Πώς να μάθω στη γάτα μου να ζει σε 2 σπίτια εξίσου καλά;

Vasilismih

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasilismih αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα τη συμβουλη σας..
Εχω μια γατουλα τη bella που ειναι 11 μηνων και στειρωμενη. Ειναι αξιαγάπητη λιγο γκρινιαρα πολυ λιχουδα και χαδιαρα και τα παμε παρα πολυ καλα σε ολους τους τομεις. Μενω σε ταρατσα και της επιτρεπω να βγαινει εξω να παιζει.Εχω παντοτε ανοιχτο ενα παραθυρο στην κουζινα που εχει καγκελα και μπαινοβγαινει οποτε θελει. Εχω παρει τις απαραιτητες προφυλαξεις για να μην την δω να πεταει περιφραζοντας ολα τα καγκελα της ταρατσας και μεχρι στιγμης δεν εχει δειξει διαθεση να προσπαθησει να τα περασει. Το προβλημα μου τελευταια ειναι οτι λογω τεραστιου φορτου εργασιας λειπω παρα πολλες ωρες απο το σπιτι και καμια φορα για 2ημερα και ειναι τελειως μονη της. Οταν επιστρεφω γκρινιαζει και νιαουριζει γιατι θελει προσοχη και παρολη τη κουραση μου παιζω μαζι της οσο χρειαζεται για να ησυχασει. Λογω δουλειας θα αρχισω να απουσιαζω ισως και για περισσοτερα 2ημερα απο το σπιτι σε λιγο καιρο. Οι γονεις μου μενουν 3 οροφους κατω απο μενα και πολλες φορες προσπαθησα να την παω σε εκεινους οταν λειπω που την θελουν και την γνωριζουν. Ομως οταν την παω ολα ειναι καλα λιγο γκρινιαζει στην αρχη αλλα μετα της περναει και τρεχει περα δωθε. Το προβλημα ειναι ομως μολις φευγω μου λενε οτι παει στην πορτα της εξοδου και σκαβει ασταματητα τα πλακακια κλαιγοντας και προσπαθωντας να βγει και μολις της ανοιγουν την πορτα τρεχει απο τις σκαλες πανω στο σπιτι μας και καθετε εξω απο την πορτα και κλαει ασταματητα μεχρι να της ανοιξουν να μπει. Επισης μου ειπαν πως την ακουνε να κλαιει και στο δικο μας σπιτι οταν λειπω αρκετες ωρες. Πως πιστευετε οτι μπορω να τη μαθω να ζει στο διαμερισμα των γονιων μου εξισου καλα χωρις να κλαει τουλαχιστον οταν χρειαζεται να λειπω για πανω απο μια μερα??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήλθες Vasilismih! :)
Υποθέτω ότι όταν είναι στο σπίτι των γονιών της θα πρέπει να της αποσπάται η προσοχή με κάποιον τρόπο.
Θα μπορούσες να αφήσεις εκεί κάποια από τα παιχνίδια της ώστε να παίζει και να ξεχνιέται ή να της δοθούν κάποια ερεθίσματα ώστε να εξερευνήσει τον χώρο εκεί και να της φανεί ενδιαφέρων.
Από εκεί και πέρα, εάν παραμένει μόνη της για μεγάλο διάστημα της ημέρας, μήπως να υιοθετούσες μια δεύτερη γάτα ώστε να έχει συντροφιά; :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω θα προτεινω ενα δευτερο γατακι για παρεα αν υπαρχει η δυνατοτητα.. δεν φανταζεσαι τι καλο που θα της κανει :)

Το χω σκεφτει να υιοθετησω μια για να ειναι παρεα ομως ανησυχω πως θα το δεχτει κ μην βγαλει επιθετικοτητα ειδικα αν υιοθετησω καποιο μικρο. Υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο;

Απο την εμπειρια μου, πιο ευκολα θα δεχτει ενα μικρο γατακι, παρα ενα απο 6-7 μηνων και πανω.. Στην αρχη θα του κανει χου, θα του ριχνει σφαλιαριτσες, αλλα θα το συνηθισει γρηγορα.. Αυτη την εποχη υπαρχουν πολλα μωρα σε αγγελιες, οποτε δεν θα δυσκολευτεις να βρεις! Για μενα θα ειναι η καλυτερη κινηση που θα μπορουσες να κανεις ;)

Ευχαριστω πολυ Hilianna ...Μαλον πρεπει να σκεφτω σοβαρα ενα δευτερο γατακι...Δεν εχω μεγαλωσει ποτε 2 γατια σε ενα χωρο και με φοβιζει..Για ολα βεβαια υπαρχει η αρχη..Θα επανελθω με ερωτησεις συντομα μαλον πως να αντιμετωπισω καυγαδες!!! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back