Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν κάτι πάθει το παιδί τους οι γονείς μπορεί να το πενθούν ως το τέλος τους. Εσύ? Έστω για λίγο?δεν μπορω να μην παρω αλλο ,σιγουρα δεν θα ειναι ο ιδιος οπως ο εντι μου αλλα μπαινω στο σπιτι και ειναι αδειο ηταν η παρεα μου τον ειχα σαν παιδι μου ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
ενταξει να μην ειμαστε τοσο σκληροι..ο καθενας αντιδρα διαφορετικα στις καταστασεις της ζωης..Αν κάτι πάθει το παιδί τους οι γονείς μπορεί να το πενθούν ως το τέλος τους. Εσύ? Έστω για λίγο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Αν κάτι πάθει το παιδί τους οι γονείς μπορεί να το πενθούν ως το τέλος τους. Εσύ? Έστω για λίγο?
σίγουρα πενθεί τον χαμό του γάτο της!!!

και σίγουρα θα έχει τον καιρό να τον πενθησει για πολύ ακόμα, μιας και δεν θα βρεθεί γατάκι της ράτσας που θέλει μέσα σε λίγες μέρες!
christiana31
Νεοφερμένο μέλος
christiana31
Νεοφερμένο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
ευχαριστω για το ενδιαφερον σας πολυ σκληρο αυτο που γραφτηκε για το πενθος....καλο βραδυ
Και γω το ίδιο πιστεύω....πολύ σκληρό και άδικο
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Σου ευχομαι να βρεις συντομα ,αυτο που ψαχνεις.Εφοσον θελεις να παρεις ενα νεο γατακι και να του δωσεις οση αγαπη εχεις μεσα σου,καλα κανεις που ψαχνεις απο τωρα.

agg99
Νεοφερμένο μέλος
μου φαινεται πολυ ασχημο να παιρνουμε ζωακια οτιδηποτε και αν ειναι αυτα, μονο και μονο για να μην εχουμε μοναξιες!!το θεωρω απιστευτα εγωιστικο....τα ζωακια ουτε γεννιουνται, ουτε προοριζονται για να ειναι υποκαταστατο της ανθρωπινης μοναξιας!!!
καποια πραγματα δεν αγοραζονται ουτε αντικαθιστωνται(και αν τελικα αντικαθιστωνται, τοτε η αγαπη μας ειναι τοσο εγωιστικη που παααυει να λεγεται αγαπη και λεγεται ατομικισμος-με την κακη ενοια του ορου)!!!!! (με την ιδια λογικη αφου εχω και γω μοναξιες να παω να αγορασω τον γειτονα να μου κανει παρεα και εμενα της κακομοιρας!!
Δευτερον δεν καταλαβαινω αυτο το κολημα με τις ρατσες !!! Δηλαδη αμα δεν ειναι ρατσας δεν μας κανει???(γιατι το θελουμε τοτε??? για να το δειχνουμε στις φιλες μας ????η ρατσα του ζωου μας, μας δινει κυρος??????δηλαδη αμα σου πεθανει κανας συγγενης τι θα κανεις??? θα ψαχνεις να αγορασεις αλους που να μοιαζουν στον παλιο????ειμαστε σοβαροι????? ή ''αλλο ο ανθρωπος, αλλο το ζωο''?-αλλη καφριλα ατακα!!)
αυτο λεγεται ρατσισμος και για μενα ειναι το ιδιο κατακριτεο με τον ρατσισμο μεταξυ ανθρωπων.
Υπαρχουν ενα καρο γατια καθε ανοιξη που πετιουνται στα σκουπιδια,παρατιουνται στους δρομους -στην καλυτερη των περιπτωσεων- υπαρχει ενα καρο κοσμος που χει βρει ενα καρο γατια σε αθλια κατασταση και αντι να παμε να παρουμε ενα απο αυτα για να τα βοηθησουμε (και οχι για να εχουμε παρεα ) θελουμε σωνει και καλα αυτο της περσιας που το μελλον του αν μη τι αλλο ειναι πολυ πιο σιγουρο απο αυτο του μπασταρδου!!
(και αν στην τελικη αποφασισεις οτι θες να αγορασεις και οχι να παρεις κανα παραπεταμενο, τουλαχιστον στο πετ σοπ αγορασε κανα ασχημο που δεν θα το παρει κανεις αλλος!να κανεις και ενα καλο ...)
elvenstar
Επιφανές μέλος
agg99
Νεοφερμένο μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
ο τροπος που μιλας σε εναν ανθρωπο που δεν ξερεις ειναι ,το λιγοτερο,απαραδεκτος.Η ηλικια σου σου δικαιολογει να εισαι σκληρη αλλα μεχρι ενος οριου.μου φαινεται πολυ ασχημο να παιρνουμε ζωακια οτιδηποτε και αν ειναι αυτα, μονο και μονο για να μην εχουμε μοναξιες!!το θεωρω απιστευτα εγωιστικο....τα ζωακια ουτε γεννιουνται, ουτε προοριζονται για να ειναι υποκαταστατο της ανθρωπινης μοναξιας!!!
καποια πραγματα δεν αγοραζονται ουτε αντικαθιστωνται(και αν τελικα αντικαθιστωνται, τοτε η αγαπη μας ειναι τοσο εγωιστικη που παααυει να λεγεται αγαπη και λεγεται ατομικισμος-με την κακη ενοια του ορου)!!!!! (με την ιδια λογικη αφου εχω και γω μοναξιες να παω να αγορασω τον γειτονα να μου κανει παρεα και εμενα της κακομοιρας!!ελεος...)
Δευτερον δεν καταλαβαινω αυτο το κολημα με τις ρατσες !!! Δηλαδη αμα δεν ειναι ρατσας δεν μας κανει???(γιατι το θελουμε τοτε??? για να το δειχνουμε στις φιλες μας ????η ρατσα του ζωου μας, μας δινει κυρος??????δηλαδη αμα σου πεθανει κανας συγγενης τι θα κανεις??? θα ψαχνεις να αγορασεις αλους που να μοιαζουν στον παλιο????ειμαστε σοβαροι????? ή ''αλλο ο ανθρωπος, αλλο το ζωο''?-αλλη καφριλα ατακα!!)
αυτο λεγεται ρατσισμος και για μενα ειναι το ιδιο κατακριτεο με τον ρατσισμο μεταξυ ανθρωπων.
Υπαρχουν ενα καρο γατια καθε ανοιξη που πετιουνται στα σκουπιδια,παρατιουνται στους δρομους -στην καλυτερη των περιπτωσεων- υπαρχει ενα καρο κοσμος που χει βρει ενα καρο γατια σε αθλια κατασταση και αντι να παμε να παρουμε ενα απο αυτα για να τα βοηθησουμε (και οχι για να εχουμε παρεα ) θελουμε σωνει και καλα αυτο της περσιας που το μελλον του αν μη τι αλλο ειναι πολυ πιο σιγουρο απο αυτο του μπασταρδου!!
(και αν στην τελικη αποφασισεις οτι θες να αγορασεις και οχι να παρεις κανα παραπεταμενο, τουλαχιστον στο πετ σοπ αγορασε κανα ασχημο που δεν θα το παρει κανεις αλλος!να κανεις και ενα καλο ...)
Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι καποιοι απο εδω κρινουν τοσο σκληρα αυτους που εχουν επιλεξει να εχουν καποιο ζωο ρατσας.Εσυ ηθελες να παρεις κεραμιδογατακι?ωραια καλα εκανες και μπραβο σου.Ηταν επιλογη σου.Γιατι να στερησεις την επιλογη ομως απο καποιον αλλο που θελει να παρει μια γατα ρατσας?Αλλωστε η συγκεκριμενη κοπελα εξηγησε σαφεστατα τον λογο που ψαχνει την ιδια ρατσα.Και δεν ειναι εγωιστικο να διαλεξεις τον συντροφο της ζωης σου.Προφανως η κοπελα κατεληξε οτι η ρατσα αυτη παει με τον χαρακτηρα της και την ιδιοσυγκρασια της.Δεν καταλαβαινω πραγματικα την επιθετικοτητα σου.Φανταζεις σαν τον Δον Κιχωτη εναντια στους ανεμομυλους..
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
μου φαινεται πολυ ασχημο να παιρνουμε ζωακια οτιδηποτε και αν ειναι αυτα, μονο και μονο για να μην εχουμε μοναξιες!!το θεωρω απιστευτα εγωιστικο....τα ζωακια ουτε γεννιουνται, ουτε προοριζονται για να ειναι υποκαταστατο της ανθρωπινης μοναξιας!!!
καποια πραγματα δεν αγοραζονται ουτε αντικαθιστωνται(και αν τελικα αντικαθιστωνται, τοτε η αγαπη μας ειναι τοσο εγωιστικη που παααυει να λεγεται αγαπη και λεγεται ατομικισμος-με την κακη ενοια του ορου)!!!!! (με την ιδια λογικη αφου εχω και γω μοναξιες να παω να αγορασω τον γειτονα να μου κανει παρεα και εμενα της κακομοιρας!!ελεος...)
Mε κάλυψες στην ουσια, αν και θα διαφωνησω με τον επιθετικο τονο. Σέβομαι τον πόνο της απώλειας, αλλά με τη λογική της άμεσης αντικατάστασης με "ένα ίδιο" δεν συμφωνώ. Είναι σα να λυπάμαι για το βάζο της γιαγιάς μου που υπεραγαπούσα και έσπασε, και σπεύδω να αγοράσω ένα παρόμοιο για να ξεγελιέμαι. μόνο που εδώ μιλάμε για ζωούλες.
Πυρροθριξ, ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και εγω ας πουμε δεν κρινω ποτε καποιον χωρις να τον γνωριζω. κρινω ομως αυτα που διαβαζω.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγω τις γατες μου απο εξω τις μαζεψα,αλλα σεβομαι τον αλλο και δεν του μιλαω τοσο ασχημα...Ειδικα σε μια τοσο δυσκολη φαση της ζωης του.Δηλαδη τι προσπαθουμε να τη ''σαλταρουμε''τελειως την κοπελα???
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Βρε παιδια ειναι πολυ ασχημο σε μια τετοια φαση της ζωης της,να της μιλαμε τοσο σκληρα.Ακομη και να πιστευουμε οτι εχουμε δικιο ,ας σεβαστουμε τον πονο της και την αποφαση της..
Κι εγω τις γατες μου απο εξω τις μαζεψα,αλλα σεβομαι τον αλλο και δεν του μιλαω τοσο ασχημα...Ειδικα σε μια τοσο δυσκολη φαση της ζωης του.Δηλαδη τι προσπαθουμε να τη ''σαλταρουμε''τελειως την κοπελα???
Γι' αυτη την "τετοια φαση" εχω αμφιβολίες, εξου και τα ανωθεν.
Αν παλι κανω λαθος και απλα ειναι ενας τροπος αντιδρασης που δεν κατανοω.. ζητω συγνωμη.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το αν και πότε θα αντικαταστήσει τη γάτα της και αν θα διαλέξει ίδια ακριβώς γάτα ή παρόμοια είναι επιλογή και δικαίωμα της κοπέλας που ξεκίνησε το thread. Δεν καταλαβαίνω τί μπορεί να βγεί από το να της την πούμε...
Πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι απέναντι όχι μόνο στα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους, και να καταλαβαίνουμε τις αδυναμίες τους... Πώς αλλιώς θα τους βοηθήσουμε να δουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, σε περίπτωση που (κατά τη γνώμη μας) σκέφτονται λανθασμένα;
Ύστερα δεν είναι έγκλημα να αγαπάει κάποιος μια συγκεκριμένη ράτσα. Υπάρχουν πολλοί που έχουν αδυναμία σε ράτσες, αλλά σε κάθε ευκαιρία κάνουν ό,τι μπορούν (σίγουρα πολύ περισσότερα απ' ό,τι εσύ κι εγώ) ώστε να σωθούν πολλά αδέσποτα ζωάκια.
Θα μπορούσες λοιπόν να τα πάρεις και να σκεφτείς 'τί μας λέει τώρα για ράτσες, εδώ έχουμε πήξει στα αδέσποτα νεογέννητα και εδώ ζητάει και rare breed', ή θα μπορούσες να πεις 'κάτσε ρε συ, εντάξει, δεν συμφωνώ με την κοπέλα 100%, αλλά τουλάχιστον είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο... αγαπάμε τα ζώα, ο καθένας με τον τρόπο του'.
Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, κι ούτε μπορούμε να επιβάλλουμε στον άλλο τί θα νιώσει. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε κάποιον 'αντίπαλο', τότε καλύτερα να σκεφτούμε τα κτήνη που ρίχνουν φόλες, που κακομεταχειρίζονται και μισούν τα ζώα.
agg99
Νεοφερμένο μέλος
....οσον αφορα το θεμα με τις ρατσες να το διευκρινισω λιγο..δεν κρινω αρνητικα τους ανθρωπους που εχουν για συντροφια ζωα ρατσας και εννοειται δεν κρινω τα ιδια τα ζωα επειδη ειναι ρατσας!η ενσταση μου ειναι στο οτι απο την στιγμη που μια βολτα στα σκουπιδια να κανεις τετοια εποχη ,ολο και κατι θα βρεις να σωσεις, δεν υπαρχει λογος να πας να ''αγορασεις'' και συν τις αλλης να ''βοηθησεις'' στον βαθμο που σου αναλογει, στην εμπορευματοποιηση των ζωων...
αυτο...
δεν νομιζω οτι επιβαλλω την γνωμη μου υπερασπιζοντας την...

ουτε ψαχνω για αντιπαλους..οπως ειπες τους ξερουμε ολοι..οντως ειμαστε στο ιδιο στρατοπεδο...απλα καποιες παιρετερω συζητησεις δεν νομιζω οτι ειναι ανουσιες...(αρκει να γινονται την καταλληλη στιγμη....εκει ηταν το λαθος μου νομιζω-και παλι συγνωμη...)
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με αυτό που είπες για το timing προσωπικά με κάλυψες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλησα να δείξω ότι το πένθος και ο πόνος του είναι απαραίτητα μέρη της ζωής μας για να μπορέσει κανείς αφού τα νοιώσει να προχωρήσει παρακάτω. Χρειάζονται κι αυτά το χρόνο και τον χώρο τους. Είναι δυστυχείς αυτοί που τα αγνοούν. Ας μη τα βιάζουμε να περάσουν γρήγορα -θα περάσουν σιγά-σιγά. Πρέπει να τα αντέξεις και σου εύχομαι από την καρδιά μου καλό κουράγιο.
Ωστόσο, επίτρεψέ μου να σου πω, ότι όταν έρθει η ώρα να πάρεις άλλο γατάκι θα ήταν καλύτερα να μην πάρεις ένα που να μοιάζει στον γατούλη σου που έφυγε -εκείνον πάντα θα τον θυμάσαι, ήταν μοναδικός- άφησε την καρδιά σου ελεύθερη και θα βρεις εύκολα, όταν έρθει η ώρα, ένα άλλο γατάκι που θα αγαπήσεις. Έτσι, αντί να προσκοληθείς στη μορφολογική ομοιότητα, θα αφήσεις στη μνήμη σου τη μοναδικότητα του γατούλη που έφυγε (τι πιο σημαντικό!) και θα χαρείς μ' ένα ζωάκι που θάχει την ανάγκη σου για να του δώσεις την τρυφερότητά σου.
Λυπάμαι που για λίγο σε στεναχώρησα αλλά νομίζω ότι τελικά δεν ήταν μάταιη η συζήτηση που έγινε.
Καλή σου μέρα!
----------------------------------------
Raisa
Περιβόητο μέλος
Βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο κα το ίδιο σκηνικό κάθε φορά

Να μπαίνει νέο μέλος στο σαιτ και να ζητάει την βοήθειά μας ή τι γνώμη μας και να του την πέφτουν 50 άτομα να το πείσουν , με ΑΣΧΗΜΟ τρόπο ότι σκέφτεται λάθος. Το λάθος του δηλαδή είναι ότι δεν σκέφτεται σαν αυτούς!!!!

Ας μάθουμε να μην ήμαστε τόσο απόλυτοι και ακραίοι στις απόψεις μας, οι ακραίες απόψεις δεν είναι πάντα οι σωστές και πολές φορές φαντάζουν ψεύτικες!
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
ΕΛΕΟΣ!!!!!
Βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο κα το ίδιο σκηνικό κάθε φορά
Να μπαίνει νέο μέλος στο σαιτ και να ζητάει την βοήθειά μας ή τι γνώμη μας και να του την πέφτουν 50 άτομα να το πείσουν , με ΑΣΧΗΜΟ τρόπο ότι σκέφτεται λάθος. Το λάθος του δηλαδή είναι ότι δεν σκέφτεται σαν αυτούς!!!!
Ας μάθουμε να μην ήμαστε τόσο απόλυτοι και ακραίοι στις απόψεις μας, οι ακραίες απόψεις δεν είναι πάντα οι σωστές και πολές φορές φαντάζουν ψεύτικες!
Δηλαδή?
Μα, κάθε πρόσωπο που μπαίνει στην ιστοσελίδα αυτή δεν μπαίνει τυχαία, μπαίνει γιατί ήδη την εξέτασε και γιατί έχει κάτι ιδιαίτερο να πει. Δεν μπαίνει για να πει απλά γεια - χαρά. Φυσικό δεν είναι να πέρνουν θέση τα μέλη? Όσο για το "με άσχημο τρόπο", θα συμφωνήσω πρώτη, δεν είναι σωστό, αλλά να το αναλύσουμε. Μια κοπέλα που αισθάνθηκε ότι υπερέβη τα όρια ήδη ζήτησε συγνώμη.
Λοιπόν? τι?
Η νέα κοπέλα, η Christiana31, που έκανε την επιλογή να μπεί στο σάιτ -και την οπoία όλοι συλλυπούνται για ότι της έτυχε, δεν κέρδισε τίποτα από τη συζήτηση? έχασε?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool