Πώς θα τον πείσω να χρησιμοποιεί την άμμο του;

Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Γιώργο. Να είσαι καλά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας και απο μενα...Χρειαζομαι και γω βοηθεια γιατι το γατακι μου με εχει φτασει στα ορια μου...Ενω ειχε μαθει να κανει τα τσισα του στο ειδικο χωρο εδω και αρκετες μερες,κατουραει οπου βρει...Στο στρωμα μου,παπλωμα σεντονια κτλ,στα χαλια,διπλα απο την αμμο της,σε θηκη του λαπτοπ και της κιθαρας και ουτε ξερω αν εχει κανει και αλλου...Ειμαι μονιμως και καθαριζω,δεν εχω στωμα και σκεπασματα για να κοιμηθω...Δεν ξερω τι να κανω...Απλως ολο αυτο με εχει εκνευρισει παρα πολυ...Εχετε καμια ιδεα???τι να φταει???Να εχει καποια διαταραχη??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν μπορεις πες μας τι ηλικια εχει το γατακι και τι φυλο;:)

Ωχ sorry...:)Ειναι περιπου 2 μηνων και ειναι θηλυκο...Απλως μου κανει εντυπωση οτι στην αρχη εκανε κανονικα τσισα στον ειδικο χωρο...

Και εμενα μου κανει εντυπωση,γιατι αν ηταν σε μεγαλυτερη ηλικια θα ελεγα οτι φταιει η σεξουαλικη ωριμανση,αρα στειρωση.Ομως ειναι πολυ μικρο για κατι τετοιο.
Μηπως αλλαξε κατι;Καμια μετακομιση;Καινουργιο γατακι;Το μαλωσες;Κατι τελοσπαντων διαφορετικο απο τα συνηθισμενα;
Επισης..στο γιατρο το εχεις παει;Ακομα και ουρολοιμωξη μπορει να εχει..ή κατι σε σχεση με το ουροποιητικο του.Γενικα να ξερεις οτι οταν αλλαζει η συμπεριφορα της γατας..θα πρεπει να μας προβληματισει,οποτε καλο θα ηταν μια επισκεψη στον κτηνιατρο.:)

Οχι τιποτα δεν εχει αλλαξει...Το πηγα προχθες στον γιατρο για κλινικη εξεταση και για το εμβολιο αλλα δεν μου ειπε κατι...Και το θεμα ειναι οτι κλεινω ολες τις πορτες οταν λειπω για να μην μπει στο κρεβατι μου και μενει στο χολ...και ψαχνει να την βρει ανοιχτη για να κατουρησει...

Του ανεφερες οτι κατουραει ετσι;Γιατι αν δεν του το ανεφερες,λογικο ειναι να μην σου ειπε τιποτα.Πχ για ουρολοιμωξη θα πρεπει να παρει δειγμα ουρων για να δει αν εχει.Δεν φαινεται με το ματι.:)

Οχι δεν το ανεφερα,γιατι ελεγα ετυχε ρε παιδι μου...μπερδευτηκε κτλ...Αρα να το παω να το δει παλι εε??Ευχαριστω πολυ!!!

Προσωπικά θα με ανησυχούσε εάν εάν γατάκι - ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία - κατουρούσε όπου βρει, ειδικά εφόσον είχε συνηθίσει στην άμμο...
Οπότε θα πρότεινα να το πας στον κτηνίατρο να το δει και να του αναφέρεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την όλη κατάσταση κι οποιαδήποτε σχετική λεπτομέρεια προκειμένου να καταλάβει κι εκείνος τι μπορεί να ευθύνεται ώστε να το ψάξει.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

γεια σας γατοφιλες μου,
μου εχετε δωσει την πολυτιμη βοηθεια σας διαβαζοντας τα αρθρα σας,πολλες φορες.Αυτη τη φορα καιγομαι..Εφερα στο σπιτι πρι 6 μερες εναν στειρωμενο(προ 3 εβδομαδων) γατουλη ενος ετος περιπου.Τον υιοθετησα απο μια κτηνιατρικη κλινικη που βοηθαει τα αδεσποτα.Εγω εχω ηδη μια γατουλα ενος ετους μη στειρωμενη.(Θα την στειρωσω αργοτερα).Περασαμε δυσκολες 6 μερες μεχρι να τα ψιλοβρουν.
Το μεγαλο μας προβλημα ειναι οτι ο καινουργιος γατουλης,ο Βουδας(ονομα και πραμα..) ενω πηγαινει κανονικα στην αμμο για κακα,τα τσισα τα κανει ποτε στην αμμο και ποτε εκτος.Το συζητησα με τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ακομα δεν εχουν ισορροπισει οι ορμονες και ακομα μαρκαρει περιοχες.Εγω βλεπω οτι δεν ψεκαζει απλως,κανει τσισα κανονικα.Και μυριζουν απαισια-οποτε μαλλον να ειναι θεμα ορμονων ισως?τι να πω..Τον εχω πετυχει να κατουραει σε 2 διαφορετηκες πορτες και στο σιφωνι της τουαλετας.
Μηπως τον εχει αγχωσει και η αλλαγη περιβαλλοντος,μηπως η παλια γατα που τον αγριευει..?Βοηθηστε με..

Εννοείται ότι τον στρεσσάρει το καινούργιο περιβάλλον και κυρίως η παλιά γάτα. Εγώ όταν πήρα το δεύτερο γατούλη μέχρι να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και να συνηθίσει τον παλιό γατούλη πέρασε χμ σχεδόν ένας χρόνος!!!Εντωμεταξύ ακόμα που και που κατουράει έξω (προτιμάει τις πλαστικές σακούλες). Χρειάζεται υπομονή

Ανάφερες πόρτες, αρα ο γατούλης ψεκάζει κάθετες επιφάνειες. Αυτό είναι το ψέκασμα, αυτό είναι το μαρκάρισμα της περιοχής. Μυρίζει απαίσια και πολλές φορές είναι μεγάλη ποσότητα ούρων.
Ο γατούλης το κάνει για διάφορους λόγους. Είναι δισεπίλυτο πρόβλημα και χρειάζεται υπομονή. Το πέρασα κι εγώ και αναγκάστηκα να συμβουλευτώ και ειδική cat behaviour consellor με την οποία μίλησα τηλεφωνικώς. (Αγγλίδα). Ποτέ δεν θυμώνεις στο γατάκι. Ψάχνεις να δεις πότε το κάνει, που και γιατί. Ψάχνεις να βρεις τρόπους να αλλάξεις τις συνθήκες που οδηγούν το γατί σε προβληματική συμπεριφορά. Να είσαι σίγουρη ότι η μετακόμιση, η αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά και η παρουσία άλλου γάτου στο σπίτι έχουν προκαλέσει στρες στο γατί, το οποίο αισθάνεται την ανάγκη να οριοθετήσει την περιοχή του.
Χρειάζεται ψάξιμο, διάβασμα αν χρειαστεί, πολλές προσπάθειες και υπομονή.

Καλησπέρα σας παιδιά...
εχω ενα προβλημα και θα ήθελα τη βοηθεια σας. Πριν καιρο, βρηκα ενα γατακι χτυπημενο απο αυτοκινητο και το πηγα στον κτηνιατρο. Ειχε χτυπησει στο κεφαλι, ωστόσο έζησε. Αρχικα το ειχα σπιτι μου. Τον καιρο εκεινο ηταν αρκετα αγριο, δεν περπατουσε καλα και δεν χρησιμοποιουσε παντα την αμμο του. Η κατασταση αυτη συνεχιστηκε και οταν αρχισε να περπαταει φυσιολογικα. Καποιες φορες πηγαινε στην αμμο, καποιες φορες, διπλα και καποιες αλλου. Πλεον το γατακι βρισκεται στο χωριο μου. Ομως δεν πηγαινει στο χωμα οταν πρεπει. Και παλι προτιμα το πατωμα. Και πέρα απο αυτο, δεν καθαριζεται αρκετα, οπως οι αλλες γατες. Ελαχιστα θα ελεγα... Μπορειτε να μου δωσετε καποια συμβουλη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά καλώς σας βρήκα!

Έχω θεματάκι με τον γάτο μου.Είναι σχεδόν 1 έτους,αλητάκι κεραμιδόγατο.Όταν μας υιοθέτησε μικρούλης ακόμα,αποφασίσαμε να το έχουμε έξω,μιας και πλέον δεν επιτρέπονταν τα κατοικίδια εντός.Πλέον όμως μπορώ να τον έχω στο δωμάτιό μου.Αλλά υπάρχει το εξής θέμα.Δεν πάει στην λεκάνη με την άμμο να κάνει την ανάγκη του.Ενώ ακολούθησε το παράδειγμα της μεγαλύτερης γάτας(Σιαμ) που πήγε,για κάνα 2 φορές πήγε κι εκείνος,αλλά επιμένει να θέλει να βγει έξω.
Για την άμμο συμβουλεύτηκα τον κύριο με το pet shop και επέλεξα μια αρωματική καλή.Είναι καλό το βάθος της λεκάνης και η ποσότητα της άμμου,έχω πάρει και το απαραίτητο αξεσουάρ για την απομάκρυνση των περιτωμάτων.Σε ήσυχο μέρος και μακριά απο το φαγάκι του.Μόνο αυτό το γατούδι μου δεν μπορώ να καταλάβω γτ αρνείται να προσαρμοστεί.Και δεν θέλω να κάνω κάτι να τον αποπάρω ή να τον πιέσω.Αν θα μπορούσατε να με συμβουλεύσετε,θα ήταν τέλεια.Στο παρελθόν είχαμε γάτες και μάλιστα μέσα στο σπίτι.Και όλες ήταν πεντακάθαρες και στην άμμο τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα φιλη μου.Ειναι πολυ λογικο εφοσον ειχε συνηθισει εξω τοσο καιρο,να διατηρει αυτην την σταση.Σαφως θελει χρονο και υπομονη,δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη αυτο.Ειναι σιγουρο ομως οτι θα μαθει την αμμολεκανη.Δεν ξερω ΚΑΜΙΑ γατα να μην το εμαθε.Αλλα δεν γινεται αυτο αμεσως.
Κανε το εξης: Πηγαινε τον ανα τακτα χρονικα διαστηματα στην αμμολεκανη ,βαζετον μεσα και κουνα τα μπροστινα του ποδαρακια λες και σκαβει την αμμο.Μια ,δυο,τρεις ,πεντε δεκα..θα το παρει αποφαση.:)
Και κυριως μην ενδωσεις να το αφησεις εξω,εχασες το παιχνιδι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Πουπουλίνα, το "κλειδί" είναι να επιμείνεις.
Επίσης, αν η άμμος έχει έντονο άρωμα, δοκίμασε μια μη αρωματική (σε περίπτωση που δυσανασχετεί με την οσμή της). Όπως και να'χει, μπορεί να πάρει το χρόνο του, αλλά θα το συνηθίσει.:yes:

Έυχαριστώ πολύ!Θα επιμείνω!!!κι αυτο με την άμμο θα το εξετάσω..αν και 2-3 φορές..δεν έδειξε να ενοχλείται ;-)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back