καλημερα σε ολους τους γατοφιλους!
Μενω στην εξοχη κι εχω κηπο, τον οποιο επισκεπτονται η και μενουν κατα διαστηματα διαφορα γατια. Γενικως ειναι γατογειτονια, πολυ ησυχη, χωρις καθολου αυτοκινητα, κι ολα τα γατια κυκλοφορουν απο κηπο σε κηπο κι ολοι λιγο πολυ τα φροντιζουν. Μια απ τις γατες ,η βαλεντινα γεννησε προσφατα και μουφερε ενα μωρο το οποιο εχει ρινοτραχειτιδα κι ειναι τυφλο. Η μανα του δεν φαινεται να νοσει, πρεπει να ειναι φορεας ομως, και λογω του οτι εμφανιστηκε στην γειτονια οταν ηταν ηδη ενος ετους, εχει παραμεινει ημιαγρια, εξ ου και δεν ειναι ουτε εμβολιασμενη ουτε στειρωμενη. Το μωρο ηταν 20-25 ημερων οταν τοφερε,το μαζεψα σε αθλια κατασταση,με πρησμενα ματια τιγκα στη τσιμπλα να τρεχουν πυον ,ματωμενες βλεννες στη μυτη και ασταθεια. Το πηγαμε στον κτηνιατρο που διεγνωσε τη νοσο και μας εδωσε vibramycin και κολλυριο tobrex.Μετα απο μια βδομαδα φροντιδας ειναι πολυ καλυτερα, δεν βηχει, δεν φταρνιζεται, δεν εχει ασταθεια,μαλιστα χτες αρχισε να τρεχει κιολας, πηρε βαρος, δεν εχει πλεον σχεδον καθολου τσιμπλες και εχει υποχωρησει και το τριτο βλεφαρο. Ομως τα ματια του ειναι θολα, δεν διακρινονται οι κορες και βεβαια ειναι θεοτυφλο.
Θα το ξαναπαω στον κτηνιατρο μετα το περας του δεκαπενθημερου της θεραπειας. Θαθελα ομως να ρωτησω αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια, να μου πει, υπαρχει περιπτωση να καθαρισουν τα ματια του και να δει , εστω,λιγο? η ειναι μη αναστρεψιμη η ζημια?
Διαβασα εδω αρκετες ιστοριες για γατουλες που βρηκαν το φως τους, ητανε ομως κι αυτες αρχικα τοσο χαλια?
Επισης διαβασα εδω και για μια οφθαλμικη αλοιφη εκτος του tobrex, εμας δεν μας ειπε τιποτα τετοιο ο κτηνιατρος μας. Σκεφτομαι (δεν ξερω αν εχω δικιο) οτι αν ειναι να γινει κατι να σωθουν τα ματια του, πρεπει να γινει οσο το δυνατον νωριτερα... μηπως να το παω κι αλλου?
Επισης αν ειναι να μεινει τυφλο, πρεπει να αρχισω να του μαθαινω καποια πραγματα για να μπορει να εχει μια σχετικη ανεξαρτησια κινησεων (καλα μεσα στο σπιτι φυσικα, εξω θα ειναι καταδικασμενο, γιατι εκτος απο γατες η γειτονια εχει και σκυλια.)
αυτα τα...ολιγα και σας ευχαριστω εκ των προτερων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.