Πώς μπορώ να τον εκπαιδεύσω να ακούει στο όνομά του;;;

magdalena

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η magdalena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 147 μηνύματα.
Πως μπορω να τον εκπαιδευσω να ακουει στο ονομα του???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με την αλάνθαστη μέθοδο του φαγητού. Αντί για ψιψιψι, φώναζε το όνομά του δυνατά και καθαρά. Εγώ, εκτός από το όνομα λέω και "έλα εδώ, Μπασσέτ, έλα εδώ", οπότε ,έμαθε το όνομα, έμαθε και να έρχεται όταν την φωνάζω. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς κρύβονται να κοιμηθούν σε απίθανα σημεία, οπότε, άμα πια δεν βρίσκεις τη γάτα, τη φωνάζεις και ξετρυπώνει. Εμένα, μου απαντάει κιόλας μόλις τη φωνάζω με το όνομά της. Πρόβλημα υπάρχει άμα έχεις συγχρόνως δυό γάτες, που πρέπει να μάθουν το όνομά τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ απλα: τον αγγαλιαζεις το χαιδευεις πολύ ωραια και οταν χαλαρωσει και οσο τον χαιδευειςτου ψυθιριζεις γλυκα το ονομα του στο αυτακι του αρα το συνδεει με τρυφεροτητα και καλα πραματα και το ακουει.. σε μενα ολα ακουνε ετσι.

:) προσπαθώ και γώ να μάθω στη ρέινα το όνομά της :) και έχω μείνει και γώ με την απορία. Με τον πρίνς δεν το πήρα καν είδηση. ίσως επειδή ήμουν ακίνητη στο κρεβάτι και καθω΄ς δεν είχα τι να κάνω του μίλαγα. Πάντως στην ρέινα η μεθοδος του φαγητού δνε πιάνει. :) Μόλις πιάσω το τάπερ με την ξηρά τροφή εμφανίζονται και τα δύο μαζί (τώρα που τους δίνω το φαί τους σε μερίδες και μετα από λίγο το ξαναμαζέυω).

Πάντως αν σου κρυφτει και δεν βρήσκεις το μικρο σου, κούνα το τάπερ με την τροφή.... Θα πεταχτεί από όπου και αν είναι :)

λέγεται επίσης ότι τα γατιά μαθαίνουν πιο εύκολα τα ονόματα που περιέχουν ένα από τα Ρ Ζ Ψ

αρα εγω ειμε μεσα τον δικο μου τον φοναζω δον ζουαν

Αν τον φωνάζεις απο μωρό με το ονομά του πριν ασχοληθείς για οτιδήποτε μαζί του, (χαϊδεμα, φαγητό...) θα το κάνει ταυτόσημο.

Και μιλάμε αυτό έπιασε σε γάτα της εξοχής (δεν βάζαμε ποτέ τις γάτες στο σπίτι).

Φούσκα τον φώναζα -ενα καφετί τιγρέ - γιατί όταν ήταν γατάκι ήταν παχουλό σαν αυγό και εφόρου ζωής είχε την περίεργη ιδιότητα το χειμώνα να γίνεται τετράπαχο και το καλοκαίρι πετσί και κόκαλο.

τωρα ειναι 1 χρονον και 2 μηνον εχω ακομα περιθορειο να τον μαθω????

Αμε με το ψυθυρισμα ολα μαθαινουν

Μπορίς άνετα αρκεί να τον λες πάντα με το όνομα του

Κοίταζέ το όποτε το φωνάζεις με τ' όνομά του και χτύπα την παλάμη σου στο μπούτι σου. Εμένα έτσι έμαθε η Μένια να ακούει στο όνομά της, όπως και συγκεκριμένες λέξεις π.χ. πάμε σημαίνει "έλα για ύπνο".

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back