Πώς θα τους μάθω κόλπα; Είναι 7 και 9 μηνών

Daphnelg, ότι δεν θα μάθω κόλπα στην γάτα μου, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.. δεν χρειάζεται να το λες και να το ξαναλες :P. Επίσης λυπάμαι αν κουράστηκες να απαντας, δεν είσαι υποχρεωμένη, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να το τονίζεις. Συζήτηση γίνεται.
Καλά κάνεις λοιπόν αν η γάτα σου καλοπερνάει, η δική μου καλοπερνάει με το να κυνηγάει κορδονάκια, να μυρίζει φυτά, να σκαρφαλώνει όταν τη κυνηγάω κλπ. Και όλα αυτά δεν είναι παιχνίδια για να παίζει μόνη της, μαζί τα κάνουμε όλα αυτά, απλά δεν της μαθαίνω τίποτα και την αφήνω να παίζει με ότι αυτή προτιμαει. Απλά και επειδή εσύ είσαι τυχαίο παράδειγμα εδώ να ξέρεις ότι η πλειοψηφία αυτών που μαθαίνουν κόπλα σε γάτες και σκύλους το κάνουν καθαρά για επίδειξη. Αυτό λέει η δική μου εμπειρία. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν δεν το αμφισβητώ αλλά ο κανόνας είναι αυτός που καθορίζει την στάση μου και των περισσοτέρων από ότι βλέπω εδώ, απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα.

:P :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ισοπεδωτικη αντιληψη ειναι αυτη;Ποιος ειπε οτι επειδει στειρωσα τη γατα μου ,πρεπει να τη μαθω να δινει το χερι;:crazy::crazy::crazy:
ΥΓ Καταλαβαινεις τη χρησιμοτητα της στειρωσης και την αναγκαιοτητα της,και την "χρησιμοτητα" του να δινει το χερι της;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Starblood διάβασα από χτες τοποστ σου και νομίζω ότι έχεις θέσει πολλά και σωστά θέματα.Δεν υπάρχει όμως λόγος να νομίζεις ότι εδώ έχουμε κολλήσει κάποιον στον τοίχο και τον πυροβολούμε. Απλά ο καθένας μας γράφει την άποψη του. Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κανενός η πρόθεση. Θα το τονίσω μια ακόμη φορά. Εδω μέσα (όπως και σε όλα τα αντίστοιχα φόρουμς) κανείς δεν είναι εδώ για να την πει σε κανέναν, η συζήτηση γίνεται στα πλαίσια του γόνιμου διαλόγου. Ο σκοπός είναι να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε και κάτι διαφορετικό από ο,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο, αν δεν διαφωνήσουμε και λίγο,πως θα γίνει αυτό? Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν με κάποιον, άρα δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και παρεξηγήσεις.
Πράγματα χειρότερα από το να εκπαιδεύσεις την γάτα σου σίγουρα υπάρχουν. Και αυτά κατακρίνονται όταν τίθενται. Όμως το γεγονός του να να αφήνεις την γάτα σου αστείρωτη να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι ενώ θέλει να ζευγαρώσει (πράγματι πρόκειται περί βασανισμού του ζώου), που είναι κάτι τραγικό, αθωώνει στην πραγματικότητα ο,τι δεν είναι τόσο κακό όσο αυτό? Δεν νομίζω..
Όσον αφορά το κομμάτι της στείρωσης έχω ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα. Αλλά έχω και μια ερώτηση και θα ήθελα την γνώμη σου. Αυτήν την περίοδο πέρα από τα δικά μου ζώα έχω άλλα 3 μικρά γατάκια, που τα μάζεψα υπό άθλιες συνθήκες. Ένα υποσιτισμένο στην άκρη της πιο κεντρικής οδού της πόλης μου, ένα που απειλούσαν ότι θα το σκοτώσουν εκεί που ήταν και ένα που θα πήγαινε σε πετ σοπ, παρ' ότι ήταν ήδη άρρωστο (όλοι ξέρουμε τι θα του συνέβαινε μετά). Τα 2 είναι περίπου 4 και το τρίτο 5 μηνών. Πες μου τις επιλογές μου.. Να αφήσω αυτό που είνα 5 μηνών να γεννήσει 3-4 γατάκια και ξαφνικά να έχω 6-7 ζουζούνια σύνολο? Τι θα τα κάνω? Πως θα ζήσουν? Και κυρίως πόσο μπορεί να υποφέρουν όταν πεθάνουν?Να το αφήσω να γίνει? Γιατί εγώ δεν νιώθω ότι έχω αυτήν την επιλογή.
Όσον αφορά τώρα το τι θα προτιμούσες εσύ για την δική σου ζωή, δεν νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα στις γάτες και γενικά στα ζώα. Έχουμε δει (τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω από την δική μου εμπειρία σε σκύλο και γάτα) ότι μετά την στείρωση τα ζώα δείχνουν το ίδιο ευτυχισμένα όπως και πριν. Μπορεί απλά να μας φαίνεται και να μην συμβαίνει. Ο γάτος πνίγει τα γατάκια ή η γάτα τρώει το νεκρό γατάκι ή παρατάει το άρρωστο για να προστατεύσει τα υπόλοιπα (μπορείς να το φανταστείς αυτό για άνθρωπο?) και αυτό είναι μια καθαρά γατίσια πρακτική, που φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το έκανε. Έτσι ίσως και η στείρωση που για έναν άνθρωπο μπορεί να ήταν πολύ τραγική, ίσως για μία γάτα να μην είναι. Το ίσως το τονίζω ιδιαίτερα, διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτό που κάνει για την γάτα του είναι το σωστό. Όλοι απλά ελπίζουμε.

Ρε παιδιά μην κολλάτε τόσο πολύ με την στείρωση. :P

Τι ισοπεδωτικη αντιληψη ειναι αυτη;Ποιος ειπε οτι επειδει στειρωσα τη γατα μου ,πρεπει να τη μαθω να δινει το χερι;:crazy::crazy::crazy:
ΥΓ Καταλαβαινεις τη χρησιμοτητα της στειρωσης και την αναγκαιοτητα της,και την "χρησιμοτητα" του να δινει το χερι της;

Όχι, βέβαια. Απλά, όπως θεωρείς σωστό να στειρώνεις την γάτα σου, πρέπει να θεωρείς εξίσου σωστό να την "εκπαιδεύεις". :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Βρε παιδιά, νομίζω πως συζητάμε για θέματα τα οποία δεν έχουν κοινό υπόβαθρο οπότε δε μπορούν να συγκριθούν.
Είναι άλλο πράγμα η στείρωση κι άλλο πράγμα η εκπαίδευση.
Η γάτα είναι φύσει ανεξάρτητο ζώο, αυτό που θέλει να κάνει θα το κάνει κι αυτό που δεν θέλει, δεν θα το κάνει.
Το να την στειρώσω την βοηθάει στην διαβίωση της διότι ούτε θα ταλαιπωρείται από οίστρους και θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου, πυόμητρας κλπ.
Το να τη μάθω να δίνει το χέρι σε τι θα την βοηθήσει;
Θα την κάνω πορτιέρη σε κανένα club ή θα την κάνω να χαιρετάει όποιον μπαίνει στο σπίτι δια χειραψίας; :D
Και μετά τι, θα τη μάθω να μου στρίβει τα τσιγάρα μου ή να μου χτυπάει τον φραπέ;
Μόνη της θα μάθει αυτό που θέλει να μάθει κι αυτό που της είναι χρήσιμο, όποτε θέλει θα σηκωθεί και θα τρέξει κι όποτε θέλει θα βάλει τον πισινό της κάτω να ξαπλώσει. :P
Μαζί μαθαίνουμε τα παιχνίδια που της αρέσουν, την διασκεδάζουν και μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά, το να τη μάθω να σηκώνεται, να κάθεται και να μου δίνει το χέρι ούτε θα με φέρει πιο κοντά μαζί της ούτε θα είναι παιχνίδι για αυτήν.
Άσε που από μόνη της με "χαϊδεύει" στο πρόσωπο ή με αφήνει να της πιάνω τα ποδαράκια όταν την χαϊδεύω και της κάνω "μασάζ" (το οποίο μετά την κοιμίζει :D).

Όχι, βέβαια. Απλά, όπως θεωρείς σωστό να στειρώνεις την γάτα σου, πρέπει να θεωρείς εξίσου σωστό να την "εκπαιδεύεις". :)
Πρέπει ε? Ναι προφανώς..μιας και το να μην πεθαίνουν γατάκια στον δρόμο υποφέροντας είναι το ίδιο σημαντικό με το να σου δίνει η γάτα το χέρι και να κάθεται στα δύο πόδια..

Βρε παιδιά, νομίζω πως συζητάμε για θέματα τα οποία δεν έχουν κοινό υπόβαθρο οπότε δε μπορούν να συγκριθούν.
Είναι άλλο πράγμα η στείρωση κι άλλο πράγμα η εκπαίδευση.
Η γάτα είναι φύσει ανεξάρτητο ζώο, αυτό που θέλει να κάνει θα το κάνει κι αυτό που δεν θέλει, δεν θα το κάνει.
Το να την στειρώσω την βοηθάει στην διαβίωση της διότι ούτε θα ταλαιπωρείται από οίστρους και θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου, πυόμητρας κλπ.
Το να τη μάθω να δίνει το χέρι σε τι θα την βοηθήσει;
Θα την κάνω πορτιέρη σε κανένα club ή θα την κάνω να χαιρετάει όποιον μπαίνει στο σπίτι δια χειραψίας; :D
Και μετά τι, θα τη μάθω να μου στρίβει τα τσιγάρα μου ή να μου χτυπάει τον φραπέ;
Μόνη της θα μάθει αυτό που θέλει να μάθει κι αυτό που της είναι χρήσιμο, όποτε θέλει θα σηκωθεί και θα τρέξει κι όποτε θέλει θα βάλει τον πισινό της κάτω να ξαπλώσει. :P
Μαζί μαθαίνουμε τα παιχνίδια που της αρέσουν, την διασκεδάζουν και μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά, το να τη μάθω να σηκώνεται, να κάθεται και να μου δίνει το χέρι ούτε θα με φέρει πιο κοντά μαζί της ούτε θα είναι παιχνίδι για αυτήν.
Άσε που από μόνη της με "χαϊδεύει" στο πρόσωπο ή με αφήνει να της πιάνω τα ποδαράκια όταν την χαϊδεύω και της κάνω "μασάζ" (το οποίο μετά την κοιμίζει :D).

George αυτό με τα τσιγάρα πολύ θα με βόλευε και εμένα.. Ειδικά το πρωί έτσι όπως ξυπνάω να είχα 2-3 έτοιμα στριμμένα από την ζουζούνα που ούτως ή άλλως ξενυχτάει την νύχτα, καθόλου δεν θα με χάλαγε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
George αυτό με τα τσιγάρα πολύ θα με βόλευε και εμένα.. Ειδικά το πρωί έτσι όπως ξυπνάω να είχα 2-3 έτοιμα στριμμένα από την ζουζούνα που ούτως ή άλλως ξενυχτάει την νύχτα, καθόλου δεν θα με χάλαγε.

Φυσικά! :D
Ή κανένα μερακλίδικο διπλό ελληνικό να στανιάρουμε... ;)

Πρέπει ε? Ναι προφανώς..μιας και το να μην πεθαίνουν γατάκια στον δρόμο υποφέροντας είναι το ίδιο σημαντικό με το να σου δίνει η γάτα το χέρι και να κάθεται στα δύο πόδια..

+1

Αυτο το "πρεπει" ειναι δικο σου "πρεπει".Μην μας το φορτωνεις,πληζ.

Αυτο το "πρεπει" ειναι δικο σου "πρεπει".Μην μας το φορτωνεις,πληζ.

Αφού είναι δικό μου "πρέπει", εσύ μην στειρώνεις την γάτα σου και μην την εκπαιδεύεις. Και δεν στο φορτώνω.

Μην μένετε στις λέξεις τόσο πολύ. Αν δεν σ'αρέσει βάλε "οφείλεις".

Λες να μην εχω στειρωσει τις γατες μου;
Αλλα πραγματικα μενω αφωνη με την "συνδεση" της στειρωσης με την εκπ/ση να δινουμε χερακια ,ποδαρακια.:confused:
Αλλο παλι τουτο.

Αφού λες πως το "πρέπει" είναι δικό μου, πιθανότατα δεν τις έχεις στειρώσει. Με εκπαίδευση δεν εννοώ μόνο να κάνεις την γάτα να δίνει το χέρι της, αλλά και να της βάλεις κάποιες απαγορεύσεις και κανόνες.

Ακου κατι.Δεν θα παιζουμε με τα λογια.Καταλαβαινεις πολυ καλα τι εννοω.Για το δευτερο "πρεπει" μιλησα.
Δεν εχει νοημα αυτη η συζητηση πραγματικα

Εσείς κολλάτε σε ένα "πρέπει". Αφού είναι δικό μου "πρέπει" το δεύτερο και το πρώτο δικό μου είναι. Η συζήτηση δεν έχει νόημα επειδή ειρωνεύεστε και παίζετε όπως είπες με μια λέξη που είπα.

Συμπερασμα: Οσοι δεν θελετε να εκπ/τε τη γατας σας,δεν πρεπει να την στειρωνετε.Πανε μαζι αυτα τα δυο,συμφωνα με τα λεγομενα της φιλης μας.

ΥΓ.Αν μπερδευεις την διαφωνια με την ειρωνια,ειναι δικο σου προβλημα.:/:

Ειναι τραγικο να προσπαθεις να εκπαιδευσεις μια γατα.Προσωπικα ξερω οτι δεν εκπαιδευονται.Γενικα δεν υποδουλωνονται οι γατες οπως τα σκυλια αρα το θεωρω "βαρβαρο".
Αλλο να της απαγορευσεις πχ να ανεβαινει στο τραπεζι και αλλο να προσπαθεις να σου κανει κολπα.Πρωτη φορα το ακουω!ΑΣε που εγω ας πουμε που του απαγορευω να ανεβαινει σε τραπεζι και παγκους της κουζινας,δεν ειμαι τοσο σιγουρη (για την ακριβεια καθολου σιγουρη) οτι οταν λειπω δεν το κανει!Γατα ειναι,αν ειναι δυνατον!Εδω οταν παει να κανει τη ζημια και του λεω μη σε πληροφορω οτι με κοιταει και κανει την αταξια οσο πιο γρηγορα γινεται για να μην του το χαλασω! Χαχα! Σιγα βρε παιδια μην την μαθουμε να φτιαχνει και καφε(περα απο το να στριβει τσιγαρα) λολ!
Σοβαρευτειτε!

Βρε συ Daphnelg μου κάνεις πραγματικά εντύπωση με αυτά που γράφεις τώρα γιατί μια χαρά αντίληψη των πραγμάτων έχεις.
Έσυ μας "συμβουλεύεις": όπως θεωρούμε σωστό να στειρώνουμε την γάτα ΠΡΕΠΕΙ να θεωρούμε σωστό και το να την εκπαιδεύουμε.
Και όσοι σου έχουμε απαντήσει λέμε αυτό: θεωρούμε σωστό (για λόγους που έχουν προαναφερθεί) να στειρώνουμε την γάτα ΑΛΛΑ δεν θεωρούμε σωστο να την "εκπαιδεύουμε", διότι ο σκοπός που εξυπηρετεί η στείρωση απέχει παρασάγγας από τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτού του είδους η εκπαίδευση, για την οποία συζητάμε στο thread αυτό.
Που είναι η ειρωνεία αλλά και που είναι η παρεξήγηση δεν έχω καταλάβει ακόμη..

Daphnelg και μενα απο μωρο που τον βρηκα του αρεσε να κανει τουμπες στον αερα.Ξερεις εγω του τις εμαθα.Καθομουν μερα νυχτα και πηδαγα σαν την μαϊμου απο το πανω κρεβατι για να το κανει!χαχαχαχααχαχαχαχχαχα! Ελεος!

Εδω εγω ανησυχω που το κανει αυτο απο την πρωτη μερα που τον εφερα σπιτι γτ πεφτει στο πατωμα και χτυπαει την κεφαλα του,και οταν ειμαι μπροστα τρεχω να τον προλαβω στον αερα μην σκασει κατω σαν καρπουζι και χτυπησει και εσεις θελετε να τα μαθετε να σας κανουν κολπα.Τι να πω...

Επισης,οι γατες εκπαιδευονται με την μεθοδο κλικ...Οσοι πιστευουν οτι ειναι βαρβαρο να εκπαιδευεις την γατα σου να μν το κανουν οσοι πιστευουν οτι δεν κανει κακο το να εκπαιδευεις την γατα σου ας την εκπαιδευσουν.Καποιοι ανεφεραν πως μπρεις να εκπαιδευσεις την γατα σου και αυτος ηταν και ο ρολος οτυ θεματος.''Πως να τους μαθω κολπα..''.Οποτε...πια ειναι η διαφωνια?!?!

Συμπερασμα: Οσοι δεν θελετε να εκπ/τε τη γατας σας,δεν πρεπει να την στειρωνετε.Πανε μαζι αυτα τα δυο,συμφωνα με τα λεγομενα της φιλης μας.

ΥΓ.Αν μπερδευεις την διαφωνια με την ειρωνια,ειναι δικο σου προβλημα.:/:

Άστο... Απαλάσσεσαι...

Ειναι τραγικο να προσπαθεις να εκπαιδευσεις μια γατα.Προσωπικα ξερω οτι δεν εκπαιδευονται.Γενικα δεν υποδουλωνονται οι γατες οπως τα σκυλια αρα το θεωρω "βαρβαρο".
Αλλο να της απαγορευσεις πχ να ανεβαινει στο τραπεζι και αλλο να προσπαθεις να σου κανει κολπα.Πρωτη φορα το ακουω!ΑΣε που εγω ας πουμε που του απαγορευω να ανεβαινει σε τραπεζι και παγκους της κουζινας,δεν ειμαι τοσο σιγουρη (για την ακριβεια καθολου σιγουρη) οτι οταν λειπω δεν το κανει!Γατα ειναι,αν ειναι δυνατον!Εδω οταν παει να κανει τη ζημια και του λεω μη σε πληροφορω οτι με κοιταει και κανει την αταξια οσο πιο γρηγορα γινεται για να μην του το χαλασω! Χαχα! Σιγα βρε παιδια μην την μαθουμε να φτιαχνει και καφε(περα απο το να στριβει τσιγαρα) λολ!
Σοβαρευτειτε!

Γιατί είναι τραγικό ? Εκπαίδευση δεν είναι να της μάθεις μόνο διάφορα κόλπα, αλλά να θέσεις κανόνες και απαγορεύσεις.

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως μπορούν να εκπαιδευτούν ? Με εκπαίδευση δεν υποδουλώνεις μια γάτα.

Daphnelg και μενα απο μωρο που τον βρηκα του αρεσε να κανει τουμπες στον αερα.Ξερεις εγω του τις εμαθα.Καθομουν μερα νυχτα και πηδαγα σαν την μαϊμου απο το πανω κρεβατι για να το κανει!χαχαχαχααχαχαχαχχαχα! Ελεος!

Εδω εγω ανησυχω που το κανει αυτο απο την πρωτη μερα που τον εφερα σπιτι γτ πεφτει στο πατωμα και χτυπαει την κεφαλα του,και οταν ειμαι μπροστα τρεχω να τον προλαβω στον αερα μην σκασει κατω σαν καρπουζι και χτυπησει και εσεις θελετε να τα μαθετε να σας κανουν κολπα.Τι να πω...

Ανεβοκατέβαινε και πάνω σε καρέκλα για να της μάθεις έτσι πως να ανεβοκατεβαίνει σε μια καρέκλα.

Τι σχέση έχει η σύγκριση σου δεν μπορώ να καταλάβω.

Ρε παιδία έλεος.. Το τι γράφω , όπως και γιατί και το τι εννοώ τα γράφω ο ίδιος και πιστεύω είμαι αρκετά σαφής. ;)
Εδώ βλέπω σκοτώνεστε, πιάνεστε από εκφράσεις μεταξύ σας και διαιωνίζετε άσκοπα το post ώστε να πείτε τη τελευταία κουβέντα… Λογικά η διαφωνία σας ξεκινά από αλλού... Λυπάμαι δε θα λάβω μέρος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back