ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Η πιο ορθολογική προσέγγιση νομίζω ότι θα ήταν να μιλήσεις με το Δήμο για την άστεγη κυρία, για να βρει μια στοιχειώδη στέγη, τροφή και ίσως και την περίθαλψη που χρειάζεται και να δώσεις τη γατούλα για υιοθεσία σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Αυτό βεβαια, προϋποθέτει μια κάποια συνεννόηση με την κυρία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, καθώς και την εξασφάλιση ενός χώρου για τη φιλοξενία της γατούλας μέχρι να δοθεί.
Από την άλλη, αν το δεις λίγο πιο συναισθηματικά, έτσι θα στερήσεις από την ηλικιωμένη αυτή γυναίκα την μόνη παρέα και παρηγοριά που ίσως έχει. Αλλά η λογική λέει πως η κατάσταση αυτή δεν είναι καλή για καμία από τις δυό τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Θα ήσουν διατεθειμένη να κρατήσεις τη γάτα μέχρι να βρει σπίτι;
Γενικά με την ίδια την κυρία δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, προφανώς τα έχει χαμένα...

savillerow7
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Η πιο ορθολογική προσέγγιση νομίζω ότι θα ήταν να μιλήσεις με το Δήμο για την άστεγη κυρία, για να βρει μια στοιχειώδη στέγη, τροφή και ίσως και την περίθαλψη που χρειάζεται και να δώσεις τη γατούλα για υιοθεσία σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Συμφωνώ. Αυτό είναι η καλύτερη λύση και για τις 2 τους.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Δίκιο έχεις, κι εγώ τη λυπάμαι, αλλά είναι τελείως αρρωστημένη αυτή η αγάπη. Δυστυχώς, αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς καν να τους βοηθήσεις...![]()
Διαφωνώ καθέτως! Ποιός είπε ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε;
Και εμείς προσωπικά, αλλά και η κοινωνία γενικότερα...ευαισθησία και αγάπη για τον συνάνθρωπο θέλει, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Το ενδιαφέρον και το τρέξιμο που κάνουμε για τα αδέσποτα αν το κάναμε και για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, η κοινωνία μας θα είχε πιο ανθρώπινο πρόσωπο!!!!!!!!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Αν κατάλαβα καλά, η ruko εννοεί ότι πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι δεν σε αφήνουν να τους βοηθήσεις, είτε γιατί είναι πολύ φοβισμένοι, είτε γιατί δεν έχουν καλή πνευματική και ψυχική υγεία. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε, απλώς τις περισσότερες φορές χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση από ανθρώπους που ξέρουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.λπ.). Η ευαισθησία και η αγάπη πολλές φορές δεν αρκούν, χρειάζεται και εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία.
συμφωνώ για την εξειδικευμένη βοήθεια, απλώς θέλω να τονίσω ότι δεν κάνει να αδιαφορούμε και να γυρίζουμε αλλού το βλέμα μας όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους, αλλά να σκύβουμε πάνω στο πρόβλημά τους και να φροντίζουμε ώστε να λάβουν τη βοήθεια που χρίζουν!
Ο κοινωνικός λειτουργός ή ο ψυχολόγος δεν γυρνάει στους δρόμους να εντοπίσει ποιοί χρίζουν παρέμβασης, επομένως μπορούμε τουλάχιστον να παρεμβαίνουμε και να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω βοήθεια!
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν διαβάσεις πιο πάνω, θα δεις ότι αυτό ακριβώς προτείναμε στη ΝΟΝΗ.Ο κοινωνικός λειτουργός ή ο ψυχολόγος δεν γυρνάει στους δρόμους να εντοπίσει ποιοί χρίζουν παρέμβασης, επομένως μπορούμε τουλάχιστον να παρεμβαίνουμε και να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω βοήθεια!

Raisa
Περιβόητο μέλος
Αν διαβάσεις πιο πάνω, θα δεις ότι αυτό ακριβώς προτείναμε στη ΝΟΝΗ.![]()
Τα διάβασα όλα τα ποστ...εκεί που διαφωνόυσα ήταν αυτό:Δυστυχώς, αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς καν να τους βοηθήσεις...

Θεωρώ ότι είναι λάθος διατυπωμένο... έτσι όπως το διαβάζει κανείς τι μήνυμα παίρνει;....

aretha
Περιβόητο μέλος
Αλλά δες το σε συνδυασμό με αυτά:
Η πιο ορθολογική προσέγγιση νομίζω ότι θα ήταν να μιλήσεις με το Δήμο για την άστεγη κυρία,
Μια πρώτη λύση που μου έρχεται στο μυαλό: πάρε το Δήμο Αθηναίων στο 195 και εξήγησέ τους τι συμβαίνει.

Raisa
Περιβόητο μέλος
Έχεις δίκιο, αν το απομονώσεις αυτό διαβάζεται "κάπως".
Αλλά δες το σε συνδυασμό με αυτά:
![]()
Δε λέω ότι το εννοούσε έτσι...απλώς δε μου άρεσε η συγκεκριμένη φράση
...συγνώμη αν κάνω λάθος
ruko
Διάσημο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Ίσως να το διατύπωσα λάθος. Απλώς εννοούσα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως τρομερά δύσπιστοι απέναντι στους πάντες, οπότε και να προσπαθήσεις να τους πας π.χ. σε ένα ξενώνα ή οτιδήποτε, δεν πρόκειται να σε ακούσουν. Κάτι τέτοιο ανέφερε και η Νόνη στο αρχικό της ποστ, και εκεί πήγαινε η φράση μου. Συμφωνώ ότι μόνο ειδικός μπορεί να κάνει κάτι.
ΟΚ...sorry...

ruko
Διάσημο μέλος

avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool