Ράτσας ή αδέσποτη;

vasileia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vasileia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και μας γράφει από Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
αν κ δεν πηστεύω πως απο τη στιγμή που υπάρχουν τόσες αδέσποτες γάτες πρέπει να αγοράζουμε υπάρχουν κ κάποιοι που θα αγοράζανε οπότε μάλλον είναι χρήσιμο;)(αν κ κανονικά δν θα'πρεπε:|)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω!Αλλα οπως ειπες ειναι πολυς κοσμος που αγοραζει απο εκτροφεια!Καποιος μπορει να βρισκει καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που του αρεσουν σε καποια συγκεκριμενη ρατσα!:up::)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα επαιρνα γατακι απο εκτροφειο μονο αν το θεμα των αδεσποτων ειχε λυθει.

Παιδια ο καθενας εχει τη γνωμη του,και ειναι πραγματικα θεμα προτιμησης,υπαρχουν και χαρακτηριστικα σε γατακια που δεν μπορεις να βρεις σε αδεσποτακι,και επισης οπως υπαρχουν "φανατικοι" των κεραμιδογατων,υπαρχουν και λατρεις των ρατσων.Δε νομιζω οτι χαιρεται κανεις με την κατασταση με τα αδεσποτακια,απλα ας μην ξεχναμε οτι ενα γατακι ειναι ενας συντροφος που θα εχει καποιος μια ζωη,και πρεπει να του αρεσει και εξωτερικα και σαν χαρακτηρας.:)

Θα επαιρνα γατακι απο εκτροφειο μονο αν το θεμα των αδεσποτων ειχε λυθει.
Σεβαστη η αποψη σου!Εγω θελω να παρω ενα γατακι απο εκτροφειο και απλα φροντιζω τα γατακια της γειτονιας μου!:up:

Μα κ εμενα μ'αρεσουν πολυ καποιες ρατσες,οπως πχ οι βιρμανιας απλα εγω δεν θα αγοραζα-θα επαιρνα απο σπιτι που θα χαριζε τα γατακια,το στοιχειο της αγοραπωλησιας ειναι που δεν μου παει.Το οτι εχετε αγορασει γατες ρατσας αλλα απο την αλλη βοηθατε τοσα αδεσποτα εξισωνει τα πραγματα φυσικα,ισα ισα που ολοι εδω για αυτο το σκοπο ειμαστε;)

όλα είναι καλά φτάνει να υπάρχει ισοροπία,όχι μόνο αδέσποτα κ όχι μόνο ράτσας,εγω δεν απορίπτω τα ράτσας γιατί κ αυτά απο τη στιγμή που υπάρχουν,γατάκια είναι κ αξήζουν την αγάπη μας,όλα τα ζώα την αξήζουν:rolleyes:

Προς Θεου,ολα ζωακια ειναι κ ολα ψυχουλα εχουν!!!Ουτε τα μεν βαζω παρα πανω ουτε τα δε.Κι εγω θα ηθελα ενα βιρμανακι αλλα θα ειχα ενοχες να δωσω τοσα λεφτα για ενα ζωακι που εχει εξασφαλισμενο το μελλον του απο την στιγμη που αλλα ειναι στο δρομο η σε κλουβια.Απο την αλλη δινω συγχαρητηρια σ'αυτους που αγοραζουν μεν ενα ρατσας γατι αλλα παραλληλα βγαζουν το "χρεος" τους βοηθωντας ειτε οικονομικα ειτε με φιλοξενια ζωοφιλικες ομαδες.Αυτο που δεν μ'αρεσει ειναι ο δηθεν φιλοζωος που σκαει ποσα λεφτα σε ενα ζωο-μπιμπελο το οποιο λατρευει σαν ενα πανεμορφο αντικειμενο αλλα απο την αλλη δεν του καιγεται καρφι για τα αδεσποτα που κατα την γνωμη του ειναι κατωτερης "ποιοτητας" κ δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει.

δεν το είπα για σένα το είπα για την αρχική μου απάντηση,μην παρεξηγιθεί κανείς:D

Πιστευω οτι συμφωνουμε τοτε ;)

Μα κ εμενα μ'αρεσουν πολυ καποιες ρατσες,οπως πχ οι βιρμανιας απλα εγω δεν θα αγοραζα-θα επαιρνα απο σπιτι που θα χαριζε τα γατακια,το στοιχειο της αγοραπωλησιας ειναι που δεν μου παει.Το οτι εχετε αγορασει γατες ρατσας αλλα απο την αλλη βοηθατε τοσα αδεσποτα εξισωνει τα πραγματα φυσικα,ισα ισα που ολοι εδω για αυτο το σκοπο ειμαστε;)
Το να παρεις ενα γατακι απο ενα σοβαρο εκτροφεα,προσωπικη μου αποψη παντα,δεν το βλεπω τοσο πολυ ως μια αγοροπωλησια απο τη στιγμη που ενας σοβαρος εκτροφεας δε σου δινει γατακι,μονο και μονο επειδη ξερω'γω αν καπνιζεις η οχι,σκεφτομενος καθαρα της συνθηκες ζωης της γατουλας του!Επισης πολλοι ειναι αυτοι που και μετα την "αγοροπωλησια" ζηταν να εχουν με τον "αγοραστη μια στοιχειωδη επαφη για να ενημερωνονται για το ζωακι!Απο την αλλη αν τα βαλουμε κατω οι εκτροφεις δεν βγαζουν καποιο ιδιαιτερο κερδος(αν αναλογιστει κανεις την πολυωρη και καθημερινη ενασχοληση με τις γατες,τα ταξιδια που πρεπει να κανουν για εκθεσεις και γενικα τον κοπο που απαιτειτε για να εχει καποιος ενα εκτροφειο)παρα μονο τα εξοδα για την συντηρηση του εκτροφειου!Δεν ειναι καθολου λιγα τα εξοδα!Και μενα μου αρεσουν πολυ τα σιαμ αλλα δε σημαινει οτι δε δινω σημασια για τα αδεσποτα!Αλιμονο...Αυτο που με ενοχλει παντως σε καποιους,ευτυχως οχι πολλους,ειναι οτι σου κρεμανε την ταμπελα του δηθεν φιλοζωου επειδη στο σπιτι σου εχεις ενα ρατσας και οχι ενα αδεσποτακι!
Ειναι ολα ψυχες και αξιζουν την αγαπη και την φροντιδα μας!:)
Ειδικα αν ειναι και ψιψινια.......;);):up:

Νομιζω εχω καλυφθει με το προηγουμενο μνμ μου...

εδω ουτε τα αδεσποτα ειναι τσαμπα. Για να παρεις αδεσποτο απο το spca πληρωνεις $150 (για τα σκυλακια ξεκινουν απο $350 και πανω). Δεν το βλεπω ως αγοραπωλησια να αγορασεις καποιο γατακι. Το γατακι οσο μικρο και να ειναι εχει εξοδα και με το να δινεις κατι καλυπτει ο αλλος τα εξοδα του. Καλο θα ηταν να χρεωναν και στην ελλαδα ενα συμβολικο ποσο για καθε αδεσποτο που δινουν για υιοθεσια γιατι ετσι οι φιλοζωικες θα ειχαν μια επιπλεον οικονομικη βοηθεια. Αλλα απο την αλλη αν αρχισουν να χρεωνουν για τα αδεσποτα δεν θα τα παιρνει κανεις (α ρε ελλαδαρα :()

Kαλημερα! :)
Να πω και εγω λιγο τη δικη μου θεση?
Διαβασα προσεχτικα ολες τις αποψεις και γενικα συμφωνω...
Απλα να διευκρινησω κατι...
Μια ζωη φροντιζα και στειρωνα τα αδεσποτακια της γειτονιας μου...αστειρωτες γατες πλεον σε μια μεγαλη ακτινα γυρω απο το σπιτι μου δεν υπαρχουν...τις πιαναμε με τα χιλια ζορια με τη μητερα μου και τις πηγαιναμε στη φιλοζωικη για στειρωση....στο κηπο μας ειχαμε παντα πανω απο 7-8 κεραμιδακια που ταιζαμε...Οταν δε ημουν πολυ μικρη πριν ξεκινησουμε τις στειρωσεις το'παιζα και γιατρος και τις "ξεγεννουσα" κιολας:P:lol:
Καποια στιγμη οταν αποφασησα να ζησω μονη μου, χωρις τυψεις αποφασησα να αποκτησω μια γατα ρατσας...γιατι ξερω οτι προσαρμοζονται καλυτερα σε διαμερισμα...ετσι ηρθε στη ζωη μου η Καλυψω...με τη Καλυψω, λατρεψα τις γατες Βιρμανιας...στη κυριολεξια...
Ειπα λοιπον κριμα δεν ειναι αυτα τα πανεμορφα και τοσο καλοψυχα και καλοβολα πλασματα να μην υπαρχουν στην Ελλαδα?...ενω στο εξωτερικο υπαρχουν τοσα εκτροφεια...Για να μπορεσω να διαδωσω την ομορφη φυλη λοιπον επρεπε να παω στο εξωτερικο και να φερω ενα αρσενικο επιβητορα...κι ετσι εκανα...πληρωσα το εισιτηριο μου και τον ομορφο Μορφεα....και φυσικα δεν το μετανοιωσα...εξαιρετικο πλασμα κι εκεινος...
Και ζευγαρωσε με τη Καλυψω μου και τα γατακια....απλα θα τα χαρισω...κι αυτο γιατι θα τα δωσω χωρις pedigree...η Καλυψω εχει και ραγκντολ στο αιμα της και δεν εχει ασπρα γαντακια...δεν θεωρω ομως σωστο να τα πουλησω...(αν και σχεδον ολοι αυτο θα εκαναν...εστω με ενα συμβολικο αντιτιμο)
Θελοντας ομως να διαδωσω σωστα τη φυλη, εφερα τη Σεμελη που ειναι γνησια Βιρμανικη και μαλιστα εξαιρετικης γενιας....
Εξαιρετος χαρακτηρας κι αυτη...(κι αυτο ειναι σημαντικο, γιατι εκτος απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα πρεπει να ζευγαρωνουν και ζωα με καλο χαρακηρα)...Πηγα παλι στο εξωτερικο, πληρωσα τα σχετικα και την εφερα...
Ο σκοπος μου δεν ειναι να κερδισω χρηματα...τα εξοδα ειναι αρκετα....(δεν θελω αναλυτικα ομως να σας γραφω τοσα για αυτο τοσα για εκεινο...)
Πειτε μου λοιπον τη γνωμη σας...κανω καλα που θα δωσω τα γατακια της Σεμελης εναντι ενος απολυτα λογικου ποσου ή απλα να τα χαρισω σε εκεινον που θα πει....Καλε τι ομορφο γατακι....θελω να μου το χαρισετε...

εδω ουτε τα αδεσποτα ειναι τσαμπα. Για να παρεις αδεσποτο απο το spca πληρωνεις $150 (για τα σκυλακια ξεκινουν απο $350 και πανω). Δεν το βλεπω ως αγοραπωλησια να αγορασεις καποιο γατακι. Το γατακι οσο μικρο και να ειναι εχει εξοδα και με το να δινεις κατι καλυπτει ο αλλος τα εξοδα του. Καλο θα ηταν να χρεωναν και στην ελλαδα ενα συμβολικο ποσο για καθε αδεσποτο που δινουν για υιοθεσια γιατι ετσι οι φιλοζωικες θα ειχαν μια επιπλεον οικονομικη βοηθεια. Αλλα απο την αλλη αν αρχισουν να χρεωνουν για τα αδεσποτα δεν θα τα παιρνει κανεις (α ρε ελλαδαρα :()
επισης οταν δινουν ενα συμβολικο ποσο δεν το πετανε ευκολα στο δρομο...κι εδω στην Ελλαδαρα το κανουν ευκολα....:(

Kαλημερα! :)
Να πω και εγω λιγο τη δικη μου θεση?
Διαβασα προσεχτικα ολες τις αποψεις και γενικα συμφωνω...
Απλα να διευκρινησω κατι...
Μια ζωη φροντιζα και στειρωνα τα αδεσποτακια της γειτονιας μου...αστειρωτες γατες πλεον σε μια μεγαλη ακτινα γυρω απο το σπιτι μου δεν υπαρχουν...τις πιαναμε με τα χιλια ζορια με τη μητερα μου και τις πηγαιναμε στη φιλοζωικη για στειρωση....στο κηπο μας ειχαμε παντα πανω απο 7-8 κεραμιδακια που ταιζαμε...Οταν δε ημουν πολυ μικρη πριν ξεκινησουμε τις στειρωσεις το'παιζα και γιατρος και τις "ξεγεννουσα" κιολας:P:lol:
Καποια στιγμη οταν αποφασησα να ζησω μονη μου, χωρις τυψεις αποφασησα να αποκτησω μια γατα ρατσας...γιατι ξερω οτι προσαρμοζονται καλυτερα σε διαμερισμα...ετσι ηρθε στη ζωη μου η Καλυψω...με τη Καλυψω, λατρεψα τις γατες Βιρμανιας...στη κυριολεξια...
Ειπα λοιπον κριμα δεν ειναι αυτα τα πανεμορφα και τοσο καλοψυχα και καλοβολα πλασματα να μην υπαρχουν στην Ελλαδα?...ενω στο εξωτερικο υπαρχουν τοσα εκτροφεια...Για να μπορεσω να διαδωσω την ομορφη φυλη λοιπον επρεπε να παω στο εξωτερικο και να φερω ενα αρσενικο επιβητορα...κι ετσι εκανα...πληρωσα το εισιτηριο μου και τον ομορφο Μορφεα....και φυσικα δεν το μετανοιωσα...εξαιρετικο πλασμα κι εκεινος...
Και ζευγαρωσε με τη Καλυψω μου και τα γατακια....απλα θα τα χαρισω...κι αυτο γιατι θα τα δωσω χωρις pedigree...η Καλυψω εχει και ραγκντολ στο αιμα της και δεν εχει ασπρα γαντακια...δεν θεωρω ομως σωστο να τα πουλησω...(αν και σχεδον ολοι αυτο θα εκαναν...εστω με ενα συμβολικο αντιτιμο)
Θελοντας ομως να διαδωσω σωστα τη φυλη, εφερα τη Σεμελη που ειναι γνησια Βιρμανικη και μαλιστα εξαιρετικης γενιας....
Εξαιρετος χαρακτηρας κι αυτη...(κι αυτο ειναι σημαντικο, γιατι εκτος απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα πρεπει να ζευγαρωνουν και ζωα με καλο χαρακηρα)...Πηγα παλι στο εξωτερικο, πληρωσα τα σχετικα και την εφερα...
Ο σκοπος μου δεν ειναι να κερδισω χρηματα...τα εξοδα ειναι αρκετα....(δεν θελω αναλυτικα ομως να σας γραφω τοσα για αυτο τοσα για εκεινο...)
Πειτε μου λοιπον τη γνωμη σας...κανω καλα που θα δωσω τα γατακια της Σεμελης εναντι ενος απολυτα λογικου ποσου ή απλα να τα χαρισω σε εκεινον που θα πει....Καλε τι ομορφο γατακι....θελω να μου το χαρισετε...

και εγω στην θεση σου θα τα εδινα εναντι καποιας τιμης. Αν η γεννα ηταν ξαφνικη, χωρις να την περιμενω, θα τα χαριζα. Οταν ομως μελετας κατι και κανεις εξετασεις και φροντιζεις τα μικρα, ολα αυτα κοστιζουν. Αποπαρασιτωσεις, τροφες, παιχνιδια, ολα αυτα δεν φυτρωνουν απο μονα τους. Και ξερουμε ολοι ποσο πολυ κοστιζουν οταν γινονται συχνα σε γατακια στους πρωτους μηνες της ζωης τους. Πολλοι εκτροφεις μαλιστα κανουν και τα πρωτα εμβολια στα γατακια.

και εγω στην θεση σου θα τα εδινα εναντι καποιας τιμης. Αν η γεννα ηταν ξαφνικη, χωρις να την περιμενω, θα τα χαριζα. Οταν ομως μελετας κατι και κανεις εξετασεις και φροντιζεις τα μικρα, ολα αυτα κοστιζουν. Αποπαρασιτωσεις, τροφες, παιχνιδια, ολα αυτα δεν φυτρωνουν απο μονα τους. Και ξερουμε ολοι ποσο πολυ κοστιζουν οταν γινονται συχνα σε γατακια στους πρωτους μηνες της ζωης τους. Πολλοι εκτροφεις μαλιστα κανουν και τα πρωτα εμβολια στα γατακια.
ακριβως Κωσταντινα...συν του οτι φροντιζεις και συντηρεις τους γονεις, και τους αγοραζεις κατοπιν επιλογης για να κανουν καλα γατακια μορφολογικα αλλα και χαρακτηρες:)
Γενικα πιστευω οτι ο σκοπος του εκτροφεα δεν πρεπει να ειναι το κερδος αλλα η σωστη κι επιλεκτικη διαδοση της φυλης...

ακριβως Κωσταντινα...συν του οτι φροντιζεις και συντηρεις τους γονεις, και τους αγοραζεις κατοπιν επιλογης για να κανουν καλα γατακια μορφολογικα αλλα και χαρακτηρες:)
Γενικα πιστευω οτι ο σκοπος του εκτροφεα δεν πρεπει να ειναι το κερδος αλλα η σωστη κι επιλεκτικη διαδοση της φυλης...

Ηρω με λενε χαχαχα! :lol: Συμφωνω απολυτα!!! Οι εκτροφεις εχουν σκοπο την βελτιωση/δημιουργια μιας ρατσας και συνεπως εχουν πολλα εξοδα. Αυτοι που τα ζευγαρωνουν μονο για να τα πουλανε εχουν ως αποκλειστικο σκοπο το κερδος (puppy mills). Οσα γατακια ξερω απο εκτροφειο εχουν απιστευτους χαρακτηρες και δεν ειναι ατιθασα οπως τα αδεσποτα. Οταν καποιος επιλεγει εκτροφειο δεν επιλεγει μονο την ρατσα αλλα και τον χαρακτηρα του ζωου. Για να φτασει ομως καποιος στον επιθυμητο χαρακτηρα εχουν γινει πολλες διασταυρωσεις και τα εξοδα δεν ηταν και λιγα.

Ηρω με λενε χαχαχα! :lol: Συμφωνω απολυτα!!! Οι εκτροφεις εχουν σκοπο την βελτιωση/δημιουργια μιας ρατσας και συνεπως εχουν πολλα εξοδα. Αυτοι που τα ζευγαρωνουν μονο για να τα πουλανε εχουν ως αποκλειστικο σκοπο το κερδος (puppy mills). Οσα γατακια ξερω απο εκτροφειο εχουν απιστευτους χαρακτηρες και δεν ειναι ατιθασα οπως τα αδεσποτα. Οταν καποιος επιλεγει εκτροφειο δεν επιλεγει μονο την ρατσα αλλα και τον χαρακτηρα του ζωου. Για να φτασει ομως καποιος στον επιθυμητο χαρακτηρα εχουν γινει πολλες διασταυρωσεις και τα εξοδα δεν ηταν και λιγα.
:redface::redface:συγνωμη....γιατι ημουν σιγουρη οτι σε λενε Κωσταντινα??:redface:
Ετσι καλε σε λενε, απλα δεν το ηξερες:lol::lol::lol::lol:
παντως το Ηρω ειναι πιο ωραιο...ετσι θα σε λεω απο εδω και περα:lol:

επισης οταν δινουν ενα συμβολικο ποσο δεν το πετανε ευκολα στο δρομο...κι εδω στην Ελλαδαρα το κανουν ευκολα....:(

Βρε κοριτσια εδω δε δισταζουν να πεταξουν και το καθαροαιμο γατι/σκυλι (που εχουν καλοπληρωσει) στο δρομο οταν παψει να ειναι μωρακι κι οταν το σκυλοβαρεθουν....:mad::mad::mad:Ασε δε που μιλας για τσιπαρισμα και στειρωση και σε κραζουν κιολας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back