Πώς θα κάνω τη γάτα μου άνθρωπο σε μια βδομάδα;

nellos

Νεοφερμένο μέλος

Ο nellos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
σε μια βδομάδα έρχεται η γιαγια μου! επειδη τυπικά αυτή είναι η αρχηγός του σπιτιου, βλακείες αλλα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη τελος πάντων, για να πάρω γάτα έπρεπε να συμφωνήσει μου είπε εντάξει αρκεί αν είναι έξω από το σπίτι δηλαδη να γυρνάει στους δρόμους και να είναι στο μπαλκόνι το οποιο είναι αρκετα μεγάλο αλλα πρώτον κάνει κρύο και δεύτερον μπορεί να φουνταρει!:down: οπότε μέχρι να έρθει η γιαγια η γάτα ήταν μέσα χωρις πρόβλημα, όμως τώρα αλλάζουν οι συνθήκες πρέπει να καταλάβει το μωρό μου:baby: ότι δεν πρέπει να σκαρφαλώνει στις κουρτίνες, τις οποίες έχει μπιπ, δεν πρέπει να ανεβαίνει στις κουβέρτες μας, τουλάχιστον να περιορισθεί στη δικιά μου αφού έχουν κοιμηθεί όλοι και να φεύγει πριν ξυπνήσουν οι άλλοι, δεν πρέπει να μπερδεύεται στα πόδια του παππου μου που είναι και το σημαντικότερο γιατι δεν βλέπει καλα ο ανθρωπος και ή θα την πατήσει κάτω(:lol: ) ή θα πέσει αυτός και αυτό ισοδυναμεί με θάνατο δια αποκεφαλισμου στην οικογενειά μου:eek: . η μονη λύση είναι να την περιορίσω στο δωμάτιο που είναι ξεχωριστά από όλο το σπίτι(μην ρωτήσετε λεπτομέρειες είναι κουλο όμως στον όροφο μας έχουμε ένα άσχετο δωμάτιο με όλο το υπόλοιπο σπίτι!) όπου όμως δεν έιναι ζεστά όσο μέσα παρα μόνο όταν κάποιος είναι εκεί, για θέρμανση έχω ένα ηλεκτρικο καλοριφερ που δεν γίνεται να καιει όλη μέρα για να είναι ζεστά ούτε μπορω να μεταφέρω όλη τη ζωη μου σε αυτό το χώρο για να μην είναι μόνο της η Νεφέλη, πρακτικά δεν γίνεται γιατι εγώ μετέφερα όλη μου την προικα εκεί χωρίς πρόβλημα για χάρη της. συνεπώς πρεπει να γίνει άνθρωπος για να την δεχτούν μέσα οι παππουδογιαγιάδες. πβς κάνει όμως άνθρωπο αυτό το ζουζούνι?????????????:rolleyes: :greycat: καμια συμβουλή σε κάτι από όλα αυτα?την χρειάζομαι

ξέρω πως κάπου τα έχω ξαναπεί όλα αυτά άλλα ως συνήθως δεν θυμάμαι που:confused: . άρα καινούριο θέμα!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φίλε nello θα σε στενοχωρίσω, αλλά μια γάτα είναι μια γάτα, δεν είναι άνθρωπος. Αυτά που ζητάς να κάνει και σε μια εβδομάδα είναι αδύνατον να γίνουν. Η γάτα, ότι και να κάνεις, θα ανέβει στον καναπέ, στο κρεββάτι, θα έρθει να τριφτεί στα πόδια (ακόμα και του παππού) και φυσικά δεν μπορεί να μάθει την ώρα για να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται. Από τη στιγμή που η γιαγιά σου σου είχε θέσει τους κανόνες για να πάρεις γάτα, θα έπρεπε να σκεφτείς αν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για εσένα να αποκτήσεις γάτα.
Το να τη έχεις στο δωμάτιό σου είναι μια λύση, το καλοριφέρ δεν είναι ανάγκη να καίει όλη μέρα (βασικά δεν ξέρω πόσο κρύο δωμάτιο είναι) και να της κάνεις παρέα όσο διάστημα μπορείς (δεν είναι απαραίτητο όλη μέρα) και να της έχεις παιχνίδια να ασχολήται όταν λείπεις. Μικρές συχνές εμφανίσεις της γάτας στο υπόλοιπο σπίτι με την ελπίδα να την δεχτούν οι παππουδογιαγιάδες σου:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως αν τη φιλήσεις πολλές φορές να μεταμορφωθεί σε πριγκήπισα?

Μαλον θα πρεπει να εκπαιδευσης τη γιαγια !

Και ο παππούς στην ηλικία του να κόψει τα σούρτα φέρτα στο σπίτι, είναι επικίνδυνος για τη γάτα!:rolleyes:
Στα σοβαρά δεν εκπαιδεύουμε τα ζώα σε μια εβδομάδα, μαθαίνουν εάν είναι να μάθουν σιγά σιγά, αλλά στην αρχή πρώτα εκπαιδευόμαστε εμείς. Η γιαγιά σου μπορεί να σε εκπλήξει, ή μάλλον η γάτα σου μπορεί να σε εκπλήξει. Καλή τύχη και φόρα στη γάτα ένα μεγάλο κουδούνι, σαν αυτό για τα πρόβατα, ή ακόμα καλύτερα φόρεσε το στο παππού.:rolleyes:
Καλή σου τύχη:inlove:

Στα σοβαρα τωρα η μαμα μου δεν βλεπει τελειως εδω και 36 χρονια Ειχε παντα γατες που ομως ποτε δεν της δημιουργησαν προβλημα αλλα ουτε και οι γατες ειχαν μαζι της .Εχουν κατι οι γατες γνωριζουν καταλαβαινουν Υπηρξε γατα στο σπιτι που την προειδοποιουσε αν ηταν ετοιμη να χτυπηση καπου η της νιαουριζε για να μην τρομαξη η ιδια.Το θεμα ειναι βασικα αν θα μπορεσουν να την αγαπησουν απο κει και υστερα ολα λυνονται γιατι η γατα θα παραμεινη γατα οτι κι αν κανης αλλα μπορει να σε εκπληξη στο ποσα μπορει να καταλαβη ειδικα σε θεματα υγειας

nello, η Ελένη έχει απόλυτο δίκιο. Η γατα θα κάνει αυτό που θέλει και για να τη μάθεις να μην το κάνει θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από μια εβδομάδα. Εμάς τα 2 βασικά πράγματα που προσπαθούμε να τους μάθουμε (να μην ανεβαίνουν στο τραπέζι της κουζίνας και να μην παίζουν και μας δαγκώνουν την ώρα που κοιμόμαστε) ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει τελείως εδώ και 3 μιση μήνες και ίσως να μην το καταφέρουμε ποτέ. Σίγουρα έχουμε κάνει βήματα προόδου, αλλά τελείως δεν τα έχουμε καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να είχες προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή. Δεν γίνεται να επιτρέπεις τόσο καιρό στη γάτα να ανεβαίνει στα κρεβάτια ή να παίζει με τις κουρτίνες αφού ήξερες εξαρχής ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η γιαγιά σου. Έπρεπε από την αρχή να της τα έχεις μάθει αυτά.
Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να την απομονώσεις στο δωμάτιο σου όπου δεν υπάρχει πρόβλημα και συγκεκριμένες ώρες που θα συμφωνούν και οι άλλοι να την αφήνεις και στο υπόλοιπο σπίτι.
Καλή επιτυχία! :)

Πιο ευκολο ειναι να κανεις τη γιαγια σου ανθρωπο.Δε μου λες βρε συ ενηλικος δεν εισαι?ε δικαιουσαι να εχεις οτι ζωακι θελεις και η γιοαγια χρειαζεται να καταλαβει οτι πρεπει να το σεβαστει αυτο αν θελει κι εσενα και οχι το αντιθετο. Δεν ειναι δυνατον η ζωη ενος ζωου ν αλλαζει καθε φορα που θα ερχεται ο χ μυγιαγγιχτος συγγενης. Αν θεωρεις ομως οτι ειναι ενοχλητικη η επιθετικη γιατι την εχεισ εσυ κακομαθει περιορισε την σ ενα δωματιο και οταν φυγουν εκπαιδευσε την σιγα σιγα κ με το μαλακο για να ζει καλυτερα μαζι σου;)
σε μια βδομάδα έρχεται η γιαγια μου! επειδη τυπικά αυτή είναι η αρχηγός του σπιτιου, βλακείες αλλα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη τελος πάντων, για να πάρω γάτα έπρεπε να συμφωνήσει μου είπε εντάξει αρκεί αν είναι έξω από το σπίτι δηλαδη να γυρνάει στους δρόμους και να είναι στο μπαλκόνι το οποιο είναι αρκετα μεγάλο αλλα πρώτον κάνει κρύο και δεύτερον μπορεί να φουνταρει!:down: οπότε μέχρι να έρθει η γιαγια η γάτα ήταν μέσα χωρις πρόβλημα, όμως τώρα αλλάζουν οι συνθήκες πρέπει να καταλάβει το μωρό μου:baby: ότι δεν πρέπει να σκαρφαλώνει στις κουρτίνες, τις οποίες έχει μπιπ, δεν πρέπει να ανεβαίνει στις κουβέρτες μας, τουλάχιστον να περιορισθεί στη δικιά μου αφού έχουν κοιμηθεί όλοι και να φεύγει πριν ξυπνήσουν οι άλλοι, δεν πρέπει να μπερδεύεται στα πόδια του παππου μου που είναι και το σημαντικότερο γιατι δεν βλέπει καλα ο ανθρωπος και ή θα την πατήσει κάτω(:lol: ) ή θα πέσει αυτός και αυτό ισοδυναμεί με θάνατο δια αποκεφαλισμου στην οικογενειά μου:eek: . η μονη λύση είναι να την περιορίσω στο δωμάτιο που είναι ξεχωριστά από όλο το σπίτι(μην ρωτήσετε λεπτομέρειες είναι κουλο όμως στον όροφο μας έχουμε ένα άσχετο δωμάτιο με όλο το υπόλοιπο σπίτι!) όπου όμως δεν έιναι ζεστά όσο μέσα παρα μόνο όταν κάποιος είναι εκεί, για θέρμανση έχω ένα ηλεκτρικο καλοριφερ που δεν γίνεται να καιει όλη μέρα για να είναι ζεστά ούτε μπορω να μεταφέρω όλη τη ζωη μου σε αυτό το χώρο για να μην είναι μόνο της η Νεφέλη, πρακτικά δεν γίνεται γιατι εγώ μετέφερα όλη μου την προικα εκεί χωρίς πρόβλημα για χάρη της. συνεπώς πρεπει να γίνει άνθρωπος για να την δεχτούν μέσα οι παππουδογιαγιάδες. πβς κάνει όμως άνθρωπο αυτό το ζουζούνι?????????????:rolleyes: :greycat: καμια συμβουλή σε κάτι από όλα αυτα?την χρειάζομαι

ξέρω πως κάπου τα έχω ξαναπεί όλα αυτά άλλα ως συνήθως δεν θυμάμαι που:confused: . άρα καινούριο θέμα!:lol:

Πιο ευκολο ειναι να κανεις τη γιαγια σου ανθρωπο.Δε μου λες βρε συ ενηλικος δεν εισαι?ε δικαιουσαι να εχεις οτι ζωακι θελεις και η γιοαγια χρειαζεται να καταλαβει οτι πρεπει να το σεβαστει αυτο αν θελει κι εσενα και οχι το αντιθετο. Δεν ειναι δυνατον η ζωη ενος ζωου ν αλλαζει καθε φορα που θα ερχεται ο χ μυγιαγγιχτος συγγενης. Αν θεωρεις ομως οτι ειναι ενοχλητικη η επιθετικη γιατι την εχεισ εσυ κακομαθει περιορισε την σ ενα δωματιο και οταν φυγουν εκπαιδευσε την σιγα σιγα κ με το μαλακο για να ζει καλυτερα μαζι σου;)
Yasmin συγγνώμη που θα παίξω λίγο το δικηγόρο του nellou, αλλά αν κατάλαβα η γιαγιά μένει μαζί, δεν θα έρθει σαν επισκέπτης, αλλιώς για ποιο λόγο να είναι "ο αρχηγός του σπιτιού"? Οπότε όταν ζεις με κάποιον άλλο είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι και τις δικές του επιθυμίες. Αν ο άλλος σου λέει ναι οκ πάρε γατα αλλά η γάτα έξω στο μπαλκόνι, ή θα κάνεις αυτό που σου λέει, ή δεν θα πάρεις γάτα ή θα μετακομίσεις σε δικό σου σπίτι όπου θα κάνεις ότι σου καπνίσει και τότε ναι ο κάθε επισκέπτης (συγγενής η μη) θα είναι υποχρεωμένος να το δεχτει.

Εαν ειναι ετσι σιγουρα εχεις δικιο κατερινα κι αυτο εξηγει και τη συμπεριφορα της γατας που ειναι εξω μαθημενη. Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι πιο ευκολο να κανεις ανθρωπο τη γιαγια νελλο. Παρ αυτα ενα εξωτερικο σπιτακι θα βοηθουσε για το κρυο αντι να μπαινει σα κλεφτης η γατα οταν λειπει η γιαγια ... αλλα αυτο με τους αρχηγουσ σπιτιου εξακολουθω να μη το καταλαβαινω αν ολοι ειναι ενηλικοι

Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι πιο ευκολο να κανεις ανθρωπο τη γιαγια νελλο.

τι εννοεις με αυτο??γιατι μου ακουγεται λιγο ασχημο....:hmm: συμφωνω με την Κατερινα,οταν μενεις στο σπιτι καποιου αλλου καλως η κακως θα πρεπει να βρισκεται η χρυση τομη.

Προτεινω να παρεις ενα σπιτακι ή ενα μεγαλο χαρτοκουτο και να το βαλεις στο μπαλκονι. Ετσι θα μεινει αναγκαστικα εξω η γατα οσο καιρο θα ειναι εκει η γιαγια σου (αυτα γραφεις οτι σου ειχε πει απο την αρχη). Οταν ερθει ισως καταφερεις να την μεταπεισεις.

μάλλον το μηνυμα μου δεν διαβάστηκε όπως θα ήθελα γενικα η γιαγια μου είναι πολύ καλή και ήρεμη και και και ... όπως κάθε γιαγια. δεν έχει πρόβλημα με τα ζώα δεν πιστεύω πως δεν θέλει την γάτα μέσα στο σπίτι αλλα ότι πιστεύει πως θα εμποδίζει τον παππου μου στις κινήσεις του και ότι θα επηρεάσει την υγεία του γενικότερα αφού στα μυαλά εκείνης της εποχης ζώο=φορέας μικροβίων. ΒΛΑΚΕΙΕΣ. απλά δεν θα τους αρέσει αν κοιμούνται και βρεθούν αγκαλιά με την γάτα όπως συμβαίνει με εμένα, την μαλώνω αλλα μάλλον καταλάβαίνει ότι καταβλαθος μου αρέσει.
προφανώς θα περιορισατεί καπως η γατούλα αλλα επειδή είναι μωρο δεν την βγάζω στο μπαλκονι.

νομίζω πως κάπως θα συμβιβαστουν τα πράγματα αλλα πως μπορω να κάνω ένα γατάκι 2,5 μηνών να καταλάβει πως πρέπει να "περιοριστεί" με αυτούς τους δύο ανθρώπους?αυτός ήταν ο σκοπός του μηνύματος μου.
γενικά η γιαγια δεν χρειάζεται πολύ εκπαίδευση γιατι παλιότερα είχε γάτες και αρκετές φορές για αυτό κιόλας πιστεύω πως θα την δεχθεί , απλά τώρα η υγεία του παππου έχει επιδεινωθεί αυτό ειναι το όλο πρόβλημα!
χάρηκα με την απάντηση της giota μακάρι η πριγκίπισσα μου να έχει την ίδια αντίληψη με αυτές τις γατούλες!:)
νομίζω πως θα βρω λύση.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και sorry που άργησα τόσο να απαντησω αλλα ο υπολογιστής μου έχει καποιο πρόβλημα!

Γιατί δεν περιορίζεις τη γατούλα απλά σε κάποια δωμάτια? Αν κρατάς κάποιες πόρτες κλειστές πιστεύω ότι θα συμβιβαστεί η γιαγιά με την παρούσία της γατούλας, από τη στιγμή που δεν θα μπλέκεται στα πόδια του παππού σου:)

Ασπασια, σου εφτιαξαν το laptop?:confused:

Ασπασια, σου εφτιαξαν το laptop?:confused:
Ναι! Πριν λίγο γύρισα και το βρήκα σπίτι!!!:up: :up: :up:

ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ. τον συμπάθησε πολύ και το μόνο που την ενοχλεί είναι το μέρος που έχω βάλει τα πιάτα του. τελικά η γάτα μου είναι γάτος! το είδαμε σήμερα με το γιατρο.!ό,τι νά 'ναι σε αυτη τη ζωη

:up: :up: :up: ειδες που αδικα ανησυχουσες???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back