Πώς αγγίζουμε ή μετακινούμε νεογέννητα γατάκια;

Απάντηση: Πότε και πώς μπορώ να πιάσω τα γατάκια;

Μετά απο 1 βδομάδα που γέννησε, ενώ της είχα βάλει να φάει, επιχείρησα να τα πιάσω. Ίσα ίσα που τα άγγιξα. Εκείνη με κοίταζε. Κάθε φορά όμως που τα πιάνω εκείνη μετά τα καθαρίζει. Είναι τόσο γλυκούλια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεταφορά νεογέννητων γατιών σε άλλο μέρος

Καλησπέρα.

Εδώ και 2 χρόνια έχουμε ένα γάτο που ζει στη πυλωτή της πολυκατοικίας σε ένα σπιτάκι.
Εχθές το βράδυ πήγε μία γατούλα και γέννησε 3 γατάκια. Η γατούλα είναι πολύ άγρια. Σήμερα βγήκε κάποια στιγμή και έφαγε.
Το μεσημέρι προσπαθήσαμε να τη βγάλουμε για να την αλλάξουμε σπίτι. Λίγο χτυπήσαμε το σπίτι και βγήκε και της δώσαμε και ψάρι για να κάνουμε την αλλαγή. Αλλάξαμε το κουτί και βάλαμε το ίδιο μαξιλάρι μαζί με τα γατάκια. Το βάλαμε λίγο πιο πέρα και ενώ το μύριζε δεν έμπαινε. Μετά το βάλαμε στο ίδιο μέρος και πάλι το μύριζε, έφευγε λίγο και νιαούριζε. Τελικά μπήκε.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να μεταφέρουμε το κουτί 3 σπίτια πιο πέρα που έχει ένα εγκαταλειμμένο σπίτι και ασφαλές. Θα μπορέσει να καταλάβει το σπίτι που έχει τα γατάκια αν την πάμε εκεί ή θα έρχεται στο παλιό μέρος; Ξέρετε κάτι που μπορούμε να κάνουμε;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μεταφορά νεογέννητων γατιών σε άλλο μέρος

Εγω δεν εχω πολυ εμπειρια απο αυτα,γιατι η γατα μου με εμπειστευετε και οπου και να παω τα γατακια δεν την ενοχλει.Ισως να περιμενεις μια εβδομαδα που θα θελει να τα αλλαξει μερος η ιδια,για ασφαλεια.Να παρεις καποιον να της δειχνει φαγητο και εσυ να μεταφερεις στο κουτι τα γατακια στο αλλο σπιτι.Το αλλο ειναι αν δεν ειναι αγρια με εσας να την παρετε μια μερα μονη της,να μυρισει λιγο το οικοπεδο για να το γνωρισει.Καλη επιτυχια !!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πότε μπορώ να τα ακουμπήσω?

Πριν απο 11 μερες η γατα μασ γενννησε 3 γατακια.Πριν λιγεσ μερες ανοιξνε τα ματακια τους.Ποτε μπορουμε να τα ακουμπισουμε?:hmm:

Καλημέρα Χιόνη! Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο όριο, αλλά εγώ αν η γάτα ήταν φιλική θα δοκίμαζα σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα! Ειδικά αν ήθελα να κοινωνικοποιηθούν και με ανθρώπους! :)

Πώς να μετακομίσουμε τα γατάκια σε μεγαλύτερο χώρο

Γεια σας,

πριν περίπου ένα μήνα εμφανίστηκε στον κήπο μου μία έγκυος γάτα. Επειδή την ταίζαμε, τελικά έμεινε στον κήπο, και γι' αυτό της προετοιμάσαμε μία ζεστή κούτα δίπλα από την πόρτα μας σε περίπτωση που επέλεγε να γεννήσει εκεί. Τελικά, μετά από μία βδομάδα περίπου γέννησε 3 γατάκια μέσα στη μικρή αποθήκη του σπιτιού μου, σε ένα ψηλό σημείο, το οποίο όμως ήταν πολύ επικίνδυνο για τα μικρά γατάκια, αφού μπορούσαν εύκολα να πέσουν. Μάλιστα το ένα έπεσε καθώς το γεννούσε, αλλά ευτυχώς ένα αντικείμενο το συγκράτησε και δεν έπεσε στο έδαφος. (Είναι μια χαρά, ευτυχώς). Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε την κούτα που είχαμε προετοιμάσει, στην αποθήκη και μετακομίσαμε τα γατάκια εκεί μαζί με τη μαμά τους, και τελικά της άρεσε.

Μόλις έκλεισαν 2 βδομάδες, η μαμά τους τα μετακόμισε στη διπλανή αποθήκη, σε μία μικρότερη κούτα. Βάλαμε πετσέτες και ρούχα στην κούτα για να την κάνουμε πιο βολική, μιας και είχε διάφορα πράγματα.

Τώρα είναι 3.5 βδομάδων και έχουν αρχίσει να γίνονται δραστήρια και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν την κούτα. Επειδή και αυτή η κούτα, όμως, είναι πάνω από το έδαφος, είναι επικίνδυνο να πέσουν. Αλλά πέρα από αυτό, νομίζω πως η κούτα πλέον δεν τους αρκεί.

Τί με συμβουλεύετε να κάνω; Να αντικαταστήσω την κούτα που είναι τώρα με μία μεγαλύτερη, όπου θα μπορούν να παίζουν πιο άνετα ή να τα μετακομίσω σε ένα σημείο του κήπου, όπου σκοπεύω να περιφράξω το χώρο, ώστε να μη φεύγουν και να έχουν πολύ περισσότερο χώρο για να παίζουν; Αν κάνω όμως το 2ρο, φοβάμαι μήπως η μαμά τους τα ξαναμετακομίσει...

Υ.Γ. Γενικά η γάτα είναι πολύ φιλική, μας αφήνει να χαιδεύουμε και εκείνη και τα γατάκια της.:clapup:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μπορουσες για αρχη να τα βαλεις σε μια μεγαλυτερη κούτα. Σιγα σιγα ομως θα δεις οτι μερα με τη μερα θα μεγαλωνουν και θα αρχίσουν να περπατάνε οποτε δεν θα μπορεις να τα περιορισεις. Τοτε μπορεις να περιφράξεις το χώρο. Ακομα και να φύγουν θα ερχονται και θα τρωνε αφου ειναι φιλική η γατα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πώς να μετακομίσουμε τα γατάκια σε μεγαλύτερο χώρο

Οι γάτες επειδή είναι ανεξάρτητες δεν μπορείς να τις περιορίσεις.όσο είναι μικρά καλά έκανες και τους έβαλε την κούτα για φωλίτσα.Τώρα όμως που ξερτσουτσουρεύουν ( χαχαχα) καλό θα είναι να τους βάζεις έξω φαγητό και νεράκι σε συγκεκριμένο μέρος ώστε να το θεωρούν δικό τους πλέον.Θα σου έρχονται εκεί όπου και να πηγαίνουν

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back