Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έχει έναν γιατρό το σάιτ. Γιατί δεν ρωτάς καλύτερα εκεί. https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
Πάντως αν την πας σε κάποιο κτηνίατρο δεν θα σου πάρει χρήματα για την επίσκεψη
Ρωτα και τον γιατρο του σαιτ,πατα στο λινκ παραπανω.

Μενω στην εξοχη κι εχω κηπο, τον οποιο επισκεπτονται η και μενουν κατα διαστηματα διαφορα γατια. Γενικως ειναι γατογειτονια, πολυ ησυχη, χωρις καθολου αυτοκινητα, κι ολα τα γατια κυκλοφορουν απο κηπο σε κηπο κι ολοι λιγο πολυ τα φροντιζουν. Μια απ τις γατες ,η βαλεντινα γεννησε προσφατα και μουφερε ενα μωρο το οποιο εχει ρινοτραχειτιδα κι ειναι τυφλο. Η μανα του δεν φαινεται να νοσει, πρεπει να ειναι φορεας ομως, και λογω του οτι εμφανιστηκε στην γειτονια οταν ηταν ηδη ενος ετους, εχει παραμεινει ημιαγρια, εξ ου και δεν ειναι ουτε εμβολιασμενη ουτε στειρωμενη. Το μωρο ηταν 20-25 ημερων οταν τοφερε,το μαζεψα σε αθλια κατασταση,με πρησμενα ματια τιγκα στη τσιμπλα να τρεχουν πυον ,ματωμενες βλεννες στη μυτη και ασταθεια. Το πηγαμε στον κτηνιατρο που διεγνωσε τη νοσο και μας εδωσε vibramycin και κολλυριο tobrex.Μετα απο μια βδομαδα φροντιδας ειναι πολυ καλυτερα, δεν βηχει, δεν φταρνιζεται, δεν εχει ασταθεια,μαλιστα χτες αρχισε να τρεχει κιολας, πηρε βαρος, δεν εχει πλεον σχεδον καθολου τσιμπλες και εχει υποχωρησει και το τριτο βλεφαρο. Ομως τα ματια του ειναι θολα, δεν διακρινονται οι κορες και βεβαια ειναι θεοτυφλο.
Θα το ξαναπαω στον κτηνιατρο μετα το περας του δεκαπενθημερου της θεραπειας. Θαθελα ομως να ρωτησω αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια, να μου πει, υπαρχει περιπτωση να καθαρισουν τα ματια του και να δει , εστω,λιγο? η ειναι μη αναστρεψιμη η ζημια?
Διαβασα εδω αρκετες ιστοριες για γατουλες που βρηκαν το φως τους, ητανε ομως κι αυτες αρχικα τοσο χαλια?
Επισης διαβασα εδω και για μια οφθαλμικη αλοιφη εκτος του tobrex, εμας δεν μας ειπε τιποτα τετοιο ο κτηνιατρος μας. Σκεφτομαι (δεν ξερω αν εχω δικιο) οτι αν ειναι να γινει κατι να σωθουν τα ματια του, πρεπει να γινει οσο το δυνατον νωριτερα... μηπως να το παω κι αλλου?
Επισης αν ειναι να μεινει τυφλο, πρεπει να αρχισω να του μαθαινω καποια πραγματα για να μπορει να εχει μια σχετικη ανεξαρτησια κινησεων (καλα μεσα στο σπιτι φυσικα, εξω θα ειναι καταδικασμενο, γιατι εκτος απο γατες η γειτονια εχει και σκυλια.)
αυτα τα...ολιγα και σας ευχαριστω εκ των προτερων
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ξερω οτι η κτηνιατρος Ευγενια Σκουντζου ειναι κορυφη στα οφθαλμολογικα προβληματα.Εψαξα στο ιντερνετ,μαλλον ειναι αυτη.Γραφει το τηλεφωνο της.Στο χολαργο ειναι.Δες εδω.Βεβαια λες οτι μενεις στην εξοχη,αλλα αν βρισκεσαι κοντα στην αθηνα..αξιζεις να το δοκιμασεις.

Οσον αφορα την εκπ/ση.Δεν ξερω αν γινεται καποια ειδικη εκπ/ση..ομως ειχαμε αρκετες γατουλες τυφλες στο σαιτ κατα καιρους και κυκλοφορουσαν μια χαρα στον σπιτι,και δεν εμοιαζαν καθολου για τυφλα.Μαλιστα καποια την ειχαμε δει σε βιντεο,ετρεχε,επαιζε..και πραγματικα αν δεν ξεραμε οπτι ηταν τυφλη δεν θα το φανταζομασταν.
Παντως μην απογοητευεσε.Ο γιατρος που επισκεφτηκες τι ειπε;;
patousitsa
Νεοφερμένο μέλος
Μια οφθαλμική αλοιφή που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος αλλά δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω ήταν μία με βιταμίνη Α με ονομασία VitA- POS, η βιταμίνη Α κάνει ανάπλαση των οφθαλμών και στα ζώα και στους ανθρώπους.
Αφού μπορείς να το έχεις μέσα στο σπίτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα είναι το πιο ευτυχισμένο γατάκι.
Περαστικά του σου εύχομαι και μπράβο σε σένα και σε άλλα παιδιά εδώ που αγαπάτε τόσο τα ζώα και κάνετε τόσα πολλά για ένα γατάκι. Είναι καταπληκτικό.
ο γιατρος επιφυλαχθηκε στην πρωτη επισκεψη να κανει προγνωση για τα ματια, φανταζομαι την επομενη βδομαδα που θα του την ξαναπαω, θα μου πει κατι περισσοτερο...
η μικρη βελτιωνεται συνεχως. την αφηνω ελευθερη στο δωματιο που εχω τη γατοφορο και αρχιζει να το μαθαινει. παει σφαιρα απ τη μια ακρη στην αλλη και μολις πλησιασει σε εμποδιο φρεναρει,σα να θυμαται που ειναι το καθε τι. τρελλαινεται να χωνεται και να εξερευνα, και αρχιζει να δειχνει καποιο ενδιαφερον για παιχνιδι, της πειραζω τα πατουσακια με το δαχτυλο και μου ορμαει, χεχε!
κατι καλο (φανταζομαι) ειναι οτι την θηλαζει ακομα η μανα της. την φερνω μεσα 4 -5 φορες την ημερα,τη βαζω στη γατοφορο-φωλια και μετα το ταισμα τις αφηνω και παιζουν. Η μαμα της ομως δεν θελει συνεχεια μεσα, μετα απο λιγο ζηταει να βγει...
Τωρα... δεν ξερω αν ειμαι φαντασιοπληκτη αλλα μου φαινεται σαν να βλεπει κατι. Της κουναω το ποδι μου και γυρναει το κεφαλι δεξια αριστερα σαν να το παρακολουθει. δεν ειμαι σιγουρη ομως...
Ειναι κουκλα , εχει πεταξει ομορφια με την περιποιηση,χεχε, τιγρακι γκρι με ροζετες μαυρες και λιγο αχνο πορτοκαλι στη μουριτσα.. σαν αληθινη τιγρη! καλλονη!εχει και μακριες βλεφαριδες παρακαλω! θα εχουμε φωτοσουτινκγ εντος των ημερων, και θα σας ανεβασουμε φωτο. Ονομα ακομα δεν εχουμε, σκεφτομαστε το Τερεζα απο τον...Τειρεσια που ηταν κομματακι αομματος επισης.Δεχομαστε ιδεες!
σας φιλουμε
Τωρα μενω εκτος Αθηνας, αν δεν βρω ακρη με τον κτηνιατρο μας ομως θα της την παω.
πατουσιτσα, πολυ λυπαμαι για το γατακι σου... ελπιζω η μπεμπα ναναι πιο τυχερη.. θα κανω οτι μπορω , ελπιζω ναχει και τυχη γιατι χρειαζεται.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μπραβο σου παντως κουκλα μου που κανεις ότι καλυτερο μπορεις.Ολα καλα θα πανε..θα δεις.

εδω ειμαστε παλι! ποζαραμε στη μαμα μας για να μας γνωρισετε. δεν ειμαστε καλλονες???
σκετες τιγρεις!!
και μη σας ξεγελα η ψαρωμενη μου εκφραση, ειναι μονο για την φωτογραφια. Υπο κανονικες συνθηκες ειμαι ατιμο πλασμα!
patousitsa
Νεοφερμένο μέλος
[/url] IMG_1402 by dollsalive, on Flickr[/IMG]![]()
[/url] IMG_1397 by dollsalive, on Flickr[/IMG]![]()
εδω ειμαστε παλι! ποζαραμε στη μαμα μας για να μας γνωρισετε. δεν ειμαστε καλλονες???
σκετες τιγρεις!!
και μη σας ξεγελα η ψαρωμενη μου εκφραση, ειναι μονο για την φωτογραφια. Υπο κανονικες συνθηκες ειμαι ατιμο πλασμα!
Αχ τι γλυκιά ψυχούλα! Μα πως μπορείς να αφήσεις αβοήθητο τέτοιο γλυκό πλάσμα!
lili.
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σας. Μεγαλώνω 2 γατακια που βρήκα στον δρόμο απο 3 ημερών τώρα πια ειναι 45 ημερών αλλα μου εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα. Τα ματακια τους βγάζουν ενα πράσινο υγρό, έχουν λίγες μυξουλες κ σημερα τα ξημερώματα το ενα έκλαιγε γοερα ενώ και τα 2 μοιάζουν πολυ αδύναμα. Τους Ειχα ξεκινήσει ενα κολλυριο και vibramycin μετα απο προτροπή του γιατρού. Κολλυριο 3 φορές ανα ημέρα και αντιβιωση 0,5 χάπι ανα μέρα. Τα γατακια δεν ειναι πάνω απο 400γραμ. Και ανησυχώ μήπως τους έπεσε πολυ το vibramycin
((( ...... Πολυ φοβάμαι ότι μεχρι να ξημερώσει, το ενα εκ των δυο δεν θα ειναι πια μαζί μας....
(((..... Το σκεπασα με πετσετουλα γιατί φαινόταν σαν να κρυωνει και τώρα κοιμάται αλλα ειναι σαν να μην εχει καμία επαφή με το περιβάλλον . Και το άλλο ειναι επίσης πολυ υποτονικο. Εν τω μεταξύ όλα αυτα έγιναν μέσα σε 2 μέρες . Αυτή η άσχημη τροπή που πήραν τα γατακια μου ήταν ραγδαία . Οι γονείς των γατιων ήταν γάτος του δρόμου, η μάνα τους τα παράτησε 2 μέρες αφού τα γέννησε, και έτσι κατέληξαν σε μένα. Τα μεγάλωσα με πολυ αγάπη, υπομονή και θέληση. Καμαρωνα την κάθε μέρα που μεγάλωναν, τα Ειχα σαν μωρακια. Τους παρειχα και τους παρεχω τα πάντα . Είμαι απίστευτα δεμένη μαζί με τις ψυχουλες μου και αυτή την στιγμή ζω με τον φόβο του μετά ....εδώ και καιρό φοβάμαι μην έχουν aids απο την ΜΑΜΑ τους η οποία δεν μου φαινόταν πολυ υγιής γάτα. Ποπο δεν μπορω να το σκέφτομαι . Έχω καταβληθεί πολυ 
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλή δύναμη με τα μικρούλια...
Είναι δύσκολη κατάσταση εάν τα παρέλαβες μόλις 2 ημερών. Βαλ'τους μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο σε μια πετσέτα δίπλα τους. Καλό θα ήταν, αν έχεις τη δυνατότητα να τα πας στο κτηνίατρο πρωί-πρωί να τα δει. Έχω δει γατάκι που το είχα για "φευγάτο" να ανασταίνεται με μερικές ενέσεις και λίγο ορό.
Αυτό που λες για το πράσινο υγρό δεν είναι κάτι σοβαρό νομίζω. Το έχω δει σε πολλά γατάκια, πολλές φορές αργεί να περάσει και υποτροπεί, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Κράτα τη μυτούλα τους καθαρή να αναπνέουν σωστά και τα ματάκια τους επίσης. Η vibramycin, μου είχε πει μια κτηνίατρος είναι η ιδανική για το αναπνευστικό, απλά αποφεύγεται σε κάποιες περιπτώσεις επειδή προκαλεί διάρροιες. Εάν δεν έχουν διάρροια, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα από την αντιβίωση

Απλά τα γατάκια άμα είναι άρρωστα πολλές φορές παίρνουν τα πάνω τους και μετά ξαναπέφτουν κλπ κλπ. Νομίζω ότι εάν μπορέσεις να τα πας κατά τις 9 που ανοίγουν οι περισσότεροι κτηνίατροι, θα προλάβεις τυχόν κακές τροπές. Εύχομαι να πάνε όλα καλά

moukelis
Επιφανές μέλος
Μπορει να ειναι και ρινοτραχειτιδα,οπως και να εχει,ελπιζω να προλαβεις να τα πας στο γιατρο και να τα γλιτωσεις.Καλη τυχη.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Έχει μεγάλη σημασία να τα κρατήσεις ζεστά και προσπάθησε όταν είναι τόσο καταβεβλημένα να τους δώσεις λίγο ζαχαρόνερο...
Εύχομαι να τα πήγες και τα 2 στον κτηνίατρο και να πήγαν όλα καλά!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πιστευω κι εγω πως ειναι ρινοτραχειτιδα, συνηθως βγαζει αυτα τα πρασινα στα ματακια. Το vibramycin ομως, πιστευω πως τους δινεις μεγαλη δοση. Εμενα μου εχει πει η κτηνιατρος μου, για μικρα γατακια το 1/4 του χαπιου και για μεγαλες γατες το μισο.
Ελπιζω να πηγες κτηνιατρο και να σου εδωσε λυσεις και να πανε καλα τα μικρουλια σου.
lili.
Δραστήριο μέλος
Ειναι όντως ρινοτραχειτιδα. Τα πήγα στον γιατρό διότι έχουν να φάνε 1,5 ημέρα , έχουν μυκητες και οποίος και να τα δει κρίνει πως ειναι άρρωστα τα γατακια μου. Ο γιατρός τους έδωσε γλυκοζη 1 συριγγα στο καθένα και τίποτα άλλο. Ειναι λογικό αυτο;; Δεν θα πρεπε να τους βάλει ορο εφόσον ειναι νηστικα και ανορεκτα; Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να τους δώσω γαλατακι και δεν έπιναν ούτε αυτο!
δεν θέλω να τα χάσω έτσι αδικα. Έκανα τόσο κόπο να τα μεγαλωσω απο 3 ημερών και να μου φύγουν τώρα;;;;
(( πόσο άδικο ειναι αυτο;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλα ο κτηνιαρτος δεν εδωσε καποια θεραπεια; Ετσι απο μονη της θα περασει η ρινοτραχειτιδα; Μηπως να τα πηγαινες και πουθενα αλλου. Μηπως σου ειπε να συνεχισεις την ιδια θεραπεια; Οσο για τον ορο, απ' οτι ξερω τον βαζουν για να ενυδατωσουν περισσοτερο, η γλυκοζη που τους εδωσε ειναι καλη.
Τι μα σου πω βρε κοριτσι μου, καλη δυναμη μονο!
lili.
Δραστήριο μέλος
το ενα απο τα 2 ασπρογατακια μου, εφυγε...μας αφησε πριν λιγα λεπτα... ο πονος ειναι αβασταχτος... τα ειχα μεγαλωσει σαν παιδακια μου αυτα τα γατακια... εχω πολλα γατια οικοσιτα αυτη την στιγμη αλλα αυτα τα συγκεκριμενα μεγαλωσαν απο ημερων με κοπο, αγαπη, φροντιδα και εφτασαν 1,5 μηνων για να φυγουν??
.... το αλλο δεν ειναι σε καλη κατασταση.. κοιταζει με οση δυναμη του εχει απομεινει, γυρω γυρω στο κλουβακι που το εχω, ψαχνει το αδερφακι του.. ειναι αδικη η ζωη... γιατι να στειρειται η ζωη απο τετοια πλασματα? γιατι ολα σε αυτον τον κοσμο που ζουμε σημερα να πηγαινουν αναποδα? πφφφ...τουλαχιστον ας ζησει η 2η μικρουλα μου...μην μου φυγει και αυτη.. δεν θα το αντεξω..ειμαι πολυ χαλια :΄(οσον αφορα τον κτηνιατρο μου χε δωσει βιμπραμισιν αντιβιωση και ενα κολλυριο για τα ματακια τους μεχρι να καταλαγιασουν τα χλαμυδια.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
lili μου, στο θεμα που λεει γραψτε εδω εναν κτηνιατρο, εχει γραψει ενα μελος μια κτηνιατρο που κανει επισκεψεις στο σπιτι. Δεν την παιρνεις να ερθει να ριξει μια ματια στο γατακι μηπως και την γλυτωσει το καημενο.
Θα δεις στο post που γραφει το μελος amanda.Λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που εφυγε, ειναι οντως πολυ αδικο.
Τι θα περνας κι εσυ τωρα κοριτσακι μου!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool