24-07-13
09:14
Καλημέρα και συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα. Έχω και αργό ίντερνετ εδώ στο χωριό και δεν μπόρεσα να ψάξω καλά όλο το φόρουμ.
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα μου είναι το εξής. Εδώ, στο σπίτι των γονιών μου, έρχεται τα τελευταία δυο χρόνια ένας αδεσποτούλης και τον ταϊζουμε. Ήθελα, φέτος, λοιπόν να τον πάω στο γιατρό για εμβόλια και στείρωση. Και ναι, μεν, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι στειρωμένος, αλλά πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν του έχει κάνει εμβόλια κάποιος από τους γείτονες; Ο γατούλης σίγουρα τρώει και αλλού (οι δικοί μου δε μένουν μόνιμα στο χωριό, λείπουν μεγάλα διαστήματα), οπότε σκέφτομαι μήπως κάποιος ασχολήθηκε παραπάνω. Αν και, κακά τα ψέμματα, δεν είναι και πολύ πιθανόν...
Υπάρχει τρόπος να είμαι σίγουρη; Θα μπορεί να καταλάβει ο γιατρός; Θα πάθει τίποτα αν τα ξανακάνει; Ειδικά το αντιλυσσικό, που θέλω να του κάνω απαραίτητα.
Η περιοχή που μένουμε είναι αραιοκατοικημένη, δεν ξέρω τους γείτονες καθόλου (εκτός από 1-2), δεν μπορώ να πάρω σβάρνα τα σπίτια να ρωτάω, θα με περάσουνε για την τρελλή του χωριού
Δεν έχω ιδέα ούτε καν πόσων χρονών είναι το γατάκι.
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα μου είναι το εξής. Εδώ, στο σπίτι των γονιών μου, έρχεται τα τελευταία δυο χρόνια ένας αδεσποτούλης και τον ταϊζουμε. Ήθελα, φέτος, λοιπόν να τον πάω στο γιατρό για εμβόλια και στείρωση. Και ναι, μεν, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι στειρωμένος, αλλά πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν του έχει κάνει εμβόλια κάποιος από τους γείτονες; Ο γατούλης σίγουρα τρώει και αλλού (οι δικοί μου δε μένουν μόνιμα στο χωριό, λείπουν μεγάλα διαστήματα), οπότε σκέφτομαι μήπως κάποιος ασχολήθηκε παραπάνω. Αν και, κακά τα ψέμματα, δεν είναι και πολύ πιθανόν...
Υπάρχει τρόπος να είμαι σίγουρη; Θα μπορεί να καταλάβει ο γιατρός; Θα πάθει τίποτα αν τα ξανακάνει; Ειδικά το αντιλυσσικό, που θέλω να του κάνω απαραίτητα.
Η περιοχή που μένουμε είναι αραιοκατοικημένη, δεν ξέρω τους γείτονες καθόλου (εκτός από 1-2), δεν μπορώ να πάρω σβάρνα τα σπίτια να ρωτάω, θα με περάσουνε για την τρελλή του χωριού

Δεν έχω ιδέα ούτε καν πόσων χρονών είναι το γατάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τελευταία επεξεργασία:
24-07-13
10:56
Νομίζω ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς είναι οι εξετάσεις αίματος για να ελέγξετε τα αντισώματα. Φαντάζομαι δηλαδή πως κάπως έτσι θα γίνεται. Από την άλλη ο κτηνίατρος νομίζω θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Ίσως κάποια εμβόλια να μην είναι τόσο τρομερό να τα επαναλάβει. Βάλ' του ίσως και κανένα λουράκι για να φαίνεται πως ο γατούλης λαμβάνει κάποια φροντίδα, για τον επόμενο που ενδεχομένως θα σκεφτεί σαν κι εσένα. Πριν από όλα αυτά βέβαια μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία και με τους γείτονες που τον ταΐζουν! Ό,τι καλύτερο εύχομαι για τον γατούλη! 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool