Πότε να πάρω νέα γάτα;

Δηλαδή?
Μα, κάθε πρόσωπο που μπαίνει στην ιστοσελίδα αυτή δεν μπαίνει τυχαία, μπαίνει γιατί ήδη την εξέτασε και γιατί έχει κάτι ιδιαίτερο να πει. Δεν μπαίνει για να πει απλά γεια - χαρά. Φυσικό δεν είναι να πέρνουν θέση τα μέλη? Όσο για το "με άσχημο τρόπο", θα συμφωνήσω πρώτη, δεν είναι σωστό, αλλά να το αναλύσουμε. Μια κοπέλα που αισθάνθηκε ότι υπερέβη τα όρια ήδη ζήτησε συγνώμη.
Λοιπόν? τι?
Η νέα κοπέλα, η Christiana31, που έκανε την επιλογή να μπεί στο σάιτ -και την οπoία όλοι συλλυπούνται για ότι της έτυχε, δεν κέρδισε τίποτα από τη συζήτηση? έχασε?
προσωπικα δεν πιστευω πως κερδισε κατι.Εναν ηδη πολυ πληγωμενο ανθρωπο καποιοι τον "χτυπησαν" κι αλλο.Η κοπελα ρωτησε κατι παρα πολυ συγκεκριμενο.Οποιος ηξερε θα επρεπε να απαντησει και αν δεν συμφωνουσε με αυτο που εψαχνε θα επρεπε να σεβαστει τον πονο της και να μην γραψει τιποτα.Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν δεν ξαναμπει ποτε στο my cat.
Το οτι καποιοι ζητησαν συγνωμη ειναι πολυ ευχαριστο διοτι το σκεφτηκαν ξανα καθως φαινεται.Γι'αυτο πολλες φορες πρεπει να σκεφτομαστε πολυ πριν γραψουμε κατι.Και οταν διαβαζουμε κατι που μας θυμωνει και θελουμε να τα χωσουμε στον αλλο ισως θα ηταν καλυτερα να αφησουμε να περασει λιγη ωρα πριν απαντησουμε ετσι ωστε να το σκεφτουμε καλυτερα και να μιλησουμε με πιο ηπιο τονο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω θεωρω υγειες το να ανταλλασσονται αποψεις, και να λεγονται πραγματα οπως τα σκεφτομαστε.
Το δικο μου λαθος που αναγνωριζω ειναι οτι απαντησα εδω ενω μαλλον επρεπε να ανοιξω ενα νεο thread και να μιλησω γενικα για καποια πραγατα που με ενοχλουν ωστε να μη θεωρηθει ουτε προσωπικο και να το διαβασει επιλεκτικα οποιος θελει.

Συμφωνω οτι κακως το θεμα περιστραφηκε γυρω απο αυτο, αντι να απαντησουμε απλα στην ερωτηση της κοπελας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω θεωρω υγειες το να ανταλλασσονται αποψεις, και να λεγονται πραγματα οπως τα σκεφτομαστε.
Το δικο μου λαθος που αναγνωριζω ειναι οτι απαντησα εδω ενω μαλλον επρεπε να ανοιξω ενα νεο thread και να μιλησω γενικα για καποια πραγατα που με ενοχλουν ωστε να μη θεωρηθει ουτε προσωπικο και να το διαβασει επιλεκτικα οποιος θελει.

Συμφωνω οτι κακως το θεμα περιστραφηκε γυρω απο αυτο, αντι να απαντησουμε απλα στην ερωτηση της κοπελας
μπραβο.Αυτο νομιζω θα ηταν το πιο σωστο.

Κι εγώ πιστεύω πως ήμασταν πολύ αυστηροί απέναντι στην κοπέλα που περνάει μια δύσκολη στιγμή. Φυσικά, ο καθένας λέει τι γνώμη του, κι εγώ έγραψα κάτι σχετικά πιο πάνω, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται το πένθος του διαφορετικά και δεν νομίζω ότι υπάρχει "σωστός" και "λάθος" τρόπος.

μου φαινεται πολυ ασχημο να παιρνουμε ζωακια οτιδηποτε και αν ειναι αυτα, μονο και μονο για να μην εχουμε μοναξιες!!

Το αρχικό κίνητρο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, κατά τη γνώμη μου. Οι περισσότεροι παίρνουμε τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μας (γάμος, απόκτηση παιδιών κ.λπ.) παρορμητικά. Απλώς κάποιοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και άλλοι όχι. Αυτό είναι όλο.

Το σπλιτ θα γίνει εντός ολίγου.:)

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά εμείς θα του πούμε του καθενός πώς θα πενθήσει, πόσο θα πενθήσει και πώς θα αντιμετωπίσει το χαμό του ζώου του? Μα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Και προσωπικά, σκέφτομαι σαν την κοπέλα αυτή. Οταν έχασα μια γάτα που υπεραγαπούσα πήρα σχεδόν αμέσως ενα γατάκι, όχι για να αντικαταστήσει το άλλο, αλλά για να ασχολούμαι με το μικρό και να ξεχνιέμαι, γιατί ψυχολογικά ήμουν πολύ άσχημα. Δεν αντιδράμε όλοι το ίδιο στη στενοχώρια.
Ενα αυτό.
Δεύτερον, τι σημασία έχει ο λόγος που παίρνεις ένα ζώο (είτε για παρέα στη μοναξιά σου, είτε για να το σώσεις από το δρόμο, είτε γιατί σου αρέσει η φάτσα του)? Σημασία έχει να το αγαπάς και να το φροντίζεις..κατά την ταπεινή μου άποψη.
Τρίτον, με το θέμα της ράτσας, κι εγώ έχω γάτο ράτσας αλλά βοηθάω όσο μπορώ όσα αδέσποτα βρεθούν στο δρόμο μου και δε νομίζω ότι θα ήμουν περισσότερο φιλόζωη αν είχα κεραμιδόγατο ας πούμε. Μερικοί έχουμε μια αδυναμία σε κάποια ράτσα...γιατί είναι κακό αυτό? Κι αυτά ζώα δεν είναι? Το επιχείρημα 'μα υπάρχουν τόσα αδέσποτα' δε στέκει. Ποτέ δεν έχω γυρίσει την πλάτη μου σε αδεσποτάκι, έστω κι αν έχω περσικό γάτο...οπότε δε νιώθω καμιά ενοχή γι'αυτό. Και στο γάτο μου να συμβεί κάτι (χτύπα ξύλο!) θα ξαναπάρω περσικό γιατί πολυ απλά μου αρέσει η ράτσα.
Τέλος..ουφ...πόνεσε το δάχτυλο μου να γράφω:cool:

ΕΛΕΟΣ!!!!!
Βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο κα το ίδιο σκηνικό κάθε φορά:mad:
Να μπαίνει νέο μέλος στο σαιτ και να ζητάει την βοήθειά μας ή τι γνώμη μας και να του την πέφτουν 50 άτομα να το πείσουν , με ΑΣΧΗΜΟ τρόπο ότι σκέφτεται λάθος. Το λάθος του δηλαδή είναι ότι δεν σκέφτεται σαν αυτούς!!!!:mad:
Ας μάθουμε να μην ήμαστε τόσο απόλυτοι και ακραίοι στις απόψεις μας, οι ακραίες απόψεις δεν είναι πάντα οι σωστές και πολές φορές φαντάζουν ψεύτικες!

συμφωνω απολυτα.....:mad:

εισαι πολυ μικρη για να με κρινεις, δεν ξερεις καν αν εχω και αλλες γατες η αλλα κατοικιδια, εχω το δικαιωμα σαν ανθρωπος να επιλεξω ρατσα για τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που εχει εκεινη,εχω και αλλη γατα..αν και δεν χρειαζεται να σου απολογηθω αδεσποτη....και την λατρευω. οποτε βαλε νερο στο κρασι σου και μαθε να μην βιαζεσε να κρινεις! ακου εκει να την επιδεικνυω !!! τετοια αποψη εχεις εσυ για τα ζωα; καλως η κακως εχω την αποψη οτι οταν αγοραζεις κατι το προσεχεις και περισσοτερο...εχω 2 μικρα παιδακια και ρωτανε που ειναι ο μπλε γατος μας εσυ τι θα εκανες????

ευχαριστω!!!!

εισαι πολυ μικρη για να με κρινεις, δεν ξερεις καν αν εχω και αλλες γατες η αλλα κατοικιδια, εχω το δικαιωμα σαν ανθρωπος να επιλεξω ρατσα για τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που εχει εκεινη,εχω και αλλη γατα..αν και δεν χρειαζεται να σου απολογηθω αδεσποτη....και την λατρευω. οποτε βαλε νερο στο κρασι σου και μαθε να μην βιαζεσε να κρινεις! ακου εκει να την επιδεικνυω !!! τετοια αποψη εχεις εσυ για τα ζωα; καλως η κακως εχω την αποψη οτι οταν αγοραζεις κατι το προσεχεις και περισσοτερο...εχω 2 μικρα παιδακια και ρωτανε που ειναι ο μπλε γατος μας εσυ τι θα εκανες????

Πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα:up:

Όταν αγοράζεις κάτι το προσέχεις περισσότερο; Μα πώς είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Δε συμφωνώ καθόλου, περίτρανη απόδειξη άλλωστε είναι τα ζώα ράτσας που βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους...

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να πάρεις ό,τι γάτα θέλεις, όποτε θέλεις...

Τα καημένα τα παιδάκια σου στεναχωρέθηκαν κι αυτά, ε; Λες να μην το καταλάβουν άμα πάρεις άλλο ίδιο γατούλι, ή θα πρέπει να τους εξηγήσεις περί θανάτου και παραδείσου κλπ; Μακάρι να μην το καταλάβουνε, είναι ένα σκληρό μάθημα για τα παιδάκια, ειδικά όταν χάνεται το ζωάκι τους...

Από την άλλη να έχεις υπ'όψιν σου ότι υπάρχει μία περίπτωση να καταλάβουνε τη διαφορά αμέσως! Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, γιατί μετά πρέπει να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, κι επίσης μπορεί να μην θέλουν το καινούργιο γατάκι, να νομίσουν ότι αν το αγαπήσουνε προδίδουν αυτό που χάθηκε!

Καλή τύχη σου εύχομαι, μακάρι να βρεις αυτό ακριβώς που θέλεις και να πάνε όλα καλά και με τα μωρά σου!

Eγώ δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν περισσότερο ό,τι αγοράσουν. Δε μου έχει τύχει ποτέ να δω περσική γάτα να γυρνάει αδέσποτη:/:

σιγουρη ειμαι οτι θα το καταλαβουν...δεν θελω να τα ξεγελασω απλα να απαλυνω τον πονο

μικρο ξεκαθαρισμα γιατι το θεμα τραβηχτηκε απο τα μαλλια...

christina31,
1.οντως ειμαι πολυ μικρη,αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορω να εχω την γνωμη μου και να την υπερασπιζομαι οπως οποιοσδηποτε αλλος υπερασπιζεται την δικια του.
2.σχετικα με το ''να την επειδικνειεις'' εχεις δικιο γιατι λανθασμενα θεωρησα οτι εισαι πολυ μικροτερης ηλικιας και επειδη συνηθιζεται σε πολλες νεες κοπελες της ομορφης κρητης να θεωρουν τα ζωντανα τους αξεσουαρ,εκρινα πως ειναι καλο να αναφερθω και σε αυτο.
3.σε ολα τα υπολοιπα συνεχιζω να υποστηριζω την γνωμη μου-ακραια ή προσβλητικη για εσενα, δεν παυει ομως να ειναι η γνωμη μου-πολυ απλα αν δεν σου αρεσει την πετας στα σκουπιδια και τελειωνει εκει.
4.οσον αφορα το θεμα με τα παιδια, αν και δεν με αφορα και δεν εχω την αναλογη εμπειρια μαλλον υποστηριζω αυτο που εγραψε ο ohimso...αλλα αυτο εξυπακουεται οτι το γνωριζεις καλυτερα εσυ
5.σε καμια περιπτωση δεν περιμενα να απολογηθεις σε εμενα για τις σκεψεις σου και τις αποφασεις σου.το τι θα κανεις εξυπακουεται το οτι ειναι δικο σου θεμα.
6.εξυπακουεται οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση.
....η γνωμη μου ηταν στην τελικη και οντως μια τετοια κουβεντα δεν επρεπε να γινει στο ''ζητω για υιοθεσια''.....:redface:.....

αυτα:)

και συγνωμη για τον αρχικο επιθετικο τονο...:redface:

μικρο ξεκαθαρισμα γιατι το θεμα τραβηχτηκε απο τα μαλλια...

christina31,
1.οντως ειμαι πολυ μικρη,αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορω να εχω την γνωμη μου και να την υπερασπιζομαι οπως οποιοσδηποτε αλλος υπερασπιζεται την δικια του.
2.σχετικα με το ''να την επειδικνειεις'' εχεις δικιο γιατι λανθασμενα θεωρησα οτι εισαι πολυ μικροτερης ηλικιας και επειδη συνηθιζεται σε πολλες νεες κοπελες της ομορφης κρητης να θεωρουν τα ζωντανα τους αξεσουαρ,εκρινα πως ειναι καλο να αναφερθω και σε αυτο.
3.σε ολα τα υπολοιπα συνεχιζω να υποστηριζω την γνωμη μου-ακραια ή προσβλητικη για εσενα, δεν παυει ομως να ειναι η γνωμη μου-πολυ απλα αν δεν σου αρεσει την πετας στα σκουπιδια και τελειωνει εκει.
4.οσον αφορα το θεμα με τα παιδια, αν και δεν με αφορα και δεν εχω την αναλογη εμπειρια μαλλον υποστηριζω αυτο που εγραψε ο ohimso...αλλα αυτο εξυπακουεται οτι το γνωριζεις καλυτερα εσυ
5.σε καμια περιπτωση δεν περιμενα να απολογηθεις σε εμενα για τις σκεψεις σου και τις αποφασεις σου.το τι θα κανεις εξυπακουεται το οτι ειναι δικο σου θεμα.
6.εξυπακουεται οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση.
....η γνωμη μου ηταν στην τελικη και οντως μια τετοια κουβεντα δεν επρεπε να γινει στο ''ζητω για υιοθεσια''.....:redface:.....

αυτα:)

και συγνωμη για τον αρχικο επιθετικο τονο...:redface:
σεβομαι την αποψη σου και δεν το συνεχιζω
δεχομαι την συγγνωμη σου

:):):):):):) παρολες τις διαφωνιες μου, σου ευχομαι και γω να βρεις το καταλληλο ψιψινι!:)καλη συνεχεια

:):):):):):) παρολες τις διαφωνιες μου, σου ευχομαι και γω να βρεις το καταλληλο ψιψινι!:)καλη συνεχεια
σε ευχαριστω πολυ

μπραβο σε ολους!
χαιρομαι οταν κανουμε ολοι ενα βημα πισω και τα βρησκουμε.Εννοειται πως σε μια συζητηση δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν ολοι αλλα ειναι σημαντικο να εχουμε εναν ηρεμο και εποικοδομητικο διαλογο.Αλλωστε ολοι ειμαστε εδω επειδη αγαπαμε τις γατες:)

...Λυπάμαι που για λίγο σε στεναχώρησα αλλά νομίζω ότι τελικά δεν ήταν μάταιη η συζήτηση που έγινε.
Δηλαδή?.... δεν κέρδισε τίποτα από τη συζήτηση? έχασε?

Χαίρομαι που το είδαν μ' αυτό τον τρόπο κι άλλλοι/ες.
Όσο για τα αδέσποτα ράτσας μ' εντυπωσίασε όταν βρήκα αυτό: "Μeet Otis" Dogsrule.com

Παιδιά,άλλοι το ξεπερνούν πιο γρήγορα,άλλοι πιο αργά,όπως γίνεται και με τους ανθρωπους.Δεν είναι θέμα κρίσης κανενός,και δικαίωμά της της κοπέλας,είναι προσωπιλο το θέμα.Τώρα όσον αφορά τη ράτσα,επίσης δικαίωμά της.Έχω δει κόσμο να αγοράζει ζώο ράτσας όπως αγοράζει νέο αμάξι για επίδειξη,και έχω δει και κόσμο να αγοράζει ράτσας ζωάκι επειδή είναι λάτρης της συγκεκριμένης φυλής.Για μένα είναι το ίδο με το να ζητά κάποιος γατάκι πορτοκαλί,ή κοντότριχο.Συμφωνώ ότι το νέο ζωάκι δεν υποκαθιστά το χαμένο φίλο μας,και ίσως η επιλογή ενός ίδιου εμφανισιακά,δυσχεραίνει το ξεπέρασμα του χαμού του.Η κοπέλα δε μου φαίνεται καμιά ψυχωτική που θα βλέπει τον παλιό της γάτο στο πρόσωπο του νέου,όπως βλέπουμε στα θρίλερ.Απλά κατανοώ ότι για τα παιδάκια της ίσως είναι πιο εύκολο.Επίσης,κι εμένα θα μου άρεσε να επέλεγε να σώσει κάποιο αδεσποτάκι,και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της αγοράς για περίθαλψη,αλλά και πάλι είναι επιλογή της.Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι αγοραπωλησίες ζώων και είμαι κατά,αλλά αν κάποιος θέλει,δε μπορώ να πω ότι δεν αξίζει σαν άνθρωπος.Αν είναι δυνατόν.Αν είναι υπεύθυνος,είτε το αγοράσει είτε όχι το ζωάκι του,θα συμπεριφερθεί σωστά.Με την ίδια λογική,κι εμείς για να επιλέξουμε σύντροφο θα έπρεπε να πούμε:"Κοίτα πόσοι άνθρωποι νιώθουν μοναξιά,κι εσύ ψάχνεις να ερωτευτείς..."Για μένα ένα ζωάκι δεν απέχει πολύ από αυτή την κατάσταση,πρέπει να υπάρχει χημεία πάνω απ'όλα ,αγάπη,και σεβασμός στη ζωή.Και από εκεί και πέρα,μακάρι να βρει ένα γατάκι που θα της αρέσει,θα το αγαπήσει,και θα ζήσουν μαζί πολλά πολλά χρόνια.
Christianna,αν βρεις τελικά(καθότι λάτρεις των μπλε γατουλακίων),θέλουμε φωτό!:)

Παιδιά,άλλοι το ξεπερνούν πιο γρήγορα,άλλοι πιο αργά,όπως γίνεται και με τους ανθρωπους.Δεν είναι θέμα κρίσης κανενός,και δικαίωμά της της κοπέλας,είναι προσωπιλο το θέμα.Τώρα όσον αφορά τη ράτσα,επίσης δικαίωμά της.Έχω δει κόσμο να αγοράζει ζώο ράτσας όπως αγοράζει νέο αμάξι για επίδειξη,και έχω δει και κόσμο να αγοράζει ράτσας ζωάκι επειδή είναι λάτρης της συγκεκριμένης φυλής.Για μένα είναι το ίδο με το να ζητά κάποιος γατάκι πορτοκαλί,ή κοντότριχο.Συμφωνώ ότι το νέο ζωάκι δεν υποκαθιστά το χαμένο φίλο μας,και ίσως η επιλογή ενός ίδιου εμφανισιακά,δυσχεραίνει το ξεπέρασμα του χαμού του.Η κοπέλα δε μου φαίνεται καμιά ψυχωτική που θα βλέπει τον παλιό της γάτο στο πρόσωπο του νέου,όπως βλέπουμε στα θρίλερ.Απλά κατανοώ ότι για τα παιδάκια της ίσως είναι πιο εύκολο.Επίσης,κι εμένα θα μου άρεσε να επέλεγε να σώσει κάποιο αδεσποτάκι,και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της αγοράς για περίθαλψη,αλλά και πάλι είναι επιλογή της.Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι αγοραπωλησίες ζώων και είμαι κατά,αλλά αν κάποιος θέλει,δε μπορώ να πω ότι δεν αξίζει σαν άνθρωπος.Αν είναι δυνατόν.Αν είναι υπεύθυνος,είτε το αγοράσει είτε όχι το ζωάκι του,θα συμπεριφερθεί σωστά.Με την ίδια λογική,κι εμείς για να επιλέξουμε σύντροφο θα έπρεπε να πούμε:"Κοίτα πόσοι άνθρωποι νιώθουν μοναξιά,κι εσύ ψάχνεις να ερωτευτείς..."Για μένα ένα ζωάκι δεν απέχει πολύ από αυτή την κατάσταση,πρέπει να υπάρχει χημεία πάνω απ'όλα ,αγάπη,και σεβασμός στη ζωή.Και από εκεί και πέρα,μακάρι να βρει ένα γατάκι που θα της αρέσει,θα το αγαπήσει,και θα ζήσουν μαζί πολλά πολλά χρόνια.
Christianna,αν βρεις τελικά(καθότι λάτρεις των μπλε γατουλακίων),θέλουμε φωτό!:)

θα στειλω φωτογραφια σιγουρα αλλα να μην μου το ματιασετε...
θα σας στειλω μια με τα γατακια μου...η τσιλα μου γεννησε!!!
(αδεσποτουλα) ειναι κουκλια!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back