Σειρά τροφής Bewi-Cat

Απάντηση: Γνώμη για BEWI-CAT - Κονσέρβες Πατέ

Ρένα μου, κι εγώ πιστεύω πως δεν κάνει να τους δίνεις συνέχεια βραστό κρέας ή πουλερικό κλπ.
Ίσως μια στις τόσες να τους κάνει καλό και θα το βλέπουν κι ως λαχταριστή λιχουδιά.
Είμαι κάθετα αντίθετος στην ωμή τροφή, δε μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τι συνθήκες υγιεινής υπάρχουν, ούτε εάν μεταδοθούν στην γάτα μας μικρόβια κλπ.
Επιπλέον, να κάνω στην δική μου αποπαρασιτώσεις, εμβόλια κλπ και να της δίνω ωμή τροφή μου φαίνεται αντιφατικό.
Μπορείς να κάνεις αυτό που κάνει η Bijoux, να προσπαθήσεις να παραγγείλεις μια καλή ξηρά τροφή μέσα από το Διαδίκτυο και να την ανακατεύεις με λίγο βραστό κρέας κλπ.
Όσον αφορά τον γάτο σου, έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου οπότε μην έχεις ενοχές.
Το γατάκι ίσως είχε κάποιο ανατομικό πρόβλημα, το σίγουρο είναι ότι του έδωσες πολύ περισσότερα από όσα θα του προσέφεραν πολλοί άλλοι συνάνθρωποι μας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν εγω πχ.παω στο ψαρα και του πω να μου δωσει ενα κιλο γαυρο,η οποιοδηποτε μικρο ψαρακι και ταισω μ αυτο τα γατακια,η τον μεγαλο γατο θα ειναι καλλυτερα δλδ?εχω και δυο μικρα που ολη μερα τα φυλανε στο στομα,δεν θα χει μικροβια?απο αποψη τοξοπλασματος μιλω γιατι εχω ακουσει οτι δεν κανει το ωμο κρεας,δε ξερω ρωταω θα κανω καλα?αν ναι εμενα με βολευει γιατι απο ψαρια εδω αλλο τιποτα!!!!

καλύτερα να προτιμήσεις ψάρια όπως σαρδέλλα, πέστροφα, σολωμό ή μπακαλιάρο. Αυτά τα ψάρια εκτός της σαρδέλλας (δεν έχω πληροφορίες γι' αυτήν), ΔΕΝ περιέχουν θιαμινάση, το ένζυμο που καταστρέφει την βιταμίνη Β. Εγώ θα τους έδινα 1 φορά την εβδομάδα ωμό ψάρι. Ο λόγος που δεν θα έδινα πιο συχνά έχει να κάνει με το ότι δεν περιέχουν αρκετό ασβέστιο.

Επειδή έχεις παιδιά θα πρέπει να είσαι λίγο αυστηρή με τους κανόνες υγιεινής. Δηλαδή μην αφήνεις τα παιδιά σου να τα φιλάνε μόλις φάνε τα γατιά. Μην αφήνεις την ωμή τροφή έξω για πάνω από μισή ώρα και μην την ξεπαγώνεις έξω. Ο δικός μου με γλείφει στο πρόσωπο και δεν έχω πάθει τίποτα. Το τοξοπλάσματα καταστρέφεται αν βάλεις το κρέας στην κατάψυξη για 48 ώρες.

Πολύ επικίνδυνη η ωμή διατροφή. Ξέρουμε αν τηρούνται οι κανονισμοί υγιεινής σε σφαγεία, κρεοπωλεία και super markets? Είναι πολύ πιο ασφαλές να τα βράζουμε και για τα ζώα και για εμάς! Προτιμώ την καλή ξηρή τροφή ανακατεμένη με βραστό κρέας.

Δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο νομίζουμε. Οι γάτες στην φύση τους τρώνε ακόμα και κουφάρια ζώων σε αποσύνθεση όπου τα μικρόβια κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ. Δεν νοσούν όμως. Εγώ του δίνω ωμά ένα χρόνο περίπου και δεν έχει αρρωστήσει ούτε μια φορά. Σε αντίθεση βέβαια με τις τροφές του εμπορίου που τον έτρεχα στον κτηνίατρο κάθε 3 και λίγο.

Η ξηρά τροφή όταν ανακατεύεται με υγρή μπορεί να γίνει πολύ επίκινδυνη. Στην ξηρά τροφή υπάρχουν μικροοργανισμοί (βακτήρια, μύκητες). Αυτοί οι μικροοργανισμοί όσο βρίσκονται σε περιβάλλον με χαμηλή υγρασία παραμένουν ανενεργοί. Όταν όμως βρεθούν σε περιβάλλον με υγρασία, τότε αναπτύσσονται αστραπιαία και παράγουν τοξίνες.

Εφόσον τρώω και εγώ ωμά (sashimi, σχεδόν ωμή μοσχαρίσια μπριζόλα) και δεν παθαίνω τιπότα, οι πιθανότητες να αρρωστήσει ο γάτος μου από ωμά τείνουν στο μηδέν. Άσε που οι γάτες γλείφουν τον πισινό τους συνεχώς ο οποίος έχει πολυυυυυυ περισσότερα βακτήρια από ότι το ωμό κρέας (τα σκυλιά τρώνε ακόμα και κόπρανα που θα μυρίσουν στον δρόμο). Αν ανησυχείτε μπορείτε να τα ψήνετε. Εγώ βραστά δεν θα έδινα πάντως γιατί αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι η χειρότερη (ως προς την περιεκτικότητα του βραστού κρέατος σε ταυρίνη). Ούτε θα έδινα καθημερινά βραστά γιατί χαλάει η ισορροπία ασβεστίου και φωσφορου. Μπορεί να συμπληρώνεται η διατροφή με ξηρά, αλλά δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις θα έχει μακροχρόνια στο ζώο η μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ξηρά τροφή όταν ανακατεύεται με υγρή μπορεί να γίνει πολύ επίκινδυνη. Στην ξηρά τροφή υπάρχουν μικροοργανισμοί (βακτήρια, μύκητες). Αυτοί οι μικροοργανισμοί όσο βρίσκονται σε περιβάλλον με χαμηλή υγρασία παραμένουν ανενεργοί. Όταν όμως βρεθούν σε περιβάλλον με υγρασία, τότε αναπτύσσονται αστραπιαία και παράγουν τοξίνες.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να τους τα βάζω ξεχωριστά και να μην τα ανακατεύω...σωστά?

Δε ξερω αλλα πιστευω πως γινομαστε λιγο υπερβολικοι.Ειναι τρελα αυτα τα λεφτα ρε παιδια ενω με πολυ λιγοτερα ταιζεις και την γατα σου και τα αδεσποτα της γειτονιας.
Εδω τοσα δεν χαλαμε στην δικη μας διατροφη.Χωρια το τι πρεπει και δεν πρεπει να τρωνε,δεν το ξερει κανεις τελικα.ΕΔω και οι κτηνιατροι αλλα νταλον λενε.Αλλα ο ενας,αλλα ο αλλος.

Εδω τοσα δεν χαλαμε στην δικη μας διατροφη.Χωρια το τι πρεπει και δεν πρεπει να τρωνε,δεν το ξερει κανεις τελικα.ΕΔω και οι κτηνιατροι αλλα νταλον λενε.Αλλα ο ενας,αλλα ο αλλος.

Δε συμφωνώ μαζί σου! Δεν πιστεύω πως είναι πολλά 25-30 ευρώ περίπου το μήνα για να ταΐζει υγιεινά κανείς τη γατούλα του! Τώρα αν έχει περισσότερα γατιά ίσως αναγκαστεί να βρει μια πιο οικονομική λύση, όπως κάποιες που προαναφέρθηκαν. Πολλές φορές έχει γίνει λόγος εδώ για το τι περιέχουν οι τροφές! όσο για τους κτηνιάτρους, είναι πολύ λίγοι οι ευσυνείδητοι! Ό,τι συμβαίνει με τους δικούς μας γιατρούς και τη σχέση τους με τις φαρμακοβιομηχανίες, το ίδιο ισχύει και με τους κτηνιάτρους στο θέμα προώθησης συγκεκριμένων τροφών... (έχουν πολλά κέρδη...) Ο καθένας μας κρίνει και ανάλογα των δυνατοτήτων του επιλέγει, αρκεί να μην είναι ευκολόπιστος και να μπορεί να διακρίνει το καλό και το ποιοτικό, κυρίως όταν έχει να κάνει με θέματα υγείας! Μου έχει τύχει να πάρω οικονομική ξηρή τροφή, που παρά την επεξεργασία της, μου μύριζε το σάπιο κρέας και ποιος ξέρει τι άλλο... Τους έχουμε στερήσει το φυσικό τους περιβάλλον μέσα στις πόλεις τέρατα που έχουμε φτιάξει, έχουμε διαλύσει τη φύση γύρω μας, τουλάχιστον να μην φροντίσουμε για μια καλή διατροφή για τα ζώα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας?

Δε συμφωνώ μαζί σου! Δεν πιστεύω πως είναι πολλά 25-30 ευρώ περίπου το μήνα για να ταΐζει υγιεινά κανείς τη γατούλα του! Τώρα αν έχει περισσότερα γατιά ίσως αναγκαστεί να βρει μια πιο οικονομική λύση, όπως κάποιες που προαναφέρθηκαν. Πολλές φορές έχει γίνει λόγος εδώ για το τι περιέχουν οι τροφές! όσο για τους κτηνιάτρους, είναι πολύ λίγοι οι ευσυνείδητοι! Ό,τι συμβαίνει με τους δικούς μας γιατρούς και τη σχέση τους με τις φαρμακοβιομηχανίες, το ίδιο ισχύει και με τους κτηνιάτρους στο θέμα προώθησης συγκεκριμένων τροφών... (έχουν πολλά κέρδη...) Ο καθένας μας κρίνει και ανάλογα των δυνατοτήτων του επιλέγει, αρκεί να μην είναι ευκολόπιστος και να μπορεί να διακρίνει το καλό και το ποιοτικό, κυρίως όταν έχει να κάνει με θέματα υγείας! Μου έχει τύχει να πάρω οικονομική ξηρή τροφή, που παρά την επεξεργασία της, μου μύριζε το σάπιο κρέας και ποιος ξέρει τι άλλο... Τους έχουμε στερήσει το φυσικό τους περιβάλλον μέσα στις πόλεις τέρατα που έχουμε φτιάξει, έχουμε διαλύσει τη φύση γύρω μας, τουλάχιστον να μην φροντίσουμε για μια καλή διατροφή για τα ζώα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας?
Εμενα μου φαινονται υπερ αρκετα.Βαλε και αμμους,λιχουδιες,γιατρους.Πιστευω οτι με μετρια ποιοτητα δεν θα παθουν τιποτα.Σκεψου τις γατες που ζουν ελευθερα,κυνηγανε και τρωνε οτι βρουν.Γιατι να παρω την σουπερ ουαου τροφη για τις δικες μου και στο τελος να μην μπορω να ταισω τις αδεσποτουλες?Οποτε καλυτερα τροφες λιγοτερο ποιοτικες παρα να αφησεις τα αδεσποτα στην μοιρα τους για να εχεις παραπανω και απο αρχοντα το δικο σου ζωο.Στην τελικη ξαναλεω δεν ξερουμε τι ειναι καλυτερο να τα ταιζουμε ουτε κατα ποσο οι τροφες που συστηνετε εχουν την ποιοτητα που λετε.Αρα για ποιον λογο να δωσεις τοσα λεφτα για κατι που δεν ξερεις αν ειναι καλο και να αφησεις τα υπολοιπα ζωα που εχουν μεγαλυτερη αναγκη πεινασμενα ? Δεν ειναι εγωιστικο? Η μηπως φιλοζωος λεγεται εκεινος που χαλαει πολλα χρηματα στα ζωα του?

Όχι,αλλά όταν ξέρω ότι η τάδε τροφή ,περιέχει καρκινογόνα συστατικά..σίγουρα δεν θα ταίσω τη γάτα μου με αυτό,όπως δεν θα τάιζα και εμένα.:)
ΥΓ..γιατί το πάτε πάντα στη φιλοζωία βρε παιδιά;Δεν κάνουμε διαγωνισμό φιλοζωίας.

Γιατι να παρω την σουπερ ουαου τροφη για τις δικες μου και στο τελος να μην μπορω να ταισω τις αδεσποτουλες?Οποτε καλυτερα τροφες λιγοτερο ποιοτικες παρα να αφησεις τα αδεσποτα στην μοιρα τους για να εχεις παραπανω και απο αρχοντα το δικο σου ζωο.

Αν είναι να ταΐζεις και αδεσποτάκια, τότε καλά κάνεις! Για να είμαι ειλικρινής για τα αδεσποτάκια κι εγώ οικονομική τροφή παίρνω, αλλά για τα δικά μου επιλέγω κάτι καλύτερο για να μην τα τρέχω στους κτηνιάτρους συνέχεια!

Στην τελικη ξαναλεω δεν ξερουμε τι ειναι καλυτερο να τα ταιζουμε ουτε κατα ποσο οι τροφες που συστηνετε εχουν την ποιοτητα που λετε.

Δεν συστήνω τροφές γιατί δεν είμαι ειδική, κι εγώ ψάχνομαι (μη νομίζεις), την άποψή μου λέω και απλά αναφέρω τις δικές μου επιλογές, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και οι σωστές! Άλλωστε, γι' αυτό γίνεται η συζήτηση! Και ναι η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι έχουν οι τροφές. Το μη χείρον, βέλτιστον! (όπως ο καθένας κρίνει)

Tι να πω..Απλα μπερδευτηκα περισσοτερο.Μακαρι να μπορουσαμε να παρεχουμε τα καλυτερα προιοντα.Ευχαριστω ολους!Καλο βραδυ! :)

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να τους τα βάζω ξεχωριστά και να μην τα ανακατεύω...σωστά?

Ούτε εγώ το ήξερα μέχρι πρόσφατα που ψαχνόμουν με τις τροφές. Του έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα μουσκεμμένες κροκέτες. Ίσως γι' αυτό να είχε αρρωστήσει μια φορά. Το πιο τρομακτικό είναι ότι μπορεί κάποιες ξηρές τροφές να περιέχουν τον μύκητα που παράγει αφλατοξίνη και μόλις εκτεθούν στην υγρασία αρχίζουν να παράγουν αυτή την τοξίνη η οποία είναι καρκινογόνος :/:

Ξέρεις τι θα έκανα στη θέση σου; Θα τα έβραζα σε πολύ χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και θα πρόσθετα ζελατίνη. Η ζελατίνη παράγεται από συνδετικό ιστό και χόνδρους νομίζω και κάνει πολύ καλό στις αρθρώσεις. Θα πήζει μάλιστα το ζουμάκι και θα γίνεται ζελεδάκι και θα είναι πολύ καλύτερο από το να μουσκεύεις τις κροκέτες! Μπορείς να προσθέτεις και άλλα πράγματα σε αυτό το μίγμα, όπως για παράδειγμα αλεσμένο τσόφλι αυγού για ασβέστιο (θύμισε μου να ψάξω να βρώ σε τι αναλογίες μπορείς να τους δίνεις τσόφλι), συκωτάκια, καρδιές (ειδικά η μοσχαρίσια έχει πολλή ταυρίνη), λάδι σολωμού ή ελαιόλαδο ή και ακόμα να ανακατεύεις διαφορετικά κρέατα, πχ κοτόπουλο με λίγο ψάρι, για ποικιλία. Μπορείς να το χωρίζεις σε μερίδες και να το βάζεις στην κατάψυξη σε ταπεράκια και να τα βγάζεις 1-2 μέρες πριν στο ψυγείο να ξεπαγώνουν.

Δε ξερω αλλα πιστευω πως γινομαστε λιγο υπερβολικοι.Ειναι τρελα αυτα τα λεφτα ρε παιδια ενω με πολυ λιγοτερα ταιζεις και την γατα σου και τα αδεσποτα της γειτονιας.

Εγώ πάντως από προσωπική εμπειρία διαπίστωσα ότι οι περισσότερες τροφές περισσότερο κακό έκαναν στον γάτο μου παρά καλό. Εμένα δεν μου κοστίζει πολύ η διατροφή του. Χθες βρήκα κοτόπουλα σε προσφορά και πήρα 3 (σχεδόν 5 κιλά). Μου κόστισαν γύρω στα 17 μαζί με τα συκωτάκια, τις καρδιές και τα στομάχια. Θα τα αλέσω (αλέθω τα μεγάλα κόκαλλα και κόβω σε κομμάτια το κρέας, τον λαιμό, τα πλευρά και τις φτερούγες) και θα τα βάλω στην κατάψυξη και θα έχει τροφή για ένα μήνα. Ακόμα και η πάπια που του δίνω τώρα συμφέρει περισσότερο από τις τροφές του εμπορίου αφού την παίρνω 9 το κιλό.

ειναι πολυ ωραια ολα αυτα,μολις τωρα εκανα μια αναζητηση στο ιντερνετ για τροφες αλλα δυστυχως δε μπορω να δωσω πανω απο 90 ευρω το μηνα για τροφη,πριν απο λιγο ξαναπεινασαν τα μωρα,και τους εβαλα μακαρονια με κιμα,το ξερω δεν ειναι οτι καλλυτερο,αλλα αυτο ειχα,εχω στην ακρη ηδη τα χρηματα για τις στειρωσεις τους,δε θελω να τα πειραξω,ερχεται και δυσκολος χειμωνας.εχω και τα πρωτα εμβολιακια στο ψυγειο να περιμενουν τον κτηνιατρο.δυσκολα γμτ,δυστυχως,αν ειχα την ανεση θα επερνα ακανα,απ οσα εχουμε γραψει μου κανε κλικ,και σκεφτομαι να παραγγειλω καλης ποιοτητας ξηρη τροφη τουλαχιστον και να δινω και γουισκας και δικο μου φαγητο,ο πατσινο ζει ετσι 13 χρονια,(τα κλεισε πριν μερικες μερες)βεβαια δεν ειναι ολες οι γατες ιδιες,εκεινος θυλασε πολλα χρονια,και η μανα του εζησε στην αυλη γυρω στα 15 χρονια κι απ οτι μου ειπαν στη γειτονια ηταν ηδη 2,3 χρονων,παιζει μεγαλο ρολο η κληρονομικοτητα στα ζωα πιστευω.
στα μωρα που εχω δε ξερω τι προδιαθεση εχουν,ανησυχω παρα πολυ,φοβαμαι παρα πολυ,κι εχω κατα ανχωθει με τη διατροφη,ομως οσο και να θελω δε μπορω να δωσω κατι παραπανω.ηδη εχω κοψει απ τα παιδια πολλα εξτρα,με δικη τους συνενεση,για να μεγαλωσουμε τα ορφανουλια αξιοπρεπως.παρ ολα αυτα χαιρομαι που δινετε στα γατακια σας τα καλλυτερα,εγω του πατσινου,μια ακριβη κονσερβα της ταξης των 5 ευρω του περνω καθε πρωτοχρονια και τη βαζω κατο απ το δεντρο οπως ολα τα δωρα των παιδιων μου,λεω πως δε τα ξεχωριζω,αλλα ειλικρινα τους τελευταιους μηνες τα χω ξεχωρισει,εχω σε μεγαλλυτερη μοιρα τις γατες απ τα παιδια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back