Ράτσα κουνελιού

maria9016755

Νεοφερμένο μέλος

Ο maria9016755 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Λοιπόν... hiii... Ψάχνω εδώ και καιρό να βρω μια ράτσα κουνελιού που να μην μεγαλώνει πολύ.... Θέλω σαν τρελή να αποκτήσω ένα κουνελάκι αλλά δεν θέλω να γίνει πολύ μεγάλο... Ακόμα και τα νανάκια τελικά μεγαλώνουν πολύ απ' ό,τι είδα... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποια ράτσα που να μην μεγαλώνει υπερβολικά, να μένει μικρό και χαριτωμένο;...??? Παρακαλώ πείτε μου ό,τι ξέρετε...:):):)....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ήρθες στο γατοφόρουμ μας.:)

Αν είδες απαγορεύονται τα αγγλικά..ή τα greeklish...
απο κουνέλια ΔΕΝ ξέρω, ούτε ξέρω κατα πόσο μια τέτοια ράτσα προφανώς κατασκευασμένη και μεταλλαγμένη... δεν θα έχει προβλήματα υγείας και ανάπτυξης..

Να πάρεις κανένα ινδικό χοιρίδιο ή ποντικάκι το έχεις σκεφτεί.. μιάς και θέλεις μικρό??:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια κοπελίτσα η "bunny" Που ειναι χρήστης έχει κουνελάκι πολύ καιρο και ξέρει πολλά...θα το ζευγαρώσει κιολας...μηπως θελεις να της στειλεις προσωπικο μήνυμα να τη ρωτήσεις?
Θα της πω για σένα...να έρθει να γράψει εδώ:)

Υ.Γ. Το κουνελάκι της ειναι σε κανονικο μέγεθος. Αν και τα νανάκια σου φαινονται μεγάλα δε νομιζω να βρεις κάτι μικρότερο:hmm:

Λοιπόν... hiii... Ψάχνω εδώ και καιρό να βρω μια ράτσα κουνελιού που να μην μεγαλώνει πολύ.... Θέλω σαν τρελή να αποκτήσω ένα κουνελάκι αλλά δεν θέλω να γίνει πολύ μεγάλο... Ακόμα και τα νανάκια τελικά μεγαλώνουν πολύ απ' ό,τι είδα... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποια ράτσα που να μην μεγαλώνει υπερβολικά, να μένει μικρό και χαριτωμένο;...??? Παρακαλώ πείτε μου ό,τι ξέρετε...:):):)....
Καλως ήρθες και από μένα. Είχα χρόνια κουνελάκια και γνωριζω αρκετά πράγματα γύρω από από αυτά. Μπορώ να σε κατατοπίσω και για τις ράτσες και για της συνήθειες των κουνελιών αλλά και για τις παγίδες που υπάρχουν στο εμπόριο, δυστηχώς πέφτει μεγάλη κοροίδια. Για να μην γράφω όμως έκθεση εδώ στείλε μου pm να τα πούμε.

Λοιπόν... hiii... Ψάχνω εδώ και καιρό να βρω μια ράτσα κουνελιού που να μην μεγαλώνει πολύ.... Θέλω σαν τρελή να αποκτήσω ένα κουνελάκι αλλά δεν θέλω να γίνει πολύ μεγάλο... Ακόμα και τα νανάκια τελικά μεγαλώνουν πολύ απ' ό,τι είδα... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποια ράτσα που να μην μεγαλώνει υπερβολικά, να μένει μικρό και χαριτωμένο;...??? Παρακαλώ πείτε μου ό,τι ξέρετε...
Eδώ βρήκες το κατάλληλο άτομο!:D
Έχω 2 κουνελάκια αρσενικά(1 Ολλανδικό και 1 Αγκύρας).Αυτός στην υπογραφή μου είναι ο Έλβις 4 μηνών.:happy:

Στο διαδύκτυο μπορείς να βρεις πληροφορίες.

Τώρα όσων αφορά το θάμα,του να μη μεγαλώσουν πολύ,ορίστε ο βασικός κανόνας:
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ PET SHOP ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!:down:

Έτσι την πάτησα εγώ.:/:
2 θυληκά κουνέλια τα πανε καλά μεταξύ τους,σε αντίθεση με τα αρσενικά.Καθώς ήξερα πως είναι κοινωνικά ζώα και έχουν ανάγκη τους ομοίους τους,ζήτησα σε Pet Shop 2 θηλυκά νάνους.Τελικά μετά από μερικούς μήνες αποδείχτηκαν και τα 2 αρσενικά μεσαίου μεγέθους(πάει:νάνος-μέσος-μεγάλος ή γίγας).Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή!:blink:
Όμως ενώ στην αρχή σοκαρίστηκα(όσο να 'ναι!:lol:)στην πορεία κατάλαβα πως δεν θα τους άλλαζα για κανένα νανάκι!:happy:Βαίβαια υπάρχει το πρόβλημα ότι ως αρσενικά μαλώνουν και έχουν έντονες ορμώνες,αλλά αφιερώνω χρόνο στον
καθένα ξεχωριστά!:) Ακόμη,καθώς ως μέσοι χρειάσονται περισσότερο χώρο ο μπαμπάς, τους έφτιαξε 2 μεγάλα ξύλινα σπίτια με περιφραγμένη αυλή!:up: Μα όπως είπα πριν έχω δεθεί τόσο πολύ μαζί τους που δεν τους αλλάζω με τίποτα!:D Μπορούν να σου δώσουν σχεδόν ότι ο σκύλος ή η γάτα!:)

Μα για να μη σε κουράζω τώρα,μπορεί να ζητήσεις στα Pet Shop ένα βιβλίο για τα κουνέλια.;) Σίγουρα τα λέει καλύτερα
από 'μένα.:lol: Εμένα με βοήθησε πολύ σε όλα τα θέματα(φροντίδα,ράτσες,tips κλπ;))

Αν θέλεις οπωσδήποτε ένα καθαρόαιμο νανάκι,είναι λίγο δύσκολο...:/:(δεν νομίζω να υπάρχουν εκρτοφείς στην Ελλάδα:/:) Θέλει ψάξιμο.:)

Πάντως το κουνελάκι είναι μια πολύ καλή επιλογή κατοικιδίου.:up:
Ότι κι αν διαλλέξεις ή σου τύχει σου εύχομαι καλή επιτυχία!:)
Αν θέλεις κάτι άλλο,στείλε pm.:)

Καλως ήρθες και από μένα. Είχα χρόνια κουνελάκια και γνωριζω αρκετά πράγματα γύρω από από αυτά. Μπορώ να σε κατατοπίσω και για τις ράτσες και για της συνήθειες των κουνελιών αλλά και για τις παγίδες που υπάρχουν στο εμπόριο, δυστηχώς πέφτει μεγάλη κοροίδια. Για να μην γράφω όμως έκθεση εδώ στείλε μου pm να τα πούμε.
Γεια σου συνάδελφε!:happy:

στην ελλαδα δεν υπαρχουν νανακια και οτι πουλαν για νανακια μεγαλωνει!!! εγω σε ενα πετ σοπ που ρωτησα που ειναι φιλος μας αυτος που εχει το μαγαζι μου ειπε οτι δεν υπαρχουν νανακια εδω! και πολυ τα πουλαν και καλα για νανακια και δεν ειναι υπαρχουν πιο μικροσωμα απλα το δικο μου εφτασε μεχρι 2,5 κιλα και ηταν ''νανακι''! εμενα μου το χαρισαν βεβαια! το θεμα ειναι οτι αλλες ρατσες αναπτυσσονται περισσοτερο και φτανουν τα 3,5 κιλα και αλλες μενουν στα 1- 2,5κιλα!διαφορα παρουσιαζουν στα αυτακια τους που τα υποτιθεμενα νανακια εχουν κοντα αυτια ενω τα μεγαλοσωμα μεγαλα αυτια!

Γεια σου συνάδελφε!:happy:

Μια και ανοίξαμε κουνελοσυζήτηση αξίζει να πω ότι όντως τα κουνελάκια είναι αξιαγάπητα, είναι τόσο αθώα η φατσούλα τους, και τόσο χαριτωμένα, ειδικά αν ασχοληθεί κανείς μαζί τους μαθαίνουν αρκετά πράγματα και τότε είναι διπλή η απολαυση. Δυστηχώς όμως είναι και ευαίσθητα είδικα με το εντερικό σου σύστημα και τα αυτάκια τους. Οπότε διάρροια ή αλλαγή υφής στα κακάκια? Στο κτηνίατρο αμέσως!!! εγώ έχασα τη Μίλη μέσα σε 24 ώρες γιατί δεν έτρεξα αμέσως:( και ακόμα στεναχωριέμαι όταν την σκέφτομαι.
Το δικό μου μου το πούλησαν για νανάκι, και ήταν απλά υπερβολικά μικρό σε ηλικία, τα αυτάκια του όμως (αν ήξερα τότε..) ήταν κανονικά, ενώ το άλλο που είναι νανάκι είχε πολυ μικρούλικα αυτάκια από μικρό. Σημείωση όταν λέμε νανάκια μη φανταστεί κανείς κουνέλι σε μέγεθος χάμστερ.. απλά δεν γίνονται σαν τα κανονικά κουνέλιαν είναι αρκετά πιο μικρά.

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ παντως....:D...απ'οτι μ ειπατε οι περισσοτεροι ειναι δυσκολο να βρω ενα πραγματικο νανακι στα δικα μας pet shops...:(..αν γνωριζετε καποια αλλη ρατσα που ν ειναι σχετικα μικροσωμη πειτε μου.....!!!

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ παντως....:D...απ'οτι μ ειπατε οι περισσοτεροι ειναι δυσκολο να βρω ενα πραγματικο νανακι στα δικα μας pet shops...:(..αν γνωριζετε καποια αλλη ρατσα που ν ειναι σχετικα μικροσωμη πειτε μου.....!!!
Μαρία σου έχω στείλει απάντηση στο pm που μου έστειλες.

Μια και ανοίξαμε κουνελοσυζήτηση αξίζει να πω ότι όντως τα κουνελάκια είναι αξιαγάπητα, είναι τόσο αθώα η φατσούλα τους, και τόσο χαριτωμένα, ειδικά αν ασχοληθεί κανείς μαζί τους μαθαίνουν αρκετά πράγματα και τότε είναι διπλή η απολαυση. Δυστηχώς όμως είναι και ευαίσθητα είδικα με το εντερικό σου σύστημα και τα αυτάκια τους. Οπότε διάρροια ή αλλαγή υφής στα κακάκια? Στο κτηνίατρο αμέσως!!! εγώ έχασα τη Μίλη μέσα σε 24 ώρες γιατί δεν έτρεξα αμέσως:( και ακόμα στεναχωριέμαι όταν την σκέφτομαι.
Το δικό μου μου το πούλησαν για νανάκι, και ήταν απλά υπερβολικά μικρό σε ηλικία, τα αυτάκια του όμως (αν ήξερα τότε..) ήταν κανονικά, ενώ το άλλο που είναι νανάκι είχε πολυ μικρούλικα αυτάκια από μικρό. Σημείωση όταν λέμε νανάκια μη φανταστεί κανείς κουνέλι σε μέγεθος χάμστερ.. απλά δεν γίνονται σαν τα κανονικά κουνέλιαν είναι αρκετά πιο μικρά.
Ναι μωρέ!:( Κι εμένα για νανάκια μου τα δώσανε κι έχουν γίνει 5 κιλά το ένα!Έχουν 3πλασιαστεί!:blink: Κι εγώ η χαζή το βιβλίο με τις συμβουλές το πήρα μετά την αγορά του κουνελιού,ενώ έγραφε μέσα τα γνωρίσματα.:down: Αλλά και πάλι είναι ο καλύτερός μου φίλος!:happy:
Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα κουνέλια μπορούν να αντέξουν και λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς,ενώ ένας καύσωνας μπορεί να τα σκοτώσει!:blink:
Όσο για την αλλαγή στα κακάκια του συμβαίνει συχνά όταν τρώει πολλά λαχανικά.:/:Αλλά μετά του δίνω μόνο κουνελοτροφή και 1 εβδομάδα αργότερα του περνάει.:)
Ίσως η Μίλη να είχε κάτι άλλο...:hmm:

Τα Αγκύρας συνήθως είναι μικρόσωμα(ο Σίμπα μου είναι έτσι:happy:),αλλά δεν είναι μεγάλη η διαφορά...:/:
Και μη φανταστείς ότι γίνονται και τεράστια!Δεν θα ξεπεράσουν το μήκος μιας σχετικά μικρής οθώνης!;)

βασικα εχω ακουσει και για τα mini lops η' αλλιως german lops...λενε οτι ειναι απο τα πιο μικροσωμα...ιδανικο βαρος 1.5 κιλα....καλο ειναι αυτο?:/:....αν γνωριζετε κατι περιμενω.....:D

Ράτσες υπάρχουν πολλές, το θέμα στην Ελλάδα, τουλάχιστον μετά από δική μου έρευνα, είναι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή διαφόρων ρατσών, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει η αγορά με ζωάκια που κανείς δεν ξέρει πως θα βγουν, αφού ακόμα και αν οι γονείς είναι μίνι, το γενεολογικό δέντρο είναι άγνωστο πόσοι πρόγονοι ήταν μεγάλα κουνέλια... Άρα για τι ράτσες μιλάμε? :down: Δύο από τα κουνελάκια μου ήταν μίνι το ένα μάλιστα μου το περιέγραψαν σαν lionhead, και όντως είχε ένα καταπληκτικό τρίχωμα στο κεφαλάκι με τα μικρά αυτάκια πολύ μικρούλικα δε νομίζω 1,5 κιλά όμως.. γύρω στα 15εκατ. αυτά από τη δική μου έρευνα αγοράς :confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back