Πώς να αντιμετωπίσω τους γκρινιάρηδες γείτονες... Κουράστηκα!!

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σας φίλοι μου,εύχομαι να είστε όλοι καλά ότι κι αν κάνετε......!
Χωρίς να έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο σήμερα,ένοιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζι σας αυτη την αίσθηση φόβου και αμηχανιας που μου έχουν δημιουργήσει κάποιοι απο τους γύρω μου όταν ταιζω αδέσποτες γατούλες....είναι κάτι που κάνω εδώ και πολύ καιρό ,με διάφορα αδεσποτα που εμφανίζονται κατα καιρους στον δρόμο μου...δεν αντέχω,υποφέρω πραγματικά,βασανίζομαι όταν τα βλέπω να ταλαιπωρούνται τόσο για να επιβιώσουν...Πάντα μα πάντα υπάρχει κάποιος που εκνευρίζεται με μια τέτοια κίνηση...έτσι,γιατι του φαίνεται παράλογο να μοιραζονται και άλλα πλασματα-εκτος - απο αυτόν - κομμάτι από την πίτα που ανήκει σε όλους μας σ'αυτην την πλάση....τόσος εγωΪσμός,τόση αγένεια,τόση σκληρότητα...τα επιχειρήματα τους? "υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε","θα μαζέψουμε όλα τα αδέσποτα στην γειτονιά"?,"πάρε τα στο σπίτι σου αφού τα αγαπάς κλπ....Νομίζω πως δεν στερούμαι επιχειρηματολογίας...το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μου αρέσουν οι αντιδικίες από την μια και απο την άλλη νοιώθω απίστευτο θυμό μαζί τους.!....να αναφέρω ότι προσπαθω να ταίζω τα ζωάκια σε σημεια που να μην τα θέτω σε κίνδυνο και να μην είναι ιδιοκτησια κάποιου...Αλήθεια ξέρει κάποιος να μου πει τι ορίζει ο νόμος για ένα τετοιο θέμα.?..πιο συγκεκριμένα αν ταϊζω αδέσποτο δίπλα σε πυλωτη οικοδομής και πάνω σε πεζοδρόμιο ,απο το οποιο δεν περναει ιδιαιτερα κόσμος,παρανομω?
Πειτε μου αν θέλετε την γνωμη σας.Μήπως κάνω κάποιο λάθος?Ευχαριστώ εκ των προτέρων....γεια και χαρά σε όλους....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Για τα αδεσποτα δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια νομοθεσια που σου επιβαλλει καποια τιμωρια επειδη τα ταιζεις,τα προφυλλασεις και τα αγαπας.Τα πεζοδρομια εχουν γεμισει απο χιλιες δυο βρωμιες ,τα ζωακια ενοχλουν.Απλα υπαρχουν "ανθρωποι",ανεγκεφαλοι ,μικρο ψυχοι για να μην πω σκα--ψυχοι,που κακοβλεπουν οτι καλοβουλη ενεργεια κανει ο διπλανος τους.Πιστευω οτι και εναν αστεγο να φροντιζες στο πεζοδρομιο,την ιδια αντιμετωπιση θα ειχες απο αυτους.Κανε μανουλα μου εσυ αυτο που κανεις και μην δινεις καμμια σημασια.:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Για τα αδεσποτα δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια νομοθεσια που σου επιβαλλει καποια τιμωρια επειδη τα ταιζεις,τα προφυλλασεις και τα αγαπας.Τα πεζοδρομια εχουν γεμισει απο χιλιες δυο βρωμιες ,τα ζωακια ενοχλουν.Απλα υπαρχουν "ανθρωποι",ανεγκεφαλοι ,μικρο ψυχοι για να μην πω σκα--ψυχοι,που κακοβλεπουν οτι καλοβουλη ενεργεια κανει ο διπλανος τους.Πιστευω οτι και εναν αστεγο να φροντιζες στο πεζοδρομιο,την ιδια αντιμετωπιση θα ειχες απο αυτους.Κανε μανουλα μου εσυ αυτο που κανεις και μην δινεις καμμια σημασια.:up:

να 'σαι καλά brigite...έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο,σχεδον ακατόρθωτο να σταματήσω να φροντίζω τις αγάπες μου.!...σ'ευχαριστω.!
...

Νόμος δεν υπάρχει... αλλά η πρακτική και τα αποτελέσματα με τα αδέσποτα που βιώνουμε πλέον, έχει κάποιες άγραφες πρακτικές... :/:

Ταΐζουμε μόνο όσα ζώα μπορούμε να στειρώσουμε. Οι 2 γάτες που θα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας βρίσκονται στο έλεος του πρώτου που θα πετάξει την φόλα.

Όταν είναι δυνατόν, περιμένουμε να τελειώσουν οι γάτες το φαγητό τους. Μαζεύουμε πάντα τα αποφάγια των γατιών για να μην ξινίζουν καθώς γίνονται εστία μόλυνσης και να προκαλούν τη δυσαρέσκεια των περίοικων.

Όταν δεν μπορούμε να περιμένουμε να τελειώσουν το φαγητό τους, προτιμούμε ξηρά τροφή.
Η ξηρά τροφή δεν χαλάει με τη ζέστη, είναι πιο οικονομική και δεν μυρίζει.

Αποφεύγουμε αποφάγια πολλών ημερών και ωμό κρέας. Δημιουργούν παράσιτα (σκουλήκια) στο στομάχι και στα έντερα που μπορεί να σκοτώσουν το ζώο.
Φροντίζουμε πάντα την καθαριότητα του χώρου που ταΐζονται τα ζώα. Η δυσαρέσκεια των γειτόνων, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.
Φροντίζουμε να υπάρχει πάντα φρέσκο νερό στο χώρο που ταΐζουμε.

πηγή. Φυλλάδιο για την Διαχείριση των αποικιών. (adespotologio)

Νόμος δεν υπάρχει... αλλά η πρακτική και τα αποτελέσματα με τα αδέσποτα που βιώνουμε πλέον, έχει κάποιες άγραφες πρακτικές... :/:

Ταΐζουμε μόνο όσα ζώα μπορούμε να στειρώσουμε. Οι 2 γάτες που θα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας βρίσκονται στο έλεος του πρώτου που θα πετάξει την φόλα.

Όταν είναι δυνατόν, περιμένουμε να τελειώσουν οι γάτες το φαγητό τους. Μαζεύουμε πάντα τα αποφάγια των γατιών για να μην ξινίζουν καθώς γίνονται εστία μόλυνσης και να προκαλούν τη δυσαρέσκεια των περίοικων.

Όταν δεν μπορούμε να περιμένουμε να τελειώσουν το φαγητό τους, προτιμούμε ξηρά τροφή.
Η ξηρά τροφή δεν χαλάει με τη ζέστη, είναι πιο οικονομική και δεν μυρίζει.

Αποφεύγουμε αποφάγια πολλών ημερών και ωμό κρέας. Δημιουργούν παράσιτα (σκουλήκια) στο στομάχι και στα έντερα που μπορεί να σκοτώσουν το ζώο.
Φροντίζουμε πάντα την καθαριότητα του χώρου που ταΐζονται τα ζώα. Η δυσαρέσκεια των γειτόνων, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.
Φροντίζουμε να υπάρχει πάντα φρέσκο νερό στο χώρο που ταΐζουμε.

πηγή. Φυλλάδιο για την Διαχείριση των αποικιών. (adespotologio)

Πολύ χρήσιμα όλα.....ευχαριστώ...νοιώθω πολύ καλά που το μοιράστηκα μαζί σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back