Πώς μπορείς να κάνεις τις γάτες που δεν σε ξέρουν να σε εμπιστευτούν;

AperfectCircle

Νεοφερμένο μέλος

Ο AperfectCircle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
πολλές φορές μου έχει τύχει να πάω κοντά σε μικρές γατούλες που της έχει αφήσει η μαμά τους για να τα ταίσω η να τα χαιδέψω και στην αρχή σου βγάζουν μία επιθετικότητα και μετά απομακρύνονται.μου έρχεται σαν ιδέα μόνο με το φαγητό αλλά λογικά θα περιμένουν να φύγεις και μετά θα πάνε πάνω του,υπάρχει λύση??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο συγκεκριμενο θεμα φιλε μου, δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες. Ο τροπος ειναι ενας και χρειαζεται υπομονη, επιμονη και λιγη βοηθεια απο τον Θεο, αν υπαρχει!
Σαφως και δεν εμπιστευονται τους ανθρωπους, ειναι μωρα αδεσποτων γατιων που ποιος ξερει τι εχουν περασει στη συντομη ζωουλα τους.
Ξεκινας να τους βαζεις φαγητο, με τροπο τετοιο που να σε βλεπουν, καθεσαι εκει για λιγο, διπλα στο φαγητο και μετα φευγεις.
Υπαρχει πιθανοτητα το φαγητο που αφησες να το φανε αλλες μεγαλυτερες, πιο εμπειρες γατες, δεν μπορεις να κανεις τιποτα γι' αυτο, εξαλλου και κεινες χρειαζονται τροφη.
Οσο περνανε οι μερες, θα ξεθαρευουν σιγα-σιγα, πρωτα θα τα βλεπεις να καθονται μακρυα, να σε κοιτανε και μολις φευγεις θα πλησιαζουν την τροφη. Μετα θα αρχισουν να κανουν αυτο που εγω λεω περα-δωθε. Μια πλησιαζουν και μια απομακρυνονται. Τελικα καποια στιγμη θα πλησιασουν αρκετα κοντα σου και θα φανε. Μην κανεις το λαθος και προσπαθησεις να τα πιασεις, η να τα χαιδεψεις, γιατι θα χαλασεις οτι εχει γινει μεχρι τοτε και θα αρχισουν απο την αρχη με πιο αργους ρυθμους μαλιστα.
Οταν θα σε πλησιαζουν πια αφοβα και θα τρωνε, μετα απο λιγο καιρο μπορεις δοκιμαστικα να τα χαιδεψεις, λιγο και απαλα στην αρχη και οσο περναει ο καιρος, θα μπορεις να τα παρεις και αγκαλια που λεει ο λογος.
Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι μεχρι τοτε δεν τα εχει χτυπησει αυτοκινητο, η δεν εχει γινει κατι αλλο ασχημο, γι' αυτο σου γραφω στην αρχη πως χρειαζεται και βοηθεια του Θεου!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την Βάσω. Απλά εγώ αυτό που κάνω είναι να κάθομαι κοντά ακίνητη όσο τα ταίζω, έτσι ώστε να με βλέπουν και να βλέπουν ότι δεν κινούμαι εναντίον τους.
Αφότου ξεθαρρεύουν λίγο, αναλόγως με το πόσο τρομαγμένη είναι μια γάτα, τα χαιδεύω την ώρα που τρώνε και γενικώς δεν αντιδρούν. Λίγο την ράχη τους καμπυλώνουν.
Προσπαθώ πάντα να τους μιλάω έτσι ώστε να γνωρίζουν εκτός από την μυρωδιά και την φωνή μου. Είναι κάποια γατάκια που σε γενικές γραμμές καταφέρνονται εύκολα και κάποια άλλα, που ίσως να μην εξημερωθούν ποτέ. Πάντως αν πρόκειται για μικρά, κατά πιθανότητα θα είναι εύκολη η επιχείρηση εξημέρωσης.

Κάπως έτσι, ενώ έτρωγε ο Disney μου μικρός, (τον είχα υιοθετήσει αλλά ήταν αγρίμι και μου έφυγε, τον ξαναβρήκα στη γειτονιά και τον δελέασα με φαγητό) τον παρακολουθούσα ακίνητη ενώ έτρωγε. Κι απότομα τον γράπωσα και τον έκλεισα σπίτι. Σταδιακά εξικοιώθηκε καθώς με συνέδεσε με όλα τα θετικά: Τροφή, στέγη, αγάπη, παιγνίδι :)

η γιαγια μου ειχε βρει το ενα και μοναδικο γατακι που εχει στα σκουπιδια 2 ημερων. το μεγαλωσε με κοπο και αμεριστη αγαπη και πλεον ο γατουλης της ειναι 6 χρονων. παροτι μεγαλωσε με αγαπη, συντροφικοτητα και ολα τα καλα του Θεου ειναι πολυ επιθετικος γενικα με ολους μας. μονο με την γιαγια μου δεν ειναι και παλι αν νευριασει ενδεχεται να την γρατζουνισει. θεωρω πως ειναι λιγο δυσκολο για τα ψιλοαγρια γατακια να εξημερωθουν.

Γενικα εγω ολα τα παραπανω εκανα με οσα γατακια τυχαινε να βρω ορισμενα βεβαια απο μικρα θελαν χαδια εξαρχης (κυριως αρσενικα)η θηλυκια που βρηκα ομως δε εξημερωνοτανδηλ επρεπε νατην πιασωγια να την χαιδεψω παρολ..κ θυμηθηκα ο που την ειχα μηνα περιπου κ θυμηθηκα οτι αν πας κοντα στη γατα κ την κοιτας στα ματια μπορει να τα διαστελει κ να κρυφτει η να κανει καμπουραη να φυγει να κρυφτει αλλα μετα αε γνωριζει κ σε δεχεται το κανα κ πετυχε δεν ξερω αν ειναι τυχαιο..

η γιαγια μου ειχε βρει το ενα και μοναδικο γατακι που εχει στα σκουπιδια 2 ημερων. το μεγαλωσε με κοπο και αμεριστη αγαπη και πλεον ο γατουλης της ειναι 6 χρονων. παροτι μεγαλωσε με αγαπη, συντροφικοτητα και ολα τα καλα του Θεου ειναι πολυ επιθετικος γενικα με ολους μας. μονο με την γιαγια μου δεν ειναι και παλι αν νευριασει ενδεχεται να την γρατζουνισει. θεωρω πως ειναι λιγο δυσκολο για τα ψιλοαγρια γατακια να εξημερωθουν.

Και το δικό μου γατάκι στα σκουπίδια βρέθηκε! Και ακόμα και τώρα, 6 χρόνια μετά μόνο εμένα εμπιστεύεται, με τους άλλους τρομάζει. Βασικά στην ευαίσθητη βρεφική τους ηλικία αν τα χωρίσουν νωρίς από τη μάνα δημιουργούνται προβλήματα κοινωνικοποίησης τα οποία κουβαλούν μέσα τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back