jeannete
Νεοφερμένο μέλος
Τι θα μπορούσα να της δώσω για να παχύνει λιγάκι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goth
Δραστήριο μέλος
Καλως ηρθες στην γατοπαρεα μας
!!!!Κουκλιτσα η Κουκουναριτσα!!!!Ειχα κι εγω αυτο το προβλημα με το γατακι μου τον Καφετουλη.Ειδα οτι το ετεροθαλλη του αδελφακι και παιζει πιο πολυ και τρωει πιο πολυ.Αλλαξα την τροφη και πηρα μια πιο ακριβη,ακολουθησα τις οδηγιες οσο αναφορα το πως να την σερβιρω και καθε ποτε,πηρα επισης και κατι ξυλακια κρεατος για ενηλικες γατες και του εδινα αναμεσα στα γευματα και εχει παχυνει.Αλλα ακομα δεν εχει γινει σαν τον αδελφουλη του.Και εχει περασει απο το μυαλο μου το οτι πχ. μπορει να ειναι στον οργανισμου του να τρωει 75γρ. τροφη τη ημερα και να παιρνει 48γρ.Ενω ο αδελφουλης του να τρωει 75γρ. και να κραταει τα 50γρ.Εχεις ρωτησει τον κτηνιατρο της Κουκουναριτσας αν αυτο ειναι το ιδανικο βαρος για αυτην???Δοκιμασε παντως να παρεις σε μια αλλη μορφη τις ιδιες βιταμινες που θα τις παρειχαν και οι κονσερβες.Αν δεν της αρεσει η πρωτη τροφη που θα της πας μην τα παρατας!!Κατι θα της αρεσει!!Δεν μπορει..Δοκιμασε τα ξυλακια κρεατος τα γατακια μου τα λατρευουν βγαινουν σε κοτοπουλο,βοδινο και τονο,ειναι whiskas.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Είναι λογικό να μην παχαίνει,γιατί δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά με το μαγειρευτό φαγητό.Δες εδω,για να δεις για τι πράγμα σου μιλάω.
Απο εκεί και πέρα,ξηρά τροφή έχεις δοκιμάσει να της δώσεις;Επίσης υπάρχουν και κάποιες τροφές ιδιαίτερα νόστιμες και υπερθερμιδικές ,όπως οι a/d της hills και η recovery,της royal canin,όμως για αυτές οπωσδήποτε ρώτα τον γιατρό σου,γιατί βασικά είναι για ζωάκια με μειωμένη όρεξη(που αναρρώνουν συνήθως)
ΥΓ. Να υποθέσω ότι παίρνει τα φαρμακάκια της για τα σκουλικάκια ναι;Γιατί αν όχι,ενδέχεται να είναι και απο αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
starblood
Νεοφερμένο μέλος
Έχει απόλυτο δίκιο η Έφη. Λογικά είναι θέμα διατροφής. Διάλεξε μια premium τύπου R.C. και πιστεύω όλα μια χαρά. Θα μπορούσες επίσης να της δίνεις μια kitten τροφή , ακόμα μικρούλα είναι. Δοκίμασε τι της αρέσει αγοράζοντας δείγματά των 400g

Το ότι μετά τη στείρωση είναι πολύ δραστήρια πρέπει να το χαίρεσαι. Επίσης μπορεί να είναι και θέμα ράτσας. Μια ρώσικη ή μια siam δε θα της δείς ποτέ παχουλές..

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
κι εγω το ιδιο προβλημα εχω γμτ,βεβαια το εχω συνηθισει τοσα χρονια,αλλα ποτε δεν ηταν αυτο που λεμε γαταρος,κι οσο μεγαλωνει αυτο το προβλημα μεγαλωνει μαζι του,πλεον πιανω κοκαλα στη ραχη του,κι εμενα τρεχει πολλες ωρες στην αυλη,και δε τρωει πολυ,πιο πολυ τρωνε τα μωρα γατακια απ αυτον,μια κονσερβα 400 γρ τη κρατουσε 3 μερες,με συμπληρωμα δικο μας φαγητο περιπου 3 κουταλιες της σουπας κοτοπουλο η κρεας η κιμα,αυτο ειναι ολο κι ολο το φαγητο του.μεσα στη μερα θα φαει και μια κουτ.σουπας κροκετες και μπολικο νερακι,παντα επινε πολυ νερο,απο μωρο.
ομως το καλοκαιρι που μαδαει η γουνα του,γινεται χαλια,φαινεται ακομα πιο αδυνατος.
σημερα δοκιμασα πρωτη του φορα ωμη τροφη,την εφαγε με χαρα,κιμα μοσχαρισιο ντοπιο,εφαγε ενα πιατο ολοκληρο,μου κανε εντυπωση.θα δοκιμασω και με φρεσκο ψαρι,θελω να παχυνει λιγο.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αυξηστε τα γεύματα που τρώει καθημερινά και αυξήστε το λίπος και την πρωτεΐνη. Αν δίνετε για παράδειγμα βραστό/ψητό κοτόπουλο, μη βγάζετε το δέρμα. Μπορείτε να δίνετε και λιχουδιές στο ενδιάμεσο.
Ρένα πόσα κιλά είναι ο γατούλης σου; Έχω την εντύπωση ότι τρώει λίγο
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια γιατί έχω συνηθίσει με τον δικό μου που είναι σχεδόν 8 κιλά και τρώει πολύ 
moukelis
Επιφανές μέλος
Μην το λες,μην το λες...Έχει απόλυτο δίκιο η Έφη. Λογικά είναι θέμα διατροφής. Διάλεξε μια premium τύπου R.C. και πιστεύω όλα μια χαρά. Θα μπορούσες επίσης να της δίνεις μια kitten τροφή , ακόμα μικρούλα είναι. Δοκίμασε τι της αρέσει αγοράζοντας δείγματά των 400g
Το ότι μετά τη στείρωση είναι πολύ δραστήρια πρέπει να το χαίρεσαι. Επίσης μπορεί να είναι και θέμα ράτσας. Μια ρώσικη ή μια siam δε θα της δείς ποτέ παχουλές..![]()

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
πολλές συμβουλές!σε ποια να πρωτοαπαντήσω!λοιπόν,της δίνω φυσικά ξηρά τροφή,την οποία τρώει,αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες και πότε πότε κανα κοτόπουλο μαγειρευτό ή μοσχάρι. η γιατρός μου έχει πειπως είναι αδύνατη. της δίνω τρία γεύματα τη μέρα. θα ψάξω για τα ξυλάκια κρέατος-δεν το είχα ξανακούσει!όσο για ωμό κιμά,δεν τον εμπιστεύομαι με αυτά που μαθαίνω στη σχολή μου!
μήπως ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποια πολύ λιπαρή τροφή να της δώσω?έχω δοκιμάσει πολλες διαφορετικές κονσέρβες...
goth
Δραστήριο μέλος
Να μην σε βαζω σε κοπο αλλα απο οτι θυμαμαι η Gourmet ειναι λιπαρες.Σιγουρεψε το και μετα παρε(ειναι πανακριβες) εγω ειχα παρει την μπλε με κατι διαμαντακια πανω...(ελπιζω να βοηθησα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jeannete
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Είναι λογικό να μην παχαίνει,γιατί δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά με το μαγειρευτό φαγητό.Δες εδω,για να δεις για τι πράγμα σου μιλάω.
Απο εκεί και πέρα,ξηρά τροφή έχεις δοκιμάσει να της δώσεις;Επίσης υπάρχουν και κάποιες τροφές ιδιαίτερα νόστιμες και υπερθερμιδικές ,όπως οι a/d της hills και η recovery,της royal canin,όμως για αυτές οπωσδήποτε ρώτα τον γιατρό σου,γιατί βασικά είναι για ζωάκια με μειωμένη όρεξη(που αναρρώνουν συνήθως)
ΥΓ. Να υποθέσω ότι παίρνει τα φαρμακάκια της για τα σκουλικάκια ναι;Γιατί αν όχι,ενδέχεται να είναι και απο αυτό.![]()
φυσικά!φάρμακα για σκουλικάκια δεν θα παίρναμε?χχχ έχω δοκιμάσει κ κτηνιατρικές κονσέρβες που ανέφερες,αλλά τίποτα!δεν πάει μπουκιά κάτω!έχεις δίκιο πως αυτές οι τροφές είναι για ζώα με συγκεκριμένες παθήσεις. πχ εγώ τις έπαιρνα όταν η γάτα μου είχε πάθει πανλευκοπενία κ χρειαζόταν κάτι να της ανοίξει την όρεξη. όταν έγινε καλά δεν ήθελε να ξαναπλησιάσει την κονσέρβα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο γιατρός δεν σου έχει πει τι να της δίνεις για να την παχύνεις;
Απο εκεί και πέρα εγώ δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσει να τρώει "σκουπίδια" ..δηλαδή όλα τα λιπαρά για να παχύνει η γάτα.Δες εδω αν θελεις. Το λίπος και γενικά τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος προκαλούν παγκρεατίτιδα. Και έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις παγκρεατίτιδας.Σωστή διατροφή χρειάζεται.Ίσως θα πρέπει να αρχίσεις σιγά σιγά να της κόβεις το μαγειρευτό φαγητό,γιατί προφανώς έχει συνηθίσει σε αυτό και έτσι δεν της κάνει κέφι για άλλη τροφή.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το λίπος προκαλεί παγκρεατίτιδα, το συκώτι υπερβιταμίνωση, η πρωτεΐνη πρόβλημα στα νεφρά, οι υδατάνθρακες διαβήτη, το ιωδιούχο αλάτι υπερθυροειδισμό, τα ψάρια καταστρέφουν την βιταμίνη Β, τα κόκκαλα (δεν έχει σημασία αν είναι μαγειρεμένα ή οχι) μπορούν να τα τραυματίσουν, το ψημένο κρέας μπορεί να τους κάτσει στον λαιμό, κοκ. Μήπως τελικά πρέπει να τρώνε πέτρες που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία;

Ωραία η πλάκα, αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο. Μια γάτα στην φύση της, όταν σκοτώσει το ποντίκι, δεν θα ξεχωρίσει το λίπος. Θα το φάει και αυτό. Προφανώς όταν μια γάτα είναι δραστήρια έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Από που θα πάρει την ενέργεια που χρειάζεται; Από το λίπος φυσικά και τις πρωτεΐνες. Δεν είναι σωστό να τρομάζουμε τον κόσμο με διάφορες ασθένειες χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν τάιζε την γάτα μόνο λίπος σαφώς και θα υπήρχε πρόβλημα. Όπως το φιλέτο στήθους κοτόπουλου ΔΕΝ είναι η ιδανική τροφή για την γάτα, έτσι και το ΣΚΕΤΟ λίπος δεν είναι ιδανική τροφή.
Αν δίνεις στην γάτα σου κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, you name it, μη βγάζεις το λίπος. Δίνε το κοτόπουλο με το δέρμα. Οι τροφές με υψηλή θερμιδική αξία τι νομίζετε ότι έχουν; Λίπος έχουν. H a/d της hills έχει 30% λίπος vs 9% λίπος στην indoor της hills.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αγαπητή ceres,δεν ξέρω τι κάνει η γάτα όταν τρώει το ποντίκι,εγώ όμως οφείλω να ενημερώσω για κάτι το οποίο μου έχει πει και ο ίδιος μου ο γιατρός.Μακρία απο λίπος.Αν εσυ τρομάζεις,δεν φταίω εγω.Ενημέρωση κάνουμε και ο καθένας λέει την άποψη του.Και έχει το κάθε δικαίωμα να την πει,άσχετα με το αν διαφωνείς ή συμφωνείς μαζί του.

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός δεν σου έχει πει τι να της δίνεις για να την παχύνεις;
Απο εκεί και πέρα εγώ δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσει να τρώει "σκουπίδια" ..δηλαδή όλα τα λιπαρά για να παχύνει η γάτα.Δες εδω αν θελεις. Το λίπος και γενικά τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος προκαλούν παγκρεατίτιδα. Και έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις παγκρεατίτιδας.Σωστή διατροφή χρειάζεται.Ίσως θα πρέπει να αρχίσεις σιγά σιγά να της κόβεις το μαγειρευτό φαγητό,γιατί προφανώς έχει συνηθίσει σε αυτό και έτσι δεν της κάνει κέφι για άλλη τροφή.
πουπουλίνα,δεν είπα ποτέ πως το κύριο φαγητό που της δίνω είνα μαγειρευτό. ξέρω καλά πως δεν καλύπτει τις ανάγκες της σε θρεπτικά στοιχεία. κροκέτες της δίνω και μόνο αν έχει περισσέψει κάτι από το μεσημεριανό μου της δίνω κ εκείνης.ναι,έχεις δίκιο πως λιπαρές τροφές μπορούν να επιβαρύνουν το πάγκρεας,αλλά εδώ μιλάμε για μια γάτα αδύνατη,που έχει ανάγκη να πάρει τα πάνω της,οπότε ας μην το πηγαίνουμε στο άλλο άκρο!η υπερβολή σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιθυμητή.Όσο για τη σωστή διατροφή που λες,οι κτηνίατροι προτείνουν την ξηρά τροφή ως ιδανική για τις γάτες,η κτηνίατρός μου μου λέει μάλιστα πως δεν χρειάζεται καν να δίνουμε κονσέρβα,γιατί έχει πολύ λίπος.
jeannete
Νεοφερμένο μέλος
το λίπος προκαλεί παγκρεατίτιδα, το συκώτι υπερβιταμίνωση, η πρωτεΐνη πρόβλημα στα νεφρά, οι υδατάνθρακες διαβήτη, το ιωδιούχο αλάτι υπερθυροειδισμό, τα ψάρια καταστρέφουν την βιταμίνη Β, τα κόκκαλα (δεν έχει σημασία αν είναι μαγειρεμένα ή οχι) μπορούν να τα τραυματίσουν, το ψημένο κρέας μπορεί να τους κάτσει στον λαιμό, κοκ. Μήπως τελικά πρέπει να τρώνε πέτρες που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία;
Ωραία η πλάκα, αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο. Μια γάτα στην φύση της, όταν σκοτώσει το ποντίκι, δεν θα ξεχωρίσει το λίπος. Θα το φάει και αυτό. Προφανώς όταν μια γάτα είναι δραστήρια έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Από που θα πάρει την ενέργεια που χρειάζεται; Από το λίπος φυσικά και τις πρωτεΐνες. Δεν είναι σωστό να τρομάζουμε τον κόσμο με διάφορες ασθένειες χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν τάιζε την γάτα μόνο λίπος σαφώς και θα υπήρχε πρόβλημα. Όπως το φιλέτο στήθους κοτόπουλου ΔΕΝ είναι η ιδανική τροφή για την γάτα, έτσι και το ΣΚΕΤΟ λίπος δεν είναι ιδανική τροφή.
Αν δίνεις στην γάτα σου κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, you name it, μη βγάζεις το λίπος. Δίνε το κοτόπουλο με το δέρμα. Οι τροφές με υψηλή θερμιδική αξία τι νομίζετε ότι έχουν; Λίπος έχουν. H a/d της hills έχει 30% λίπος vs 9% λίπος στην indoor της hills.
πες τα ρε Ceres!..ευχαριστώ για τις συμβουλές...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όταν γράφουμε κάτι,δεν σημαίνει ότι το γράφουμε ΜΟΝΟ για τον συγκεκριμένο χρήστη που κάνει την ερώτηση.Τα θέματα τα διαβάζουν πολλοί,και θα εξακολουθούν να τα διαβάζουν.Όταν λοιπόν γράφεται,δώστε λίπος στη γάτα σας,πρέπει να ακουστεί και η περίπτωση του τί μπορούν να πάθουν απο το αρκετό λίπος.Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νομίσει ότι αβέρτα μπορεί να δίνει λίπος,και κανένα πρόβλημα.
Δεν είπα ότι δεν πρέπει να τρώνε καθόλου λίπος,το πολύ λίπος δεν κάνει καλό.
https://www.e-petworld.gr/downloads/dog&cat_pedia.pdf
Οξεία Παγκρεατίτιδα
Παθογένεια
Η οξεία παγκρεατίτιδα μπορεί να προκληθεί από τους εξής παράγοντες :
1. παλινδρόμηση περιεχομένου εντέρου και χολής στο πάγκρεας.
2. παγκρεατική ισχαιμία (οχι καλή αιμάτωση του οργάνου)
3. εμφραξη του παγκρεατικού πόρου
4. φάρμακα ( στεροειδή, σουλφαμεθαζόνη, ισονιαζίδη)
5. Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
6. τροφή πλούσια σε λίπη και υδατάνθρακες
7. οχι φυσιολογικός μεταβολισμός των λιπιδίων.
8. υπερασβεστιαιμία - υπερπαραθυρεοειδισμός
9. ιοί, μικρόβια, πρωτόζωα, μύκητες.
Η ενημέρωση είναι το άλφα και το ωμέγα.Ένα απο τα λίγα σωστά που έλεγαν οι παλιοί είναι το: Κάλλιο γαιδουρόδενε ,παρά γαιδουρογύρευε.

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
σωστά,όμως οι παλιοί έλεγαν επίσης ,και το λέμε κ σήμερα,καλύτερα να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο!γιατί από την αρχή να κινδυνολογούμε?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αγαπητή ceres,δεν ξέρω τι κάνει η γάτα όταν τρώει το ποντίκι,εγώ όμως οφείλω να ενημερώσω για κάτι το οποίο μου έχει πει και ο ίδιος μου ο γιατρός.Μακρία απο λίπος.Αν εσυ τρομάζεις,δεν φταίω εγω.Ενημέρωση κάνουμε και ο καθένας λέει την άποψη του.Και έχει το κάθε δικαίωμα να την πει,άσχετα με το αν διαφωνείς ή συμφωνείς μαζί του.![]()
O δικός μου ο γιατρός μου είχε πει για την παγκρεατίτιδα ότι για το 90% των περιπτώσεων δεν γνωρίζουν από που οφείλεται. Δεν μου είπε ποτέ "μη δίνεις λιπαρές τροφές γιατί θα πάθει αυτό και αυτό και αυτό". Ακόμα και όταν ρώτησα για τον σολωμό (λιπαρό ψάρι) μου είπε να μη δίνω συχνά γιατί θα καλομάθει και δεν θα τρώει τίποτα άλλο μετά. Δεν μου είπε τίποτα για παγκρεατίτιδα και άλλες ασθένειες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλή μου κανείς δεν κινδυνολογεί.Ενημέρωση γίνεται.Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;Ξαναλέω ότι γράφουμε κάποια πράγματα,όχι μόνο για τον χρήστη που κάνει την ερώτηση.Εσύ αύριο θα το ξεχάσεις,μεθαύριο όμως κάποιος μπορεί να δει το θέμα,και να νομίσει ότι μπορεί να δίνει άφθονο λίπος στη γάτα του,χωρίς κανένα πρόβλημα.σωστά,όμως οι παλιοί έλεγαν επίσης ,και το λέμε κ σήμερα,καλύτερα να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο!γιατί από την αρχή να κινδυνολογούμε?
Έγινε κατανοητό τώρα;

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου.Αλλά δεν μου λέει και κάτι το ότι ο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ο γιατρός δεν το ανέφερε.Μπορεί να μην το γνωρίζει ,να μην έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες έρευνες ή να το ξέχασε.O δικός μου ο γιατρός μου είχε πει για την παγκρεατίτιδα ότι για το 90% των περιπτώσεων δεν γνωρίζουν από που οφείλεται. Δεν μου είπε ποτέ "μη δίνεις λιπαρές τροφές γιατί θα πάθει αυτό και αυτό και αυτό". Ακόμα και όταν ρώτησα για τον σολωμό (λιπαρό ψάρι) μου είπε να μη δίνω συχνά γιατί θα καλομάθει και δεν θα τρώει τίποτα άλλο μετά. Δεν μου είπε τίποτα για παγκρεατίτιδα και άλλες ασθένειες.

ΥΓ Είναι διαφορετικά τα λιπαρά του σολωμού και διαφορετικα τα λίπη του αρνιού ή του χοιρινού.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Από τα όσα διάβασα πάντως σχετικά με το λίπος, καταλαβαίνω ότι η μεγάλη δοσοληψία λίπους από μια γάτα πιθανόν να ευθύνεται για παγκρεατίτιδα (και για άλλες παθήσεις θα προσέθετα εγώ).
Οπότε νομίζω πως κανείς δεν έγραψε να μην δίνεται καθόλου λίπος απλώς συνίσταται η αποφυγή συχνών και μεγάλων ποσοτήτων λίπους.
Όπως κι εμείς, χρειαζόμαστε και τις λιπαρές τροφές και τις φυτικές και τις ζωικές κλπ στον σωστό βαθμό, έτσι χρειάζονται κι οι γάτες μας στον σωστό βαθμό τις τροφές που είναι κατάλληλες για αυτές.
Εάν εμείς πχ τρώμε σε μεγάλο βαθμό λιπαρές τροφές, ή θα έχουμε καρδιακά νοσήματα ή - το λιγότερο - θα πρέπει να δώσουμε μάχη να μπούμε στα ρούχα μας.

Συνεπώς κι η γάτα μας καλό είναι να τρώει λιπαρές τροφές αλλά με μέτρο γιατί ακόμη κι αν δεν πάθει κάτι, θα μας πέφτει το νεφρί κάθε φορά που την σηκώνουμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool