Λοιπον με αφορμη ενα αρθρο που διαβασα, ειπα να σας το δειξω!
Σκοτωνουν γατες για γουνα στην Ελβετια για να κερδισουν λεφτα στη μαυρη αγορα!!!
Τα αρθρα!
https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/546712/auxisi-sto-lathreborio-gounas-gatas-stin-elvetia/
Και ενα απο την PETA (στα αγγλικα)
https://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2008/06/02/Switzerlands-CatFur-Trade.aspx
"συγκεκριμένα ένας νόμος επιτρέπει σε κάποιον να σκοτώσει μια γάτα αν βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑΠΟ που κ ως που αν ειναι κοντα στο σπιτι του επιτρεπεται τον απειλει ή τον ενοχλει??τι του καμει κ την σκοτωνει?
Μηδενικη λογικη. Και νευριασα που ταχα μου ολοι λενε πως ααα στο εξωτερικο (ταχα μου πολιτισμενη Ευρωπη) ειναι αλλιως και πως τα ζωα προστατευονται. Ειλικρινα και εγω οταν το διαβασα νευριασα παρα πολυ.
Το εμπόριο γούνας γάτας απαγορεύτηκε στην Ελβετία την 1η Ιανουαρίου 2013, και αν δείτε το άρθρο της PETA είναι του 2008

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Το εμπόριο γούνας γάτας απαγορεύτηκε στην Ελβετία την 1η Ιανουαρίου 2013, και αν δείτε το άρθρο της PETA είναι του 2008
![]()
εσεις Ελβετια δεν ειστε??δηλ μεχρι το08 ισχυε??ευτυχως που γλιτωσε κ το βοδι η γατα που νευριαζει την μπριαμ..

![]()
Το εμπόριο γούνας έχει απαγορευτεί από το 2008 ωστόσο ο νόμος που επιτρέπει να σκοτώσεις ζώο εφόσον απέχει 200 μ από το σπίτι σου ισχύει!
Εκμεταλλευόμενοι αυτό, διάφοροι σκοτώνουν γάτες και πουλάνε τη γούνα τους στη μαύρη αγορά!!!!
https://www.nooz.gr/noozpets/elvetia-orgiazei-i-mairi-agora-goinas-gatas
Ένα ένα
Το εμπόριο γούνας απαγορεύτηκε τον Ιανουάριο του 2013
Σχετικά με τα 200 μέτρα, έγινε ένα σκάνδαλο όταν ενα στέλεχος του Γραφείου Περιβάλλοντος είπε πως οι αδέσποτες γάτες πρέπει να σκοτώνονται. Αυτο ξεσήκωσε τις φιλοζωικές για λόγους που φαντάζεστε, και έδωσε ευκαιρία στους κυνηγούς. Πρόσθετο επιχείρημα ήταν ότι οι γάτες σκοτώνουν πολλα πουλιά, και ότι κάποιες εισαγόμενα γάτες οδηγούν στη μείωση πληθυσμού της τοπικής ράτσας.
Στο τέλος των τοπικών άρθρων που βρήκα, λέει ότι άκρη δε βρήκε αλλα:
"Εάν δούμε γατα σε απόσταση ΠΆΝΩ απο 200 μέτρα απο ένα σπίτι, η θεωρούμε άγρια/αδέσποτα και τη σκοτωνουμε"
Μη βανταζεστε ελβετούς να βγαίνουν με τα ντουφέκια όταν δουν γατα να πλησιάζει
Πηγές:
Γαλλικα (το αρχικο) https://www.lematin.ch/suisse/faut-tuer-chats-errants/story/18256478
Γερμανικά: https://www.tagesanzeiger.ch/panoram...Katzen-muessen-getoetet-werden/story/31781754
Βασικα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ λογικη αυτοι οι ανθρωποι. Βλεπεις μια γατα σε αποσταση 200 μετρα απο ενα σπιτι. Και συμπεραινεις οτι ειναι αδεσποτη επειδη τι? Δεν φοραει κολαρο? Φαινεται ταλαιπωρημενη η τριχα της? (τα οποια μπορουν να συμβουν σε γατες που εχουν απλα χαθει). Και μπουμ την σκοτωνεις επειδη ταχα σκοτωνει πουλια? Ειναι μερος της φυσης. Εκτος και αν τσουζει τους κυνηγους που θελουν αυτοι να σκοτωσουν ακομα περισσοτερα.
Καλα σιγουρα δεν θα ειναι ολοι με τα τουφεκια στο χερι
Αλλα σιγουρα υπαρχουν "ανθρωποι" που για να βγαλουν ευκολο χρημα θα καταφυγουν σε αυτη τη χαλαρωτητα του νομου.Εκει βασικα αναφερεται και το αρθρο, στο οτι παρολο που εχει απαγορευθει το εμποριο γουνας, λογω χαλαρης νομοθεσιας προφανως θα λειτουργουν ολα...παρακρατικα ....Δεν ξερω εγω εκνευριστηκα παρα μα παρα πολυ. Ακους εκει οι αδεσποτες πρεπει να σκοτωνονται. Ας δωσει λεφτα να στειρωθουνε και θα σου πω εγω πως ελεγχεται ο πληθυσμος τους. Ασχετοι ανθρωποι... Πω συγχυστηκα >_<
Μην τα βάζεις με όλη την Ελβετία μόνο

Αν είναι να γενικεύουμε, ας δούμε λίγο το δικό μας τσιφλίκι και τις ντροπές που βλέπουμε στην Ελλάδα...

Κοίτα, και στη Γερμανία είδα, τώρα που το έψαξα λίγο, ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται πάνω από 50.000 γάτες στις περιοχές κυνηγιού, ενώ άλλα άρθα έλεγαν μέχρι και για 200.000. Μη φανταστείς μες στις πόλεις, βέβαια, αλλά στα χωριά, σε εξοχικές περιοχές όπου οι γάτες ("βόδια", όπως τις λέω εγώ, γιατί είναι συνήθως πάνω από 8κιλο, όχι ότι έχει σημασία για το θέμα μας)περιφέρονται και κυνηγούν πουλάκια και ποντικαλάκια.
Ίσως δεν είναι γνωστό παραέξω ότι στην Ελβετία δεν απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές ήταν (και είναι ενδεχομένως) σπεσιαλιτέ η γάτα. Άλλη κοινωνία, άλλα ήθη κι έθιμα, και φυσικά μακράν απέχει αυτό από το να βρίσκεις γάτα στο σούπερ μάρκετ ή να φοβάσαι ότι θα σκοτώσουν το κατοικίδιό σου.
Αν μη τι άλλο, μιλάμε για τη χώρα όπου όχι μόνο απαγορεύεται ο ακρωτηριασμός ουρών και αυτιών σκύλων, όχι μόνο είναι σε ισχύ και πολύ αποτελεσματική η απαγόρευση, αλλά ούτε να πατήσει ελβετικό έδαφος δεν μπορεί τέτοιο σκυλάκι. Ούτε για τουρισμό, ούτε να φέρουμε για υιοθεσία αδέσποτο από την Ελλάδα μπορούμε. Και η φιλοζωΐα είναι πολύ πιο διαδεδομένη...
Όλα τα σκυλιά επιτρέπονται στα εστιατόρια, σπάνιες εξαιρέσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται και στη δουλειά (πχ στο Πανεπιστήμιο), κανένα απολύτως πρόβλημα για τα μεταφορικά μέσα, και φυσικά άψογη περίθαλψη αδέσποτων.

Οχι, προφανως δεν τα βαζω μονο με την Ελβετια. Αν ειναι να πιασουμε, ας μου επιτραπει η εκφραση, το Ελλαδισταν για παραδειγμα με τα τοσα σουβλακια απο γατες που μας σερβιρουν, ειναι να φρικαρεις.
Απλα περιμενα πως θεωρητικα μια χωρα σαν την Ελβετια, που πολλοι την κοιταμε λες και ειναι κατι μακραν ανωτερο (που αντικειμενικα ειναι σε πολλα θεματα) θα ειχε διαφορετικη νοοτροπια προς τα αδεσποτα ζωα. Τωρα να βγαινει στελεχος του Γραφειου Περιβαλλοντος και να λεει οτι πρεπει να σκοτωνονται τα αδεσποτα μου φαινεται τραγικο. (Απο μια χωρα οπως η Ελβετια οπως ειπα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Ναι, νομιζω στις ΗΠΑ ειναι αυτο... Πφφφ...
Ακριβώς.
Άλλωστε ηλίθιοι υπάρχουν παντού, σε όλα τα υπουργεία και σε όλες τις κοινωνίες.
Σημασία έχει η γενική ομαλότητα μίας κατάστασης, και οι τελικές ανοχές της κοινωνίας.
Πουθενά δεν είναι τέλεια, απλά σε κάποια μέρη είναι λίγο πιο κοντά στην τελειότητα.

Σωστο! Ε γι'αυτο σοκαριστηκα, γιατι ξερουμε πως Ελβετια/Νορβηγια/Φινλανδια ειναι γενικα αλλοι ανθρωποι, με αλλα μυαλα
Αλλα οπως ειπες ηλιθιοι υπαρχουν παντου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάντως σχετικά με την αποδοχή των ζώων στο χώρο εργασίας:
Ήθελα να βγάλω μία κοπέλα που φέρνει το σκυλάκι της στο πανεπιστήμιο, αλλά τώρα με την εξεταστική έχω καιρό να τη δω...
Πάντως αυτό συμβαίνει χαλαρά:
Στο κτίριό μας υπάρχει μία γραμματέας με ένα τοσοδούλικο τσιουάουα, το οποίο χώνει είτε σε μία ροζ τσάντα όταν πάει να φάει, είτε... στο πλούσιο μπούστο της (true story)!
Μία άλλη έχει ένα καταπληκτικό γαλλικό μπουλντόγκ, το οποίο φέρνει κάθε μέρα στη δουλειά, αλλά και σε ένα σεμινάριο που κάναμε μαζί. Χαρά εγώ, να έχω να χουφτώνω σκύλο (δεν είχα τότε τη Μπριάμ) ενώ μας μιλούσαν για τρόπους παρουσίασης...!!!

Πάντως σχετικά με την αποδοχή των ζώων στο χώρο εργασίας:
Ήθελα να βγάλω μία κοπέλα που φέρνει το σκυλάκι της στο πανεπιστήμιο, αλλά τώρα με την εξεταστική έχω καιρό να τη δω...
Πάντως αυτό συμβαίνει χαλαρά:
![]()
Στο κτίριό μας υπάρχει μία γραμματέας με ένα τοσοδούλικο τσιουάουα, το οποίο χώνει είτε σε μία ροζ τσάντα όταν πάει να φάει, είτε... στο πλούσιο μπούστο της (true story)!
Μία άλλη έχει ένα καταπληκτικό γαλλικό μπουλντόγκ, το οποίο φέρνει κάθε μέρα στη δουλειά, αλλά και σε ένα σεμινάριο που κάναμε μαζί. Χαρά εγώ, να έχω να χουφτώνω σκύλο (δεν είχα τότε τη Μπριάμ) ενώ μας μιλούσαν για τρόπους παρουσίασης...!!!![]()
Τί ωραία!Εδώ ούτε στο τραίνο δεν μπορείς να το βάλεις χωρίς να δείξει κάποιος τη δυσαρέσκειά του

Παντα ονειρευομουν να μπορω να παιρνω τα παιδακια μου μαζι μου αν παω καπου, πχ δουλεια και παλιοτερα σχολειο 
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
a.s.p.a
Νεοφερμένο μέλος
Ειλικρινά του αξίζουν πολλά Μπράβο!
https://www.facebook.com/photo.php?...36369898.70875.177519315688938&type=1&theater
Ολόκληρη η ιστορία είναι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=5fVusgCVkPg&feature=youtu.be

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool