Mrs.Skellington
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις πριν μερικά λεπτά ανακάλυψα το site σας και μπορώ να πω
ότι ζήλεψα την όμορφη σας παρέα.
Θα ήθελα και γω την βοήθειά σας. Πρόκειται για ένα γατάκι περίπου 4αρων μηνών.
Το αγόρι μου είχε την μανούλα του στο σπίτι, έμεινε έγκυος και έκανε 3 μωρά. Τα 2 τα δώσαμε αλλά το κοριτσάκι καθ' ότι μας φαινόταν λιγάκι αδύναμο αποφασίσαμε να το κρατήσουμε λίγο ακόμη. Άρχισαν να τρέχουν τα ματάκια του, ώσπου μια μέρα είχε πρήξιμο στην περιοχή γύρω απο τα μάτια. Το πήγαμε αμέσως στο γιατρό όπου μας είπε ότι έχει ρηνοτραχείτιδα και μας έδωσε αντιβίωση σε κρέμα και χαπάκια.
Την επόμενη μέρα παρατηρήσαμε οτι το γατάκι άρχισε να έχει αστάθεια στις κινήσεις του. Παραπατούσε και έτρεμε το κεφαλάκι του. Να σημειώσω ότι μετά απο 3-4 μέρες το πρήξιμο γύρω απο τα μάτια είχε εξαφανιστεί αλλά είχε ένα καινούριο πρήξιμο στο μέτωπο. Πήραμε τηλέφωνο τη γιατρό, της είπαμε ότι η αστάθεια και η τρεμούλα έχει χειροτερέψει και μας είπε να το πάμε να το δεί.
Το συμπέρασμα ήταν ότι ο ιός που είχε το "χτύπησε" στην περικεφαλίτιδα(αν θυμάμαι σωστά), μας έδωσε θεραπεία με κορτιζόνη και ισχυρή αντιβίωση και τα δυο σε ενέσιμη μορφή. Το κακό είναι οτι δεν μας έδωσε και πολλές ελπίδες ίασης. Είναι στην δεύτερη μέρα της θεραπείας σήμερα. Την Παρασκευή που μας έρχεται θα το πάμε να το ξαναδεί και μας είπε ότι αν δεν παρουσιάζει βελτίωση θα χρειαστεί ευθανασία.
Έχουμε απογοητευτεί πολύ. Ξέρει κάποιος κάτι γι'αυτο; Μήπως θα έπρεπε
να το πάμε και σε κάποιον άλλο γιατρό; Έχω παρατηρήσει ότι μερικοί κτηνίατροι είναι λίγο "ελαστικοί" με το θέμα της ευθανασίας. Ευτυχώς που παλαιότερα δεν είχα ακούσει κάποιους γιατρούς και ο δικός μου ο γατούλης είναι αισίως 6 χρονών.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Περιμένω εναγωνίως πληροφορίες αν κάποιος γνωρίζει κάτι.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλή επιτυχία στο μικρούλι.
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να την τυφλώσετε εάν έχει ερπητοϊό.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Έχω έναν γατούλη με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Είναι ο Πορδολέων, ο ασπρόμαυρος γάτος, δεξιά στην υπογραφή μου. Τον βρήκα μωρό, περίπου ενός μηνός, με εντελώς κλειστά τα ματάκια λόγω της μόλυνσης και με έντονο τρέμουλο στο κεφάλι και αστάθεια στο βάδισμα.
Στην αρχή, έτρεμε τόσο πολύ το κεφάλι του που ο καημένος δεν μπορούσε ούτε να "πετύχει" το πιάτο του για να φάει ή να πιεί νερό.
Τα μάτια του βελτιώθηκαν αρκετά με τοπική αντιβίωση (σε κρέμα και κολλύριο). Όταν πια είχε φύγει εντελώς η μόλυνση και είχε επουλωθεί ο αμφιβληστροειδής, τότε του δώσαμε και κολλύριο με κορτιζόνη, για να ξεθολώσουν κάπως τα ματάκια του και να βλέπει λίγο καλύτερα. Τελικά, ο γατούλης βλέπει, αν και όχι πάρα πολύ καλά. Βλέπει όμως τόσο, όσο του χρειάζεται για να ζει μια φυσιολογικότατη γατίσια ζωή (τρώει, πίνει, παίζει, χαϊδεύεται, κυνηγάει μυγούλες και χαζεύει τα περιστέρια απ' το παράθυρο).

Το τρέμουλο και η αστάθεια, είναι νευρολογικές βλάβες που προκαλούν αυτοί οι ιοί στα μωρά γατάκια, συνήθως όταν είναι φορείς του ιού οι μαμάδες-γάτες όταν τα κυοφορούν. Ο ιός προσβάλλει την παρεγκεφαλίδα, το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει και συντονίζει τις κινήσεις. Η πάθηση αυτή ονομάζεται παρεγκεφαλική αταξία και μπορεί να διαφέρει πολύ σε ένταση από το ένα γατάκι στο άλλο. Σε κάποια γατάκια δηλαδή είναι τόσο έντονη που μπορεί να μην είναι καν βιώσιμα. Σε κάποια άλλα, πιο τυχερά, σαν τον δικό μου (και ελπίζω και το δικό σου) είναι ελαφρύτερη.
Στον δικό μου τον γατούλη, είδαμε μεγάλη βελτίωση όσο μεγάλωνε. Καθώς δυνάμωνε, μάθαινε να ελέγχει καλύτερα τις κινήσεις του και το τρέμουλο μειώθηκε αρκετά (δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, αλλά δεν τον εμποδίζει κιόλας στην καθημερινότητά του).
Θεραπεία δεν υπάρχει. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (εκτός από συμπληρώματα, υπάρχουν και στη φρέσκια μαγιά). Εμείς δίναμε στον Πορδολέοντα ένα μικρό κομματάκι μαγιά μαζί με το φαγητό του, για αρκετό καιρό. Συζήτησέ το με το γιατρό, κακό δεν νομίζω πως μπορεί να του κάνει, έτσι κι αλλιώς.
Σε καμία πάντως περίπτωση μην κάνετε κατευθείαν ευθανασία. Περιμένετε να δείτε πώς θα πάει το γατάκι και αν θα δείξει σημάδια προσαρμογής και βελτίωσης καθώς μεγαλώνει. Ευθανασία γίνεται μόνο σε ζώα που δεν έχουν καλή ποιότητα ζωής. Αντίθετα, αν δεις τον δικό μου θα διαπιστώσεις ότι είναι μια χαρά γάταρος, ζωηρός, φαγανός και χαδιάρης.
Πάρτε οπωσδήποτε και μια δεύτερη γνώμη, ακόμα και τρίτη ή τέταρτη, μέχρι να βρείτε έναν κτηνίατρο που προτίθεται να το παλέψει όσο χρειάζεται.
Για οτιδήποτε χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Να και ο Πορδολέων μου, στην πρώτη φωτογραφία όπως τον προωτοβρήκαμε, μωρό και αρρωστούλη, και στη δεύτερη όπως είναι τώρα, ενός έτους:
Συνημμένα
ruko
Διάσημο μέλος

Επίσης, να ξέρεις ότι το γατάκι σου έχει κάποια περιθώρια βελτίωσης, γιατί το νευρικό του σύστημα ακόμα αναπτύσσεται. Αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει τίποτα, έχω δει ενήλικες γάτες με αστάθεια και ειλικρινά δεν είναι τίποτα τρομερό. Ζουν μια χαρά και πολύ ευτυχισμένα.
Η ρινοτραχεΐτιδα αντιμετωπίζεται αρκετά εύκολα, αν το γατάκι ζει μέσα στο σπίτι. Όμως, δεν ξέρω αν χτυπάει την παρεγκεφαλίδα.

Ωστόσο, επειδή είναι πιθανό το γατάκι να το κληρονόμησε αυτό από τη μαμά του (πολλά ενήλικα έχουν ιούς χωρίς να το εκδηλώνουν), καλό θα ήταν να τη στειρώσετε για να μην το μεταδώσει σε άλλα γατάκια.
Για την ώρα, πάρτε μια δεύτερη γνώμη και μην πανικοβάλλεστε, όλα θα πάνε καλά.

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Όπως σου λένε και τα κορίτσια, καλό είναι να εξαντλούμαι όλα τα περιθώρια και μετά να σκεφτούμε την ευθανασία... Οπότε ίσως ένας άλλος κτηνίατρος να βοηθούσε περισσότερο την κατάσταση...
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! Κι αν πάρεις παράδειγμα από τον Πορδολέοντα της Aretha, νομίζω πως θα πάνε μια χαρά!
Να μας ενημερώνεις!
drusilia
Διάσημο μέλος
Απο την άλλη να άβετε υπόψη οτι το γατάκι αυτο πιθανώς θα έχει μόνιμα πρόβλημα, οπότε δεν θα είναι τοσο εύκολο να το δώσετε για υιοθεσία.
Πάντως, εχω δει πολλά γατάκια με αντίστοιχα προβλήματα να ζουν πολύ καλά, να ειναι χαρούμενα και παιχνιδιάρικα, οποτε με βεβαιότητα έχω να πω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις αν συστήνεται ευθανασία είναι περισσότερο για το καλο του ιδιοκτήτη παρά για το καλό του ζώου.
Mrs.Skellington
Νεοφερμένο μέλος
Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Ειλικρινά
μου δώσατε πολλές ελπίδες.
Λοιπόν για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή... Την πρώτη φορά που την πήγαμε στο γιατρό δεν είχε εκδηλωθεί ακόμα η αστάθεια, η διάγνωση ήταν ρηχοτραχείτιδα και μας έδωσε Tolfedine (αντιφλεγμονώδη χαπάκια-1 την ημέρα για 5 μέρες) και Vetrimoxin(μια εγκοπή πρωί-βράδυ για 5 μέρες).
Όπως είπα και πριν το πρήξιμο απο τα ματάκια είχε υποχωρήσει και είχε ένα πρήξιμο στο μέτωπο. Την πρώτη κιόλας μέρα της θεραπείας παρατηρήσαμε το τρέμουλο και την αστάθεια. Όπως ακριβώς είπε η Aretha. Έτρεμε τόσο πολύ το κεφαλάκι του που δεν μπορούσε να φάει και έκανε την ανάγκη του εκεί που καθόταν. Δεν μπορούσε να σταθεί καν στα πόδια του.
Στην δεύτερη επίσκεψη στη γιατρό που τελικά μάθαμε ότι είχε προσβληθεί στην παρεγκεφαλίτιδα μας έδωσε κορτιζόνη σε ενέσεις(μια την ημέρα) και
Marbocyl(πάλι ένεση μία την ημέρα). Χτές ήτανε η δεύτερη μέρα της θεραπείας και το βράδυ το γατάκι κατάφερε να βγεί απο την κούτα του και έτρεχε στο διάδρομο!!! Φαντάζεστε την έκπληξή μας όταν τις τελευταίες μέρες δεν έκανε ούτε δυό βήματα. Δεν ξέρω ρε παιδιά...
Απο τη μιά δεν θέλω να ενθουσιάζομαι και τόσο και στο τέλος να μην καταφέρουμε τίποτα. Πάντως δεν σκεφτόμαστε καθόλου την ευθανασία αυτή τη στιγμή. Με τίποτα!
Το γατάκι τρώει, πίνει νεράκι, γουργουρίζει όταν το χαιδεύουμε. Γιατί να το σκοτώσουμε;
Μένουμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον καλό και έμπειρο κτηνίατρο ας με ενημερώσει. Είχα έναν πολύ καλό γιατρό αλλά μεταβίβασε το ιατρείο στην κόρη του και το πήγα σε αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι "ξενέρωσα" μαζί της μόλις άκουσα την λέξη ευθανασία.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για την συμπαράστασή σας.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δες εδώ, στο συνημμένο αρχείο θα βρεις γιατρούς που προτείνουν τα μέλη μας, μπορεί να σε βοηθήσει.Μένουμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον καλό και έμπειρο κτηνίατρο ας με ενημερώσει.

moukelis
Επιφανές μέλος

Υ.Γ.Ωραίο nickname...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΤΣΑΚΗ Η. ΟΥΡΑΝΙΑ
Αυτοι εινα οι κτηνιατροι που βρηκα ηρακλειο δεν ξερω α καποιος ειναι καλος δεν ρωτας καλύτερα σε αυτα εδω
- ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ (NOAHʼS ARK) - ΚΡΗΤΗ
Δασκαλογιάννη 35 Τ.Κ. 73100 Χανιά Κρήτης Τηλ./Fax: 28210 55030 - ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ Τηλ.: 6945 825289
- CRETAN ANIMAL WELFARE
Τηλ.: 6944 777781 Φίλοι Ζώων Κρήτης Τη.: 2810 281348
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλή επιτυχία στη θεραπεία. Ενημέρωσέ μας θα χαρούμε πολύ.
Mrs.Skellington
Νεοφερμένο μέλος
Μου φαίνεται πως είμαστε σε καλό δρόμο. Όπως σας είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, το γατάκι έχει γίνει πιο ζωηρό. Το τρέμουλο και η αστάθεια βέβαια παραμένουν, αλλά περπατάει, καμιά φορά τρέχει και το βλέμμα του έχει καθαρίσει πολύ.
Παρατηρήσαμε βέβαια ότι καμιά φορά άμα κινείται πολύ κάνει σαν να λαχανιάζει. Ανοίγει το στοματάκι του και αναπνέει γρήγορα, όπως κάνουν τα σκυλιά. Ελπίζω να μην είναι κάτι κακό αυτό.
Σας στέλνω δυο φωτογραφίες να δείτε το Ροζιτάκι μας. Το αριστερό του ματάκι δεν έχει γίνει ακόμα τελείως καλά και το πρηξιματάκι στο κούτελο παραμένει. Την Τετάρτη τελειώνει η θεραπεία με τις ενέσεις.
Θα δούμε.
Ευχαριστώ και πάλι πολύ!
https://i335.photobucket.com/albums/m457/Azourida/Rozita002.jpg
https://i335.photobucket.com/albums/m457/Azourida/Rozita001.jpg
moukelis
Επιφανές μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Το λαχάνιασμα μπορεί να οφείλεται και στη ζέστη, αλλά αν συνεχίσει καλύτερα να το κοιτάξετε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρή!
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όμως το λαχάνιασμα να το πείτε στον γιατρό σας.
Οι γάτες σπάνια λαχανιάζουν μ' αυτόν τον τρόπο από ζέστη ή κούραση όπως τα σκυλάκια...

Συνήθως αυτό υποδεικνύει δύσπνοια, η οποία μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους.
Μήπως να ελέγχατε και την καρδούλα της;
Ελπίζω να μην είναι τίποτε, και να έχω άδικο...

aretha
Περιβόητο μέλος
Τρελαίνομαι για τρικολόρε γατούλες!! Να σας ζήσει το κουκλάκι!Η δυσκολία στην αναπνοή της, εκτός από τη ζέστη, ίσως και να οφείλεται στον ίδιο ιό που της προκάλεσε το πρόβλημα στα ματάκια, αυτοί οι ιοί πλήττουν συνήθως το ανώτερο αναπνευστικό.
Το πιθανότερο όμως από όλα, αν οι ενέσεις που της κάνατε είναι κορτιζόνη, είναι η λαχανιασμένη αναπνοή να οφείλεται εκεί. Είναι συνηθισμένη και αναμενόμενη παρενέργεια της κορτιζόνης και εξαφανίζεται όταν τελειώσει η χορήγηση του φαρμάκου.
Οπωσδήποτε βέβαια πες το και στον γιατρό ότι το παρατήρησες, αλλά δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας.Περιμένουμε σύντομα κι άλλες πόζες της Ροζίτας, δηλώνω φαν!!
staman2
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool