Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τα pet shops;

Sonic13419

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sonic13419 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση με τα pet shops? Πέρα από το να μην αγοράζουμε ζώα από αυτά και να διαδίδουμε αυτό το μήνυμα τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να μεταμορφώσουμε αυτήν την κατάσταση? Τι μπορούμε να κάνουμε ανεξάρτητα ως πολίτες? Τι μπορούμε να κάνουμε ως μέλη ενός φιλοζωικού σωματείου ή με την υποστήριξή του? Μήπως ως ανεξάρτητα μέλη μιας φιλοζωικής ομάδας μπορούμε να κάνουμε κάτι? Έχω μια προσωπική εμπειρία και καταγγελία σε κατάστημα pet shop. Απευθύνθηκα στον συνήγορο του καταναλωτή και στο υπουργείο και μετά από ένα χρόνο οδηγήθηκα σε αδιέξοδο. Κανένα αποτέλεσμα! Μήπως το να προχωρήσω την υπόθεση στα δικαστήρια θα φέρει τη διαφορά? Κι οταν λέω αποτέλεσμα εννοώ ως προς το σύνολο όχι την προσωπική μου υπόθεση. Μήπως τα δικαστήρια είναι η απάντηση στο πως θα αλλάξει η κατάσταση? Ποια είναι η απάντηση για όλους εμάς που δεν θέλουμε απλά να βλέπουμε το λάθος και να το συζητάμε αλλά να κάνουμε κάτι για αυτό και κυρίως να φέρουμε αποτελέσματα? Παρακαλώ πολύ για οποιαδήποτε θετική πρόταση, ιδέα είτε από κάποιον που γνωρίζει ως προς το τί μπορούμε να κάνουμε, είτε από κάποιον που απλά σκέφτεται. Επίσης καλώ οποιονδήποτε μπορεί να έχει μια καταγγελία σε pet shop να επικοινωνήσει για να δούμε τελικά πόσοι είμαστε με παρόμοιες εμπειρίες? Και πόσοι από εμάς θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό?!
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνετε στα ζώα. Το να γνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται μου δίνει τη δύναμη να μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ θα ήθελα να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πετ σοπ, ίσως μια τεράστια καμπάνια κάτι ανάλογο που γίνεται με το τσίρκο των ζώων θα ήταν μία καλή αρχή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να νομιζω οι καταγγελιες τα δικαστηρια και η αλλαγη νομου θα φερουν την αλλαγη

Και να μην ψωνίζουμε γενικότερα, ούτε ποντικάκι απο καταστήματα που πουλάνε ζωα.;)

παντως και που δεν ψωνιζουμε απο πετ σοπς με ζωα βλεπω οτι δε σταματανε να τα εμπορευονται γιατι απλα θα πρεπει οοολοι μας να μην ψωνιζουμε κ να υπαρξει νομοθετικη ρυθμιση, αλλιως δε θα σταματησει ποτε αυτο...:down::down:
η ελπιδα φυσικα πεθαινει τελευταια, αλλα οι 20-30 που δε θα ψωνισουν, εναντι στους 100 που θα πανε δεν κανουν τη διαφορα δυστυχως...:(

εβλεπα το "παρα τριχα" τις προαλλες, και ελεγε τι απογινονται τα ζωακια που δεν πουλιουνται ποτε κ εφριξα...

τα πετανε στο δρομο, ή τους κανουν ευθανασια..:mad:

και αλλα πολλα :(

ναι αλλά τα ζώα στα pet shop μετά τι γίνονται... τα σκοτώνουν, τα πετάνε τι? Μήπως αγοράζοντας έτσι όμως τα σώζουμε από αυτό που πρόκειται να τους συμβεί? :(

ναι αλλά τα ζώα στα pet shop μετά τι γίνονται... τα σκοτώνουν, τα πετάνε τι? Μήπως αγοράζοντας έτσι όμως τα σώζουμε από αυτό που πρόκειται να τους συμβεί? :(

το εγραψα και παραπανω..δυστυχως τα αμολανε στο δρομο, η τα σκοτωνουν με ευθανασια, για να γεμισουν τα κλουβια τους νεα θυματα :(:(

ενδεχομενως αν αγορασεις ζωο απο πετ σοπ να το σωσεις απο το δρομο η το θανατο,αλλα θα βοηθησεις να γεμισει το κλουβι του με ενα νεο ζωο, κι οποτε ο φαυλος κυκλος συνεχιζεται...:(

Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει στα ζώα του Pet Shop αν δεν πουληθούν.Εμένα μία φίλη μου είπε την ιστορία μιας κοπέλας που πήγε να δουλέψει στο Pet Shop και σηκώθηκε και έφυγε άρων άρων μόλις είδε τι έκαναν στα ζωάκια που φτάνανε 3-4 μηνών και δεν τα είχε πάρει κανείς.Τα κλείνανε σε σακούλες και τα αφήνανε να αργοπεθαίνουνε.Τους απείλησε με μήνυση και τότε απειλήθηκε η ίδια της η ζωή.Δεν έκανε τίποτα δυστυχώς.Να τι είναι λοιπόν τα Pet Shop.Και ότι και να θέλουμε να κάνουμε, πάντα θα φέρνουνε νέα σκυλιά και γατιά και ότι άλλο δίνουνε.

δυστυχως δεν ειναι μονο τα petshop

οντως το προβλημα με αυτα τα μαγαζια ειναι τεραστιο.το κακο ειναι οτι κακομεταχειριση δεν υπαρχει μονο εκει.Ελατε στη Ζακυνθο να δειτε τι γινεται.Οχι μονο εχω δει γατες κ σκυλους μεσα σε κλουβια,οχι μονο πολυ ταιζουν τα σκυλια τους με ψωμι βουτηγμενο σε σαλτσουλες απο αποφαγια,χωρις να τους δινουν τιποτα αλλο,αλλα και τα ανεπιθυμητα γατακια (σιγα μην τα στειρωσουν...βλεπεις κοστιζει)ειτε τα θαβουν ζωντανα.ειτε τα βαζουν σε σακουλα,καλα κλεισμενη,και τα τοποθετουν στη μεση του δρομου για να τα πατησουν τα αυτοκινητα!! καλα δεν μιλαμε τι γινεται με το κυνηγι...Εκτος του οτι το μεγαλυτερο ποσοστο του αντρικου πληθυσμου ειναι κυνηγοι(ανθρωποι του Νεατερνταλ δηλαδη) αυτη την εποχη που απαγορευεται το κυνηγι ,ειναι ολοι εξω και κυνηγουν!!Ελεος!!Θελω να κανω καταγγελια καπου που να πιασει τοπο(εκτος Ζακυνθου εννοειτε)Αν καποιος ξερει που,παρακαλω πολυ να μου το πει

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κατέβηκα την ΄Κυριακή για φαγητό στη Ναυαρίνου, αφού πρώτα έκανα βόλτα στους τριγύρω δρόμους. Δεν είμαι και πολύ "του κέντρου" οπότε δεν ήξερα και τα Pet Shop της περιοχής. Με πήγε λοιπόν ο φίλος μου σε ένα για να δούμε... τα σκυλάκια... :mad:
Πρέπει να ήταν βρε παιδιά τουλάχιστον 10, ανά δύο ή μόνα τους, μόνο με νερό και μες στις ακαθαρσίες. Τροφή δεν υπήρχε στα μπωλάκια τους και παρόλο που κάτι πιτσιρίκια βαρούσαν το τζάμι της βιτρίνας, αυτά εξαντλημένα και μικρούλια ούτε που αντιδρούσαν... :(
Δεν ξέρω αν τα πουλάνε ή αν τα χαρίζουν (που πολύ αμφιβάλλω για το τελευταίο), αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή... :(
Αν τα έχουν προς πώληση - που έτσι κι αλλιώς είναι απαράδεκτο, ας τα φροντίζουν τουλάχιστον σωστά...
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό;

Χθες πηγα στο πετ σοπ για καποιες δουλειες και ειδα ενηλικα γατια που δεν ειχαν πουληθει μεσα σε δωματιακια με τζαμι.Απο το κλουβι ειναι πολυ καλυτερο αλλα οι καημενες οι γατουλες-ενα περσικο,δυο αγκυρας και μια σιαμεζουλα-εκαναν σαν χαζες μολις εβλεπαν ανθρωπο,τριβονταν στο τζαμι και περιμεναν να τα χαιδεψουμε,ενω εμεις δεν μπορουσαμε.Θλιβερο το θεαμα,δυστυχισμενα ζωακια χωρις αγκαλια.
Πως θα μπορουσε να ξεκινησει καμπανια γι'αυτο το θεμα,τι πρεπει να κανεις για να μαζεψεις υπογραφες κι αντε και τις μαζεψες,μετα τι κανεις,που τις παραθετεις για να δωσουν απο το κρατος σημασια και να αλλαξουν τον νομο?

Εμένα ο Σίμπα(κουνελάκι από pet shop),έχει πρόβλημα με τα δοντάκια του που μεγαλώνουν υπερβολικά και πρέπει να του τα κόβουμε...Επίσης είναι πιο ευπαθής(όταν έβγαιναν στον κήπο με τα χόρτα στο αργόκτημα του παππού ήταν ο μόνος που έπαθε ψωρίαση και τρέχαμε στον κτηνίατρο).Είναι θλιβερό.

Ο Έλβις,από θαύμα δεν έχει κάτι...

Εδω εγω αγορασα σκυλι απο πετ σοπ, εσκασα τα ωραια μου λεφτακια κ τελικα το σκυλι ειχε κρυψορχεια κ ενω εχει pedigree αμφιβαλω πολυ για το ποσο καθαροαιμο ειναι!Κ συν τοις αλλοις, οταν τον πηραμε ο βλακας ο πετ σοπας μας ειπε οτι δεν χρειαζεται να τον παμε σε κτηνιατρο γιατι θα μας παιρνει κ καλα 50-60 ευρω για τα εμβολια κ οτι μπορουμε να τον πηγαινουμε σε αυτον για τα εμβολια του κ θα μας παιρνει μονο 10 ευρω!!!!!!:down: Εννοειται πηγαμε το σκυλι σε κτηνιατρο την αμεσως επομενη μερα!Το μονο που μπορουμε να κανουμε σε πρωτη φαση ειναι να μπο'ι'κοταρουμε τα πετ σοπ που πουλανε ζωακια.Ουτε παιχνιδια απο αυτα τα πετ σοπ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

στα περισσότερα η κατάσταση είναι τραγική, ιδίως όσον αφορά τα μικρά pets , πουλάκια, ψάρια, κλπ, υποφέρουν πάρα πολύ και υπάρχουν πολλοί θάνατοι που δυστυχώς δεν επισημαίνονται συχνά αν και υπάρχουν πτηνά και ψάρια με προσδόκιμο ζωής πάνω από είκοσι χρόνια, δηλαδή ανώτερο των περισσότερων σκύλων ίσως και γατιών.
παρακολουθώ καιρό και τις εύλογες αντιδράσεις των φιλόζωων στα φόρουμς και την αγανάκτηση και αγανακτώ κι εγώ πολύ συχνά αφού έχω αρκετά ζωάκια και πηγαίνω τακτικά για ψώνια σε μαγαζιά.
προβληματίζομαι όμως και ήθελα να το συζητήσω μαζί σας, γιατί βλέπω ότι αναπτύσσεται μία κόντρα μεταξύ των εκτροφέων και των petshops που σκέφτομαι ότι μάλλον αντί να βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος το συντηρεί ή και το επιτείνει.
Γίνεται να μην πουλάνε κανενός είδους ζώο τα pet shops? Ψάρια και πουλιά δύσκολο να προμηθευτείς από αλλού. Και τότε ποιος θα κάνει τον Θεό ν αξιολογήσει την αξία της κάθε ζωής?
Το παιδί που θέλει ζωάκι που θα οδηγήσει τους γονείς? Σε κατάστημα.
Να ψωνίσουμε από εκτροφείο γατιά και σκυλιά (γιατί εδώ υπάρχει η προσφορά) πως θα ξέρουμε οτι είναι καλό? Μην πείτε θα ρωτήσουμε τον τάδε οργανισμό, (στην Ελλάδα ζούμε), δεν ελέγχονται τα ισόγεια καταστήματα θα ελεγχθεί ο τάδε εκτροφέας, στο τάδε αγρόκτημα? Μην λέμε χαζά.
Εξ΄άλλου που γεννιούνται τα ζώα των καταστημάτων (εκτός αυτών που εισαγάγονται)? σε εκτροφεία που κυρίως πασάρουν τα ελλατωματικά τους.
Για μένα, με την λογική μου που προέρχεται από την πραγματική μου αγάπη για τα ζώα κάθε είδους, πρέπει να γίνει συνεργασία μεταξύ των φιλοζωικών οργανώσεων, κτηνιάτρων, εκτροφέων και του συνδικαλιστικού φορέα των καταστηματαρχών και να μπει πλαίσιο προμήθειας, φιλοξενίας και καταγραφής των προς πώληση ζώων ,τήρηση ιστορικού τους,δημιουργία φορέα ελέγχου τήρησης των προηγούμενων και η συμφωνία που θα προκύψει να προταθεί στην Πολιτεία για να θεσμοθετηθεί.
Μια σκέψη μου σας λέω δεν έχω καμμιά ειδική σχέση με το θέμα απλά αν θέλετε να το συζητήσουμε σαν συνέχεια και αυτών που ήδη έχετε πει και που φυσικά συμφωνώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back