Πώς να δώσω στη γατούλα μου χάπι;

Μαργαρίτα

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαργαρίτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Κι εμένα με γλύφει αρκετές φορές αλλά όταν προσπάθησα να του δώσω εχθές το χάπι Drontal (αφού το είχα λιώσει και του πασάλειψα τα χεράκια του με το βούτυρο που είχε το χάπι), αυτό που έκανε ήταν να αρχίσει να πηγαινοέρχεται και να μυρίζει το πάτωμα χωρίς να έχει καταλάβει τί του συμβαίνει. Όταν δε το πήρε είδηση άρχισε να τινάζει τα χεράκια του και περιττό να σας πω ότι μάζευα το βούτυρο από κάτω και μετά βέβαια άρχισα να καθαρίζω και τον ίδιο. Αχ! :( τί να κάνω, ζητώ την βοήθειά σας, δεν ξέρω με ποιο τρόπο να του δώσω το χάπι, χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μήπως έβαλες πολύ βούτυρο;:hmm: Θα βάλεις ελάχιστο και θα το απλώσεις στο πόδι του όπως θα έκανες σε μία φέτα ψωμί. Έτσι ακόμα και όταν τινάξει το πόδι του, το βούτυρο θα παραμείνει.
Μη στεναχωριέσαι που αναστατώνεται. Άσε να πάει να κρυφτεί και να το καθαρίσει. Είναι καλύτερο από το να ανοίγεις το στόμα του με τανάλια για να βάλεις μέσα το χάπι. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον έπεσε λίγο παραπάνω. Θα το προσπαθήσω με λιγότερο σήμερα και ο Θεός βοηθός :/:

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:
μήπως έβαλες πολύ βούτυρο;:hmm: Θα βάλεις ελάχιστο και θα το απλώσεις στο πόδι του όπως θα έκανες σε μία φέτα ψωμί. Έτσι ακόμα και όταν τινάξει το πόδι του, το βούτυρο θα παραμείνει.
Μη στεναχωριέσαι που αναστατώνεται. Άσε να πάει να κρυφτεί και να το καθαρίσει. Είναι καλύτερο από το να ανοίγεις το στόμα του με τανάλια για να βάλεις μέσα το χάπι. ;)
Αυτό ξαναπέστο! Πολύ βάρβαρος μου φάνηκε ο τρόπος που το δινουν ρε συ! :cry:

παιδΙΑ εχω καλα νεα το drontal θα το βγαλουν κ σε αμπουλα που θα μπαινει στο φαγητο ολεεεεεεε:up:

Αχ πολύ χαίρομαι που θα βγει και σε αμπούλα!!!:up:

Παλιοτερα το εκανα χιλια κομματακια και το εβαζα στην ακριβοτερη και νοστιμοτερη κονσερβα..Τζιφος..μολις το μυριζε εξαφανιζοταν.Το πιο απλο τελικα,σε ενα κουταλακι με νερο το διαλυεις,σε βοηθαει και καποιος,ανοιγεις το στομα και γκλουπ το καταπινει..

Πως να δώσω το χάπι

Εγώ μετά από χρόνια και χρόνια και χρόνια προσπάθειας να τους δίνω τα χάπια με όλους αυτούς τους τρόπους που λέτε, και αφού είχα πετάξει άπειρα χάπια μέσα σε ζαμπόν, σε κιμά και σε ότι άλλο μπορείτε να φαντασθείτε ότι τους άρεσε, συν το πασάλλειμα στα πόδια κλπ και αφού κάποια στιγμή παραιτήθηκα και δεν του έδινα τίποτα ή τα πήγαινα στο γιατρό να τους τα δώσει, κατέληξα στη μέθοδο του κτηνιάτρου, πιάσιμο από το σβέρκο, και με μία τσιμπίδα σαν αυτή του γιατρού το χάπι μπαίνει αρκετά βαθιά και το καταπίνουνε. Πολλές φορές το φτύνουν, αλλά εμείς δεν έχουμε αφήσει το σβέρκο και πιάνουμε το χαπάκι από κάτω με την τσιμπίδα κλπ. Στο τέλος πετυχαίνει. Πολλές φορές με την πρώτη. Τελευταία μου έδωσε ο γιατρός (τιμή 2 ευρώ) ένα είδος εμβόλου, ειδικού για ζώα, που βάζεις το χάπι στην άκρη και το πιέζεις, τέλος πάντων δεν το βρήκα καλλίτερο από την προηγούμενη μέθοδο. Εννοείται φυσικά ότι η τσιμπίδα είτε είναι για αυτή τη χρήση είτε για άλλη δεν θε πρέπει να είναι αιχμηρή. Χρειάζεται και λίγο θάρρος. Μη ξεχνάτε ποτέ το πιάσιμο αυτό από το σβέρκο, σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει, τις ακινητοποιεί και δεν τις πονάει καθόλου. Φυσικά το πιάσιμο γίνεται με όλη την παλάμη όχι με τα δύο δάχτυλα. Καλή τύχη!

Πως να δώσω το χάπι

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Αυτό ξαναπέστο! Πολύ βάρβαρος μου φάνηκε ο τρόπος που το δινουν ρε συ! :cry:

όχι τανάλιες και τέτοια βρε παιδιά με την τσιμπίδα που σας λέω από το πλάι του στόματος, σχεδόν χωρίς καθόλου να το ανοίξει.............................καμία βαρβαρότητα. Οι δικές μους γάτες σχεδόν πάντοτε, μόλις μύριζαν οτιδήποτε ξένο στο φαΐ δεν το έτρωγαν.

Στην τελευταία μου επίσκεψη στο κτηνίατρο του είχα αναφέρει το πρόβλημα μου χαπάκια- Μαρίκα και μου πρότεινε για την αποπαρασίτοση ένα νέο προϊόν που λέγεται profender (spot-on) δηλαδή αμπούλα που την βάζεις σας την αμπούλα για τους ψήλους. Βέβαια έχει 10€ και είναι καλό για 1 μήνα μόνο. Ο Νίκος τι έχει να μας πει γι’ αυτό;

ουφ τι αγγαρεία κι αυτή με τα χάπια

Την τρέμω κάθε φορά τη διαδικασία, αλλά καθώς η Σβούρα έχει φοβερό πρόβλημα με την κτηνίατρο (την κηνυγάμε γύρω από το τραπέζι ενώ γρυλίζει και μας δαγκώνει :cry: χρειάζεται να της δίνω ηρεμιστικό κάθε φορά πριν πάμε.
Επειδή στο φαγητό δεν το τρώει -όπως αναφέρατε ήδη κι εσείς- το μόνο που έχει δουλέψει είναι να το διαλύω σε μία σταλίτσα γάλα εβαπορέ που το λατρεύει. Μόνο έτσι την καταφέρνω να καταπιεί έστω μία μικρή ποσότητα.
Το πιάσιμο από το σβέρκο δεν λειτουργεί για μας...είναι ικανή να μας κάνει τα χέρια κομμάτια όταν την αφήνουμε να φύγει ...
:down:

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Την τρέμω κάθε φορά τη διαδικασία, αλλά καθώς η Σβούρα έχει φοβερό πρόβλημα με την κτηνίατρο (την κηνυγάμε γύρω από το τραπέζι ενώ γρυλίζει και μας δαγκώνει :cry: χρειάζεται να της δίνω ηρεμιστικό κάθε φορά πριν πάμε.
**
:down:

Πω πω, κρίμα... Το ηρεμιστικό δεν είναι και το καλύτερο!
Αν σου τύχει πρόβλημα που χρειάζεται ζόρικη θεραπεία (όπως εμείς με το απόστημα της Νιάρας που εκτός από καθημερινή αντιβίωση πρωί-βράδυ απαιτούσε να την κρατάμε και 15' ακινητοποιημένη για να κυκλοφορήσει μέσα το betadine που εγχύαμε με σύριγγα) πώς θα την πιάνεις κ.λ.π.?
Γι'αυτό πρέπει να ξεκινάμε απ'όταν είναι μικρά, να τα μαθαίνουμε να μας ανέχονται και να μας εμπιστεύονται ακόμη κι αν φαίνεται "καταπιεστικό" αυτό που θα τους κάνουμε. Η Νιάρα καταλάβαινε ότι ήταν για το καλό της, και αφού συνερχόταν λιγάκι, ερχόταν κοντά μας και μας έγλειφε και τα χέρια... :up:

Πώς τα πάει η Νιάρα αλήθεια, τώρα που σταμάτησε η αντιβίωση?

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Πώς τα πάει η Νιάρα αλήθεια, τώρα που σταμάτησε η αντιβίωση?

Αχ, είμαι πολύ χαρούμενη! Πέρασε πάνω από βδομάδα που σταματήσαμε τη θεραπεία και ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΑΠΟΣΤΗΜΑ γιεεεεε:up::up::up::up:
Η Νιάρα είναι καλά, σ'ευχαριστώ!:)

Ωραία χαίρομαι! Τέρμα η ταλαιπωρία για τη Νιάρα και για σας!
υσ. ίσως το απόστημα ερεθίζονταν χειρότερα με τη θεραπεία τελικά.

Ο τρόπος που λειτούργησε στην μικρή μου ώστε να της δώσουμε το χάπι είναι διαλύοντας το σε ένα κουταλάκι με νερό . Ένας την κρατούσε και ο άλλος άνοιξε το στόμα . Το δέχτηκε πολύ ευκολα . Είχαμε δοκιμάσει και εμείς μέσα σε τροφες κλπ αλλα κανένα αποτέλεσμα

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ωραία χαίρομαι! Τέρμα η ταλαιπωρία για τη Νιάρα και για σας!
υσ. ίσως το απόστημα ερεθίζονταν χειρότερα με τη θεραπεία τελικά.

Όχι καλέ, από τη θεραπεία έγινε καλά!
Την πρώτη φορά που την κόψαμε μετά από μια βδομάδα, σε τρεις μέρες ξαναβγήκε το απόστημα! :mad:
Τώρα, με δύο βδομάδες και πολύ γερές πλύσεις Betadine (εσωτερικά, με σύριγγα) τέλειωσε το κακό! Να'ναι καλά ο γιατρός! Την είδε πάλι (δε χρέωσε τίποτα, όπως και πριν μια βδομάδα που την ξανάδε), όλα καλά, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ τώρα (και στη Νιάρα και σ'αυτόν :lol::lol::lol:) και από Σεπτέμβρη....στείρωση!

Το Calmivet το είχα αραιώσει σε γάλα και του το έδωσα σε σύριγγα πολύ εύκολα.try it!

Εγώ για να δώσω χαπάκι στον Ζιζού διάλυσα με το κουταλάκι το χαπάκι σε σκόνη και το ανακάτεψα με μια κουταλιά κονσερβούλα... Το εξαφάνησε και είπε και τραγούδι....

Τί τραγούδι?:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back