Πώς καταλαβαίνω την ηλικία της γάτας μου;

catman11

Νεοφερμένο μέλος

Ο catman11 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Πώς μπορώ να καταλάβω πόσο χρονών είναι η γάτα μου; σπίτωσα πρόσφατα μια αδέσποτη κουκλάρα γάτα πολύ περιποιημένη και θέλω να δω πόσο χρονών είναι. Πώς θα το κάνω αυτο;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλε catman, φοβαμαι πως μονο ο κτηνιατρος μπορει να σου πει. Κι αυτο κατα προσεγγιση, γιατι μπορει ας πουμε να εχει πολλα χαλασμενα δοντια, -ειναι ενας απο τους τροπους που οι κτηνιατροι καταλαβαινουν την ηλικια μιας γατας- αλλα τελικα να μην ειναι ηλικιωμενη, αλλα να μην τρεφοταν σωστα και να μην ειχε σωστη περιποιηση.
Τελικα νομιζω πως μια επισκεψη στον κτηνιατρο θα σου λυσει πολλες αποριες και θα βαλει τη σχεση σου με τη γατουλα σου σε μια πιο σωστη βαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πίστεψέ με, αν και αδέσποτη, έχει πολύ περηποιημένο τρίχωμα, λείο, είναι πάρα πολύ χαδιάρα από την πρώτη μέρα που την είδα. Σαν να την είχε καποιος και την εγκατέλειψε...:/:

Πίστεψέ με, αν και αδέσποτη, έχει πολύ περηποιημένο τρίχωμα, λείο, είναι πάρα πολύ χαδιάρα από την πρώτη μέρα που την είδα. Σαν να την είχε καποιος και την εγκατέλειψε...:/:
Ειτε την εγκατελειψαν οπως λες, γιατι μην ξεχναμε πως ειμαστε αμεσως μετα το καλοκαιρι και τοτε γινονται οι περισσοτερες εγκαταλειψεις ζωων, μπορει ομως να την ειχε καποιος ηλικιωμενος που πεθανε, αυτο ειχε συμβει σε μια απο τις γατουλες μου.
Παντως το περιποιημενο τριχωμα, μαλλον σε νεαρη ηλικια παραπεμπει, τα ηλικιωμενα γατακια δεν τα καταφερνουν και τοσο καλα να περιποιουνται το τριχωμα τους. Για πιο σιγουρα παντως, πηγαινε την σε κτηνιατρο για να της ριξει και μια ματια να δει αν ειναι ολα καλα. Το λιγωτερο που μπορει να θελει, ειναι αποπαρασιτωση.

Καλησπέρα και απο μένα. Άσχετα με την ερωτησή σου και επειδή μας γράφεις πως αν και αδέσποτη η γάτα ήταν αρκετά περιποιημένη και χαδιάρα θα σου πρότεινα να ρωτούσες στους κτηνιάτρους κοντά στο σπίτι σου αν και μήπως έχει χαθεί απο κάποιο σπίτι.Συνήθως εκείνοι γνωρίζουν.
Δυστυχώς λίγοι βάζουν ταμπελάκι με τα στοιχεία τους στη γάτα τους. Εγώ πχ χάλασα 3 περιλαίμια μέχρι να τον καταφέρω το δικό μου.
Συγγνώμη για το σπάσιμο αλλά διαβάζοντας το φόρουμ έχω αρχίσει να σκέφτομαι διαφορετικά.

Βασικά κι εγώ συμφωνώ με τα παιδιά. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σε πείσει για όλα :)
Και αν τελικά είναι αδέσποτη όντως και θα την κρατήσεις, θα σου πρότεινα κάποια στιγμή να ανοίξεις ένα ολόδικό της θεματάκι εδώ, όπου μπορείς να ανεβάσεις και φωτογραφίες και βίντεό της, για να την γνωρίσουμε κι εμείς καλύτερα!

Μπορείτε στο avatar μου να δείτε μια φωτογραφία της γατούλας μου.

Κι είναι πανέμορφη! :D

Μια γλυκα ειναι, να την χαιρεσαι.:)

Μια κουκλιτσα ειναι!!!:)

Catman 11, λυπάμαι για τη γατούλα κι εύχομαι να την βρεις σύντομα! Τα μηνύματα που αφορούν στη γατούλα που έφυγε, έχουν μεταφερθεί εδώ:
Η γατούλα μου εξαφανίστηκε!

Ηλικία γάτας

Καλησπέρα σας. Μήπως ξέρετε πως μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μηνών είναι ένα γατάκι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Αν μπορούσα να το δω θα σου έλεγα πάνω κάτω, αλλά τώρα έτσι είναι δύσκολο να σου προσδιορίσω χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να καταλάβεις ...γενικά πάντως μεταξύ 1,5 με 3 μηνών είναι δύσκολο να κρίνει κανείς με μεγάλη ασφάλεια, εκτός αν είναι ειδικός. Πάντως αν τρώει κανονικά σημαίνει ότι είναι σίγουρα περ. 1, 5 μήνα..Ανέβασε αν θέλεις μία φωτό για να σου πούμε εμπειρικά. Διαφορετικά μία επίσκεψη σε κτηνίατρο θα ήταν ούτως ή άλλως χρήσιμη! Βρήκες κάποιο αδέσποτο μωρό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Ηλικία γάτας

Ευχαριστώ πολύ! Ναι, πριν από περίπου μια εβδομάδα μια αδέσποτη μητέρα με δύο μικρά ήρθαν στην αυλή μου και αποφάσισα να τα ταϊζω. Αργότερα η μητέρα και το ένα μικρό εξαφανίστηκαν κι έτσι έμεινε το ένα μωρό, το οποίο έχει ένα χτυπημένο ποδαράκι. Προσπάθησα να το πάω στον κτηνίατρο, αλλά κάθε φορά που προσπαθούσα να το βάλω στον κλουβάκι, εκείνο έφευγε. Αν μπορέσω θα ανεβάσω μια φωτογραφία του.

Είναι η γατούλα που έχεις στο Avatar; Αν ναι μιλάμε για αρκετά μικρά γατάκια..ενός μήνα περίπου!
Να ξέρεις πάντως ότι υπάρχει πιθανότητα η γάτα να τους αλλάζει "φωλιά" (το κάνουν όσο είναι μικρά) και να ρθει να πάρει και το άλλο γατάκι οσονούπω. Αν όμως λείπει μέρες τότε είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να κάνεις ότι μπορείς εσύ για να το σώσεις αυτό το μικρό, γιατί ίσως και κάτι να έπαθε η γατούλα..Πόσο μάλλον που είναι και τραυματισμένο στο πόδι. Προσπάθησε να το δελεάσεις με φαγητό (κάποια μαλακή τροφή) για να μπορέσεις να το πιάσεις και να πάτε στο γιατρό!

Τελευταία επεξεργασία:

Όχι, όχι αυτή είναι άλλη γάτα.

Οκ. τότε, θα είναι μεγαλύτερο για να σου κρύβεται κιόλας...οπότε αφηνέ του μόνιμα φαγητό και νερό κάπου και προσπάθησε να το πλησιάσεις σιγά σιγά για να το δει κτηνίατρος, ειδικά αφού έχει και το θέμα με το πόδι :/:.

Αυτό έκανα , αλλά δυστυχώς εκείνο έφευγε.

Το καταλαβαίνω, αν επιμείνεις όμως το πιθανότερο είναι ότι θα σε εμπιστευτεί σιγά σιγά! Μου χε τύχει ανάλογη περίπτωση και μετά από μία εβδομάδα κατάφερα να το πιάσω ένα αδεσποτάκι..αλλά το προσπαθούσα κάθε μέρα...Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Ευχαριστώ πολύ! Να είναι αυτό στο Avatar. Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά...

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back