Πώς θα κάνω το γατί μου να αντέχει κλεισμένο μέσα;

Απάντηση: Πως θα την ξανακάνω να αντέχει κλεισμένη μέσα;;

Δε θα σου κρατήσει κακία! Μη στεναχωριέσαι γι αυτό! Οι δικές μου δεν κοιμούνται γενικά μαζί μου, προτιμούν μόνες τους ή στα πόδια μου ή στο χαλάκι δίπλα στο κρεβάτι! Μη σε ανησυχεί αυτό! Μια χαρά τα πάτε! Μπράβο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ενδιαφέρον της για έξω δε θα το χάσει τελείως. Και λογικό είναι:) Και τα δικά μου κάθονται αρκετή ώρα στο μπαλκόνι και χαζεύουν έξω.
Νομίζω ο ύπνος δεν είναι τόσο πρόβλημα! Τα δικά μου μια έρχονται, μια δεν έρχονται στο κρεβάτι. Αλλά τώρα το καλοκαίρι προτιμούν το πάτωμα που είναι πιο δροσερό:)
Αλλά καλέ μου το πρωινό ξύπνημα δεν το γλιτώνεις!:hehe: Σου λέει "άντε τι κάνεις τόση ώρα, βαρέθηκα! ασχολήσου λίγο μαζί μου!"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβοοοοο!! :clapup:
Συμφωνώ κι εγώ για το θέμα του ύπνου, μόλις ζεστάνει ο καιρός ψάχνουνε δροσιά μακριά από εμάς που έιμαστε φούρνοι και τα ζουλάμε κιόλας όλη την ώρα :P

Συμπεριφορά πρώην αδέσποτης γάτας

Καλησπέρα θα σας πω την ιστορία μας . Η Jessica ήταν μια αδεσποτη γατουλα που την φρόντιζα στο δρόμο κάποια στιγμή την είδα να μην είναι καλά και την πήγα στο γιατρό ήταν έγκυος με πεταμένα μωράκια αφού τις έκανε εγχείρηση και στείρωση την πήρε μια φίλη μου γιατί στο Σπιτι μου έχω 5 σκυλια και ενώ στην αρχή όλα μια χαρά τώρα έχει αλλάξει θέλει να καθετε μέσα στο νεροχυτη και ψάχνει να πηδηξει από το μπαλκόνι και να σκέφτεται όταν ήταν στο δρόμο ήταν όλη μέρα ξαπλωμένος και πηγενε από τον έναν στον Αλλο για αγκαλιές και μόλις πας να την χαιδεψεις δαγκωνει για να παίξει .το θέμα είναι η φίλη μου δεν την θέλει και θα την πάρω εγώ αλλά μπορεί να είναι συνέχεια μέσα σε ένα δωμάτιο ήρθα τα διαλύσει όλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο σου που βοηθησες τη γατουλα :)
το προβλημα ειναι οτι καθεται στο νεροχυτη και οτι ψαχνει να φυγει απ το μπαλκονι? αν καταλαβα καλα και αυτο ειναι το προβλημα, ως προς το νεροχυτη πολλες γατουλες το κανουν αυτο, αν εχει προβλημα η φιλη σου με αυτο μπορει να εχει την πορτα του μπανιου κλειστη ή πχ να αφησει καποια μυρωδια που δεν αρεσει στις γατες σε εκεινο το σημειο (πχ ξυδι, φλουδες απο λεμονι/πορτοκαλι). λογικο ειναι να ψαχνει να φυγει η γατουλα αφου μεχρι τωρα αδεσποτη ηταν δεν εχει συνηθισει το σπιτι ακομη. οσο προσαρμοζεται καλυτερα να μη βγαινει στο μπαλκονι. μετα μπορει να το περιφραξει για να ειναι ασφαλες.

το να δαγκωνει για να παιξει ειναι επισης λογικο γιατι τωρα που ειναι μεσα εχει πολλη ενεργεια που δεν εκτονωνει καπως. γιαυτο οσοι εχουμε γατες μεσα στο σπιτι παιζουμε μαζι τους. καλαμια με ποντικακια που κρεμονται, μπαλακια, κορδονια τους αρεσουν συνηθως.

αυτο που λες να την παρεις και να την εχεις σε ενα δωματιο μονο δεν ειναι καλη ιδεα θα σκασει το ζωο. αν δεν μπορεις αλλιως μπορεις να την εχεις προσωρινα ετσι και να ψαξεις για καποιον αλλο να την υιοθετησει. δε θα τα διαλυσει ολα. απλα στην αρχη λογικο ειναι η γατουλα να θελει καποια "εκπαιδευση" για να μαθει να μην κανει ο,τι δε θες.μπορεις να λες ενα αποτομο εντονο "oχι" ή φυσημα στη μυτη ή ψεκασμα με λιγο νερο οταν κανει καποια αταξια και σιγα σιγα θα μαθει να σε ακουει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πώς θα την κάνω να αντέχει κλεισμένη μέσα;

Οχι κλεισμένη το δωμάτιο είναι 40 τετραγωνικά και έχει μεγάλο Παραθυρο με μπαλκόνι στο μπαλκόνι δεν θα την αφήσω μέχρι να το κλείσω τελείως για να μπορεί να βγαίνει

και ο δικος μου γατουλης μενει πολλες ωρες μονος του στο σπιτι και δεν ξερω τι να κανω για να μη μου παθει καταθλιψη.εγω λογω δουλειας πρεπει να λειπω και επειδη ζουσε σε σπιτι με παρα πολλες γατες πριν τον παρω εγω μηπως να παρω κι αλλο γατι για να παιζουν?

και ο δικος μου γατουλης μενει πολλες ωρες μονος του στο σπιτι και δεν ξερω τι να κανω για να μη μου παθει καταθλιψη.εγω λογω δουλειας πρεπει να λειπω και επειδη ζουσε σε σπιτι με παρα πολλες γατες πριν τον παρω εγω μηπως να παρω κι αλλο γατι για να παιζουν?

ω ναι:clapup:....αλλά εσύ δεν είσαι που το γατουλίνι σου ήταν φοβισμένο?τώρα πως τα πάτε?

ναι ναι εγω ειμαι αυτη!λιγο καλυτερα τα παμε..δεν εχουν γινει αλλαγες αλλα τον νιωθω πιο κοντα μου,με πλησιαζει περισσοτερο..οταν θελει φυσικα!κι αυτα με τις μερες τους ειναι!απλα ειναι κι ενας αλλος γατουλης που ταιζω(εκτος σπιτιου) και σκεφτηκα μηπως λιγο λιγο να τον βαζω μεσα για να τον κρατησω κ εκεινον, γιατι ειναι πολυ κοινωνικο ζωακι και μπορει να κανει και τον δικο μου να ανοιχτει.απλα μαλλον εχει γατοιωση ο αδεσποτουλης και δεν ξερω τι θα γινει, φοβαμαι μην κολλησει τον παμπλο.....

Να τον πας αν υπαρχει πιθανοτητα κ δυνατότητα σε κτηνιατρο κ να του χορηγουσες την θεραπεία καθως να του κανες κ εξετασεις για τυχον αλλες κολλητικες ασθενειες κ μετα βουρ στο σπιτι να κανουν παρεα..

Γκρινιάρης γάτος !

Γεια σας παιδια! Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω 2 γατουλες μια θυληκη που είναι τεσσάρων και έναν αρσενικό που είναι πέντε!Τα έχω μεγαλώσει καο τα δυο απο μωρά, στειρωμενα εννοείτε ! Ζω σε σπίτι με κήπο οπότε όπως κατάλαβενετε μου ήταν πολυ δύσκολο να τα περιορισω οπότε τα άφηνα κάποιες ώρες στον κήπο το πρωί και το μεσημέρι τα εβαζα μέσα.Δυστιχως όμως πέρυσι το καλοκαίρι ένα φίδι δαγκωσε τον αρσενικό μου και παραλίγο να μου πεθανει για αυτό λοιπόν αποφάσισα να τους περιορισω το έξω και αρχιζα να τα βγάζω πολυ λιγότερο έξω. Ενώ η θυληκη είναι πολυ κοολ και το έχει συνηθίσει ο αρσενικός με έχει τρελλανει!!!! Κλαει ασταμάτητα αρκετές ώρες την μέρα,κοπανιεται στα παράθυρα και στις πόρτες και γενικά γκρινιαζει υπερβολικά !! Ειλικρινά δεν χερω τι να κάνω!Του έχω πάρει τα πάντα απο παιχνίδια για να μην βαριέται αλλά αυτός τίποτα!!! Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω'?

Η γάτα μου θέλει να βγει έξω... τι να κάνω;

Καλησπέρα,

Είμαι νέα στο forum. Με έχετε βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις που είχα αλλα δεν μπορώ να βρώ απάντηση σε αυτή που μου έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Πίπη τον βρήκαμε πριν 4 μήνες έξω απο την πόρτα του σπιτιου μας και υιοθετήθηκε κατευθείαν. Τώρα είναι 9 μηνών και στειρωμένος. Είναι μέσα στην ενέργεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς! πεινάλας και υπναράς! Μένουμε σε ισόγειο με κήπο μπροστά.Στις αρχές όταν βγαίναμε στο μπαλκόνι, τον αφήναμε να βγαίνει και αυτός μαζί μας, έκανε κάποιες βόλτες και όταν του κουνάγαμε την τροφή ερχόταν παλι πίσω. Πάντα τον είχαμε στο οπτικό μας πεδίο. Μέχρι που μια μέρα έφυγε και τον ψάχναμε 2 ώρες. τελικά τον μαζέψαμε απο το δρόμο και δεν τον ξανααφήσαμε να βγεί εξω απο τότε (περίπου 3 μήνες). Τον τελευταίο καιρό η γειτόνισσα αφήνει φαγητό έξω απο το σπιτι της για τις αδέσποτες γάτες με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτει 2-3 που κυκλοφορούν έξω απο την πόρτα. Με το που τις δεί ο Πίπης αρχίζει και νιαουρίζει παραπονιάρικα. Επίσης μια γάτα έχει κάνει κατάληψη στο χαλάκι έξω απο την πορτα και όποτε κάθεται εκεί. ο Πίπης πάει πίσω απο την πόρτα και αρχίζει να μυριζει, και να κλαίει. Αισθάνομαι οτι ο γατούλης μου είναι δυστυχισμένος που είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι και δεν μπορεί να κάνει παρέα με τις άλλες γάτες. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτό γίνεται πρωι-μεσημερι-βραδυ και για πολυ ώρα κάθε φορά. Πάντα είναι κάποιος μαζί του, παίζει συνέχεια, τρώει καλά αλλα όταν πάρει χαμπάρι τις γάτες δεν μπορώ να του αποσπάσω την προσοχή. Υπάρχει κάποια ιδέα τι μπορώ να κάνω για αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου θέλει να βγει έξω... τι να κάνω;

Αγαπητή tavola καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα μας! :)

Ο μικρούλης σου οπωσδήποτε ακούει τις άλλες γατούλες και "ζηλεύει" για αυτό και γκρινιάζει. Έχεις σκεφτεί ποτέ να υιοθετήσεις ακόμη ένα; Να κάνουν παρέα; Δε λέει κανείς πως θα το δεχτεί από την αρχή με χαρά, αλλά συνήθως μετά από καμιά δεκαριά μέρες συμφιλιώνονται και στη συνέχεια γίνοται οι καλύτεροι φίλοι! Παίζουν, κυνηγιούνται, κοιμούνται παρέα και έχουν το ένα τη συντροφιά του άλλου!
Επιπλέον πολύ καλά κάνατε και δεν τον αφήσατε ξανά έξω. Είναι ωραίο το έξω και τους αρέσει-σε ποιον δεν αρέσει; Αλλά αν δεν μπορεί να είναι σε ένα προστατευμένο μέρος, καλύτερα τότε να είναι μέσα. Αν δηλαδή μπορεί να περιφραχτεί ο κήπος σας μέχρι αρκετά ψηλά, ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώσει, ή η βεράντα σας ενδεχομένως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aba σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... Το σκέφτομαι εγώ για άλλη μια γάτα αλλα ο αρραβωναστικός μου δεν συμφωνεί σε αυτό το ενδεχόμενο γιατι σύντομα θα βάλουμε μπρος για παιδάκι και δεν θέλει να μας αγχώσει αυτό. Να έχουμε 3 παιδιά μέσα στο σπίτι και τα δύο απο αυτά να έχουν 4 πόδια?? δεν το συζητάει καν..χαχα! έχουμε σκεφτείνα περιφράξουμε το μπαλκονάκι μας με αυτό το προστατευτικό που βάζουν για τα παιδια αλλα δε νομίζω να τον κρατήσει απο το να σκαρφαλώνει. απλά πάντα θα είναι με επίβλεψη και αν παέι να σκαρφαλώσει θα τον τσακώνουμε. Τουλάχιστον να μην είναι τόσο εύκολο να μας ξεγλυστρήσει.Θα το προσπαθήσουμε άμεσα γιατι τον λυπάμαι τον κακομοίρη έτσι που βασανίζεται. Εν τω μεταξύ η γάτα απ εξω που κάθεται στο χαλάκι είναι θηλυκια και απορώ αν είναι κάποιος οίστρος που του βγάζει γιατι παρόλο που τον έχουμε στειρώσει εδώ και 2 μήνες, κάθε βράδυ που έρχεται για ύπνο στο κρεβάτι μας "χαιδεύεται" πρώτα στην κουβέρτα παίρνοντας την χαρακτηριστική στάση και γουρλώνει τα μάτια του. Αυτό μας είπε ο γιατρός δεν συναντάται και πολύ αλλα τι να κάνουμε που ο Πίπης είναι πολύ αιμοβόρος ακόμα και χωρίς τα απαραίτητα μεσα!!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την "aba"(Φωτεινή) οτι (άσχετα αν έχουν μείνει υπολείματα ορμονών στον γατούλη μετά τη στείρωση) μια γατο-παρεούλα τη χρειάζεται, μου φαίνεται περισσότερο από το "έξω". Το γεγονός οτι όταν μαζεύονται γάτες παραπονιέται, δείχνει οτι αποζητά μάλλον τη συντροφιά τους και λιγώτερο την περιπλάνηση.
Το οτι προγραμματίζετε να βάλετε μπρος για μωράκι , συνηγορεί υπέρ της άποψης να υιοθετήσετε κι άλλο γατάκι ακριβώς γιατί όταν με το καλό έρθει, οι δυο σας θα είστε εκ των πραγμάτων (τόσο συναισθηματικά, όσο και πρακτικά) πολύ απασχολημένοι με το νέο μέλος, με ενδεχόμενο ο γατούλης να νιώσει κάπως παραμελημένος... Αν όμως έχει κάποια γατούλα για συντροφιά και παίζουν και αλληλοαπασχολούνται τα δυο τους, νομίζω θα είστε όλοι πιο ευτυχισμένοι.
Απλά σκέψου το, συζήτησέ το με τον αρραβωνιαστικό σου, ίσως αλλάξει γνώμη....:)

Βοηθείστε με!!! Προβληματίζομαι με τις γατούλες μου.

Καλημέρα συγκάτοικοι :),
αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τις γατούλες μου και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Από τον Αύγουστο έχω δύο γατούλες(αγοράκι και κοριτσάκι), που βρέθηκαν σε σακούλα δίπλα σε κάδο.Τα πήρα,, τα λάτρεψα, τα εμβολίασα, τα στείρωσα και συμβιώνουμε με όλη την οικογένεια(άλλοι τρεις ακόμα άνθρωποι :D)
Επειδή το σπίτι μου είναι μπροστά σε δρόμο με κίνηση, αποφασίσαμε να τα κρατάμε οικόσιτα.Αυτές με το που θα βγει κάποιος μας από το σπίτι, καραδοκούν να πεταχτούν έξω.
Στη μεγάλη νεροποντή η κόρη μου έφερε ένα ακόμα αδεσποτάκι κοριτσάκι στο σπίτι.Ερωτεύσιμο με τη πρώτη ματιά :kissing:
Τα μεγάλα μου δε μπορώ να πω αν την καλοδέχτηκαν, πάντως παρουσίασαν (σύμπτωση;;;;) προβλήματα, όπως στοματίτιδα- σιελόροια στη μεγάλη γατούλα, ληθαργική συμπεριφορά και στις δύο, δυσκοιλιότητα στον γατούλη μου, ανορεξία και τρομακτική "τριχομπαλίση" και στις δύο, τα οποία λύθηκαν με αντιβίωση στη μία, παραφινέλαιο στον άλλον κτλ(όλα οδηγίες του κτηνίατρου).
Το μικρούλι πήρε θεραπεία για τα αυτάκια του, για τα ενδοπαράσιτα, τα εξωπαράσιτα και αντιβίωση για μυξούλες, δακρυάκια και βραχνάδα.Παίζει σαν τρελό, τρώει με πολλή όρεξη και θέλει χάδια και παρέα :)
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το κλάμα της μεσαίας γατούλας μου προκειμένου να βγει έξω.Τίς αφήνω στο μπαλκόνι, αλλά φαίνεται ότι δεν αρκεί.
Σας παρακαλώ δώστε μου κάποιες συμβουλές, μόνο μην μου πείτε να τις αφήνω να κόβουν βόλτες εκτός σπιτιού :confused:
Σας ευχαριστώ :)

Σε καλοσωρίζουμε στην παρέα μας!:flowers:

Κατ'αρχήν, σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που σώσατε τις ψυχούλες από το δρόμο:)
Για το θέμα που σε απασχολεί, δηλαδή τη "γκρίνια", ιδιαίτερα της μεσαίας σου γατούλας για περισσότερη "ελευθερία" θα σου έλεγα όχι μόνο να μην ενδώσεις στις απαιτήσεις της, αλλά να οχυρώσεις όσο μπορείς πιο καλά το μπαλκόνι που ήδη χαίρονται, ώστε να είναι ασφαλή όλα τα ζουζούνια σου. Νομίζω δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω πόσοι κίνδυνοι καραδοκούν στους δρόμους που είναι αφιλόξενοι κι επικίνδυνοι όχι μόνο για τα ζωάκια μας, αλλά πολλές φορές και για εμάς τους ανθρώπους Αυτοκίνητα, φόλες, τραυματισμοί και κίνδυνοι μολύνσεων από άλλα αδέσποτα ζώα που ασθενούν, αποτελούν σοβαρές απειλές για τη ζωή τους. :/:
Κι αν τώρα διαμαρτύρονται αυτό συμβαίνει διότι είναι στη φύση, ιδιαίτερα των νεαρών γατιών όπως είναι τα δικά σου, η τάση προς εξερεύνηση. Όσο χώρο κι αν τους διαθέσεις, φαίνεται να μην τους είναι αρκετός. Ασφαλώς και δεν θα ενδώσεις στις απαιτήσεις τους και σιγά σιγά θα πάψουν να ζητούν. Άλλωστε έχουν ήδη ό,τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα: Τροφή, προστασία, παρέα και πολλή πολλή αγάπη.:)
Θα χαρούμε πολύ να μας συστήσεις τα νέα γατο-μέλη της οικογένειάς σας στο χώρο που γράφουμε για τις γατούλες μας, ανοίγοντας ένα θεματάκι εδώ και με φωτογραφίες τους να τα θαυμάσουμε:D

Απάντηση: Βοηθείστε με!!! Προβληματίζομαι με τις γατούλες μου.

Kαλώς ήρθατε στην παρέα μας!

θα συμφωνήσω με την alcyone!Πρόσεξε πολύ με το μπαλκόνι καθώς ακόμα κ ένα μικρό άνοιγμα να βρουν θα καταφέρουν να το σκάσουν τα άτιμα...
Κάντε υπομονή με το νιαούρισμα της γατούλας και ίσως βοηθήσει αν τις έχετε πολλά παιχνίδια,ονυχοδρόμια κλπ να απασχολείται και να...ξεχνάει τον καημό της!;)

και φυσικά προσοχή κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα μην τυχόν και καραδοκεί να το σκάσει η σουσουράδα!:)

Θα ήθελα τα φώτα σας !!!

Καλησπέρα σε όλους παλιούς και νέους φίλους !!! Ίσως κάποιοι να με θυμάστε όταν είχα μιλήσει για την ομορφούλα την πριγκίπισσα της ζωής όπου περάσαμε 17 χρόνια μαζί . Μετά από 3 χρονιά μοναξιάς χωρίς ζωάκια βρέθηκε ένα γατονι 3,5 μηνών που μου έχει πάρει τα μυαλά εδώ θα ήθελα τα φώτα σας !!! σκεφτόμαστε να το πάρουμε άλλα θέλω να μου πείτε πόσο εύκολο είναι να μάθει σε διαμερισμα και να μην μου το σκάει όπως η ομορφούλα? εννοείτε θα στειρωθει ( όπως ήταν και η ομορφούλα ) και θα έχει ονιχδρομιο γατοδενδρο παιχνίδια κρεβατάκι και ότι άλλο χρειάζεται !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: θα ήθελα τα φώτα σας !!!

Εννοείς ότι είναι σε μεγαλύτερο χώρο τώρα και θα πάει σε διαμέρισμα? Αν είναι μικρουλάκι θα μάθει πολύ εύκολα. Μπορείς να το βγάζεις και στο μπαλκόνι να παίρνει τον αέρα του. Από την εμπειρία μου τα γατιά θέλουν να εξερευνήσουν. Δεν ξέρω η Ομορφούλα πως το έσκαγε, αλλά ο δικός μου μόλις ανοίξει πόρτα θα τρέξει σφαίρα για να βγεί. Κάποιες φορές μας ξέφευγε και άντε να τρέχεις να τον πιάσεις. Θέλει πολύ προσοχή. Από την άλλη ο άλλος ο γάτος μου που τον αφήνω να βγαίνει δεν προσπαθεί να το σκάσει κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα. Πιστεύω πως άμα περιφράξεις το μπαλκόνι και βγαίνει θα είναι πολύ καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back