Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η λυση για να τον χτενιζεις ειναι να αρχιζεις καταρχας να τον φροντιζεις δηλαδη με ενα πανακι με ζεστο νερο για κανενα μηνα περνα τον καθε μερα.Αν τα βρεις σκουρα θα τον κρατας απο το σβερκο πιεζοντας τον ελαφρα στο πατωμα.. στην αρχη μονο την πλατη εκτος αν σε εμπιστευτει και δωσει και κοιλιτσα ( εννοειται τα νυχακια θα τα κοψεις λιγο).
Αφου δεχτει αυτην τη φροντιδα που ειναι σαν γλωσσα μαμας επανω του και την διαδικασια του σβερκωματος θα προχωρησεις υπουλα σε χτενισμα. Δηλαδη καλο ειναι το ολο πραγμα να γινεται σε εναν σταθερο παγκο κοντα σε κατι λιγο πιο ψηλο.
Οταν θα τον σβερκωνεις για να τον κανεις με το πανι θα τον βαζεις ορθιο να κρατιεται απο το πιο ψηλο μερος και να αισθανεται οτι ελενχει καπως τα πραγματα...
Μετα απο κανα μηνα οταν θα χει αρχισει να συνηθιζει και να ευχαριστιεται και δεν θα αντιστεκεται, θα εχεις κρυμενη και μια σαν την δευτερη χτενουλα και απαλα απαλα χωρις να σε δει, μιας και θα κοιταει μπροστα, θα τον χτενιζεις πανω πανω απλα να συνηθισει. Σιγα σιγα θα αντικαθισας την χτενα με το πανι και οταν τα μαθει θα τον χτενιζεις οπως στους περσες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Την εχω απο πολυ μικρη, και δεν νομιζω να εχει συνδιασει το χτενισμα με ασχημες εμπειριες.
Ισως ειναι στο χαρακτηρα της γατας να μην θελει το χτενισμα.
Εγω πιστευω πως η δικια μου, δειχνει να ποναει καθε φορα που την χτενιζω...

Αλλα αν η γουνα του ειναι μια χαρα και χωρις ιδιαιτερη περιποιηση δεν νομιζω να χρειαζετε να τον υποβαλεις σε μια διαδικασια που δεν του αρεσει(να τον κυνηγας με τη χτενα).
Ειναι ενας κουκλος παντως, να τον χαιρεσαι!!!

χριστινα
Διάσημο μέλος

Καλως ορισες

ladycat
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
, αλλά αφού τα παιδιά σου λένε ότι η ράτσα αυτή δεν θέλει και πολλά πολλά δεν είναι ανάγκη να τον ταλαιπωρείς τσάμπα αφού δεν του αρέσει κιόλας
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ήθελα μόνο να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις.
Μόλις γύρισα με τον Ντύλαν μου από τον κτηνίατρο, σήμερα είχε καιρό να τον βοηθήσει με τους κόμπους που είχε στο τρίχωμα. Δυστυχώς δεν είδε πια άλλη λύση παρά να τον......ξυρίσει!!!! Ευτυχώς ξύρισε μόνο τους κόμπους στην κοιλιά του, όχι όλο το τρίχωμα. Τώρα που είμαστε στο σπίτι περπατάει σαν μεθυσμένος κι ήθελε να φάει, αλλά αμέσως μετά έκανε εμετό, νιώθει ακόμα την επίδραση της αναισθησίας, ο καημένος. Σύντομα θέλω να τον συνηθίσω σίγα-σίγα στο χτένισμα, να μήν έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Θα προσπαθήσω πρώτα να τον φροντίσω με το πανί όπως είπε η Yasmin, αργότερα θα δούμε πώς αντιδράει σε χτένα, γάντι κτλ. Ευχαριστώ πολύ ακόμα μια φορά.
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω και εγώ πρόβλημα με τη μια γατούλα μου που κάνει συνέχεια κόμπους (αν και κοντότριχη)... Θέλει υπομονή με το χτένισμα αν και υπάρχει περίπτωση ποτέ να μην το συνηθίσει.... Είναι αναγκαίο κακό λοιπόν και θα πρέπει να το ανέχεται που και που (με λίγη περισσότερη προσπάθεια από εσένα). Εγω τη χτενίζω με το ζόρι και ποτέ δεν κάθεται να χτενιστεί ολόκληρη. Λίγο τώρα, λίγο πιο μετά... γιατί νευριάζει και θέλει να με δαγκώσει....

Fotini
Διάσημο μέλος

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

Νατάσα
Δραστήριο μέλος
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

patousaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool