αλεξανδρ.ιωανν.
Νεοφερμένο μέλος
το γατακι μεχρι να χτυπησει ζουσε μεσα σε ενα μεγαλο διαδρομο-χολ μεταξυ δυο κατοικιων
αλλα ειχε υπογειο ισόγειο και 1ο οροφο και επομένως σκαλες
ετσι και επεσε

πλεον δεν τον αφηνω εκει και τον εχω βαλει μεσα σε μια μεγαλη αποθηκη
μεσα στο σπιτι δυστηχως δεν γινετε να τον βαλω
δεν μενω μονος μου
εκει που τον εχω ειναι ασφαλης
αλλα τον βγαζω και εξω να κανει βολτα,να παιξει κτλ
αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν προσεχει καθολου
παλι ανεβηκε στην εισοδο στις σκαλες και επειδη του επεσε ενα παιχνιδι πηδηξε κατω χωρις 2η σκεψη
αν ανεβει πουθενα αλλου το σκεφτεται μια ωρα να κατεβει
ενω για παιχνιδια κανει οτι ναναι
ετσι μαλλον ειχε πεσει και σακατεύτηκε,θα κυνήγησε κανενα παιχνιδι
κατω απο τα αυτοκινητα μπαινει,ας ειναι αναμενη η μηχανη,ας μαρσαρω τιποτε.δεν φευγει
μια μερα περασε απεναντι στο δρομο τρεχοντας
δεν καρτιεται πουθενα ουτε προσεχει
κανει οτι ναναι
οσο ειμαι εγω μποροστα και παω απο πισω του παντου ειναι ενταξει
αλλα δεν μπορω κι εγω να ειμαι ολη μερα πισω απο το γατακι(2,5 μηνων ειναι)
μπορω να τον κανω να καταλαβει οτι υπαρχει και κίνδυνος και δεν ειναι ολα παιχνιδι?
πρεπει να μαθει να προσεχει και μονος του
εδω βαζω μπρος το αυτοκινητο και αυτο νομιζει οτι θα παιξουμε και τρεχει πανω στο αυτοκινητο
καμια λυση?
ειχα και αλλες γατες,τοσο χαζη δεν ηταν καμια

δεν γινεται μια ζωη να τον εχω κλεισμενο στην αποθηκη και οταν τον βγαζω εξω 2-3 φορες τη μερα να ειμαι απο πανω του επι 1 ωρα
ελπιζω θα μεγαλωσει και θα καταλαβει,αλλα μεχρυ τοτε....?
αν καταλαβει ποτε γιατι φοβαμαι οτι ειναι "μπουνταλας"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Ειναι μικρουλι για αυτο τα κανει αυτα και πολυ παιχνιδιαρης απο οτι φαινεται...Καθε γατα εχει το δικο της χαρακτηρα και εκτος αυτου ΟΛΕΣ οι γατες ειναι περιεργες...
Διαβασα και το θεμα που ειχες βαλει και ειδα που λες οτι η γατα σας ειχε γεννησει δηλαδη ειναι μαζι με το μικρο ή οχι? Γιατι τα μικρουλια εκπαιδευονται και κοινωνικοποιουνται με τη βοηθεια της μαμα τους. Επιπλεον μπορεις να αγορασεις ενα σαμαρακι(λουρακι βολτας) για γατες - βεβαια δε γνωριζω αν μπορει τοσο μικρο γατακι να φορεσει - αλλα αν μπορει ειναι μια καλη λυση.
Ελπιζω να βοηθησα καπως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν νομιζω οτι θα καταλαβει ποτε..γιατι απλουστατα το γατακι ειναι φυλακισμενο σε μια αποθηκη.Δεν ειναι σωστο..ουτε υγιες αυτο για το γατι.Οι βολτες δεν υποκαθιστουν καποια πραγματα.Η γατα πρεπει να μενει μαζι με τους ιδιοκτητες της.. Εκτος αν υπαρχει αυλη,αλλα περιφραγμενη.Αυτη τη στιγμη το γατακι ειναι σαν να ζει σε ενα τεραστιο κλουβι.Επισης...τα ζωα δεν ξερουν ουτε απο φαναρια ,ουτε απο διαβασεις..ουτε να περιμενουν να περασει τον αυτοκινητο.Ζωα ειναι όχι ανθρωποι.
Και δεν ειναι παιδι οντως,να τρεχεις απο πισω του.Η γατα θελει να ξεδωσει..για αυτο και τα κανει ολα αυτα.
ή θα το βαλεις σπιτι..ή θα το δωσεις σε καποιον που θα θελει να το εχει μεσα στο σπιτι.Συγνωμη αν στα λεω χυμα..αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν νομιζω οτι θα καταλαβει ποτε..γιατι απλουστατα το γατακι ειναι φυλακισμενο σε μια αποθηκη.Δεν ειναι σωστο..ουτε υγιες αυτο για το γατι.Οι βολτες δεν υποκαθιστουν καποια πραγματα.Η γατα πρεπει να μενει μαζι με τους ιδιοκτητες της.. Εκτος αν υπαρχει αυλη,αλλα περιφραγμενη.Αυτη τη στιγμη το γατακι ειναι σαν να ζει σε ενα τεραστιο κλουβι.Επισης...τα ζωα δεν ξερουν ουτε απο φαναρια ,ουτε απο διαβασεις..ουτε να περιμενουν να περασει τον αυτοκινητο.Ζωα ειναι όχι ανθρωποι.
Και δεν ειναι παιδι οντως,να τρεχεις απο πισω του.Η γατα θελει να ξεδωσει..για αυτο και τα κανει ολα αυτα.
ή θα το βαλεις σπιτι..ή θα το δωσεις σε καποιον που θα θελει να το εχει μεσα στο σπιτι.Συγνωμη αν στα λεω χυμα..αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.![]()
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα...Το γατάκι δεν είναι "μπουνταλάς", είναι απλά ΓΑΤΑ. Φυσιολογικό ζωάκι, πώς να το πούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να το εκπαιδεύσεις με τον τρόπο που θες. Βασικά δεν είναι αυτός το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που θες να του επιβάλλεις να ζήσει. Καλό είναι να δεις τα πράγματα λίγο αλλιώς, γιατί όσο δεν το κάνεις, το γατάκι φυσιολογικά θα κινδυνεύει.
Αν δεν είναι στο χέρι σου να ζήσει όπως πρέπει, το mycat είναι θαυμάσιο μέρος για να του βρεις ένα σπιτάκι.
Α και κάτι άλλο: έχεις παρεξηγήσει. Το γατάκι δεν είναι χαζό, απεναντίας η δραστηριότητα, η περιέργεια και η ενεργητικότητά του είναι ένδειξη υγείας και εξυπνάδας.
αλεξανδρ.ιωανν.
Νεοφερμένο μέλος
Εφη και Δαναη ειναι πολυ ευκολο να κρινετε
Εφη αν ζει μεσα στο σπιτι δεν ειναι φυλακισμενο δηλαδη?
η αυλη περιφραγμενη ειναι αλλα βρισκει τρυπες να περασει
και δεν ειπα οτι ειναι ανθρωπος να καταλαβει τοσα πολλα.ειπα πρεπει να καταλαβει οτι σε καποια πραγματα πρεπει να προσεχει
οσο για να το δωσω,υπαρχουν τοσες γατες και γατακια αδεσποτα που αν μπορεσετε να περιθαλψετε το 1/10 απο αυτες ελατε να συζητησουμε για το θα υιοθετήσει αλλος και το δικο μου
Δαναη δεν θελω να το εκπαιδευσω.αν ηταν θα επερνα σκυλο
και δεν του επιβαλω να ζησει οπως θελω εγω.προσπαθω να το προστατευσω
και στο λεω και σενα.αν βρειτε σπιτι για τοσα αδεσποτα,ευχαριστως να σας το δωσω και το δικο μου
οσο για το αν ειναι χαζο,το πιστευω,γιατι ειχα και αλλες γατες,εχουν και φιλοι μου,αλλα καμια δεν ειδα τοσο απροσεχτη και με τετοια άγνοια κινδύνου.ειναι μικρο,αλλα και παλι και απο αλλα μικρα που εχω δει κατα καιρους δεν εκαναν ετσι
επισης οπως ειπατε γατες ειναι,η φυση τους δεν ειναι για μεσα στα σπιτια
αλλο που εμεις τις φερνουμε στα "μετρα μας"
το αν επιδιώκω το καλυτερο γι αυτο το ξερω εγω
αλλα μην βγαζετε συμπερασμα ετσι ευκολα κρινοντας απο τα δικα σας σπιτια και τις δικες σας οικογενειες
συγνωμη αν ημουν καπως αποτομος κι εγω αλλα ....
παντως σας ευχαριστω ολες σας
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βλεπεις πουθενα κριτικη....στο ποστ μου;;
Εγω απλα σου εξηγω καποια πραγματα.Αυτο και μονο.Οχι...το να ζει μεσα στο σπιτι δεν ειναι φυλακη.Η γατα ειναι το νουμερο 1 παγκοσμιως κατοικιδιο..και εννοουμαι για ΜΕΣΑ στο σπιτι.Σημασια δεν εχουν τα τετραγωνικα,δηλαδη...σπιτι το ενα..αποθηκη το αλλο.Σημασια εχει οτι στο σπιτι,η γατα μενει ΜΑΖΙ ΜΑΣ...ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ειναι μελος της οικογενειας μας.Εχει πολλα ερεθισματα,εχει παρεα,παιζει μαζι μας..και ναι..ειναι ευτυχισμενη.Η ζωη σε μια αποθηκη...δεν εχει τιποτε απο ολα αυτα.Για αυτο λεω οτι ειναι σαν να ζει σε ενα μεγαλο κλουβι.
Αν πραγματικα νοιαζεσαι για τη γατα.,την θες ευτυχισμενη...και δεν την θες εγωιστικα για τον εαυτο σου,ή θα τη βαλεις σπιτι..ή θα τη δωσεις καπου,που να μπορουν να τις προσφερουν ολα αυτα...που σιγουρα δεν εχει ζωντας σε μια αποθηκη.
Κριτικη δεν υπαρχει πουθενα στα γραφομενα μου.Μας ρωτησες τι να κανεις..και σου ειπαμε τη γνωμη μας.

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειρηνη η μαμα του δεν το θελει.δεν μένουν μαζι.αν και ηταν το μοναδικο γατι που γεννησε
Εφη και Δαναη ειναι πολυ ευκολο να κρινετε
Εφη αν ζει μεσα στο σπιτι δεν ειναι φυλακισμενο δηλαδη?
η αυλη περιφραγμενη ειναι αλλα βρισκει τρυπες να περασει
και δεν ειπα οτι ειναι ανθρωπος να καταλαβει τοσα πολλα.ειπα πρεπει να καταλαβει οτι σε καποια πραγματα πρεπει να προσεχει
οσο για να το δωσω,υπαρχουν τοσες γατες και γατακια αδεσποτα που αν μπορεσετε να περιθαλψετε το 1/10 απο αυτες ελατε να συζητησουμε για το θα υιοθετήσει αλλος και το δικο μου
Δαναη δεν θελω να το εκπαιδευσω.αν ηταν θα επερνα σκυλο
και δεν του επιβαλω να ζησει οπως θελω εγω.προσπαθω να το προστατευσω
και στο λεω και σενα.αν βρειτε σπιτι για τοσα αδεσποτα,ευχαριστως να σας το δωσω και το δικο μου
οσο για το αν ειναι χαζο,το πιστευω,γιατι ειχα και αλλες γατες,εχουν και φιλοι μου,αλλα καμια δεν ειδα τοσο απροσεχτη και με τετοια άγνοια κινδύνου.ειναι μικρο,αλλα και παλι και απο αλλα μικρα που εχω δει κατα καιρους δεν εκαναν ετσι
επισης οπως ειπατε γατες ειναι,η φυση τους δεν ειναι για μεσα στα σπιτια
αλλο που εμεις τις φερνουμε στα "μετρα μας"
το αν επιδιώκω το καλυτερο γι αυτο το ξερω εγω
αλλα μην βγαζετε συμπερασμα ετσι ευκολα κρινοντας απο τα δικα σας σπιτια και τις δικες σας οικογενειες
συγνωμη αν ημουν καπως αποτομος κι εγω αλλα ....
παντως σας ευχαριστω ολες σας
Κοίταξε να δεις φίλε μου. Μόνο ένα πράγμα έκρινα στη συμπεριφορά σου και το αξιολόγησα αρνητικά: το ότι χαρακτήρισες το ζώο "χαζό" και "μπουνταλά". Δεν πιστεύω να μην καταλαβαίνεις γιατί αυτή σου η διατύπωση είναι αξιοκατάκριτη.
Κατά τα άλλα ουδόλως σε έκρινα, αντιθέτως αφιέρωσα λίγο από το χρόνο μου για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Ρώτησες: "Πώς θα μάθω ένα γατάκι να μην τριγυρίζει στο δρόμο όταν έχει πρόσβαση σε αυτόν και πώς θα μάθει να περιμένει τα αυτοκίνητα και να περνάει μετά;". Κι εγώ σου απάντησα: καλέ μου φίλε αυτό ΔΕΝ θα το καταφέρεις γιατί δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία της γάτας, και λυπάμαι παρεμπιπτόντως και πολύ γι' αυτό, διότι και εμένα θα με βόλευε να ήταν η γάτα ανθρώπινο παιδάκι και να μπορούσες να της μάθεις οδική συμπεριφορά και έλεγχο των διαβάσεων και της κίνησης, αλλά έλα που δεν μπορείς.
Ζήτησες τη συμβουλή μας και αφιερώσαμε κάποιο χρόνο για να σου τη δώσουμε. Επαναλαμβάνω ότι η ΜΟΝΗ μου κριτική αφορούσε τα σχόλια σου για τη νοημοσύνη του γατιού και ΔΕΝ θα απολογηθώ γι΄αυτήν γιατί καλώς κατά την άποψή μου σου την έκανα και μακάρι να με άκουγες.
Από εκεί και πέρα αν ζητάς συμβουλές, προς το συμφέρον σου είναι να διαβάζεις προσεκτικά αυτές που σου δίνονται και να τις αξιοποιείς όσο μπορείς. Δυστυχώς όπως φαίνεται δεν μπορώ να σου δώσω κάποια που να σου αρέσει. Όμως θα παρακαλούσα να μην μου αποδίδεις προθέσεις που δεν είχα.
αλεξανδρ.ιωανν.
Νεοφερμένο μέλος
αλλο οτι η γατα ειναι πιο κοντα στο να μπορει να μενει μεσα στο σπιτι σε σχεση με αλλα ζωα,και αλλο να ειναι γεννημενη για να ζει μεσα στο σπιτι
γιατι δεν μου απαντατε στην ερωτηση μου,για τα υπόλοιπα αδεσποτα?
πιστευεις οτι περνανε καλυτερα απο το δικο μου γατακι?
Δαναη εξηγησα γιατι δεν το θεωρώ τοσο εξυπνο.πριν ημουνα κατω παλι και ηρθε ενας φιλος μου με αυτοκινητο και αυτο ετρεξε καταπανω στο εν κινήσει αμαξι και αν δεν του φώναζα σταματα ξερεις τι μπορει να γινοταν.ε αυτο δεν το εχω ξαναδει σε καμια γατα.
αυτο δεν το ειπα εγω παντως : "Πώς θα μάθω ένα γατάκι να μην τριγυρίζει στο δρόμο όταν έχει πρόσβαση σε αυτόν και πώς θα μάθει να περιμένει τα αυτοκίνητα και να περνάει μετά;". μην διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα μου.
οσο για τον χρονο σου,αν νομιζεις οτι τον σπαταλας,δεν χρειαζεται να ασχοληθεις και με το θεμα μου
και δεν ζητησα καμια συμβουλη στα μετρα μου
ρωταω τι μπορω να κανω για να αρχιζει να καταλαβαινει τους κινδυνους και η απαντηση που παιρνω και απο τις 2 σας ειναι ή σπιτι ή δωστο
οκ ευχαριστω
και θα σας παρακαλουσα αν εχετε καμια απαντηση στο ερωτημα μου να μου την πειτε
οκ το σπιτι ή δωστο το εμπέδωσα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απο εκει και περα..η γατα μονη της προσεγγισε τον ανθρωπο.Εγινε κατοικιδιο..καλως ή κακως..και δεν μπορουμε να το αλλαξουμε τωρα αυτο.Η ζωη εκτος σπιτιου,ειναι βασανιστικη,επωδυνη και συντομη για τα κατοικιδια.
Το θεμα μας ομως τωρα,..δεν ειναι πιο ειναι το καλυτερο περιβαλλον για τη γατα.Το θεμα μας ειναι..αν μπορεις να την εκπαιδευσεις σε αυτα που λες.Και εγω λοιπον σου λεω ΟΧΙ.Ποσες φορες να το πουμε;Εσυ..ξερεις τους κινδυνους του δρομου.Η γατα..δεν τους ξερει.Ολα τα υπολοιπα απλα ειναι δικαιολογιες.
Το γατακι,παρεπιπτοντως ειναι πανεξυπνο.Κανει ακριβως αυτα που πρεπει να κανει στην ηλικια του.ΕΜΕΙΣ οφειλουμε να το προστατεψουμε..γιατι ΕΜΕΙΣ εχουμε δημιουργησει ολους αυτους τους κινδυνους.
Και θα σε ρωτησω και κατι αλλο...λες..οτι η γατα δεν πρεπει να ζει μεσα στο σπιτι;;;ΣΟΒΑΡΑ;...και δηλαδη...ειναι προτιμοτερο,να ζει σε ενα ΓΚΑΡΑΖ; Συνηδειτοποιεις την αντιφαση των λεγομενων σου;
Τεσπα..εγω..σου ειπα την αποψη μου.
ΥΓ..τα αδεσποτα ειναι ενα τεραστιο προβλημα.Ομως..αυτο δεν σημαινει οτι οποιο αδεσποτο βρω.,.το βαζω σε ενα κλουβι,μια αποθηκη..ενα μπαλκονι..και ολα καλα.
Οχι...δεν ειναι αυτο λυση.Λυπαμαι..αλλα αυτο ειναι κακοποιηση.
Δυο μπορεσα να σωσω..αλλα αυτα τα δυο,τα πηρα σπιτι μου,εγιναν μελος της οικογενειας μου...ειμαστε μαζι.Περισσοτερα δεν μπορω να παρω,,..δεν παιρνω.Ομως δεν θα γεμισω τα μπαλκονια και τις αποθηκες μου με γατες
Αν θες να βοηθησεις στο να μην υπαρχουν αδεσποτα..μια ειναι η λυση.ΣΤΕΙΡΩΣΗ.
Και απο οτι βλεπω..δεν το εχεις κανει..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η λύση είναι απλή: αντικατέστησέ το με ένα τέτοιο:
αλεξανδρ.ιωανν.
Νεοφερμένο μέλος
χαιρω πολυ στο σπιτι θα ειναι πολυ καλυτερα
ειπα οτι το σπιτι δεν ειναι το ιδανικοτερο περιβαλλον
κατα τη γνωμη μου το καλυτερο θα ηταν ενας ασφαλης μεγαλος κηπος με προστατευμενα σημεια απο τα καιρικα φαινομενα κτλ για να εχει τη δυνατοτητα η γατα να κανει οτι της αρεσει
και οπως λες κι εσυ οτι δεν μπορεις να παρεις αλλες γατες μεσα στο σπιτι σου ετσι κι εγω δεν μπορω να παρω ουτε μια
προσπαθω να τους παρεχω οτι καλυτερο μπορω αλλα εξω απο το σπιτι
νομιζετε οτι επειδη οι πιο πολλες-πολλοι απο εσας εχετε τη δυνατοτητα,την ανεση,την θεληση και δεν ξερω τι αλλο,να εχετε τις γατουλες σας μεσα στο σπιτι,οτι ειναι μεγαλο αυτο το ποσοστο των γατων που ζουν ετσι?
το 5% ειναι αυτο
το αλλο 95 ειναι εκτος σπιτιου
τελος παντων
η κουβεντα αυτη ειναι πολυ μεγαλη
α και τι νομιζετε οτι το εχω φυλακισμενο?
3-4 μπορει και 5 ωρες την ημερα κυκλοφορει ελευθερο και κανει αυτο που θελει με μενα συνοδεια παντα
αν εσεις με βλεπετε σαν βασανιστη και δεν ξερω τι αλλο οκ δικαιωμα σας
Ceres Victoria θα σου ελεγα εσυ τι να αντικαταστησεις με αυτο που μου δειχνεις αλλά δεν θα σου κανω την χαρη

youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
όπως κατάλαβες δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη για το τι είναι ιδανική ζωή για ένα κατοικίδιο. Πάντως είναι σημαντικό ακόμα και που του παρέχεις τροφή και στέγη και γενικά το φροντίζεις.
Εχω και εγώ ένα γατούλι που έχει παντελή άγνοια του κινδύνου και είναι σχεδόν δυο ετών. Οπου βρει τρύπα ή άνοιγμα πάει και χώνεται χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Ο άλλος μου ο γατούλης είναι πάντα προσεκτικός.
Θα σου έλεγα ότι τέτοια ζωάκια σαν τα δικά μας είναι υποψήφιοι μακαρίτες. Μα η στην αυλή ενός σκύλου θα βρεθούν ή θα μπουν από το παράθυρο κανενός που δε χωνεύει τα ζώα ή θα βρεθούν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Θα πρέπει λοιπόν να τα περιορίσουμε όσο μπορούμε σε ένα άνετο αλλά προστατευμένο περιβάλλον. Δες τι μπορείς να κάνεις για να διαμορφώσεις με ασφάλεια το περιβάλλον που ζει το γατάκι. Υπάρχουν πολλές έξυπνες λύσεις και υλικά για να το πετύχεις.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που σου τα λέω χύμα. Όταν αναλαμβάνουμε να φροντίσουμε ένα κατοικίδιο, αναλαμβάνουμε να του παρέχουμε τα πάντα. Η τροφή και ο κτηνίατρος δεν αρκούν, χρειάζονται να αλληλεπιδρούν με τον ιδιοκτήτη τους, χρειάζονται καθημερινή άσκηση, παιχνίδι και ερεθίσματα. Μια γάτα η οποία είναι παραμελημένη και περνάει τον χρόνο της μόνη της, είναι μια γάτα που υποφέρει. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του γατιού αυτή τη στιγμή. Υπέθεσε ότι είσαι ένα παιδί 8 χρονών και σε έχουν κλεισμένο σε μια αποθήκη εντελώς μόνο σου και σε βγάζουν για 2-3 ώρες έξω αλλά σε μαλώνουν επειδή τρέχεις πίσω από άλλα παιδάκια για να παίξεις.
Degen
Νεοφερμένο μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης κατά την γνώμη μου πάντα δεν είναι σωστό να απαξιώνεις το πόσο μιλάει ο καθένας για την γάτα του. Και το τι συμπεριφορά έχει ο καθένας από εδώ μέσα απέναντι στα αδέσποτα είναι ένα ζήτημα τελείως προσωπικό και κανείς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί και τα υπόλοιπα τα κανονίζει με την συνείδηση του.
Στο μόνο που νιώθω και εγώ την ανάγκη να επιμείνω είναι στην στείρωση και στην γάτα αλλά και στο μικρούλι όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία.
αλεξανδρ.ιωανν.
Νεοφερμένο μέλος
εκει εχω σκοπο να βαλω και τον μικρο οταν μεγαλωσει λιγο ακομη
η μαμα του θελει και ερχετε και δεν την αναγκαζω και ο μικρος φανταζομαι ετσι θα κανει
εκει τον ειχα αλλα επεσε απο τις σκαλες και γι αυτο τον εβαλα αλλου προσωρινα
οσο γαι την περιφραξη δεν ειναι τοσο ευκολο
εχω αλλα ειτε σκαρφαλωνει ειτε προσπαθει να περασει αναμεσα
παλι δεν ειναι και τοσο ευκολο γιατι μπαινοβγαινουμε κι εμεις κτλ
θα δω τι θα κανω
το μονο που μου καταλογιζω ειναι οτι δεν την στειρωσα
το οποιο θα κανω
ευχαριστω le chat
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η λύση είναι απλή: αντικατέστησέ το με ένα τέτοιο:
![]()

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!!
Πολύ χρήσιμο όπου τα λόγια πέφτουν στο κενό...
Να είσαι καλά Ceres Victoria, εμείς φάγαμε τα χέρια μας στο πληκτρολόγιο να εξηγήσουμε γιατί ο ουρανός είναι μπλε και όχι φούξια, και εσύ με μια εικόνα έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Συμφωνώ και επαυξάνω και υποκλίνομαι

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
οπως και τα παιδια,το ενα μου παιδι ειναι προσεκτικο,το αλλο τρελο και μες το ρισκο.δε θελω να κρινω κανεναν και μονο που αγαπατε τα γατια μου φτανει,οντως η αποθηκη δεν ειναι οτι καλυτερο,αλλα απ το να πειναγε εξω καλλυτερα ειναι,ευχομαι καλη τυχη στο τρελο γατακι σου,κουραγιο αν συμβει κατι και σιγα-σιγα εξοικιωσε το με την αυλη που εχεις οσο μπορεις.καπως ετσι κανω κι εγω καθε μερα με τα 5 μωρα που βρηκα,καθε μερα λιγο παραπανω εξω απ το αποθηκακι και μετα μεσα για νανακια,μεχρι να μαθουν και να προσεχουν τους εαυτους τους,δε μπορω να τα εχω ολα μες στο σπιτι μονιμα,αν και σημερα τα πηρα μεσα τα εβαλα στο σαλονι και ριξαμε εναν υπνακο ολοι μαζι,ομως ξερω οτι μια μερα θα ρθει μια στραβη,μια κακια στιγμη,ποναω που το σκεφτομαι,αλλα δεν εχω χωρο και χρονο να τα εχω ολα μεσα συνεχως.ευχομαι καλη τυχη σε ολα τα γατοπουλα και κουραγιο,απολαυστε καθε στιγμη μαζι τους,δεν ειναι χελωνες,θα φυγουν πριν απο μας δυστυχως!!!!!!!!!
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool