Ράτσα που δεν μεγαλώνει;

etseo

Νεοφερμένο μέλος

Ο etseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα
ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ράτσα γάτας, όπως υπάρχει σε σκυλιά, η οποία να μην μεγαλώνει σε μέγεθος παρα πολύ. Να παραμένουν σε μεγάλη ηλικία σε μέγεθος σαν να είναι μερικών μηνών.

Ευχαριστώ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομιζω οτι δεν υπαρχει ρατσα τετοια.
Αλλα υπαρχουν γατες που ειναι μικροσωμες.
Δες για παραδειγμα την ταρταρουγα της Ισμηνης που ειναι 9 μηνων και ειναι σαν 5 μηνων(την εχω δει και απο κοντα).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπηρχαν καποτε τα tea cup cats γεννετικα μεταλλαγμενες γατες που δε μεγαλωναν περα απο το μεγεθος ενος φλυτζανιου τσαι αλλα νομιζω ειχαν προβληματα υγειας και δεν συνεχιστηκε. Γενικα τα τελευταια γατακια μιας γεννας εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο μικροσωμα.

Hm... Ευχαριστώ :)
Γενικά ποιές ράτσες είναι οι πιο μικρόσωμες?

Δυστυχώς στο θέμα της ράτσας δεν ξέρω να σε κατατοπίσω. Εχω συναντήσει ας πούμε, σιαμέζες μικρόσωμες και σιαμέζες μεγαλώσωμες...πάντως ας πουμε η Μαφαλντίν μου είναι 8 μηνών και φαίνεται σαν γατάκι ή σαν μικρή γατούλα...γενικότερα αυτό ΄"παίζει " με τις θηλυκές...αλλα προς τι η ερώτηση...αν θελω να πω ενδιαφέρεσαι για το χωροταξικό ή για το "χαριτωμένο" του πράγματος..

Δεν υπάρχει χωροταξικό θέμα. Πιο πολυ για το χαριτωμένο του πράγματος ενδιαφέρομαι :)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

edgar το ονομα το εμπνευστηκες απο τις ''Αριστογατες'';:lol::lol::lol: μ' αρεσει:happy::happy:

Παντως και το δικο μου αν και τρωει το καταπετασμα κι εκλεισε χρονο, σε σχεση με τα αλλα 2 μικροκαμωμενος ειναι. Ειναι η κατασκευη του τετοια, δεν νομιζω πως υπαρχει λογος

Γενικά ποιές ράτσες είναι οι πιο μικρόσωμες?

Νομίζω πως η πιο μικρόσωμη ράτσα είναι η Singapura, μια ράτσα που εξελίχτηκε από τις αδέσποτες που ζούσαν στους υπονόμους της Σιγκαπούρης. Δεν είναι όμως σημαντικά πιο μικρές οι γάτες αυτές από κάποια κακοζωισμένα αδέσποτα που συναντάμε κάθε μέρα κι εδώ. Νομίζω φτάνουν μέχρι τα 2,5 κιλά σε βάρος.

edgar το ονομα το εμπνευστηκες απο τις ''Αριστογατες'';:lol::lol::lol: μ' αρεσει:happy::happy:

Hehehe... καμία σχέση αλλά, κατα τύχη, ωραία έκατσε :p :)

Υπάρχουν ράτσες που είναι μικρόσωμες. Η πιο διαδεδομένη είναι η Munchkin. Εκτροφεία υπάρχουν στη Αμερική. Σε αυτό το site έχει και άλλες ράτσες νάνους: https://www.the-dwarf-cat-association.com/Photo_Gallery.html

χθες που πήγα στην κτηνίατρο να κανονίσω τα περι στείρωσεις, είχαν ένα γατάκι 4 μηνών το οποίο εμιαζε να ήταν 2 εβδομάδων μόνο που είχε μεγάλο κεφάλι και κοιλιά, η κοιλιά ήταν το πρόβλημα γιατί δεν μπορούσε να ενεργηθεί κιόλας και το είχαν εκεί και το ζουλάγανε:(

η γιατρος είπε πως είχε κάποια εγκεφαλική πάθηση που δεν το άφηνε να αναπτύσεται κανονικά, τώρα αυτό θα ζήσει? δεν ξέρω, δεν ήθελα να ρωτήσω μπροστά στην ιδιοκτητριά του, ίσως γιανα το είχαν εκεί και να το πολεμούσαν αλλιώς δεν θα το άφηναν να παιδεύεται (θέλω να πιστεύω):cry:

Το ίδιο έχει συμβεί και σε μια φίλη μου εκτροφέα. Δεν ξέρω τί έγινε τελικά. Το γατάκι ήταν καλά στην υγεία του απλά ενώ ήταν 3 μηνών φαινόταν πολύ μικρό. Έχω διαβάσει σε κτηνιατρικά βιβλία οτι συμβαίνει αυτό αλλά δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή για ποιόν λόγο και απο τί προκαλείται. Σε 2 εβδομάδες θα συναντήσω την εκτροφέα σε έκθεση και θα την ρωτήσω να δω τί είχε τελικά.

Αυτή στη φωτογραφία είναι η γάτα με τα πιο κοντά πόδια που έχω δει ως τώρα:confused: Νάνος πραγματικός. Δε θα μπορεί να πηδήξει κιόλας σε καρέκλες, τραπέζια, κρεβάτια, από μπαλκόνια και ταράτσες. Πρακτικότατη αλλά "περίεργη":confused: Είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης;

Συνημμένα

• GenettaWebstalker.jpg
    GenettaWebstalker.jpg
    477,3 KB · Εμφανίσεις: 679
Είναι φυσική μετάλλαξη. Οι πρώτες γάτες που βρέθηκαν με κοντά πόδια ήταν αδέσποτες. Τις μάζεψε μια κυρία και έτσι ξεκίνησε η αναπαραγωγή τους. Έπειτα διασταυρώθηκαν με άλλες ράτσες για να αποκτήσουν χαρακτηριστικά τους όπως πχ με σφυγξ και δημιουργήθηκαν οι Bambino.

εμενα δεν μου αρέσει καθόλου πάντως...

Συγνώμη αλλα υπαρχουν ανθρωποι κοντοι, ψηλοι, όλων τον χρωματων , χαρακτηριστικών και ποικιλιών και όλοι είναι (σιγουρα) φυσικά μεταλαγμένοι. Προσωπικα δεν μου αρέσουν οι κατασκευες ζώων προτιμώ τις φυσικές μεταλάξεις:D
Και επίσης στα ζωντανά μας προτιμώ τα τοπικά <προιόντα> τι να την κανω στην ελλάδα τη γατα του Νορβιγικού δασους να σκάει η κακομύρα από τη ζέστη το καλοκαίρι αμαρτία δεν είναι....

Προσωπικα δεν μου αρέσουν οι κατασκευες ζώων .

Σαν ποιά ζώα εννοείς yodaki? :confused:

Σαν τη γατουλα με τα κοντα πόδια η τη Σφυνξ που δε μπορει να ζήσει έξω γιατι δεν έχει τρίχομα ή τις γατούλες με πολύ μικρο στομα είναι τα ανάλογα και σε σκυλακια

Οι σφυνξ και οι ράτσες με κοντά πόδια είναι Φυσικές μεταλλάξεις. Γάτες με κοντά πόδια έχουν αναφερθεί απο κτηνιάτρους ακόμα και απο την δεκαετίας του '40.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back