Πώς αντιμετωπίζεται η γυναίκα σήμερα

Εγώ θα διαφωνήσω πάνω σ αυτό αγαπητή Ρούλα η γυναίκα σήμερα αντιμετωπίζεται όπως της αξίζει κ επειδή οι περισσότερες από εμάς θέλουν να τις αντιμετωπίζουν σαν ένα κομμάτι κρέας τις αντιμετωπίζουν όλοι σαν ένα κομμάτι κρέας λογικό δεν είναι αν δεν σεβόμαστε οι ίδιες τον εαυτό μας ποιος περιμένουμε να μας σεβαστεί;
Αν και προσπάθησα δεν μπορώ να καταλάβω την πιο πάνω άποψή σου.Ενοείς ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν σέβονται τον εαυτό τους ή κάτι άλλο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι αυτή η επίθεση που έγινε στην κ.Κούνεβα ήταν πολύ άδικη.:hmm:
Και νόμιζω οτι δεν πήρε την διάσταση που της άξιζε από τα ΜΜΕ.:hmm:
Ενδιαφέρθηκαν μόνο για το ίδιο το γεγονός και δεν ασχολήθηκε κανείς με το μεσαιωνικό καθεστώς που επικρατεί με τους εργολάβους καθαριόητας.
Ουτε η επιθεώρηση εργασίας ακούσα να ασχολήθηκε και για το υπουργείο εργασίας δεν το συζητάω. :hmm:
Παντος είναι προς τιμήν της γυναίκας που αρνήθηκε να μπεί σε ψηφοδέλτιο ευροεκλογών.:up:
Μια αλοδαπή εργαζόμενη είναι και όμως είπε οχι σε μισθό ευροβουλευτή επί πανταετία.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Της έκαναν πρόταση τελικά; Δεν το ήξερα. Ήξερα ότι ο Μπανιάς από το ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση να μπεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το δέχτηκαν οι υπόλοιποι του χώρου. Και καλά έκαναν, κατά τη γνώμη μου. Υπάρχουν αξιόλογοι και έμπειροι πολιτικοί για την Ευρωβουλή.

Πέσανε διάφοροι επάνω ως κόρακες... κι αυτή έδωσε σε όλους ένα μάθημα αξιοπρέπειας.
Για μερικούς απ' αυτούς, χαράμι πήγε το μάθημα, βέβαια.

Εγώ θα διαφωνήσω πάνω σ αυτό αγαπητή Ρούλα η γυναίκα σήμερα αντιμετωπίζεται όπως της αξίζει κ επειδή οι περισσότερες από εμάς θέλουν να τις αντιμετωπίζουν σαν ένα κομμάτι κρέας τις αντιμετωπίζουν όλοι σαν ένα κομμάτι κρέας λογικό δεν είναι αν δεν σεβόμαστε οι ίδιες τον εαυτό μας ποιος περιμένουμε να μας σεβαστεί;
Καταλαβαινω αυτο που λες Ελενα μου, αλλα πιστευω οτι δεν ειναι η πλειοψηφια των γυναικων που δεν σεβεται τον εαυτο της...:/:

Καταλαβαινω αυτο που λες Ελενα μου, αλλα πιστευω οτι δεν ειναι η πλειοψηφια των γυναικων που δεν σεβεται τον εαυτο της...:/:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:)...Σίγουρα υπάρχει μια μικρή-μικρή μειοψηφία αλλά τα κίνητρα για την έλλειψη αυτοσεβασμού τα ψάχνω σε υλιστικά ερείσματα:hmm:

δυστυχως ειναι πολλες αυτες που δεν σεβονται τον εαυτο τους. Εχουν χασει την αξιοπρεπεια τους και ξεφτιλιζονται συνεχως. Δεν κανουν αυτο που θελουν να κανουν αλλα συμβιβαζονται με αυτα που θελουν οι αλλοι.

δυστυχως ειναι πολλες αυτες που δεν σεβονται τον εαυτο τους. Εχουν χασει την αξιοπρεπεια τους και ξεφτιλιζονται συνεχως. Δεν κανουν αυτο που θελουν να κανουν αλλα συμβιβαζονται με αυτα που θελουν οι αλλοι.
ειναι ελλειψη ατομικου σεβασμου ομως, ή απλα ερμαια της ανασφάλειας τους και θυματα των προτυπων που κυκλοφορουν? :(ή μηπως ολα αυτα μαζι?:hmm:

ειναι ελλειψη ατομικου σεβασμου ομως, ή απλα ερμαια της ανασφάλειας τους και θυματα των προτυπων που κυκλοφορουν? :(ή μηπως ολα αυτα μαζι?:hmm:

πιστευω πως ισχυει κυριως το οτι ειναι ερμαια της ανασφαλειας τους και θυματα των προτυπων που κυκλοφορουν. Ειλικρινα ωρες ωρες απορω με την νοημοσυνη ορισμενων. Εχει γινει πολυ της μοδας να εισαι χαζη, ντυμενη σαν ξεκ*λο και να εχεις μια φωτεινη επιγραφη στο κουτελο που να γραφει "σεξ".

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η γυναίκα σήμερα αντιμετωπίζεται όπως" δεν της αξίζει" (αναφέρομαι στην Ελλάδα)και πληρώνει το τίμημα των κινημάτων ισότητας του παρελθόντος.Τι θέλω να πώ?Βγήκε απο το σπίτι και εργάζεται σε θέσεις όμως κατώτερες απο έκείνες των αντρών(βλέπε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-θέσεις ευθύνης).Οι υποχρεώσεις της συζύγου και της μάνας με τα συνεπακόλουθά τους της ανήκουν εξ' ολοκλήρου(δουλειά στο γραφείο υπερωρίες στο σπίτι).Προσωπικός χρόνος ελάχιστος.Στραβώνει κάτι στην σχέση ή στον γάμο..στήσιμο στο μισό μέτρο...
Τι να πώ ....είμαι η Μαίρη Παναγιωταράααααα

Είναι εξαρειτκό το ότι ανοίγετε αυτό το θέμα. Θα συμφωνήσω πως η γυναίκα βρέθηκε να έχει δύο αφεντικά με την είσοδο της στην αγορά εργασίας, ένα στη δουλειά και ένα στο σπίτι! Αυτό δεν σημαίνει πως η λύση είναι η επιστροφή στο... παρελθόν. Άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό οι γυναίκες χειραφετήθηκαν λόγω της δουλειάς. Δείτε τον μεγάλο αριθμό διαζυγίων. Δεν είναι μόνο αρνητικός δείκτης. Στο παρελθόν τα διαζύγια ήταν λιγότερα όχι γιατί οι γάμοι ήταν ευτυχισμένοι αλλά γιατί οι γυναίκες δεν ήταν αυτόνομες, δεν μπορούσαν να ζήσουν τον εαυτό τους εκτός γάμου και δεν είχαν πολλές απαίτήσεις από τον σύζυγο τους!

Η οικογένεια έχει πολύ μεγάλυ ευθύνη. Έχετε ακούσειο τη φράση (ίσως την έχετε πει κιόλας) "να γίνεις καθηγήτρια κορίτσι μου, ιδιανικό επάγγελμα για γυναίκα"; Τι σημαίνει αυτό; Πως υπάρχει ένας κοινωνικός ρόλος που απαιτεί από εσένα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχολείσαι με το σπίτι, το παιδί κλπ. Βρες λοιπόν όχι ένα επάγγελμα που να σου αρέσει αλλά ένα που να σε βοηθάει να ανταποκριθείς σε αυτό το ρόλο, που άλλοι αποφάσισαν για σένα!!!

Έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο, είναι μικρό, αν θέλετε δείτε το: https://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=435171

Σε τελευταία ανάλυση, όλα αυτά τα θέματα δικαιωμάτων, ισότητας κλπ είναι πολιτικά αν και φαίνονται απλώς προσωπικά...

Είναι εξαρειτκό το ότι ανοίγετε αυτό το θέμα. Θα συμφωνήσω πως η γυναίκα βρέθηκε να έχει δύο αφεντικά με την είσοδο της στην αγορά εργασίας, ένα στη δουλειά και ένα στο σπίτι! Αυτό δεν σημαίνει πως η λύση είναι η επιστροφή στο... παρελθόν. Άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό οι γυναίκες χειραφετήθηκαν λόγω της δουλειάς. Δείτε τον μεγάλο αριθμό διαζυγίων. Δεν είναι μόνο αρνητικός δείκτης. Στο παρελθόν τα διαζύγια ήταν λιγότερα όχι γιατί οι γάμοι ήταν ευτυχισμένοι αλλά γιατί οι γυναίκες δεν ήταν αυτόνομες, δεν μπορούσαν να ζήσουν τον εαυτό τους εκτός γάμου και δεν είχαν πολλές απαίτήσεις από τον σύζυγο τους!

Η οικογένεια έχει πολύ μεγάλυ ευθύνη. Έχετε ακούσειο τη φράση (ίσως την έχετε πει κιόλας) "να γίνεις καθηγήτρια κορίτσι μου, ιδιανικό επάγγελμα για γυναίκα"; Τι σημαίνει αυτό; Πως υπάρχει ένας κοινωνικός ρόλος που απαιτεί από εσένα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχολείσαι με το σπίτι, το παιδί κλπ. Βρες λοιπόν όχι ένα επάγγελμα που να σου αρέσει αλλά ένα που να σε βοηθάει να ανταποκριθείς σε αυτό το ρόλο, που άλλοι αποφάσισαν για σένα!!!

Έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο, είναι μικρό, αν θέλετε δείτε το: https://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=435171

Σε τελευταία ανάλυση, όλα αυτά τα θέματα δικαιωμάτων, ισότητας κλπ είναι πολιτικά αν και φαίνονται απλώς προσωπικά...
Σ

Σταύρο μου διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σου.Θα μου επιτρέψεις όμως να προσθέσω ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στις βόρειες υπάρχει αμέριστη υποστήριξη του κράτους προς τις εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες (παιδικοί σταθμοί στους χώρους εργασίας,κατάλληλα ωράρια σχολείων κλπ) και βέβαια διαφορετική υποστήριξη και νοοτροπία απο τον σύζυγο και πατέρα..

Σ
quote]
Aν μου επιτρέπετε το θέμα είναι πολύ περίπλοκο. Δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και προσωπικό και κοινωνικό.
Πέρα από όσα κάνει το σύστημα για να εξευτελίζει το γένος μας γιατί έτσι το συμφέρει, σημαντικό ρόλο παίζει και ο προσωπικός παράγοντας από τη στιγμή που συνειδητοποιείται. Γιατί, μη μου πείτε ότι δε φταίμε που επιτρέπουμε ότι γίνεται ... Μη μου πείτε ότι είμαστε άμοιρες του πως ανατρέφουμε τ'αγόρια μας ως μάνες .... έχουμε και μεις ως άτομα κάποιες ευθύνες, ή όχι?
Γιατί οι νέες γυναίκες ενώ είναι έξυπνότατες δε σκέφτονται περισσότερο και δεν αποφασίζουν να περάσουν στην πράξη υπερασπίζοντας την αξιοπρέπειά τους? Και βέβαια είναι πρόβλημα ψυχολογικό που αναπαράγεται και δημιουργεί φαύλο κύκλο. Και βέβαια θα βρουν κάποιους απέναντι αν αποφασίσουν να αντιδράσουν αλλά εγώ ξέρω ότι η εξουσία όποια μάσκα κι αν φοράει είναι ο κακός δαίμονας .... Και δω η εξουσία φοράει .... μόδα ...(συρμό έλεγαν οι παλιότεροι).

Σ
quote]
Aν μου επιτρέπετε το θέμα είναι πολύ περίπλοκο. Δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και προσωπικό και κοινωνικό.
Πέρα από όσα κάνει το σύστημα για να εξευτελίζει το γένος μας γιατί έτσι το συμφέρει, σημαντικό ρόλο παίζει και ο προσωπικός παράγοντας από τη στιγμή που συνειδητοποιείται. Γιατί, μη μου πείτε ότι δε φταίμε που επιτρέπουμε ότι γίνεται ... Μη μου πείτε ότι είμαστε άμοιρες του πως ανατρέφουμε τ'αγόρια μας ως μάνες .... έχουμε και μεις ως άτομα κάποιες ευθύνες, ή όχι?
Γιατί οι νέες γυναίκες ενώ είναι έξυπνότατες δε σκέφτονται περισσότερο και δεν αποφασίζουν να περάσουν στην πράξη υπερασπίζοντας την αξιοπρέπειά τους? Και βέβαια είναι πρόβλημα ψυχολογικό που αναπαράγεται και δημιουργεί φαύλο κύκλο. Και βέβαια θα βρουν κάποιους απέναντι αν αποφασίσουν να αντιδράσουν αλλά εγώ ξέρω ότι η εξουσία όποια μάσκα κι αν φοράει είναι ο κακός δαίμονας .... Και δω η εξουσία φοράει .... μόδα ...(συρμό έλεγαν οι παλιότεροι).

Συμφωνώ απολύτως Anima. Εγώ έχω να προσθέσω ότι η γυναίκα έχει γίνει έρμαιο και των σχεδιαστών μόδας οι οποίοι της στερούν την θυληκότητα και από γυναίκα την έχουν καταντήσει μια μισόgay κατάσταση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι όσο πιο πολύ θέλει να προκαλέσει τόσο πιο πολλά ρούχα πετάει. Η θυληκότητα όμως δεν έχει να κάνει με το ξεγύμνωμα και τον εξεφτελισμό:hmm:

Για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας, έχει ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός και πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να την ενισχύσουμε. Ιδιαίτερα τώρα που τα οικονομικά όλων μας δεν είναι και τα καλλίτερα. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε, όχι επειδή μας περισσεύουν, αλλά από αυτά που θα μας λείψουν. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι ΔΗΛΩΣΗ: Η εργατική τρομοκρατία δεν θα περάσει...
Αν μετά τη δολοφονική απόπειρα της Κωνσταντίνας βγαίναμε στους δρόμους, δεν θα πέρναγε η είδηση με μικρά γράμματα στις εφημερίδες. Μετά την Κωνσταντίνα μπορεί νάμαστε και μεις σ' αυτή τη θέση, αν δεν αντιδράσουμε όλοι....
Ο λογαριασμός είναι στην τράπεζα Πειραιώς και ο αριθμός του είναι:
5012019021277 DECHEVA ELENA KYNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA.

Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

dspphoto
Ελαβα με email την παρακάτω επιστολή:

Φίλες και φίλοι,
ο γιος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Εμμανουέλ, είναι μαθητής της Ε΄ Δημοτικού σε σχολείο των Πετραλώνων. Ο πατέρας του εργάζεται στη Βουλγαρία. Η μητέρα του (ιστορικός - που βγάζει τίμια το ψωμί της στη χώρα μας σαν καθαρίστρια) πληρώνει το θάρρος της γνώμης της και την αντίστασή της απέναντι στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αθήνας είναι ανάστατος και συγκλονισμένος.
Η γυναίκα έχασε το φως της και παλεύει για τη ζωή της.
Πού κατρακυλάμε;
Φίλοι και φίλες,
αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Από παντού μας κυκλώνει η ανθρώπινη δυστυχία: δυστυχισμένοι και ταλαίπωροι μετανάστες, ναρκομανείς/ανθρώπινα σκουπίδια, ψυχικά πάσχοντες παρατημένοι στη μοίρα τους, άνεργοι, φτωχοί, άρρωστοι αντικείμενα κοροϊδίας στο ανύπαρκτο ΕΣΥ, σωφρονιστικό σύστημα ευφημισμός, παιδιά έξω από τα σχολεία, δίχως μέλλον, και γυναίκες θύματα της σεξουαλικής εμπορίας… Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
Ζούμε σε μια κοινωνία εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας και ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει όρια. Εθιστήκαμε.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.
Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Με όλους τους τρόπους.
Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.
Με το λόγο μας. Ενυπόγραφα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε.
Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συγκεκριμένο συνδικάτο.
Με την απαίτηση για εφαρμογή (και έλεγχο της εφαρμογής) της εργατικής νομοθεσίας. Είναι ντροπή μέσα από την ασύδοτη λειτουργία θεσμών όπως οι εργολαβίες και υπεργολαβίες να γίνεται ενοικίαση/υπενοικίαση εργαζομένων με όρους σκλαβιάς και οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα να βολεύονται και να κοιτάζουν αλλού αντί να κάνουν το καθήκον τους.
Με την έμπρακτη (και οικονομικά) αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και το γιο της.
Δεν είναι Χριστούγεννα, είναι η κάθοδος στον Άδη γι’ αυτό το αγόρι και τη μάνα του.
Είναι μαθητής μας, ένα ώριμο παιδί. Θα κάθεται στο θρανίο απέναντί μας.
Η μάνα του δεν έκανε παρά το σωστό.
Τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια;
Χάρης Παπαδόπουλος
σχολικός σύμβουλος δημ. εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας της Αθήνας
Ελαβα ακόμα το παρακάτω κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση:

Επείγον!!! Οικονομική ενίσχυση για την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα
Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντι τους!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
thanks to Αριστερή Αντιπληροφόρηση
Σχόλιο: Ουδέν. Απλά διαδώστε το

Γυναίκες

Επειδή εμείς οι γυναίκες, κατά πλειοψηφία, συμμετέχουμε σ' αυτό το forum, θάθελα να σχολιάσουμε, αν έχουμε κέφι, κάτι που είχε πεί ο Αλέξανδρος Δουμάς για μας τις γυναίκες '" Πολύ σπάνια μπορεί να δει κανείς σε ένα αγοράκι την υπόσχεση ενός άνδρα, αλλά σχεδόν πάντα διακρίνει σε ένα κοριτσάκι την απειλή μιάς γυναίκας"
:hmm::hmm:

Δεν το κατάλαβα καλά Αθανασία μου,:hmm:Εννοεί ότι τα κορίτσια(και τα θηλυκά γενικότερα στην φύση) "ωριμάζουν" σωματικά και διανοητικά,πιό γρήγορα από τα αγόρια? :hmm::)
Αυτό νομίζω έχει να κάνει με την μητρότητα που χάρισε η φύση στα θηλυκά.Για αυτό "υπερτερεί' ο οργανισμός τους έναντι των αρσενικών.;):)

Βρε Νίκη, γιατί τον περιορίζεις τον καημένο τον Δουμά στο βιολογικό;;; Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει δίκιο σε όλα τα επίπεδα! ;):D Πιάνει και αυτούς/αυτές που βιώνουν ισορροπημένα το φύλο τους αλλά και αυτούς/αυτές που δεν μπορούν να αντέξουν τον κοινωνικό του ρόλο... :hmm::/:

Δεν το κατάλαβα καλά Αθανασία μου,:hmm:Εννοεί ότι τα κορίτσια(και τα θηλυκά γενικότερα στην φύση) "ωριμάζουν" σωματικά και διανοητικά,πιό γρήγορα από τα αγόρια? :hmm::)
Αυτό νομίζω έχει να κάνει με την μητρότητα που χάρισε η φύση στα θηλυκά.Για αυτό "υπερτερεί' ο οργανισμός τους έναντι των αρσενικών.;):)
Το βλέπεις από τη θετική του πλευρά Νίκη μου. Εγώ στέκομαι σε δύο λέξεις που θεωρώ ότι είναι το κλειδί. Η πρώτη είναι η υπόσχεση και η δεύτερη λέξη είναι η απειλή. Ο άνδρας διαπαιδαγωγείται να υπόσχεται στη γυναίκα, ενώ εκείνη να τον απειλεί......Και επειδή άνδρας το είπε, μάλλον είχε στη ζωή του άσχημες εμπειρίες δίπλα στη γυναίκα.
Δεν είμαι σίγουρη αν έχω καταλάβει και γω καλά....Γι' αυτό ζητάω τις γνώμες σας:hmm:

και γω πιστευω οτι του την ειχε κανει γυναικα. ακου απειλη. θα μπορουσε να πει γοητεια, ομορφια, λαμψη, κατι αλλο τελοσπαντων. :P

η επιλογη μιας λεξης για να εκφρασεις κατι φανερωνει νοοτροπια και αποψη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back