Πώς θα τους μάθω κόλπα; Είναι 7 και 9 μηνών

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό να εκπαιδεύεις τις γάτες. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες των γατιών μας, μιας και δεν πιστεύω πως οι γάτες θεωρούν κάποιον από μας ιδιοκτήτη τους ή αρχηγό της αγέλης τους. Είμαστε φίλοι των γατιών μας. Έτσι τις βλέπω και έτσι θεωρώ πως μας βλέπουν. Όπως λοιπόν δεν προσπαθώ να μάθω κόλπα στο αγόρι μου ή τους φίλους μου, έτσι δεν προσπαθώ να μάθω κόλπα και στις γάτες μου. Πόσο μάλλον όταν θέλουμε να τους μάθουμε κόλπα για να κάνουμε διαγωνισμό με τους φίλους μας!!!:mpinelik:
Και όχι, η στείρωση δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση. Δε στειρώνουμε τις γάτες μας για να χαιρόμαστε εμείς, αλλά για το καλό τους. Η εκπαίδευση από την άλλη είναι μια τελείως εγωιστική διαδικασία, μιας και μόνο εμείς χαιρόμαστε απ' τα αποτελέσματα. Και όχι, δεν είναι εκπαίδευση το να μάθεις στη γάτα σου να πηγαίνει στην άμμο. Είναι στη φύση των γατιών να κάνουν την ανάγκη τους σε χώμα και να το καλύπτουν. Γι' αυτό και το μαθαίνουν αμέσως. Και τα δύο μου γατιά έμαθαν να χρησιμοποιούν το ονυχοδρόμιο απ' την πρώτη στιγμή που έβαλα τα μπροστινά τους ποδαράκια πάνω του. Όταν επιλέξαμε να πάρουμε γάτα, ξέραμε πως παίρναμε ένα ανεξάρτητο φίλο που θα μας έβλεπε σαν συντρόφους και όχι σαν ιδιοκτήτες. Γιατί να προσπαθούμε λοιπόν να τα αλλάξουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από την στιγμή, που ο άλλος μιλάει σοβαρά και εσείς ειρωνεύεστε πως θα μάθετε την γάτα σας να φτιάχνει καφέ και να φτιάχνει τα τσιγάρα σας και κολλάτε σε μια φράση για να βγείτε από πάνω, πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση. Ο καθένας έχει την άποψη του και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την αλλάξουμε. Εγώ θέλω να εκπαιδεύσω την γάτα μου και την εκπαιδεύω. Εεε άμα ρε φίλε, εσύ δεν θέλεις, τόσο απλό, μην την εκπαιδεύεις. Για ένα απλό θέμα γράψαμε 9 σελίδες. Και ο τίτλος δεν ήταν αν είναι σωστό ή όχι να εκπαιδεύουμε την γάτα μας, αλλά πως θα της μάθουμε να κάνει κόλπα...

Συμφωνώ με starblood, ούτε και εγώ θα συνεχίσω να απαντάω σε ποστς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

daphnelg, επειδή το σχόλιο για τον καφέ και το στρίψιμο τσιγάρων έγινε από εμένα για πρώτη φορά, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως αυτό δεν στόχευε να μειώσει εσένα ή τον οποιονδήποτε συνομιλητή μου αλλά ήταν ένας χιουμοριστικός τρόπος για να εκφράσω τις σκέψεις μου προς όλους τους αναγνώστες.
Από εκεί και πέρα, δε με ενδιαφέρει ούτε να σου αλλάξω τις απόψεις, ούτε να σε κρίνω - καθώς δεν σε γνωρίζω ώστε να μπορώ να το κάνω - ούτε τίποτα τέτοιο.
Αυτό λοιπόν προκειμένου να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

Υ.Γ. Προς αποφυγή "αναρωτήσεων", η μία εκ των 2 αρνητικών ψήφων στο τελευταίο σου μήνυμα είναι δική μου.

ο ανθρωπος,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,εχει τη δυναμη η την αδυναμια,να τα φερνει ολα στα μετρα του,το σπιτι του,τ αμαξι του,το ταιρι του,τα παιδια του,τα κατοικιδια του,τα ζωακια μας λατρευουν,ειναι δυνατοτερα απο μας,οσο κι αν παμε να τα κανουμε παλιατσους δεν γινονται,εμεις γινομαστε,δε κρινω κανεναν,φτανει που ολοι τ αγαπαμε,αλλος εκ-παιδευει,αλλος οχι.ακουστε το τραγουδακι τα λεει ολα...αν ειχαν φωνη κατι τετοιο θα μας ελεγαν.https://youtu.be/ohTP0UXhn8s

Ένας παλιάτσος είμαι εγώ
καλή σας μέρα
Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ
ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα
γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω...

Τραγούδι λέω δυνατά
ν' ακούσουν όλα τα παιδιά
ν' ακούσει η πολιτεία
κι απ' το τραγούδι μου αυτό
παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία

Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα
να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής
να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία
να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις

Καλησπερα και καλη χρονια.
Καλο θα ειναι...να μην προσπαθουμε να μαθουμε "κολπα" στις γατες μας.Οι γατες γενικα δεν επιδεχονται εκ/ση...και δεν ειναι ζωακια τσιρκου..να μας κανουν κολπακια.Μακαρι μαλιστα να απαγορευτουν και τα ζωα στα τσιρκο..:)
ΥΓ..το thread βασικα αναφερεται στην εκπαιδευση βασικων πραγματων,οπως ειναι να πηγαινουν στην αμμολεκανη τους κλπ...οχι σε κολπα για να διασκεδαζουμε εμεις..:)

Συμφωνώ με την Έφη. Όποιο "κόλπο" κι αν μάθουμε στο αγαπάκι μας ας είναι για το καλό του. Όχι για να επιδεικνύουμε την εξυπνάδα του στους άλλους ή για να διασκεδάζουμε εμείς. Εξάλλου μιλάμε για γάτες. Δέν εκπαιδεύουνται. :pfff:
Ούτε είμαστε οι ιδιοκτήτες τους. Είναι οι ιδιοκτήτες μας! Ανήκω στον "γιο" μου (Disney). Χωρίς να το έχω προγραμματίσει ή κανονίσει, του κάνω όλα τα ντερντίπια. Είναι μια "μαιμουδίτσα" που με κάνει ότι θέλει. Και ξέρεις κάτι; Για κανένα λόγο στον κόσμο δεν θα το άλλαζα αυτό!! Γιατί αυτό το πλασματάκι μου δειξε τι πάει να πει αγάπη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back