Σειρά τροφής Applaws

θα'θελα μια συντομη αιτιολογηση απο αυτους που θεωρουν πως η ξηρα τροφη applaws δεν αποτελει πληρη τροφη.Ειναι πολυ γεματη με κρεας κοτοπουλου+ψαριου καθως και με πολλα λαχανικα-τι ακριβως της λειπει;Τα συστατικα της μοιαζουν πολυ με αυτα της acana και της orijen... Κατα τη γνωμη μου ειναι μακραν καλυτερη απο royal canin και απο πολλες αλλες εμπορικες μαρκες που ειναι τιγκα στο καλαμποκι και σε grains -αυτες δηλαδη ειναι πληρης διατροφη;;;.Παρακαλω μη μας κανετε να ανησυχουμε αδικα χωρις να αιτιολογειτε την αποψη σας!!!Ευχαριστω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
θα'θελα μια συντομη αιτιολογηση απο αυτους που θεωρουν πως η ξηρα τροφη applaws δεν αποτελει πληρη τροφη.Ειναι πολυ γεματη με κρεας κοτοπουλου+ψαριου καθως και με πολλα λαχανικα-τι ακριβως της λειπει;Τα συστατικα της μοιαζουν πολυ με αυτα της acana και της orijen... Κατα τη γνωμη μου ειναι μακραν καλυτερη απο royal canin και απο πολλες αλλες εμπορικες μαρκες που ειναι τιγκα στο καλαμποκι και σε grains -αυτες δηλαδη ειναι πληρης διατροφη;;;.Παρακαλω μη μας κανετε να ανησυχουμε αδικα χωρις να αιτιολογειτε την αποψη σας!!!Ευχαριστω...

To μη πλήρης αναφερόταν στην κονσέρβα! :)
Η ξηρά φυσικά και είναι πλήρης αρκεί να αντέχει το ζωάκι σου τόση πρωτείνη! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To μη πλήρης αναφερόταν στην κονσέρβα! :)
Η ξηρά φυσικά και είναι πλήρης αρκεί να αντέχει το ζωάκι σου τόση πρωτείνη! :)

οκ για τις κονσερβες γενικα συμφωνω κι εγω οτι δεν αποτελουν πληρη τροφη.Αλλα οσον αφορα την υψηλη πρωτεινη της ξηρας Applaws γιατι να μην την αντεχουν τα γατακια μας;Αν ετρωγαν καθε μερα ποντικακια ή φυσικη λεια το ιδιο περιπου ποσοστο πρωτεινης δεν θα δεχονταν ο οργανισμος τους;Λενε πως κουραζονται τα νεφρα τους με την υψηλη πρωτεινη αλλα και παλι εχω τις αμφιβολιες μου.Αφου οι γατουλες ειναι φυσικα προορισμενες ως σαρκοβορα να δεχονται υψηλη πρωτεινη στο φαγακι τους δε νομιζω οτι ειναι βλαβερη η ξηρα Applaws.Προσωπικα την Περσα μου την ταιζω χρονια με αυτη την τροφη κ δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα. Πως θα καταλαβω αν δεν αντεχει την υψηλη πρωτεινη;Ενδεχεται μελλοντικα να της δημιουργηθει κανενα προβλημα, τι λετε;

Yπάρχουν κονσέρβες που αναγράφουν οτι αποτελούν πλήρες γεύμα! Κάποιες άλλες όμως, κυρίως πιο φυσικές, όπως η applaws και η schesir αναγράφουν στην συσκευασία τους οτι δεν αποτελούν πλήρη διατροφή! :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμμετέχοντες του θέματος ότι οι αναρτήσεις οι οποίες αφορούσαν την ιδανική τροφή για στειρωμένες γάτες μεταφέρθηκαν στο σχετικό θέμα Τροφή για στειρωμένες γάτες.

Εχω μπερδευτει λιγακι, αναγραφετε πιο πανω πως οι κονσερβες Applaws δεν αποτελουν πληρη τροφή για τις γατουλες μας.
Που το γραφει αυτο? Επανω στην συσκευασια τους δεν αναφερεται κατι τέτοιο.

Πχ βλέπω ότι στο site της applaws λέει "Applaws is a completely natural complementary pet food for adult cats", φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα γράφουν και πάνω στις κονσέρβες, δεν μπορεί.

Εχω μπερδευτει λιγακι, αναγραφετε πιο πανω πως οι κονσερβες Applaws δεν αποτελουν πληρη τροφή για τις γατουλες μας.
Που το γραφει αυτο? Επανω στην συσκευασια τους δεν αναφερεται κατι τέτοιο.
Εννοουμε πως γενικα οι κονσερβες και γενικωτερα η υγρη τροφη δεν ειναι πληρες γευμα. Με την εννοια οτι η υγρη τροφη αποτελειται κατα 60-70% απο υγρασια, δηλαδη νερο. Οποτε ειναι σαν να τρωνε πολυ λιγωτερο και πεινανε συνεχεια.
Ενω με την ξηρη τροφη χορταινουν με πολυ μικροτερη ποσοτητα και διατηρουνται χορτατα.
Παντως κατα την γνωμη μου, χρειαζεται και η υγρη τροφη σε μικρες ποσοτητες για να παιρνουν και επιλεον υγρα.

Σήμερα δοκίμασε για πρώτη φορά applaws του έδωσα τη γεύση τόνος με γαρίδα και το καταβρόχθισε.Δε τον έχω ξαναδεί τόσο ενθουσιασμένο.Με το που άνοιξα τη κονσερβούλα και τη μύρισε, όρμηξε για φαί !

Σήμερα δοκίμασε για πρώτη φορά applaws του έδωσα τη γεύση τόνος με γαρίδα και το καταβρόχθισε.Δε τον έχω ξαναδεί τόσο ενθουσιασμένο.Με το που άνοιξα τη κονσερβούλα και τη μύρισε, όρμηξε για φαί !

Τα δικά μου κοντεύουν να καταβροχθίσουν κι εμένα τον ίδιο όποια γεύση κι αν τους ανοίξω. :)
Τα μπολάκια αστράφτουν όταν τελειώσουν! ;)

Να ρωτήσω κάτι, περίπου σε τι τιμή βρίσκετε τις Applaws; :)
Η Μπριαμίτσα είναι ενθουσιασμένη με το σολωμό... όχι ότι λέει όχι στα άλλα :hehe:

Εγώ τα 70γρ τα βρίσκω 1.20 ευρώ και είναι πολύ κρίμα που δεν είναι πλήρης γεύμα, γιατί με τα 85γρ της Schesir που έχουν 1 ευρώ και είναι κ πλήρης έχουν φάει γκόλ απο τα αποδυτήρια...
Παρ'όλα αυτά είναι θαυμάσια λιχουδιά !!!!!

Κι εγώ τόσο τα βρίσκω. Τη μεγαλύτερη συσκευασία των 156 gr τη βρίσκω γύρω στο 1,90 eur (έρχεται πιο οικονομική από τις μικρές των 70 gr).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back