Πώς γυρίζει η γάτα στο σπίτι;

Βίκυ Φλέγγα

Νεοφερμένο μέλος

Η Βίκυ Φλέγγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 63 ετών και μας γράφει από Βρέσθενα (Λακωνία). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Πριν μια εβδομάδα έφυγε από το σπίτι η γάτα μας την ώρα που βρισκόταν εκεί μόνο η κυρία που καθαρίζει. Δεν γνωρίζουμε πως έγινε γιατί δεν την κατάλαβε πότε και από που έφυγε. Το πιο πιθανό είναι να έφυγε από μια συκιά που φτάνει μέχρι τη βεράντα μας, από όπου όμως δεν είχε φύγει ποτέ πριν. Ειναι 5 ετών, στειρωμένη, τρυφερή αλλά και αρκετά επιθετική ορισμένες φορές. Μέχρι πριν δύο ημέρες την άκουγα στους κήπους των πολυκατοικιών που συνορεύουν με τη δική μας. Κάθε απόγευμα μόλις φώναζα το όνομά της, νιαούριζε και έτρεχα να την προλάβω αλλά όταν πλησίαζα δεν ακουγότανε πια. Χθες και προχθές παρά το ότι δεν την ακούω, συνέχισα να της βάζω φαγητό και να τη φωνάζω κουνώντας το κουτί με τις κροκέτες. Αφήνω κάθε βράδυ το μπολάκι με το φαγητό στον κήπο μας αλλά σήμερα είδα μια άλλη γάτα να το τρώει. Σήμερα η γειτόνισσα μου τηλεφώνησε πως την είδε στη διπλανή πολυκατοικία. Έχω απελπιστεί, δεν ξέρω πως να την κάνω να επιστρέψει. Έχετε κάποια ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάποιες ιδέες μπορείς να πάρεις από το σχετικό άρθρο, εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς νιώθω ότι παίζουμε κρυφτό. Νιαουρίζει όταν τη φωνάζω από τη βεράντα και μόλις κατέβω ... ησυχία. Λες και κρύβεται. Την Παρασκευή το βράδυ, αφού τη φώναξα κάμποσες φορές, ενώ δεν απαντούσε ήταν δίπλα μου πάνω σε ένα δέντρο. Άπλωσα το χέρι μιλώντας της γλυκά, αλλά εξαφανίστηκε. Σκοτσέζικο ντους, η χαρά και η απογοήτευση κάθε απόγευμα!

Έβγαινε στο μπαλκόνι ή ήταν μόνο μέσα στο σπίτι???:hmm::hmm: Εγώ πιστεύω ότι την κινεί η περιέργεια της να δει τι βρίσκεται εκεί έξω και μόλις βαρεθεί, θα επιστρέψει.:hmm::hmm:Αφού είναι και στειρωμένη.:hmm::hmm:

Δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι. Μόνο για τον κτηνίατρο. Έχουμε κι εμείς σκεφτεί αυτή την εκδοχή, της περιέργειας. Μακάρι να είναι έτσι! Πάντως είναι αρκετά "τσαμπουκαλού"κι ελπίζω να τα βγάλει πέρα μέχρι την επιστροφή της...

Δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι. Μόνο για τον κτηνίατρο. Έχουμε κι εμείς σκεφτεί αυτή την εκδοχή, της περιέργειας. Μακάρι να είναι έτσι! Πάντως είναι αρκετά "τσαμπουκαλού"κι ελπίζω να τα βγάλει πέρα μέχρι την επιστροφή της...
Εύχομαι να γυρίσει σύντομα κοντά σας!!!:):):)

μηπως εχει κλειστει σε καποιο μερος και δεν μπορει να βγει; Μου ειχε συμβει κατι παρομοιο με την γατα μου που ειχε κλειστει σε γειτονικη σοφιτα και νιαουριζε μονο οταν την φωναζα απο το μπαλκονι :hmm:Πηγαινε στο διπλανο κτιριο και ρωτα για να ψαξεις.

Το έχω κάνει ήδη. Μάλιστα έχω δώσει το τηλέφωνό μου και χθες μου τηλεφώνησε μια κυρία από τη διπλανή πολυκατοικία για να μου πει πως την είδε στο δρόμο. Γύρω από τις πολυκατοικίες υπάρχουν πρασιές, κήποι, δέντρα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση αποκλεισμού της. Κυκλοφορεί. Χθες το απόγευμα έγινε πάλι το ίδιο. Την φωνάζω από το μπαλκόνι και απαντάει κι όταν κατέβω στον κήπο ... ησυχία. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.

Αυτο μου το κανει η ρομινα μου, Οταν θελει να βγει εξω, θα βρει τροπο και θα τα καταφερει να βγει...Και οταν προσπαθω να την πιασω απλα τρεχει και κρυβετε για να μην την παρω σπιτι....Προσπαθησα να την κρατησω μεσα με το ζορι και ανοιξε το παραθυρο απο μονη της και ελειπε για 5 μερες:(...ηρθε ομως πισω μονη της και τωρα που δεν την περιοριζω οταν θελει να βγει, πηγαινει απλα ενα γυρο της αυλης, καθετε λιγο στο παραθυρο και ερχεται στην μανουλλα της:)

Χαίρομαι που το ακούω αυτό. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τη δική μου. Βέβαια η Μαριάνθη άργησε να τολμήσει την εξερεύνηση: είναι 5 ετών και μέχρι σήμερα δεν είχε ξανασυμβεί αυτό. Πάντως κάθε απόγευμα έχουμε το ίδιο σκηνικό! Με έχει τσακίσει!!!!

Θα έρθει ..μην ανησυχείς απλώς εξερευνεί τον χώρο.Αφού ακούς την φωνή της να σου απαντά εντάξι είναι.Όταν βαρεθεί θα γυρίσει.Της γειτόνισσας μου έπεσε από το μπαλκόνι και αφού έκατσε 9 μέρες έξω η γυρίστρω την δέκατη αποφάσισε να γυρίσει.Τσάμπα την φωνάζαμε εμείς,τσάμπα κουνάγαμε κροκέτες τίποτα...την δέκατη μέρα απλώς βαρέθηκε και το πρωί περίμενε κατω από το μπαλκόνι να την ανεβάσουν.:):):)

Εμένα τα δικά μου ζουζούνια όταν δεν θέλουν να μπουν μέσα τα κοροιδεύω με την αγαπημένη τους κονσέρβα. Πάντα πετυχαίνει.
Λουρί φοράει? γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου την πάρουν άμα δεν φαίνεται ότι ανήκει σε κάποιον.

Δεν φοράει λουρί, δεν το ήθελε με τίποτα κι εγώ δεν επέμενα, αφού δεν είχε ποτέ φύγει από το σπίτι ούτε είχε δείξει τέτοια διάθεση. Σήμερα συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από την ημέρα που έφυγε. Τις τελευταίες ημέρες δεν την ακούω. Φοβάμαι πως δεν θα ξαναγυρίσει.

Δεν φοράει λουρί, δεν το ήθελε με τίποτα κι εγώ δεν επέμενα, αφού δεν είχε ποτέ φύγει από το σπίτι ούτε είχε δείξει τέτοια διάθεση. Σήμερα συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από την ημέρα που έφυγε. Τις τελευταίες ημέρες δεν την ακούω. Φοβάμαι πως δεν θα ξαναγυρίσει.
θα σε στενοχωρήσω αλλά το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και εγώ έχασα έτσι μία γάτα που μου ξέφυγε αλλά όσες φορές την κυνήγησα δεν κατάφερα να την πιάσω. Ενώ για 4 ημέρες τριγυρνούσε κοντά και όποτε την έβλεπα την κυνηγούσα μετά από αυτές τις ημέρες εξαφανίστηκε:(. Χάνονται ? Τι να πώ? δεν ξέρω?:/:

Μήπως την πήρε κανένας; Παράξενο να μην θέλει να γυρίσει στο σπίτι της....:hmm::hmm::hmm:

Από τη συμπεριφορά της μέχρι σήμερα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ξέρει πως να γυρίσει στο σπίτι.
Είναι πράγματι έτσι; Μπορούν οι γάτες να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους; Ξέρω ότι για τα σκυλιά ισχύει αυτό. Ισχύει και για τις γάτες;
Αν ξέρει, τότε είναι ζήτημα αν θέλει.

Από τη συμπεριφορά της μέχρι σήμερα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ξέρει πως να γυρίσει στο σπίτι.
Είναι πράγματι έτσι; Μπορούν οι γάτες να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους; Ξέρω ότι για τα σκυλιά ισχύει αυτό. Ισχύει και για τις γάτες;
Συγνώμη δεν θυμάμαι αν το έγραψες. Στειρωμένο ή αστείρωτο?

Είναι στειρωμένη

Μπορούν οι γάτες να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους; Ξέρω ότι για τα σκυλιά ισχύει αυτό. Ισχύει και για τις γάτες;
Έχουν πολύ οξυμένη αίσθηση της όσφρησης και μπορούν να αναγνωρίσουν γνώριμες μυρωδιές, αλλά αν το σπίτι είναι ψηλά, σε όροφο, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.:/: Το ίδιο και αν η γάτα αναγκάστηκε για κάποιο λόγο να απομακρυνθεί αρκετά (αν την τρόμαξε κάτι, αν την κυνήγησε κανένα σκυλί).
Αν βρίσκεται εκεί γύρω όμως, μπορείς να τη βοηθήσεις αφήνοντας έξω πράγματα που με γνώριμη μυρωδιά (π.χ. κάποιο φορεμένο ρούχο, ή λίγη από τη χρησιμοποιημένη άμμο της ή ένα κουβερτάκι της).

Οι γάτες έχουν πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα του προσανατολισμού και μπορούν να γυρίσουν στο απίτι από πολύ μακριά.Εμένα γατούλης μου γύρισε στι σπίτι από απόσταση 5 χιλιομέτρων μέσα σε μια μέρα..:)Εύχομαι να το αποφασίσει και η δικιά σου...:):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back