Ρινοτραχείτιδα

Απάντηση: Μήπως έχουν aids;

βεσσυ μου ηδη το εχω σημειωσει το τηλ της κοπελας αυτης που κανει επισκεψεις κατ'οικον. ειμαι βασικα αναμεσα σε αυτην ή να παρω το γατακι μου να το παω σε καποιον καλο κτηνιατρο πχ αιλουρο... αλλα δεν ξερω απο τιμες και δεν εχω την τεραστια οικονομικη ανεση λογω εποχης οπως αντιλαμβανεσαι. ηδη τις τελευταιες μερες εχω κανει 240 χμ πηγαινε ελα στον γιατρο μου για πλακα. αλλα αυτην την φορα με απογοητευσε. αν καποιο μελος ξερει για τον αιλουρο, ας μου στειλει πμ...θα του ημουν πολυ ευγνωμων. σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και το ενδιαφερον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανενα νεο απο το γατακι; Πως τα παει, δυναμωνει καθολου; :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bessy μου πήρα αυτήν την κοπέλα που ειπαμε. Απίστευτα καλή. Ήρθε και ασχολήθηκε 1,30 ώρα με το ψυχουλακι μου . Του βάλε ορο, του κανε εισπνοες, μια δυναμωτικη ένεση κτλ. Το γατακι δεν εχει διαπερασει τον κίνδυνο αλλα ειναι καλύτερα! Ας προσευχηθουμε να συνεχιστεί η ανοδική του πορεία ! Σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφέρον !

Μπραβο, δεν ξερεις ποσο χαιρομαι, μεσα στα τοσα ασχημα της μερας και ενα καλο!!!:clapup: Παντως τα μπραβο αξιζουν στην κοπελα που την συστησε στο Mycat, εγω απλως ετυχε να την γνωριζω.
Γραφε μας τι γινεται και πως παει το ψιψινακι.:worry:

Ψυχούλα μου γρήγορα να γίνεις καλά και να δυναμώσεις για να γίνεις μια μεγάλη γάτα!!

σας ευχαριστω παρα πολυ! η κοπελα ηρθε και χτες για το γατουλινι μου. του βαλαμε παλι ορο, ενεσουλα κτλ. το εχω με αντιβιωση augmentin και παει σχετικα καλυτερα!!! μακαρι Θεε μου να μου σωθει. ξερετε τι μου κανει εντυπωση? πεφτει παλι οταν δεν ειμαι κοντα του. οταν ειμαι διπλα του μεσα στην μερα (που εδω και 3 μερες δεν εχω βγει καν αο το σπιτι ωστε να χει αμεση επαφη μαζι μου) γινεται καλυτερα, ανασταινεται το ψυχουλακι μου!.. μαλλον με βλεπει για μαμακα του εφοσον δεν γνωρισε την αληθινη γατομαμα του!

Θελει μανουλα μωρε το μωρουλακι μου!!!:hug: Ξερεις η σωματικη επαφη βοηθαει σε πολλες περιπτωσεις, ιδιαιτερα βρεφων, ειτε προκειται για βρεφη ανθρωπινα, ειτε γατισια. Κανε του πολλες ζεστες αγκαλιτσες και αστο να πιπιλισει καποιο ρουχο σου, αμα θελει, θα νοιωσει καλυτερα.:)

Αν μπορείς τυλιξε και ένα ρούχο σου με ένα ρολόϊ. Τα τικ τακ θα του θυμίζουν την καρδιά της μανούλας του.

του εχω ρουχαλακι μου και οχι μονο 1! και ρολογακ του εχω ριανα μου! :) εχω γινει μια σωστη γατομαμα πλεον μετα απο τοσες επαφες με γατουλες αρρωστες και μη! του εχω ενα μεγαλο σπιτακι που μου το ειχανε δωσει απο την εκθεση γατας το οποιο ειναι πολυ βολικο για αυτη την περιπτωση.. οποτε ειναι πιο ζωηρο πχ το βραδυ και θελω να κοιμηθω το βαζω μεσα με το ρολογακι και τα ρουχα μου και ησυχαζει!! γενικα ομως ειμαι συνεχεια μαζι του εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων (για δουλειες στο σπιτι, μπανιο, καθαρισμα υπολοιπων γατων του σπιτιου κτλ)

Μπράβο σου!! Είσαι ψυχούλα και μια απίθανη γατομανούλα. Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά :)

Μπραβο σου,ελπιζω ολα να πανε καλα!

Πως παει σημερα το γατακι; :worry:

3 μηνών γατί με ρινοτραχειτίδα ερώτηση για την έκβαση

Πριν λίγες μέρες (Τετάρτη) ήλθε ενα μωράκι γατί 3 μηνών στην πόρτα μου άρρωστο.

Το αντιλήφθηκα όμως για την σοβαρότητα το πρωί της επομένης μέρας. Λόγω δουλειάς αφού το είδα κάπως ήσυχο και φτερνιζοταν είπα να το πάω Παρασκευή στο γιατρό γιατί δεν μου φάνηκε και τόσο σοβαρά.

Την πέμπτη το είδα το πρωί χάλια με όλα τα συμπτώματα ρινοτραχείτηδας και δεν πήγα στην δουλειά και το πήγα επι τόπου. Του έκανε 3 ενέσεις μια αντιβίωση μια κορτιζόνη και μια νομίζω επιπλέον που δεν θυμάμαι τι έκανε.

Το πήρα σπίτι και επειδή δεν μπορώ να το έχω πάνω στο διαμέρισμα καθώς έχω 3 γάτες του έφτιαξα ενα σπιτακι απο κούτα και έβαλα μέσα κουβερτούλα και το άφησα το βράδυ στην αποθήκη μας η οποία είναι αρκετά μεγάλη σαν ένα παιδικό δωμάτιο στο υπόγειο με φώς αναμένο.

Το πρωί ήταν χειρότερα πύον και βλένες έτρεχαν και τρελάθηκα. Το πήγα πάλι και τον παρακάλεσα να το κρατήσει εκεί μήπως έφταιγε το περιβάλλον. Του έκανε άλλη μια σειρά ενέσεων και το κράτησε εκεί αλλά χειροτέρεψε και άλλο, δεν μπορεί να ανασάνει απο την μύτη και έκανε και στοματίτιδα. Στο μεταξύ το έχει με ορούς καθώς δεν τρώει.

Το Σάββατο δεν του έβγαινε ούτε η φωνή του. έχω πάθει υστερία απο την λύπη μου που δεν το πήγα έστω την πρωτη μέρα νωρίτερα στο γιατρό μπας και γλύτωνε και ας μην μου είχε φανεί τόσο σημαντικό. Σήμερα Κυριακή με πήρε ο γιατρός και μου είπε πως είναι χειρότερα. Έχουν πρηστεί οι λεμφαδενές πολύ και ο λαιμός του επίσης. Του έκανε 2 κορτιζόνες σήμερα.

Αν αύριο δεν έχει βελτιωθεί εφόσον είπε βγάλει την βραδυά πρότεινε να του κάνει ευθανασία γιατί υποφέρει ή να του κάνει μια ακόμα δοκιμή με ένα φάρμακο που είναι όμως πολύ τοξικο και μπορεί να πεθάνει επι τοπου. Του ειπα πως η ευθανασία δεν είναι λύση εφόσον μπορώ να πληρώσω την όποια εναλλακτική του θανάτου. Η ζωή δεν έχει κόστος ούτε τιμή και ας είναι ένα μωρό γατάκι. Θέλω να ρωτήσω, πριξν πάρω την όποια λάθος απόφαση, η ρινοτραχείτιδα μπορεί να πάρει τόσο άσχημη έκβαση μετά απο τόσες αντιβιώσεις σε 3 μηνών γατί?
Παίζει να του γύρισε σε κάποια άλλη πάθηση? Δεν υπάρχει αληθινά κάποια εναλλακτική? Είναι δυνατό έστω και αν είχε προχωρήσει να μην ανταποκρίνεται σε 3 μέρες ενέσιμη αντιβίωση και κορτιζόνες??

Τι μου προτείνετε να κάνω? Είμαι σε δίλλημα γιατί έστω και αν υπάρχει κάποια ελπίδα θέλω να την εξαντλήσω.

Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: 3 μηνών γατί με ρινοτραχειτίδα ερώτηση για την έκβαση

Ουφ δυστυχώς δεν ξέρω για να σε βοηθήσω. Γράψε αν είναι στο θέμα το οποίο έχει ξεκινήσει ένας κτηνίατρος για τέτοιους λόγους συμβουλών (https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/) . Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω είναι δόκιμο ιατρικά, καθώς μπορεί το γατάκι όντως να υποφέρει και να μην έχει καμια ελπίδα, αλλά μου φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για να παραιτηθείτε από ένα γατάκι 3 μηνών, μέσα σε μόλις 3 ημέρες. Άλλα γατάκια ξεπερνάνε πολύ δύσκολα προβλήματα, ίσως δυσκολότερα και από αυτό. Βέβαια επαναλαμβάνω ότι δε γνωρίζω την κατάσταση καθώς κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά μακάρι να το προσπαθήσετε λίγο ακόμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστηχώς ή ευτυχώς, μου έστειλε μήνυμα ο κτηνίατρος πως δεν μπορούσε άλλο να το ταλαιπωρει γιατί δεν έβλεπε καλυτέρευση και είπε πως ζούσε μετα βίας το μωράκι.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την εμπειρία του ή αν είναι πράγματι όπως τα λέει. Το βοήθησε να φύγει μου είπε γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αντιβιώσεις και κορτιζόνες και ότι άλλο προσπάθησε ε επι 3 μέρες. Δεν ξέρω τι να πω αλλά έχω ισοπεδωθεί. Δεν ξέρω αν όντως αυτο που έκανε ήταν ότι μπορούσε ή αν είχε και άλλα περιθώρια ή αν υπήρχε άλλου τύπου θεραπείας. Λυπάμαι που σας ταλαιπώρησα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ελπίζω το μωράκι να είναι καλύτερα εκεί που είναι- εγώ πάντως θα τρώγομαι για το αν έκανα αρκετά και αν ο γιατρός έκανε ότι έπρεπε ή αν το είδε σαν ξεπέτα για να τελειώνει με ένα ακόμα αδέσποτο.

Αχ βρε aldim, παλιοκατάσταση...
Φαντάζομαι πόσο άσχημα νιώθεις, υποθέτω όμως ότι αν ήξερες πόσο σοβαρά θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα θα αντιδρούσες διαφορετικά. Δεν μπορούσες να ξέρεις, και σίγουρα πολλοί από εμάς δεν θα πανικοβαλλόμασταν με το φτέρνισμα.
Επίσης, γιατί ο κτηνίατρος να θέλει "να τελειώνει" μαζί του;; Έχεις κάποια άλλη ένδειξη; Γιατί να το κάνει, τη στιγμή που θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του, δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο...
Καμιά φορά τα αδεσποτάκια δεν αντέχουν. Περνούν τόσα πολλά εκεί έξω, είναι τόσο αδύναμα κλπ, που είναι δύσκολο εκ των υστέρων να τα σώσεις.
Και σίγουρα, όταν δεν υπάρχει γιατρειά, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρει μέχρι να πεθάνει από μόνο του.

Καλό σου κουράγιο

Εχει δικιο η Elko, χωρια που η ρινοτραχειτιδα σε μικρα γατακια ειναι πολυ επικινδυνη. Μπορει ακομα και να ειχες ενεργησει νωριτερα το αποτελεσμα να ηταν το ιδιο.
Κουραγιο, μην εχεις ενοχες να το βοηθησεις ηθελες και αν παρουσιαστει ξανα κατι τετοιο ειμαι σιγουρη πως θα κανεις παλι οτι μπορεις.:)

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.

Εχθές έκανα τα απαραίτητα γιατί δεν ηθελα να το πετάξει πουθενά και το τοποθέτησα στον κήπο μου και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για ευνόητους λόγους καθώς είμαι στο γραφείο μου.

Ο γιατρός μου είπε ότι είχαν πρηστεί πολύ οι λεμφαδένες του την Κυριακή το βράδυ και το κεφάλι. Πιθανόν, δίκη μου άποψη, γιατί του είχε δώσει και αρκετή κορτιζόνη. Μου είπε δεν είχε σημασία μια μέρα συν ή πλην.

Δεν ήθελε -είπε- να τελειώνει. Δεν ανέπνεε καθόλου απο την μύτη κοντα 4 - 5 μέρες και το πιθανότερο είπε ήταν να πεθαινε απο την καρδούλα του απο την ταλαιπωρία ή απο ασφυξία. Δεν το συνέχισε είπε σαν θεραπεία γιατί ήδη επί 3 μέρες είχε κάνει πολλών ειδών αντιβιώσεις και δεν ανταποκρινότανο οργανισμός του σε τίποτα. είχε κάνει και στοματίτιδα.

Δεν ξέρω αν έκανε ο γιατρός όλα τα σωστά. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια άλλη λύση. Ελπίζω εγώ να ήταν σωστά και θέλω να το πιστέψω. Είμαι της άποψης πως ευθανασία κάνεις όταν δεν λειτουργούν κάποια ζωτικά όργανα και ο πόνος είναι δυσβάσταχτος. Τα ζωτικά του λειτουργούσαν αλλά είχε αίμα όμως στα ούρα το οποίο σήμαινε κάποιο θέμα στα νεφρά του.

Αν είναι όπως τα λέει, έκανε καλά, ΑΝ όμως το πρήξιμο ήλθε απο την κορτιζόνη δεν το ξέρω, αν μου είπε βλακείες και επειδή μου έκανε καλύτερη τιμή λόγω αδέσποτου του τρώγαμε χώρο, δεν το ξέρω επίσης. Να σας πώ την αλήθεια, ήθελα την γνώμη κάποιου έχει ανάλογη εμπειρία για να μπορώ να αξιολογήσω την δουλειά του. έχω 3 γάτες σπίτι δικές μου και τις πηγαίνω εκεί, αν αυτά που έκανε ήταν τα σωστά οκ το δέχομαι αν όμως δεν ήταν ή αν υπάρχει κάτι επιπλέον ή έστω αν κάποιος μου πει πως έτσι σε άθλια κατάσταση είχε περίπτωση και έγινε καλά, τότε πάει να πει μάλλον πως παιζει κάτι άλλο, ίσως και απειρία.

Δεν αναφέρω ούτε όνομα ούτε περιοχή - ούτε θα αναφέρω το γιατρό ποτέ γιατί δεν πειστεύω πως δεν είχε την ευαισθησία. Απλά θέλω να κλείσω το θέμα με ένα δίδαγμα για όλους ώστε σε ανάλογη περίπτωση να ξέρουν τι να περιμένουν και να έχουνε μια κατευθυντήρια γραμμή ως προς την διαχείρισης της κρίσης.

Θα σου πω μονο ενα πραγμα, δεν υπαρχει χειροτερη κατασταση απο την δυσπνοια. Το ξερω γιατι το ζω, εχω ΧΑΠ και ξερω τι σημαινει να μην μπορεις να αναπνευσεις. Πιστεψε με, χαρη του εκανε, αφου δεν καλυτερευε με την κορτιζονη και τις απανωτες αντιβιωσεις, προφανως δεν ειχε ελπιδα και ο θανατος απο ασφυξια ειναι απο τους χειροτερους και πιο επωδυνους που υπαρχουν. Κατα την γνωμη μου παντα, ενηργησε σωστα.

Αντίστοιχο της Vibramycin

Καλημερα, ξερετε καποια αντιβιωση αντιστοιχη κι εξισου καλη με τη βιμπραμισιν για τη ρινοτραχειτιδα? Η βιμπραμισιν ειναι σε ελλειψη οπως και η μικροβιμπρειτ που εχει την ιδια δραστικη ουσια. Γνωριζετε καποια αντιστοιχη? Ηθελα να αποφυγω την επομενη λυση που προτεινε ο γιατρος, την ογκμεντιν διοτι με την βιμπραμισιν ημουν απολυτα ευχαριστημενος. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back