δηλητηριαζαν μου τα βασανιζαν τοτε ΝΑΙ θα ηθελα να μου κανουν στειρωση..λυπαμαι παρα πολυ που υπαρχουν ακομοι ανθρωποι με τετοιες αντιληψεις..
ruko
Διάσημο μέλος

Σε λίγο θα μεταφερθούν και οι δημοσιεύσεις για τα puppy mills.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool