vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
(αν κ κανονικά δν θα'πρεπε
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
romano82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

romano82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σεβαστη η αποψη σου!Εγω θελω να παρω ενα γατακι απο εκτροφειο και απλα φροντιζω τα γατακια της γειτονιας μου!Θα επαιρνα γατακι απο εκτροφειο μονο αν το θεμα των αδεσποτων ειχε λυθει.

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

romano82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το να παρεις ενα γατακι απο ενα σοβαρο εκτροφεα,προσωπικη μου αποψη παντα,δεν το βλεπω τοσο πολυ ως μια αγοροπωλησια απο τη στιγμη που ενας σοβαρος εκτροφεας δε σου δινει γατακι,μονο και μονο επειδη ξερω'γω αν καπνιζεις η οχι,σκεφτομενος καθαρα της συνθηκες ζωης της γατουλας του!Επισης πολλοι ειναι αυτοι που και μετα την "αγοροπωλησια" ζηταν να εχουν με τον "αγοραστη μια στοιχειωδη επαφη για να ενημερωνονται για το ζωακι!Απο την αλλη αν τα βαλουμε κατω οι εκτροφεις δεν βγαζουν καποιο ιδιαιτερο κερδος(αν αναλογιστει κανεις την πολυωρη και καθημερινη ενασχοληση με τις γατες,τα ταξιδια που πρεπει να κανουν για εκθεσεις και γενικα τον κοπο που απαιτειτε για να εχει καποιος ενα εκτροφειο)παρα μονο τα εξοδα για την συντηρηση του εκτροφειου!Δεν ειναι καθολου λιγα τα εξοδα!Και μενα μου αρεσουν πολυ τα σιαμ αλλα δε σημαινει οτι δε δινω σημασια για τα αδεσποτα!Αλιμονο...Αυτο που με ενοχλει παντως σε καποιους,ευτυχως οχι πολλους,ειναι οτι σου κρεμανε την ταμπελα του δηθεν φιλοζωου επειδη στο σπιτι σου εχεις ενα ρατσας και οχι ενα αδεσποτακι!Μα κ εμενα μ'αρεσουν πολυ καποιες ρατσες,οπως πχ οι βιρμανιας απλα εγω δεν θα αγοραζα-θα επαιρνα απο σπιτι που θα χαριζε τα γατακια,το στοιχειο της αγοραπωλησιας ειναι που δεν μου παει.Το οτι εχετε αγορασει γατες ρατσας αλλα απο την αλλη βοηθατε τοσα αδεσποτα εξισωνει τα πραγματα φυσικα,ισα ισα που ολοι εδω για αυτο το σκοπο ειμαστε![]()
Ειναι ολα ψυχες και αξιζουν την αγαπη και την φροντιδα μας!

Ειδικα αν ειναι και ψιψινια.......

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Να πω και εγω λιγο τη δικη μου θεση?
Διαβασα προσεχτικα ολες τις αποψεις και γενικα συμφωνω...
Απλα να διευκρινησω κατι...
Μια ζωη φροντιζα και στειρωνα τα αδεσποτακια της γειτονιας μου...αστειρωτες γατες πλεον σε μια μεγαλη ακτινα γυρω απο το σπιτι μου δεν υπαρχουν...τις πιαναμε με τα χιλια ζορια με τη μητερα μου και τις πηγαιναμε στη φιλοζωικη για στειρωση....στο κηπο μας ειχαμε παντα πανω απο 7-8 κεραμιδακια που ταιζαμε...Οταν δε ημουν πολυ μικρη πριν ξεκινησουμε τις στειρωσεις το'παιζα και γιατρος και τις "ξεγεννουσα" κιολας

Καποια στιγμη οταν αποφασησα να ζησω μονη μου, χωρις τυψεις αποφασησα να αποκτησω μια γατα ρατσας...γιατι ξερω οτι προσαρμοζονται καλυτερα σε διαμερισμα...ετσι ηρθε στη ζωη μου η Καλυψω...με τη Καλυψω, λατρεψα τις γατες Βιρμανιας...στη κυριολεξια...
Ειπα λοιπον κριμα δεν ειναι αυτα τα πανεμορφα και τοσο καλοψυχα και καλοβολα πλασματα να μην υπαρχουν στην Ελλαδα?...ενω στο εξωτερικο υπαρχουν τοσα εκτροφεια...Για να μπορεσω να διαδωσω την ομορφη φυλη λοιπον επρεπε να παω στο εξωτερικο και να φερω ενα αρσενικο επιβητορα...κι ετσι εκανα...πληρωσα το εισιτηριο μου και τον ομορφο Μορφεα....και φυσικα δεν το μετανοιωσα...εξαιρετικο πλασμα κι εκεινος...
Και ζευγαρωσε με τη Καλυψω μου και τα γατακια....απλα θα τα χαρισω...κι αυτο γιατι θα τα δωσω χωρις pedigree...η Καλυψω εχει και ραγκντολ στο αιμα της και δεν εχει ασπρα γαντακια...δεν θεωρω ομως σωστο να τα πουλησω...(αν και σχεδον ολοι αυτο θα εκαναν...εστω με ενα συμβολικο αντιτιμο)
Θελοντας ομως να διαδωσω σωστα τη φυλη, εφερα τη Σεμελη που ειναι γνησια Βιρμανικη και μαλιστα εξαιρετικης γενιας....
Εξαιρετος χαρακτηρας κι αυτη...(κι αυτο ειναι σημαντικο, γιατι εκτος απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα πρεπει να ζευγαρωνουν και ζωα με καλο χαρακηρα)...Πηγα παλι στο εξωτερικο, πληρωσα τα σχετικα και την εφερα...
Ο σκοπος μου δεν ειναι να κερδισω χρηματα...τα εξοδα ειναι αρκετα....(δεν θελω αναλυτικα ομως να σας γραφω τοσα για αυτο τοσα για εκεινο...)
Πειτε μου λοιπον τη γνωμη σας...κανω καλα που θα δωσω τα γατακια της Σεμελης εναντι ενος απολυτα λογικου ποσου ή απλα να τα χαρισω σε εκεινον που θα πει....Καλε τι ομορφο γατακι....θελω να μου το χαρισετε...
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
επισης οταν δινουν ενα συμβολικο ποσο δεν το πετανε ευκολα στο δρομο...κι εδω στην Ελλαδαρα το κανουν ευκολα....εδω ουτε τα αδεσποτα ειναι τσαμπα. Για να παρεις αδεσποτο απο το spca πληρωνεις $150 (για τα σκυλακια ξεκινουν απο $350 και πανω). Δεν το βλεπω ως αγοραπωλησια να αγορασεις καποιο γατακι. Το γατακι οσο μικρο και να ειναι εχει εξοδα και με το να δινεις κατι καλυπτει ο αλλος τα εξοδα του. Καλο θα ηταν να χρεωναν και στην ελλαδα ενα συμβολικο ποσο για καθε αδεσποτο που δινουν για υιοθεσια γιατι ετσι οι φιλοζωικες θα ειχαν μια επιπλεον οικονομικη βοηθεια. Αλλα απο την αλλη αν αρχισουν να χρεωνουν για τα αδεσποτα δεν θα τα παιρνει κανεις (α ρε ελλαδαρα)

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Kαλημερα!
Να πω και εγω λιγο τη δικη μου θεση?
Διαβασα προσεχτικα ολες τις αποψεις και γενικα συμφωνω...
Απλα να διευκρινησω κατι...
Μια ζωη φροντιζα και στειρωνα τα αδεσποτακια της γειτονιας μου...αστειρωτες γατες πλεον σε μια μεγαλη ακτινα γυρω απο το σπιτι μου δεν υπαρχουν...τις πιαναμε με τα χιλια ζορια με τη μητερα μου και τις πηγαιναμε στη φιλοζωικη για στειρωση....στο κηπο μας ειχαμε παντα πανω απο 7-8 κεραμιδακια που ταιζαμε...Οταν δε ημουν πολυ μικρη πριν ξεκινησουμε τις στειρωσεις το'παιζα και γιατρος και τις "ξεγεννουσα" κιολας
Καποια στιγμη οταν αποφασησα να ζησω μονη μου, χωρις τυψεις αποφασησα να αποκτησω μια γατα ρατσας...γιατι ξερω οτι προσαρμοζονται καλυτερα σε διαμερισμα...ετσι ηρθε στη ζωη μου η Καλυψω...με τη Καλυψω, λατρεψα τις γατες Βιρμανιας...στη κυριολεξια...
Ειπα λοιπον κριμα δεν ειναι αυτα τα πανεμορφα και τοσο καλοψυχα και καλοβολα πλασματα να μην υπαρχουν στην Ελλαδα?...ενω στο εξωτερικο υπαρχουν τοσα εκτροφεια...Για να μπορεσω να διαδωσω την ομορφη φυλη λοιπον επρεπε να παω στο εξωτερικο και να φερω ενα αρσενικο επιβητορα...κι ετσι εκανα...πληρωσα το εισιτηριο μου και τον ομορφο Μορφεα....και φυσικα δεν το μετανοιωσα...εξαιρετικο πλασμα κι εκεινος...
Και ζευγαρωσε με τη Καλυψω μου και τα γατακια....απλα θα τα χαρισω...κι αυτο γιατι θα τα δωσω χωρις pedigree...η Καλυψω εχει και ραγκντολ στο αιμα της και δεν εχει ασπρα γαντακια...δεν θεωρω ομως σωστο να τα πουλησω...(αν και σχεδον ολοι αυτο θα εκαναν...εστω με ενα συμβολικο αντιτιμο)
Θελοντας ομως να διαδωσω σωστα τη φυλη, εφερα τη Σεμελη που ειναι γνησια Βιρμανικη και μαλιστα εξαιρετικης γενιας....
Εξαιρετος χαρακτηρας κι αυτη...(κι αυτο ειναι σημαντικο, γιατι εκτος απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα πρεπει να ζευγαρωνουν και ζωα με καλο χαρακηρα)...Πηγα παλι στο εξωτερικο, πληρωσα τα σχετικα και την εφερα...
Ο σκοπος μου δεν ειναι να κερδισω χρηματα...τα εξοδα ειναι αρκετα....(δεν θελω αναλυτικα ομως να σας γραφω τοσα για αυτο τοσα για εκεινο...)
Πειτε μου λοιπον τη γνωμη σας...κανω καλα που θα δωσω τα γατακια της Σεμελης εναντι ενος απολυτα λογικου ποσου ή απλα να τα χαρισω σε εκεινον που θα πει....Καλε τι ομορφο γατακι....θελω να μου το χαρισετε...
και εγω στην θεση σου θα τα εδινα εναντι καποιας τιμης. Αν η γεννα ηταν ξαφνικη, χωρις να την περιμενω, θα τα χαριζα. Οταν ομως μελετας κατι και κανεις εξετασεις και φροντιζεις τα μικρα, ολα αυτα κοστιζουν. Αποπαρασιτωσεις, τροφες, παιχνιδια, ολα αυτα δεν φυτρωνουν απο μονα τους. Και ξερουμε ολοι ποσο πολυ κοστιζουν οταν γινονται συχνα σε γατακια στους πρωτους μηνες της ζωης τους. Πολλοι εκτροφεις μαλιστα κανουν και τα πρωτα εμβολια στα γατακια.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ακριβως Κωσταντινα...συν του οτι φροντιζεις και συντηρεις τους γονεις, και τους αγοραζεις κατοπιν επιλογης για να κανουν καλα γατακια μορφολογικα αλλα και χαρακτηρεςκαι εγω στην θεση σου θα τα εδινα εναντι καποιας τιμης. Αν η γεννα ηταν ξαφνικη, χωρις να την περιμενω, θα τα χαριζα. Οταν ομως μελετας κατι και κανεις εξετασεις και φροντιζεις τα μικρα, ολα αυτα κοστιζουν. Αποπαρασιτωσεις, τροφες, παιχνιδια, ολα αυτα δεν φυτρωνουν απο μονα τους. Και ξερουμε ολοι ποσο πολυ κοστιζουν οταν γινονται συχνα σε γατακια στους πρωτους μηνες της ζωης τους. Πολλοι εκτροφεις μαλιστα κανουν και τα πρωτα εμβολια στα γατακια.

Γενικα πιστευω οτι ο σκοπος του εκτροφεα δεν πρεπει να ειναι το κερδος αλλα η σωστη κι επιλεκτικη διαδοση της φυλης...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ακριβως Κωσταντινα...συν του οτι φροντιζεις και συντηρεις τους γονεις, και τους αγοραζεις κατοπιν επιλογης για να κανουν καλα γατακια μορφολογικα αλλα και χαρακτηρες
Γενικα πιστευω οτι ο σκοπος του εκτροφεα δεν πρεπει να ειναι το κερδος αλλα η σωστη κι επιλεκτικη διαδοση της φυλης...
Ηρω με λενε χαχαχα!
Συμφωνω απολυτα!!! Οι εκτροφεις εχουν σκοπο την βελτιωση/δημιουργια μιας ρατσας και συνεπως εχουν πολλα εξοδα. Αυτοι που τα ζευγαρωνουν μονο για να τα πουλανε εχουν ως αποκλειστικο σκοπο το κερδος (puppy mills). Οσα γατακια ξερω απο εκτροφειο εχουν απιστευτους χαρακτηρες και δεν ειναι ατιθασα οπως τα αδεσποτα. Οταν καποιος επιλεγει εκτροφειο δεν επιλεγει μονο την ρατσα αλλα και τον χαρακτηρα του ζωου. Για να φτασει ομως καποιος στον επιθυμητο χαρακτηρα εχουν γινει πολλες διασταυρωσεις και τα εξοδα δεν ηταν και λιγα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ηρω με λενε χαχαχα!Συμφωνω απολυτα!!! Οι εκτροφεις εχουν σκοπο την βελτιωση/δημιουργια μιας ρατσας και συνεπως εχουν πολλα εξοδα. Αυτοι που τα ζευγαρωνουν μονο για να τα πουλανε εχουν ως αποκλειστικο σκοπο το κερδος (puppy mills). Οσα γατακια ξερω απο εκτροφειο εχουν απιστευτους χαρακτηρες και δεν ειναι ατιθασα οπως τα αδεσποτα. Οταν καποιος επιλεγει εκτροφειο δεν επιλεγει μονο την ρατσα αλλα και τον χαρακτηρα του ζωου. Για να φτασει ομως καποιος στον επιθυμητο χαρακτηρα εχουν γινει πολλες διασταυρωσεις και τα εξοδα δεν ηταν και λιγα.

συγνωμη....γιατι ημουν σιγουρη οτι σε λενε Κωσταντινα??
Ετσι καλε σε λενε, απλα δεν το ηξερες

παντως το Ηρω ειναι πιο ωραιο...ετσι θα σε λεω απο εδω και περα

marzep
Δραστήριο μέλος
επισης οταν δινουν ενα συμβολικο ποσο δεν το πετανε ευκολα στο δρομο...κι εδω στην Ελλαδαρα το κανουν ευκολα....![]()
Βρε κοριτσια εδω δε δισταζουν να πεταξουν και το καθαροαιμο γατι/σκυλι (που εχουν καλοπληρωσει) στο δρομο οταν παψει να ειναι μωρακι κι οταν το σκυλοβαρεθουν....

Ασε δε που μιλας για τσιπαρισμα και στειρωση και σε κραζουν κιολας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool