rinaki15916
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΧΙΟΝΑΤΗ15585
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας
ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πως μπορώ να δώσω χάπι σε γατάκι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΧΙΟΝΑΤΗ15585
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ΧΙΟΝΑΤΗ15585
Νεοφερμένο μέλος
aelin
Νεοφερμένο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα!ένα άλλο καλό κολπάκι που μου είπαν (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν το χρειάζομαι!) είναι το εξής.Τρίβουμε το χαπάκι, αλύφουμε με λίγο βούτυρο το ποδαράκι της γατούλας μας και ρίχνουμε από πάνω το χαπάκι!Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία γάτα που θα άφηνε το ποδαράκι της βρόμικο!!!!θα το γλύψει μέχρι να εξαφανιστεί!εγώ πάλι είμαι από τους τυχερούς! η μικρή μου είναι τόοοοοσο κοιλιόδουλη που τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα χάπια!
Δοκίμασε το και πες μας τι έγινε.
Εγώ πάντως που δοκίμασα να βάλω το χάπι μέσα σε βούτυρο και μετά στο στόμα σε πληροφορώ ότι δεν έπιασε καθόλου.
Υποτίθεται ότι θα γλύστραγε ποιο εύκολα στον λαιμό αλλά δυστηχώς ως γνωστών μεταξύ των γατόφιλων το χάπι γλύστρισε αλλά προς την λάθος κατευθυνση.

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστώ. Διαβάζοντας τις οδηγίες προσπάθησα να του ανοίξω το στόμα όπως έλεγαν οι οδηγίες αλλά δυστυχώς είναι η πρώτη φορα που υιοθετώ γατάκι κι αν κι ενθουσιασμένη δυσκολεύομαι ακόμα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω πρώτη φορά..
- Παίρνουμε την γάτα.
- Καθόμαστε σε καρέκλα.
- Τοποθετούμε την γάτα στην εξής θέση . Με το αριστερο μας χέρι ( βέβαια εάν είσαι δεξιόχειρ) ποιάνουμε τον σβέρκο της και με το δεξί τους γοφούς της . Την παίνουμε αγκαλιά όπως ένα μωρό ανάσκελα και την ακουμπάμε στο κέντρο των ποδιών μας με τα πόδια της να ακουμπούν τον θώρακα μας. Τα πόδια της στον θωρακάμας και μετο αριστερό κρατάμε γερά τον σβέρκο της.
- τησ μιλάμε ήρεμα.
- Με το δεξί πιάνουμε το χάπι που από πρίν το έχουμε κόψει κομματια. Μην το κόψεις πολύ μικρά. Αμα μιλάμε για το Drontal νομίζω 2 ή 3 είναι αρκετά.
- Τραβάμε τον σβέρκο της γάτας έτσι ώστε το στόμα της γάτας να κοιτάζει το ταβάνι . Σαυτήν την φάση σίγουρα θα σου νιαουρίσει. Ε! έσω έτοιμη να ρίξεις το χαπάκι μέσα κατευθείαν στον οισοφάγο. Μην φοβάσαι δεν πνίγεται.
- Εγώ έχω κιόλας μία σύριγγα με νεράκι δίπλα μου και τους ρίχνω λίγες σταγονίτσες νεράκι στο στόμα έτσι ώστε να τα αναγκάσω να καταπιουν.
- Στην δεύτερη φορά δε θα ανοίγει το στόμα. Τότε της το ανοίγεις αλλά όχι από μπροστά αλλά από τα δεξιά. Προσοχή μην χαλαρώσεις το αριστερο γιατί τότε σου έφυγε σίγουρα.
- όταν τελειώσεις δώστης φιλάκι και πες της μπράβο για να καταλάβει ότι είναι καλό γατάκι.

Μην νομίζεις και εμείς που έχουμε τόσα χρόνια γάτες πάλι τραβάμε τα πάνδινα για να τους δώσουμε το φάρμακο τους.

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει. Παλιά τους τα έδινα...με χίλια ζόρια βέβαια αλλά κάπως τις ξεγελούσα. Γιατί κάνουν έτσι τώρα;
Πείτε καμιά ιδέα γιατί είναι και πανάκριβα τα χάπια και είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δε θα είναι προφυλαγμένες.
Τα πήρα στο κρανίο και πήγα με το ζόρι σε μια από αυτές να της το βάλω στο στόμα και με γρατζούνισε.
Μου έσπασαν τα νεύρα.
Σκέφτηκα να τις αφήσω νηστικές για μέρες να δούμε μετά, αν θα είναι τόσο επιλεκτικές.
Τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σου Ψαραδέλλη,Βοήθεια παιδιά πλιζ . Δεν μπορώ με την καμία να δώσω τα χάπια στις γάτες. Τα βάζω και στις πιο αγαπημένες τους λιχουδιές και πάλι τα ξεχωρίζουν. Όπου και να το βάλω το μυρίζουν και το φτύνουν και μετά επειδή είναι υποψιασμένες δεν αγγίζουν τίποτα. Έχω χαλάσει πόσα χάπια τζάμπα. Έχω χάσει το λογαριασμό ποια πήρε και τι πήρε.
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει. Παλιά τους τα έδινα...με χίλια ζόρια βέβαια αλλά κάπως τις ξεγελούσα. Γιατί κάνουν έτσι τώρα;
Πείτε καμιά ιδέα γιατί είναι και πανάκριβα τα χάπια και είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δε θα είναι προφυλαγμένες.
Τα πήρα στο κρανίο και πήγα με το ζόρι σε μια από αυτές να της το βάλω στο στόμα και με γρατζούνισε.
Μου έσπασαν τα νεύρα.
Σκέφτηκα να τις αφήσω νηστικές για μέρες να δούμε μετά, αν θα είναι τόσο επιλεκτικές.
Τι λέτε;
Εγώ θρηματίζω το χάπι και με λίγο νερό το ανακατεύω ,το βάζω σε μία σήριγγα που έχω αφαιρέσει τη βελόνα και μετά τους ανοίγω το στόμα και τους το δίνω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
) και να το απλώσεις στο πάνω μέρος των ποδιών τους. Έτσι αναγκαστικά το γλύφουν. Μόνο πρόσεξε να το αλείψεις καλά στα ποδαράκια τους αλλιώς θα βρεθείς πιτσιλισμένη με τυρί κρέμα παντού. 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτος ειναι πολυ καλος τροπος Ψαραραδελλη, επισης μπορεις να την κουκουλωνεις με μια πετσετα και αφηνοντας το κεφαλι εξω, την κρατας γερα και βαζεις το χαπι στο στομα, μεσα-μεσα για να αναγκαστει να το καταπιει.Γεια σου Ψαραδέλλη,
Εγώ θρηματίζω το χάπι και με λίγο νερό το ανακατεύω ,το βάζω σε μία σήριγγα που έχω αφαιρέσει τη βελόνα και μετά τους ανοίγω το στόμα και τους το δίνω
Επισης ρωτα στον κτηνιατρο σου μηπως η συγκεκριμενη θεραπεια υπαρχει και σε αλλη μορφη, καμμια παστουλα ας πουμε.

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Γεια σου magy.Γεια σου Ψαραδέλλη,
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί το χάπι έτσι;
Το θέμα, επίσης, είναι ότι τη μια από αυτές δεν μπορώ να την πιάσω και να της ανοίξω το στόμα γιατί φοβάται. Μόνο εξ αποστάσεως μπορώ να κάνω κάτι.
Όχι ότι μπορώ να το κάνω στις πιο ήμερες αλλά λέμε τώρα.
Τι πεισματάρες που είναι ρε. Από χθες το βράδυ προσπαθώ αλλά τίποτα. Λέω ασ' το για αύριο να ξεχαστούν λίγο και πάλι τα ίδια οι άτιμες.
Πάντως, όντως, και αυτοί οι βλάκες φτιάχνουν τα χάπια τεράστια. Πόσο μικρά να τα κόψεις πια; Χαλάνε στο τέλος. Καταρχήν και σκόνη να το κάνω, το μυρίζουν και δεν το αγγίζουν.
Εν τω μεταξύ έχω να τους δώσω και την αμπούλα για τα τσιμπούρια. Ωχ παναγιά μου.
Θέλω να με σκέφτεστε να το κάνω και να γελάτε ελεύθερα.
Δεν έχω πρόβλημα.
@Pennylane δεν είναι και πολύ φαν των τυριών για να τους βάλω σε τυρί. Το δοκίμασα και αυτό και πάλι το έφτυσαν και φυσικά μετά τα πέταξα τα χάπια γιατί είχαν μουλιάσει από τα σάλια τους. Στο πόδι τους δεν το δοκίμασα η αλήθεια είναι αλλά πιστεύω έτσι ρε παιδιά δεν μπορείς να καταλάβεις αν πήραν τη σωστή δόση. Το μισό πάει χαμένο.
@Bessy είναι τα χαπάκια αποπαρασίτωσης. Δε νομίζω να βγαίνουν σε άλλη μορφή για να τους τα δώσω. Αλλά το θέμα είναι ότι σε όποια μορφή και να τα δώσω το μυρίζουν από μακριά.
Και δυστυχώς δεν είμαι τόσο εξοικειωμένη για να τους ανοίξω το στόμα. Φοβάμαι μήπως με γρατζουνήσουν,όπως και έγινε με τη μια. Στη χειρότερη θα ξαναπροσπαθήσω με πετσέτα κτλ αλλά και πάλι δε στέκονται ακίνητες. Σαν δαιμονισμένες χτυπιούνται.
Άσε που τη μια δεν μπορώ να την πιάσω καθόλου. Μόνο σε μια "περαστική" γατούλα κατάφερα να δώσω κανονικά τα χαπάκια της γιατί πεινούσε πολύ και ήταν ανυποψίαστη. Οι άλλες κυρίες. Ακατάδεκτες. Κατάλαβες; Καλομάθανε. Κάτσε να τις αφήσω να πεινάσουν λίγο να δούμε αν θα το φάνε μετά.
Τα νεύρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα μου.
Μισό λεπτό υπόθεση είναι γαμώτο. Φάτε την μπουκιά να τελειώνουμε.
Αχ αφήστε με να τα πω κάπου να ξεσπάσω γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
. του δίνουμε ξηρά τροφή στο στόμα. μετά από λίγη ώρα που του φεύγει η καχυποψία, του δίνουμε το χάπι. αν το φτύσει συνεχίζουμε. ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά δοκιμάστε και έτσιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aser
Νεοφερμένο μέλος
Εκει που πηγα να του το δωσω κρατωντας τα ποδια του κτλ το εφτυσε και οπως επεσε το πλησιαζει το μυριζει και το εφαγε μονος τους χωρις να κανω τιποτα εγω
να φταιει η γευση του;Ειναι ενα κοκκινο χαπι που μου εδωσε ο γιατρος για να παιρνει για λιγες ημερες μετα την στειρωση που του εκανα.
a.s.p.a
Νεοφερμένο μέλος
Ο δικός μου με όλους τους υπόλοιπους τρόπους έκανε πως πνίγεται.. Ψεύτης μεγάλος!

maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια άλλη ιδέα που μου είπε κάποτε ένας συνάδελφος, το βάζεις διαλυμένο σε βιτάμ/τυρί κρέμα κλπ και τους το βάζεις πάνω στη γούνα τους. Θα γλυφτούν και θα το φάνε!!!
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
το κολπο μου το πε μια φιλη που εχει σκυλια,λοιπον ανοιγουμε το στομα του ζωου μας,και οπως το κεφαλακι ειναι ορθιο,κοιτα δλδ προς τα πανω το γατι μας η το σκυλι μας,απλα πεταμε το χαπακι μεσα,κι αυτο ειναι ολο,κλεινουμε το στοματακι με τα χερια μας του δινουμε και φιλακι στη μουσουδα και σ ενα δευτερολεπτο το εχει καταπιει.με τη μπουρδιτσα πανευκολο,με τον ριρη που μια ζωη μεχρι και αφρους εβγαζε για να παρει ενα χαπι,του το εβαλα και ο κερατακος το κραταγε στο λεμο του,ανοιγα δλδ το στομα,ετσι οπως τον ειχα γραπωσει με το κεφαλακι επανω,και εβλεπα το χαπι να στεκεται εκει στο βαθος,απλα περιμενα λιγο παραπανω και ενιωσα το λεμο του οτι το καταπιε,με την τουιτυ,την τυληξα με πετσετα κι εκανα το ιδιο,δε καθεται να της ανοιξει το στομα κανεις.
δοκιμαστε το,δεν σπρωχνουμε το χαπι απλα το πεταμε μεσα,το αφηνουμε να πεσει μεσα στο στομα του ζωου.καλη επιτυχια!!!!
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Ρε παιδιά εγώ έτσι δίνω τα χάπια στους σκύλους μου. Βολεύει πιο πολύ η ανατομία του κεφαλιού τους για να το κάνω αυτό. Τους πιάνω τη μουσούδα, ανοίγω το στόμα και χώνω το χάπι μέσα. Τους κλείνω το στόμα αμέσως, τους τρίβω λίγο το λάρυγγα για να κυλήσει το χάπι και τελειώνει η ιστορία. Μπαμ μπαμ. Μισό δευτερόλεπτο δουλειά.λοιπον παιδια μολις ανακαλυψα τον τελειο τροπο να δωσεις χαπακι σε γατα,το λεω γιατι χρονια τωρα ζοριζομαι δινοντας το χαπακι,που ποτε πεφτει κατω,ποτε τρωνε ολοκληρη κονσερβα αλλα δεν αγκιζουν το κοματι που το περιεχει,ποσα δεν εχω τραβηξει;
το κολπο μου το πε μια φιλη που εχει σκυλια,λοιπον ανοιγουμε το στομα του ζωου μας,και οπως το κεφαλακι ειναι ορθιο,κοιτα δλδ προς τα πανω το γατι μας η το σκυλι μας,απλα πεταμε το χαπακι μεσα,κι αυτο ειναι ολο,κλεινουμε το στοματακι με τα χερια μας του δινουμε και φιλακι στη μουσουδα και σ ενα δευτερολεπτο το εχει καταπιει.με τη μπουρδιτσα πανευκολο,με τον ριρη που μια ζωη μεχρι και αφρους εβγαζε για να παρει ενα χαπι,του το εβαλα και ο κερατακος το κραταγε στο λεμο του,ανοιγα δλδ το στομα,ετσι οπως τον ειχα γραπωσει με το κεφαλακι επανω,και εβλεπα το χαπι να στεκεται εκει στο βαθος,απλα περιμενα λιγο παραπανω και ενιωσα το λεμο του οτι το καταπιε,με την τουιτυ,την τυληξα με πετσετα κι εκανα το ιδιο,δε καθεται να της ανοιξει το στομα κανεις.
δοκιμαστε το,δεν σπρωχνουμε το χαπι απλα το πεταμε μεσα,το αφηνουμε να πεσει μεσα στο στομα του ζωου.καλη επιτυχια!!!!
Στις γάτες από πού να τις πιάσω για να ανοίξουν το στόμα τους; Δεν έχουν μεγάλη μουσούδα για να τη πιάσω από κάπου. Πρέπει να σταθεροποιήσω όλο το κεφάλι τους με κάποιο τρόπο. Σας είπα προσπάθησα να το κάνω σε μια αυτό, της έπιασα το κεφάλι και μετά αυτή για να αντισταθεί μου έβγαλε νύχια.
Πάντως σε σχέση με τα σκυλιά, οι γάτες μου φαίνονται πιο εύθραυστα πλάσματα. Δεν ξέρω πώς να τις πιάσω ακριβώς για να κάνω τόσο χοντροκομμένες κινήσεις. Φοβάμαι μήπως κάνω καμιά βλακεία.
Και άντε το κάνω αυτό με τις δυο που είναι πιο εξοικειωμένες....με την τρίτη τι γίνεται που δεν πιάνεται καθόλου γιατί φοβάται;
πσ:Τις αμπούλες τελικά τις έβαλα. Ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι φανταζόμουν.
Το project "χάπια" έχει μπει στην άκρη προς το παρόν μέχρι να σκεφτώ κάτι. Στο τέλος θα πάρω τα χάπια εγώ μου φαίνεται...

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool