Πώς να δώσετε ένα γατάκι

Ναι, Κατερίνα, εγώ τουλάχιστον αυτό εννοούσα. Μου φαίνεται λίγο προσβλητικό αυτό το άνθρωπος κινέζικης "προέλευσης".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eπαναλαμβανω οτι ξερω και κινεζους ανθρωπους και κινεζικα αν το εγραψα, το εγραψα εν γνωση μου, ειστε ελευθεροι να δωσετε οπου θελετε, εγω εχω ζησει σε chinatown και δεν θα εδινα, εσεις καντε οτι θελετε. Δεν ξερω ποσοι απο σας που το κατακρινετε εχετε επαφη με κινεζους η ξερετε την κουλτουρα τους εγω εχω ασχοληθει και ξερω τι τρωνε και πως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα διαφωνήσω με το "είναι φοιτητής και ανεύθυνος". Διότι το αν είναι ο άλλος ανευθυνος δεν το γνωρίζεις, αλλά αν σου πεί ο άλλος οτι είναι φοιτητής θα σκεφτείς ότι δεν είναι ικανός να έχει μια γατούλα? Ως φοιτητής διαβεβαιώ ότι είναι μια υπέροχη συντροφιά το ζωάκι σε μένα και πιστεύω κι εγω σε κεινο.

Απλά οπως γραφτηκε το θεωρησα λιγο προσβλητικο για τους φοιτητες(μου θυμησε καποιους που αρνουνται να νοικιασουν το σπιτι τους σε φοιτητες γιατι τους θεωρουν αλητες-απαραδεκτο!).

Κατα τα αλλα, ενδιαφερον και πληρες αρθρο.

Μιλαω για σημαδια δεν αποκλειω κατηγοριες απλα εχουμε δωσει πολλες φορες απο το σωματειο στην αρχη σε φοιτητες με καταστροφικα αποτελεσματα και γι αυτο τους προσεχουμε παρα πολυ και οι εξαιρεσεις ειναι λαμπρες αλλα πολυ λιγες δυστυχως

Νομίζω ότι ο Shakespeare έχει δίκιο Γιασμίν. Είναι άσχημο και άδικο να γενικεύουμε.... Το μεγαλύτερο ίσως μέρος των μελών του MyCat αυτή τη στιγμή απότι έχω δει είναι ηλικίας 18-26 και φοιτητές. Παρε παράδειγμα την Σαρδέλα, τη Νεφέλη, την Cloud, την Anabou κι ένα σωρό άλλες! Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να τις θεωρήσει ανεύθυνες επειδή είναι φοιτήτριες! Μια χαρά περνανε οι γατούλες τους μαζί τους...;)

Ξαναδιαβασε λιγο ασπασια τι ειπα πριν

• Δεν δέχεται ορούς που βάζετε όπως η στείρωση
  • Δεν δείχνει πρόθυμος να επικοινωνεί και να σας ενημερώνει, το ξεχναει συνεχεια
  • Αισθάνεστε ότι το ζωάκι το θέλει για να καλύψει την θέση ενός γατιού που μόλις πέθανε (κίνδυνος κακοποίησης όταν το γατάκι θα εμφανίσει άλλο χαρακτήρα από το πριν)
  • Βλέπει το γατάκι σαν παιχνίδι-δώρο
  • Βλέπει μονό τις καλές πλευρές (χάδι, χαριτωμένο)και δεν δίνει σημασία σε θέματα υγειάς, δεν τα αντιλαμβάνεται η τα υποτιμάει (έλα μωρέ ζουν έξω δεν πειράζει…αστό να χαρεί να ζευγαρώσει .. ε τα γατάκια που θα γεννηθούν δεν πειράζει κάτι θα γίνει…)
  • Είναι πολύ ανήσυχος και να μεγαλοποιεί κάθε κίνηση του γατιού η εκνευρίζεται εύκολα και να ξεσπάει
  • Δείχνει παράξενος η ύποπτος
  • Έχει αλλεργίες και δεν έλεγξε αν έχει στις γάτες
  • Είναι κινεζικής προέλευσης η από άλλη χώρα που οι γάτες είναι και τρόφιμο
  • Δουλεύει σε εργαστήρια οπού χρησιμοποιούνται γάτες πειραματόζωα
  • Δίνει μονό κινητό τηλέφωνο

Νομιζω τα παραπανω (και ειδικα αυτα που υπογραμμισα) καλυπτουν το θεμα της ανευθυνοτητας για ολους, επομενως ΚΑΙ για τους φοιτητες που ειναι πολλοι οπως λες, οποτε δεν χρειαζεται ειδικη αναφορα, ειναι προσβλητικο-επιμενω..

Επίσης, θεωρω οπως προαναφερθηκε ρατσιστικο το θεμα των κινεζων. δηλαδη αν καποιος θελει να δωσει ενα κατοικιδιο κουνελι, να αποφυγει τους Ελληνες για να μην το φανε στιφαδο?:confused:

Ολα τα παραπανω τα λεω με καλη διαθεση..

Απο μονο του κανενα σημαδι δεν ειναι αρκετο πολλα ομως μαζι εχουν νοημα το εχω πει πολλες φορες ειναι σημαδια, κατευθυνσεις δε ειναι δεσμευση κι εγω θα εδινα γατακι σ εναν πολυ φιλοζωο κινεζο η φοιτητη που θα εξασφαλιζε οτι η οικογενεια του δεν τρωει αυτο το ειδος αν ομως δεν μπορουσε να το εξασφαλισει θα φοβομουν αν εφευγε διακοπες και το αφηνε στην οικογενεια του. Το ιδιο κα με φοιτητες, ελαχιστοι εχουν δειξει πραγματικα υπευθυνη σταση στο σωματειο οταν ερχονται για υιοθεσια, συνηθως εχουν τουσ γονεις απο διπλα και με το παραμικρο τουσ το πασαρουν, αυτες οι δυο περιπτωσεις θελουν για μενα πολυ ψαξιμο πριν δωσω ζωο γι αυτους τους λογους επειδη πολλα γατακια εχουν υποφερει και δεν θελω να υποφερει κανενα που θα δωσω εγω. Τωρα αν αυτο θεωρειται ρατσισμος δεν το νομιζω μαλλον επιφυλακτικη σταση

"Τωρα αν αυτο θεωρειται ρατσισμος δεν το νομιζω μαλλον επιφυλακτικη σταση|
Tα ίδια ακριβώς λένε και για τους τους μετανάστες,π.χ.. "Δεν είμαστε ρατσιστές, απλά έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μας και φυλαγόμαστε...", είναι μια συνηθισμένη έκφραση.
Άσε που ο δικός σου ο κατάλογος εμπλουτίζεται συνέχεια. Τώρα σειρά έχουν οι φοιτητές, αύριο ποιοι; :confused:

Αν διαβασεις το αρθρο Νερινα θα δεις οτι λεει για συγκεκριμενα δυο πραγματα κινεζους και φοιτητες , δεν εχω προσθεσει τιποτα.

Δευτερον εχω επανειλημμενα πει οτι αυτα τα θεωρω εγω προσωπικα σημαδια, οχι αφορισμους , αν επιμενετε να το καταλαβαινετε ετσι δεν εχω ευθυνη εγω.

Τριτον εμενα δεν μ ενδιαφερει οταν δινω ενα ζωο αν θα με πει καποιος ρατσιστρια η οχιμ, μ ενδιαφερει να το δοσω σε καλο σπιτι που δεν θα ειναι η καρδια μου στη κουλουρη καθε φορα που θα το σκεφτομαι και θα χρειαζεται να τον εχω τον αλλο με συνεχη ελενχο, και η πειρα μου λεει οτι οι φοιτητες δεν φερθηκαν υπευθυνα και τα ζωα ξαναηρθαν πισω η παρατηθηκαν , τωρα αν εσεις το ρισκαρετε η ειστε διατεθειμενοι για ελενχο η βρειτε το φοιτητη διαμαντι δωστε. Εμενα παντως οσοι ηρθαν οχι ζωο δεν θα τους εδινα αλλα ουτε βιβλιο δεν θα τουσ δανειζα, κι οσες φορες εμπιστευτηκα την κριση αλλων και εδωσα ζωο η το παρατησαν χωρις να μου πουν η το εδωσαν στους γονεις μακρυα η το εφεραν πισω στην πρωτη δυσκολια. Εξαιρεσεις υπαρχουν και ειναι και μελη στο σωματειο απλα ειναι εξαιρεσεις και οχι ο κανονας.

Εμενα παντως οσοι ηρθαν οχι ζωο δεν θα τους εδινα αλλα ουτε βιβλιο δεν θα τουσ δανειζα
Mε κάλυψες, είναι σαφής η θέση σου και λυπάμαι.

Χρυσημότατο:up:!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ χρήσιμο κι έτσι αποφεύγονται πολλοί κίνδυνοι!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι όλος αυτός ο έλεγχος μου φαίνεται πολύ υποτιμιτικός. Ναι αγαπάμε τις γάτες, σκεφτήκατε όμως και την ψυχολογία του υποψήφιου ανάδοχου;;; Αν δεν ήθελε γάτα δεν θα καθόταν να ψάχνει μήνες... Κι όταν του λέτε όχι γκρεμίζονται όλα τα όνειρά του.
Επίσης συνφωνώ ότι οι φοιτητές οι περισσότεροι είναι ανεύθυνοι γιατί βγαίνουν ξενυχτάνε με αποτέλεσμα να κοιμούνται τη μέρα - κι εγώ φοιτήτρια είμαι- δεν είναι όμως έτσι για όλους.
Ο έλγχος Α', Β', Γ' τι είναι;;

Ο έλεγχος Α, Β, Γ, είναι όταν τσεκάρουμε πώς είναι το ζώο που δώσαμε, μετά την υιοθεσία. Το ιδανικό είναι να πάμε οι ίδιοι (που ξέρουμε το ζώο, τη συμπεριφορά του, μπορούμε να κρίνουμε αν αδυνάτισε κλπ), αν όχι πηγαίνει κάποιος άλλος έμπειρος εθελοντής. Στο πεδίο "έλεγχος" γράφουμε κάθε φορά τι είδαμε στις επισκέψεις αυτές και ποιός έκανε τον έλεγχο. Αν παρατηρήσαμε κάποιο προβληματάκι το σημειώνουμε, κάνουμε τις συστάσεις και στον επόμενο έλεγχο το ξαναβλέπουμε.

Λοιπον εγω εχω αναθεωρησει την θεση μου για τους φοιτητες, τελικα πολλοι απο αυτους εχουν αποδειχτει εξαιρετικα σταθεροι ενω αλοι οχι , το ιδιο και εργαζόμενοι, το θεμα ειναι λοιπον στην επιλογη του καταλληλου ανθρωπου πανω απο ολα ασχετως ηλικιας η καταστασης και εξισου στο καταλληλο γατακι που θα του ταιριαζει. Ο ελεγχος εξυπακουεται γιατι δεν μπορει κανεις να εμπιστευτει στα τυφλα και μεχρι σιγμης οι περισσοτεροι καταλαβαινουν γιατι γινεται και το παιρνουν σαν ενδιαφερον οχι σαν υποτιμηση.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Συμφωνώ με την yasmin1gr. Επειδή πρόκειται να βάλω αγγελία για να χαρίσω και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση σας ρωτάω αν χρειάζεται γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ.
Όταν τα γατάκια μας ήταν 2 μηνών βάλαμε αγγελία σε ένα site με αγγελίες μόνο. Με πήραν 2. Ένας νεαρός που ενθουσιάστηκα στην αρχή και μιλούσε εκ μέρους της φίλης του. Όταν ζήτησα να μιλήσω με την κοπέλα του δίστασε αλλά τελικά μιλήσαμε. Ήταν δασκάλα είπε αλλά εγώ άκουγα ένα μωρό να μιλάει. Τη ρώτησα αν είχε γάτες στο παρελθόν και τι μου απάντησε: "Είχα 3 μήνες 5 μήνες 4 μήνες και πριν από 5 μήνες αλλά έφυγε.... και καθ' όλη τη συζήτηση τα μάσαγε... Απογοήτευση. Ο επόμενος ήταν ένας μπαμπάς που διάλεξε ένα από τα γατιά για το δεκάχρονο αγοράκι του. Του είπα ότι θα τα δώσουμε σε 15 μέρες (γιατί είχαν τότε τα γατάκια πρόβλημα με διάρροια και ήθελα να είναι εντελώς καλά) και μου είπε πως ο γιος του το θέλει τώρα και δεν θα περιμένει.
Φοβήθηκα από τους πρώτους και συνεχίζω να αναρωτιέμαι για το αν πρέπει να δώσω σε μικρά παιδιά ή να το αποφύγω γιατί είχα δύο πολύ κακά παραδείγματα στο παρελθόν. Μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας παρακαλώ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαφωνώ κάθετα με την τοποθέτηση microchip σε ζώα αν λειτουργούν με μικροκύματα διότι σε πρόσφατη συζήτηση με γιατρό μου είπε ότι δημιουργούν καρκίνο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω,αν επρεπε να δωσω γατακια,η τελευταια επιλογη μου θα ηταν να τα δωσω σε οικογενεια με παιδια..ειδικα οταν λενε οτι τα θελουν για τα παιδια.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back