Σείριος και Μόιρα: Οι μασκώτ μας!

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Στην οικογένειά μας αγαπάμε τις γάτες,ράτσας ή όχι,εκτροφής ή όχι!Γι'αυτό εκτός από τις γατούλες που συμμετέχουν στο εκτροφείο μας,μοιραζόμαστε τη ζωή μας με δύο ακόμη υπέροχα πλάσματα:τον κεραμιδόγατό μας,το Σείριο,και τη μικρή μας Thai,τη Μόιρα.

Ο Σείριός μας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου του 2008,και μετακόμισε στο σπίτι μας μόλις τριαντατριών ημερών.Πριν λίγο καιρό είχαμε χάσει τον προηγούμενο γατούλη μας,τον Έκτορα,και ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να ξαναπάρουμε γατακι.Παρόλα αυτά,μόλις είδα την πρώτη φωτογραφία του,δε μπόρεσα να αντισταθώ.

Γόνος ασπρόμαυρης αδέσποτης γατούλας και αγνώστου πατρός,περιμαζεύτηκε από φιλόζωη κοπέλα που χάριζε τον ίδιο και τα αδερφάκια του.Είναι ο αρχηγός του σπιτού,νομίζει ότι το σπίτι του ανήκει και απλά μας φιλοξενεί για την ακρίβεια. Είναι λίγο δύσκολος σαν χαρακτήρας,καθώς αποχωρίστηκε μικρός την μαμά και τα αδερφάκια του,αλλά πολύ τρυφερός και καταφερτζής όταν θέλει.Οι υπόλοιπες γάτες μας τον αφηνουν να πιστεύει ότι κάνει κουμάντο,γιατί δε συμφέρει κανέναν μας να του πηγαίνουμε κόντρα. Είναι ο έρωτάς μου,και για μένα ο ομορφότερος γάτος του κόσμου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• μικρό.jpg
    μικρό.jpg
    10,8 KB · Εμφανίσεις: 378
  • 4α.jpg
    4α.jpg
    172,1 KB · Εμφανίσεις: 80
  • 004 (8).JPG
    004 (8).JPG
    517,7 KB · Εμφανίσεις: 87
  • 015 (2).JPG
    015 (2).JPG
    144,5 KB · Εμφανίσεις: 59
  • 031 (2).JPG
    031 (2).JPG
    307,3 KB · Εμφανίσεις: 56
Δεν είχαμε σκοπό να πάρουμε δεύτερο γατάκι,αλλά όταν είδα τη Μόιρα μαζί με τα αδερφάκια της δε μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της.Γεννήθηκε στην Κρήτη,πρώτη προς δεύτερη Απριλίου του 2008. Η Άννα,η κοπέλα που μας τη χάρισε,την κράτησε μέχρι πέντε μηνων σχεδόν για να μπορέσουμε να μετακομίσουμε πρώτα και μετά να την πάρουμε στο σπίτι,ώστε να μην αναστατωθεί με όλες τις μετακινήσεις.Εκτός από τα πανέμορφα γαλανά της μάτια,χαρακτηριστική είναι και η κοντή και γυριστή σοκολατένια ουρίτσα της. Είναι παραδοσιακή σιάμ, που πλέον ονομάζονται Thai και είχαμε τη χαρά να δούμε μία φορά μωράκια δικά της και του Σίμπα,του σιαμέζου της αγαπημένης μου φίλης Βασιλικής,πριν στειρωθούν και οι δύο.
Τώρα όλα της τα μικρά ζουν με οικογένειες που τα αγαπούν και τα φροντίζουν,και τα βλέπουμε σε κάθε ευκαιρία.Ένας από τους γιούς της,ο Τρούφας, μας έχει κανει πολλές φορές υπερήφανους κερδίζοντας τίτλους και σε εκθέσεις, μια και ο χαρακτήρας του είναι γλυκός σαν μέλι.
Η Μόιρα είναι ένας άγγελος από κάθε άποψη.Η πιο ηρεμη γάτα του σπιτιού μας,αγαπά πολύ τα χάδια και είναι πολύ αφοσιωμένη στον ιδιοκτήτη της (που όχι,δεν είμαι εγώ που την ταϊζω,αλλά ο άντρας μου,με τον οποίο είναι ερωτευμένη).Δε μπορώ να πιστέψω πόσο τυχεροί είμαστε που αυτό το μικρό μαργαριτάρι μπήκε στη ζωή μας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Moira-Tiramisu.JPG
    Moira-Tiramisu.JPG
    85,5 KB · Εμφανίσεις: 65
  • Moira-Tartuffo (3).JPG
    Moira-Tartuffo (3).JPG
    157 KB · Εμφανίσεις: 188
  • 003 (3).JPG
    003 (3).JPG
    508,7 KB · Εμφανίσεις: 70
  • 060.JPG
    060.JPG
    128,4 KB · Εμφανίσεις: 122
  • CIMG4488.jpg
    CIMG4488.jpg
    184,7 KB · Εμφανίσεις: 123
  • CIMG5245.JPG
    CIMG5245.JPG
    347,1 KB · Εμφανίσεις: 56
Απαπαπα...κι άλλο θεσπέσιο γκρι πλάσμα! Αν κ συνεχίζω να δηλώνω αθεράπευτα Casanovίτσα (κατά το Ρουβίτσα)...:P
Όσο για τη γλυκύτατη Μόϊρα δεν έχω λόγια: ο τρόπος που αγκαλιάζει το γατούνι της τα λέει όλα! Φεβορά μουτράκια μάνα κ μωρά. Να χαίρεστε τις υπέροχες γάτες σας κ να περνάνε κι εκείνες όμορφα μαζί σας, τι άλλο να πω...σας ζηλεύω αφάνταστα! :redface:

Οι αγαπουλες μου μωρε!Ποσο ομορφα και γλυκα πλασματακια ειναι!Να τα χαιρεστε Δωρα μου για πολλα ,πολλα χρονια!:D

Είναι τόσο όμορφα γατουδάκια και τα δύο...υπέροχα!!! να τα χαίρεσαι και να είναι καλά για πολλά πολλά πολλά χρόνια!!!

Υ.Γ. λες η Μόιρα, καθότι θηλυκή να είναι ερωτευμένη με τον άντρα σου εξαιτίας των αντίθετων φύλων....;; έχω τον καημό μου γι'αυτό ρωτώ...χαχαχαα

Ευχαριστω πολυ,να ειστε καλα!
Δεν ξερω αν ειναι λογω φυλου Κατερινα,παντως εμενα με εχει στο φτυσιμο αν ειναι ο Δημητρης στον ιδιο χωρο...

:slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp:
Αχ........αυτος ο Σειριος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ναι ειναι αλλο πραγμα!

Ο Σείριος είχε σίγουρα καθαρόαιμο μπαμπά, δεν μπορεί. Είναι συγκλονιστικό το πόσο όμορφος είναι και το πόσο μοιάζει με ρωσικός μπλε. Ή βρετανικός κοντρότριχος; Είμαι άσχετη απ' αυτά! Αλλά έχει όντως μπλε χρώμα, είναι φοβερό.

Δεν ειναι αναγκη να εχει γραμμη απο καποια φυλη ενα γατακι για να βγει μπλε,βγαινει και στη φυση σε τυχαια ζευγαρωματα,απλα οφειλεται σε υπολειπομενο γονιδιο και ειναι λιγο δυσκολο να το παρει και απο τους δυο γονεις τυχαια,οποτε δεν το βλεπουμε συχνα.Εξαλλου ποιος ειπε οτι τα κεραμιδογατακια δε μπορει να ειναι συγκλονιστικα ομορφα;;):)

Είναι απίστευτα όμορφος . Μοιάζει με έναν που σουλατσάρει στη γειτονιά μου αλλά δε πλησιάζεται με τίποτα ρε γμτ :(

Να τον πούμε Ελληνικό μπλέ .

Τα μάτια του είναι πράσινα ? Ξέρω πως οι " Μπλέ Ρώσσοι " έχουν πράσινα μάτια.

Τελευταία επεξεργασία:
Τα ματια του αλλοτε φαινονται πρασινα κι αλλοτε χρυσα,αναλογα το φως.

"Ένα φιλάκι είναι λίγο,πολύ λίγο...":whistle::kissing:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 002.JPG
    002.JPG
    358,4 KB · Εμφανίσεις: 43
Αχ αυτό το αγόρι το μπλε! Μου θυμίζει μια άλλη τηγανόφατσα κακιασμένη, ονόματα δε λέω. :teasing:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Ένα φιλάκι είναι λίγο,πολύ λίγο...":whistle::kissing:
α πα πα..... τί αγάπες είναι αυτές!!!!!!!!!! κουκλιά μου!!!!!!!!!!!

Μπα, μπα, μπα...love is in the air! Βρε τα πονηρούλια, τα βρήκαν μια χαρά φαίνεται...άντε, να ευχηθούμε κ καλούς ξανθομπλετρικολόρ απογόνους; ;)

Ναι προκειται για μεγαλο ερωτα,αλλα δεν θα εχουμε μωρακια απο αυτο το ειδυλλιο γιατι ο Σειριος μας ειναι στειρωμενος απο 6 μηνων.Εξαλλου ενας εκτροφεας δε θα εκανε ποτε ενα τετοιο ζευγαρωμα.;)

Ααααα...γιατί? Είναι επικίνδυνο να ζευγαρώσουν αυτά τα ζουζούνια; Ή για άλλους λόγους; Sorry για την ερώτηση, αλλά είμαι άσχετη στα DOs & DONT's των γατορατσών. :redface:

Γιατι ο Σειριος ειναι κεραμιδογατουλης,που σημαινει εκτος των αλλων οτι δεν ξερουμε τι δυσπλασιες ή κληρονομικες ασθενειες μπορει να κουβλα στη "γραμμη" του,οποτε ενα τετοιο ζευγαρωμα θα ηταν σχετικα επικινδυνο.Επισης σε ποια βαση να γινοταν κατι τετοιο,απο τη στιγμη που ο σκοπος ειναι να διατηρηθουν τα χαρακτηριστικα της φυλης,και σαν μορφολογια,και σαν προσωπικοτητα;;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back