Πώς (μας) βλέπουν οι γάτες μας...;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έχεις καστανά μαλλιά ή κόκκινα μαλλιά η γάτα σου σε βλέπει με γκρίζα μαλλιά γιατί αναγνωρίζει σαν χρώματα μόνο το μπλε, το μωβ και το κίτρινο ;) Οπότε όταν φοράω κόκκινα ξέρω ότι η γάτα μου με βλέπει γκρι :P

Αυτό πού το έχεις διαβάσει; Μου κάνει εντύπωση, γιατί το μωβ και το μπλε είναι χρώματα που στην ανάλυση του φωτός βρίσκονται δίπλα, οπότε είναι λογικό να βλέπει μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά το κίτρινο βρίσκεται μετά το πράσινο. Τι στο καλό; Επιλεκτικά τα βλέπει; :hmm: Έχεις κάποιο άρθρο σχετικό να διαβάσουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πώς (μας) Βλέπουν οι γάτες μας...!

https://www.vets.gr/article.php?article_id=182 :)...Δεν το εβαλα ακριβως ως απαντηση στο προηγουμενο ποστ,απλα..ειναι σχετικο με την οραση..και γραφει καποια ενδιαφεροντα πραγματα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.vets.gr/article.php?article_id=182 :)...Δεν το εβαλα ακριβως ως απαντηση στο προηγουμενο ποστ,απλα..ειναι σχετικο με την οραση..και γραφει καποια ενδιαφεροντα πραγματα..
πολύ ενδιαφέρον!:)
Επίσης σχετικά με το πώς μας βλέπουν έχω να προσθέσω για τη Μελίνα που είναι πιο εκφραστική από τα αγόρια....
Της κάνει τρομερή εντύπωση όταν βγαίνω από το μπάνιο και έχω τυλίξει τα μαλλιά με πετσέτα...
Επίσης με κοιτάει με ένα πολύ αστείο βλέμμα , όταν φοράω γυαλιά ηλίου!:blink::blink:
:hehe:
Της κάνουν εντύπωση τα τακούνια και ο ήχος που κάνουν...
Αυτά από ... ιδιαιτερότητες!:P

Εγω παλι..εχω την εντυπωση οτι ο μπουκακος με βλεπει ως...ακονιστιρι για τα δοντια και τα νυχια του..:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Αυτό πού το έχεις διαβάσει; Μου κάνει εντύπωση, γιατί το μωβ και το μπλε είναι χρώματα που στην ανάλυση του φωτός βρίσκονται δίπλα, οπότε είναι λογικό να βλέπει μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά το κίτρινο βρίσκεται μετά το πράσινο. Τι στο καλό; Επιλεκτικά τα βλέπει; :hmm: Έχεις κάποιο άρθρο σχετικό να διαβάσουμε;

https://ktiniatros.wordpress.com/2010/01/08/η-όραση-στη-γάτα/

Για την ανάλυση του φωτός έχεις δίκιο απλά ξέχασα το πράσινο :D Στο άρθρο της πουπουλίνας λέει ότι και αυτό δεν το βλέπουν πάντως :hmm::)

πολύ ενδιαφέρον!:)
Επίσης σχετικά με το πώς μας βλέπουν έχω να προσθέσω για τη Μελίνα που είναι πιο εκφραστική από τα αγόρια....
Της κάνει τρομερή εντύπωση όταν βγαίνω από το μπάνιο και έχω τυλίξει τα μαλλιά με πετσέτα...
Επίσης με κοιτάει με ένα πολύ αστείο βλέμμα , όταν φοράω γυαλιά ηλίου!:blink::blink:
:hehe:
Της κάνουν εντύπωση τα τακούνια και ο ήχος που κάνουν...
Αυτά από ... ιδιαιτερότητες!:P

Χαχαχαχαχαχα....δλδ σαν να μεταμορφωνεται το αφεντικο της σε :
4976859.jpg

Εγω παλι..εχω την εντυπωση οτι ο μπουκακος με βλεπει ως...ακονιστιρι για τα δοντια και τα νυχια του..:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Οκ....αρα εδω εχουμε ενα "ακονιστηρι"....χαχαχα :
whetstone_3.jpg

δεν εχει να κανει τοσο με το φασμα, οσο με τα κυτταρα που εχει στο ματι. Η γατα εχει περισσοτερα rods και λιγοτερα cones. Τα rods χρησιμοποιουνται για να βλεπουν στο σκοταδι (εχουν 6 φορες περισσοτερα απο εμας) ενω τα cones χρησιμοποιουνται για την εγχρωμη οραση (εχουν 6 φορες λιγοτερα απο εμας). Τα ειδη των cones ειναι 3 ή περισσοτερα. Εμεις εχουμε 3, ενα για το πρασινο φως, ενα για το μπλε και ενα για το κοκκινο. Δεν ειμαι σιγουρη αν η γατα εχει 3 ή 2, νομιζω εχει 3, αλλα εχει πολυ λιγοτερα απο εμας γι' αυτο και δεν βλεπει το κοκκινο. Βλεπει παντως το κιτρινο, το πρασινο, το μπλε, το μωβ. Το κοκκινο (και τις αποχρωσεις του) το βλεπει ειτε ως γκρι ειτε ως μωβ:hmm:

Πιστεύω μας βλέπουν όπως τους συμπεριφερόμαστε!!!

Εγω νομιζω πως μας βλεπουν σαν γιγαντες και στην αρχη λιγο σαν απειλη:hmm:!!Αλλα οταν τα χαιδευουμε στο λεμουδακο τους και οταν τους δινουμε τις αγαπημενες τους κροκετουλες πολυ πιθανον να λενε:''Δεν πα να ειναι και σκυλαρος αφου μου δινει φαγητο και με χαιδευει με εχει κατακτησει:P''.

Γίγαντες....κατι σαν τον γκιουλιβερ...:D
07.jpg

Ωραίος Goth...:clapup:

Αυτη η φωτογραφια τα λεει ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ πιστεύω πως αν πάρεις μια γατούλα από μωρό, μετά θα σε βλέπει σαν την μαμά του!εγώ έτσι πιστεύω για την Μπαλού μου...;):P

Εγώ πιστεύω πως αν πάρεις μια γατούλα από μωρό, μετά θα σε βλέπει σαν την μαμά του!εγώ έτσι πιστεύω για την Μπαλού μου...;):P

Σαν μια μεγαλη "μαμα" γατα :):)

catfun-mombaby.jpg
cats3.jpg

Μαζι σου ;)

δεν εχει να κανει τοσο με το φασμα, οσο με τα κυτταρα που εχει στο ματι. Η γατα εχει περισσοτερα rods και λιγοτερα cones. Τα rods χρησιμοποιουνται για να βλεπουν στο σκοταδι (εχουν 6 φορες περισσοτερα απο εμας) ενω τα cones χρησιμοποιουνται για την εγχρωμη οραση (εχουν 6 φορες λιγοτερα απο εμας). Τα ειδη των cones ειναι 3 ή περισσοτερα. Εμεις εχουμε 3, ενα για το πρασινο φως, ενα για το μπλε και ενα για το κοκκινο. Δεν ειμαι σιγουρη αν η γατα εχει 3 ή 2, νομιζω εχει 3, αλλα εχει πολυ λιγοτερα απο εμας γι' αυτο και δεν βλεπει το κοκκινο. Βλεπει παντως το κιτρινο, το πρασινο, το μπλε, το μωβ. Το κοκκινο (και τις αποχρωσεις του) το βλεπει ειτε ως γκρι ειτε ως μωβ:hmm:
Αρα εμενα με βλεπουν με μωβ μαλλια! :hehe::hehe::hehe:

Εγω νομιζω πως μας αντιλαμβανονται ως υπηρετες τους!

hahahaha αυτο ειναι σιγουρο! Δεν εχει σημασια που ειμαστε πιο μεγαλοσωμοι απο αυτες :P

Υπηρέτες ε?? Χμμμμμμ....:hmm:
mly0813l.jpg

Χαχαχαχαχα....:hehe: :lol:

Και εμένα σα μαμά με βλέπει.
Ειδικά όταν έρχεται και με βυζαίνει στο λαιμό και χουρχουρίζει από ευχαρίστηση, όταν έρχεται και μου κάνει μπάνιο στα μαλλιά, όταν κοιμάται στην αγκαλιά μου ή όταν τρέχει σα σίφουνας και όταν με πλησιάζει μου αγκαλιάζει το πρόσωπο με τα ποδαράκια του και κάνει σα να μου δίνει φιλάκι!

Και εμένα σα μαμά με βλέπει.
Ειδικά όταν έρχεται και με βυζαίνει στο λαιμό και χουρχουρίζει από ευχαρίστηση, όταν έρχεται και μου κάνει μπάνιο στα μαλλιά, όταν κοιμάται στην αγκαλιά μου ή όταν τρέχει σα σίφουνας και όταν με πλησιάζει μου αγκαλιάζει το πρόσωπο με τα ποδαράκια του και κάνει σα να μου δίνει φιλάκι!

Παρη μου γλυκε...
Και εμας πιστευω σαν γονεις μας βλεπει. Εγω ειμαι η καλη η μαμα που δε θα φωναξω ευκολα και ο μπαμπας ο πιο λογικος...:P
Μας περιμενει πισω απο τη πορτα και μετα αρχιζουν τα γουργουρητα και τα βαρελακια. Ερχεται και βαζει το μουσουδακι της μεσα στην παλαμη μου και το βραδυ κοιμαται αναμεσα μας. Καλα οταν εχουμε και χρονο να παιξουμε πηγαινουμε στο κρεβατι και κανουμε κατι παιχνιδια αλλο πραγμα. Τι δαγκωματα , τι χαδια...Σαν μικρο παιδι!!!

Κι εμενα η Σελινα με βυζαινει!

Αλλα τι να υποθεσω για τον Σηφη που ανεβαινει στην κοιλια μου,κανει ζυμαρακια και ερεθιζεται σεξουαλικα??:eek::whistle:

Κι εμενα η Σελινα με βυζαινει!

Αλλα τι να υποθεσω για τον Σηφη που ανεβαινει στην κοιλια μου,κανει ζυμαρακια και ερεθιζεται σεξουαλικα??:eek::whistle:

Χαχαχαχαχα......ελεος...!! :hehe: :lol:
Eδω υπαρχει ενας ερωτας μεγααααλος δλδ....:P:P
cat4.png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back