Πώς να τον χτενίσω;

Άστριντ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Άστριντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 59 ετών. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Γειά σας, είμαι η Άστριντ, συγχαρητήρια για την ωραία ιστοσελίδα! Έγινα μέλος σήμερα κι ήθελα να σας παρουσιάσω τον γάτο μου τον Ντύλαν. Στο avatar μου βλέπετε το πορτρέτο του, είναι 8 χρονών, Μαίην Κουν, τον απόκτησα πριν από 2 χρόνια από το άσυλο ζώων. Προσωπικά μου αρέσουν όλες οι γάτες και δε με νοιάζει τι ράτσα είναι. Η πρώτη μου γάτα ήταν ένα πολύ πετυχημένο μείγμα 3-4 ράτσων και την πήρα κι αυτή από το άσυλο. Έζησε μαζί μου για 10 χρόνια. Τρεις μέρες μετά από το θάνατό της πέρασα πάλι από το άσυλο και ήταν ακόμα νωρίς για μια καινούργια γάτα, σκέφτηκα όμως ότι μπορούσα πάντα να ρίξω μόνο μια ματιά. Τότε τον είδα, τον εντυπωσιακό γάτο 8 κιλών που με κοιτούσε με τα ωραία πράσινα μάτια του. Για να τον πάρω μαζί μου, πλήρωσα το ίδιο ποσό που ζητούν για όλες τις γάτες, δηλαδή 75 ευρώ. Εκτός από όμορφος είναι και γλυκός, μ’ ακολουθεί παντού, μέχρι στην τουαλέτα. Αποκλείεται να κλείνω την πόρτα μπροστά του. Υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα - δε θέλει να χτενιστεί, δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Ποιος ξέρει τι έπαθε με τον προηγούμενο αφέντη του που φοβάται τόσο πολύ τη χτένα. Σιγά-σιγά προσπαθώ να κερδίσω την εμπιστοσύνη του και του αρέσει πολύ να τον χαϊδεύω, αλλά μόλις τον πλησιάζω με τη χτένα πανικοβάλλεται. Ένας γείτονας μου είπε ότι δε χτενίζει ποτέ τις γάτες του, αλλά 1-2 φορές το χρόνο τις πάει στον κτηνίατρο, να βγάλει τους κόμπους χειρουργικά ας πούμε, με ολική αναισθησία, αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο δραστικό. Μήπως έχετε πιο θετικές εμπειρίες ή ιδέες για το πώς να τον συνηθίσω στο χτένισμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μειν κουν εχουν τριχωμα που δεν χρειαζεται πολυ περιποιηση και ειναι μεταξενιο ευτυχως για σενα( το κανουν πολυ μονα τους με το γλυψιμο) . Παρολα αυτα ενα χτενισματακι που και που παρολο που ανα εποχες χανουν πολυ τριχα, χρειαζεται.

Η λυση για να τον χτενιζεις ειναι να αρχιζεις καταρχας να τον φροντιζεις δηλαδη με ενα πανακι με ζεστο νερο για κανενα μηνα περνα τον καθε μερα.Αν τα βρεις σκουρα θα τον κρατας απο το σβερκο πιεζοντας τον ελαφρα στο πατωμα.. στην αρχη μονο την πλατη εκτος αν σε εμπιστευτει και δωσει και κοιλιτσα ( εννοειται τα νυχακια θα τα κοψεις λιγο).
Αφου δεχτει αυτην τη φροντιδα που ειναι σαν γλωσσα μαμας επανω του και την διαδικασια του σβερκωματος θα προχωρησεις υπουλα σε χτενισμα. Δηλαδη καλο ειναι το ολο πραγμα να γινεται σε εναν σταθερο παγκο κοντα σε κατι λιγο πιο ψηλο.

Οταν θα τον σβερκωνεις για να τον κανεις με το πανι θα τον βαζεις ορθιο να κρατιεται απο το πιο ψηλο μερος και να αισθανεται οτι ελενχει καπως τα πραγματα...

Μετα απο κανα μηνα οταν θα χει αρχισει να συνηθιζει και να ευχαριστιεται και δεν θα αντιστεκεται, θα εχεις κρυμενη και μια σαν την δευτερη χτενουλα και απαλα απαλα χωρις να σε δει, μιας και θα κοιταει μπροστα, θα τον χτενιζεις πανω πανω απλα να συνηθισει. Σιγα σιγα θα αντικαθισας την χτενα με το πανι και οταν τα μαθει θα τον χτενιζεις οπως στους περσες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και η σαρδελα δεν θελει με τιποτα να την χτενιζω!
Την εχω απο πολυ μικρη, και δεν νομιζω να εχει συνδιασει το χτενισμα με ασχημες εμπειριες.

Ισως ειναι στο χαρακτηρα της γατας να μην θελει το χτενισμα.
Εγω πιστευω πως η δικια μου, δειχνει να ποναει καθε φορα που την χτενιζω...:/:

Αλλα αν η γουνα του ειναι μια χαρα και χωρις ιδιαιτερη περιποιηση δεν νομιζω να χρειαζετε να τον υποβαλεις σε μια διαδικασια που δεν του αρεσει(να τον κυνηγας με τη χτενα).

Ειναι ενας κουκλος παντως, να τον χαιρεσαι!!!:up:

Εγω δεν τα χτενιζω, αλλα τα δικα μου δεν ειναι μακρυτριχα. Οποτε δεν μπορω να πω πολλα. Εναν γατουλη που ειχα παλαιοτερα και τον χτενιζα, δεν του αρεσε καθολου..... Παντως ειναι πανεμορφο το γατακι :):)
Καλως ορισες :)

μηπως αντι για χτενα να παρεις εκεινο το γαντι που βαζουμε στο χερι κ ετσι τον χαιδευεις κ τον κτενιζεις ταυτοχρονα;)

και εγώ αυτό σκέφτικα με το γάντι :P, αλλά αφού τα παιδιά σου λένε ότι η ράτσα αυτή δεν θέλει και πολλά πολλά δεν είναι ανάγκη να τον ταλαιπωρείς τσάμπα αφού δεν του αρέσει κιόλας:rolleyes:

Ευχαριστώ σε όλους/όλες. Φοβάμαι όμως ότι θα χρειαστεί λίγη βοήθεια κι από τον κτηνίατρο, γιατί φέτος, ίσως λόγου του ζεστού καλοκαιριού, έχει πολλούς μεγάλους κόμπους και μου φαίνεται ότι τον ενοχλούν. Μετά μπορούμε να ξαναρχίσουμε με την ησυχία μας, χωρίς ανάγκη από σοβαρό χτένισμα. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας!

ξυρισμένος γάτος

Ήθελα μόνο να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις.
Μόλις γύρισα με τον Ντύλαν μου από τον κτηνίατρο, σήμερα είχε καιρό να τον βοηθήσει με τους κόμπους που είχε στο τρίχωμα. Δυστυχώς δεν είδε πια άλλη λύση παρά να τον......ξυρίσει!!!! Ευτυχώς ξύρισε μόνο τους κόμπους στην κοιλιά του, όχι όλο το τρίχωμα. Τώρα που είμαστε στο σπίτι περπατάει σαν μεθυσμένος κι ήθελε να φάει, αλλά αμέσως μετά έκανε εμετό, νιώθει ακόμα την επίδραση της αναισθησίας, ο καημένος. Σύντομα θέλω να τον συνηθίσω σίγα-σίγα στο χτένισμα, να μήν έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Θα προσπαθήσω πρώτα να τον φροντίσω με το πανί όπως είπε η Yasmin, αργότερα θα δούμε πώς αντιδράει σε χτένα, γάντι κτλ. Ευχαριστώ πολύ ακόμα μια φορά.

Καλώς ήρθατε Άστριντ και Ντύλαν!!
Έχω και εγώ πρόβλημα με τη μια γατούλα μου που κάνει συνέχεια κόμπους (αν και κοντότριχη)... Θέλει υπομονή με το χτένισμα αν και υπάρχει περίπτωση ποτέ να μην το συνηθίσει.... Είναι αναγκαίο κακό λοιπόν και θα πρέπει να το ανέχεται που και που (με λίγη περισσότερη προσπάθεια από εσένα). Εγω τη χτενίζω με το ζόρι και ποτέ δεν κάθεται να χτενιστεί ολόκληρη. Λίγο τώρα, λίγο πιο μετά... γιατί νευριάζει και θέλει να με δαγκώσει....:/:

Ούτε η δική μου κάθεται να τη χτενίσω. Πρέπει να την πετύχω στα "κέφια" της, δηλ. να είναι ήρεμη και να έχει όρεξη για ξάπλες, για να κάτσει κάπως πιο ήρεμη κατά τη διαδικασία. Υπομονή θέλει, παντως:/:

ο δικος μου παντος το απολαμβανει το χτενισμα:happy::happy:

Κι εμένα η μικρή Νεφέλη γουργουρίζει όταν την χτενίζω κάθε μέρα σχεδόν και δεν είναι ιδιαίτερα μακρύτριχη! Νομίζω όμως ότι είναι όντως στον χαρακτήρα της κάθε γάτας! Προηγούμενες εμπειρίες που έιχα κι εγώ και άλλοι που ξέρω είχαν το ίδιο πρόβλημα μ'εσένα! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια και καλώς μας ήρθες!

Η ψιψι μου πάντως τρελένεται για χτένισμα, ειδικά όταν με βλέπει να χτενίζομαι έρχετε και στήνεται μπροστά μου για να την χτενίσω κι αυτήν!!

μπορεί να λένε ότι οι Μαιην-Κουν δε θέλουν χτένισμα, αλλά κι εμένα ο Νοέλ έχει κάνει κάτι πολύ μεγάλους κόμπους στις "μασχάλες" παρόλο που τον χτενίζω 1-2 φορές την εβδομάδα. ΄πότε μάλλον θέλει καθημερινό χτένισμα. Πάντως τον δικό μου δεν τον ενοχλέι καθόλου. Η Τσίκι από την άλλη δε με αφήνει με τίποτα να τη χτενίσω:/:

εμένα η ψιψινέλ που είναι μακρύτριχη βρίσκω ευκαρία και την χτενίζω οταν ανεβαίνει στο νιπτήρα να πιει νερό.με το γάντι και με την βούρσα.το ίδιο κανω και με την αμάντα που είναι κοντότριχη.σε άλλες περιπτώσεις πολύ δύσκολο:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back