Σειρά τροφής Eukanuba

nenaki20271

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελενη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Πετρούπολη (Αττική). Έχει γράψει 107 μηνύματα.
Τροφή eukanuba

Γεια σας και παλι!!Χθες που πγα να παρω τροφη της γατουλας μου ειδα μια μαρκα που δεν την ειχα ξαναδει,eukanuba την ελεγαν.Την εχετε δοκιμασει?Ειναι καλη???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τροφη eukanuba

ναι, ειναι καλη τροφη , αν δεν κανω λαθος ειναι στην κατηγορια premium οπως η royal canin.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τροφή eukanuba

Καλή είναι αλλά και αυτή περιέχει σιτηρά που δεν κάνουν και πολύ καλό στις γάτες.:hmm:Να προτιμάς τις τροφές που το πρώτο συστατικό να είναι κρέας,κοτόπουλο,ψάρι ή μοσχάρι αλλά όχι σε σκόνη αφυδατωμένο...(fresh meat να λέει και όχι food poultry.:)

Καλή είναι αλλά και αυτή περιέχει σιτηρά που δεν κάνουν και πολύ καλό στις γάτες.:hmm:Να προτιμάς τις τροφές που το πρώτο συστατικό να είναι κρέας,κοτόπουλο,ψάρι ή μοσχάρι αλλά όχι σε σκόνη αφυδατωμένο...(fresh meat να λέει και όχι food poultry.:)
Άννα, έχω την εντύπωση ότι οποιοδήποτε κρέας σε μορφή κροκετών είναι αφυδατωμένο. Το "fresh meat" μου φαίνεται λίγο παραπλανητικό, πώς θα μπορούσε μια κροκέτα να έχει φρέσκο κρέας; :hmm:Πολλές κροκέτες αναφέρουν ως πρώτο συστατικό το "dehydrated poultry meat", που νομίζω πως είναι το επιθυμητό. Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να αναφέρεται ως πρώτο συστατικό είναι τα σιτηρά (καλαμπόκι κλπ) ή ο όρος "meal", που ουσιαστικά υποδηλώνει υποπροϊόντα κρέατος.

Άννα, έχω την εντύπωση ότι οποιοδήποτε κρέας σε μορφή κροκετών είναι αφυδατωμένο. Το "fresh meat" μου φαίνεται λίγο παραπλανητικό, πώς θα μπορούσε μια κροκέτα να έχει φρέσκο κρέας; :hmm:Πολλές κροκέτες αναφέρουν ως πρώτο συστατικό το "dehydrated poultry meat", που νομίζω πως είναι το επιθυμητό. Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να αναφέρεται ως πρώτο συστατικό είναι τα σιτηρά (καλαμπόκι κλπ) ή ο όρος "meal", που ουσιαστικά υποδηλώνει υποπροϊόντα κρέατος.

πολλες τροφες παιρνουν κατεψυγμενα κρεατα και τα επεξεργαζονται για να γινουν κροκετες. Αλλες τροφες παιρνουν φρεσκα. Αυτο εννοουν οταν λενε fresh meat. Ουτε το dehydrated poultry meat ειναι καλο. Ειναι πολυ γενικο:/:. Το σωστο πρεπει να ειναι ειτε (dehydrated) chicken (or turkey) meat, ειτε chicken (or turkey) meal. Tο meal δεν ειναι απαραιτητα κακο, αρκει να προσδιοριζει η εταιρια απο που προερχεται. Αν ειναι πχ chickey by product meal τοτε προφανως δεν ειναι καλο. Ουτε το meat by product meal ειναι καλο. Τα υποπροιοντα κρεατος ειναι τα "By products". Επισης τα 3 πρωτα συστατικα πρεπει να ειναι κρεας και να μη περιεχει η τροφη καθολου gluten, corn, by products, cellulose, soy, χρωστικες ουσιες, ethoxyquin, BHA/BHT...

βρε κοριτσια....η ρουαγιαλ κανιν...εχει αυτα τα συντηρητικα..'η οχι;

Δυο χρονια που εχω τη Μπριζιτ,της δινω την Pro Plan housecat,την οποια τρωει και ο μικρουλης 6.5 μηνων .Και τα δυο στειρωμενα σημερα και ο κτηνιατρος μου ειπε να μην την αλλαξω γιατι εχει λιγα λιπαρα και δεν χρειαζεται να παρω ειδικη για στειρωμενα.....Απλα να περιορισω λιγο την ποσοτητα στον μικρο τουλαχιστον ,που εχει ταση παχους.Σαν πρωτο συστατικο της ειναι το κοτοπουλο (20 %) ,λιπαρα-ελαια 14%..κλπ.

Πιστευω οτι απολυτα καλη τροφη συσκευασμενη τουλαχιστον δεν υπαρχει.Καθε εταιρεια βαζει καποιο συστατικο σε μεγαλυτερη η μικροτερη ποσοτητα και επικρατει ενα μπαχαλο στο πια να επιλεξει κανεις.
Καλο ειναι να εχουν μια σταθερη τροφη και οχι αλλαγες τροφων ,αφου φυσικα μια φορα το χρονο γινονται εξετασεις αιματος ,για τσεκαρισμα των τιμων.

βρε κοριτσια....η ρουαγιαλ κανιν...εχει αυτα τα συντηρητικα..'η οχι;

Η κτηνιατρικη σειρα της royal canin εχει και BHA και BHT (εδω τουλαχιστον, στην ευρωπαικη version δεν ξερω σιγουρα, αλλα δε νομιζω να διαφερει και πολυ :/:). Δεν γνωριζω αν η μη κτηνιατρικη εχει αυτες τις ουσιες :hmm:

Αυτες οι τροφες ειναι μπερδεμα πια!Εχουν βγαλει τοσες πολλες που δεν ξερεις ποια να εμπιστευθεις.Εγω hill's για γατακια επαιρνα πρωτα,αλλα τωρα της πηρα royal για γατακια και τρελαθηκε.Πιστευω οτι ειναι καλη.Αλλα καθε φορα που παω στο μαγαζι για τροφη λεω μπας και ειναι καλυτερη αυτη ή αυτη ή αυτή..πφφφ!!!Λενε και για την orijen καλα πραγματα αλλα δεν την εχει κανενα μαγαζι εδω..

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτες οι τροφες ειναι μπερδεμα πια!Εχουν βγαλει τοσες πολλες που δεν ξερεις ποια να εμπιστευθεις.Εγω hill's για γατακια επαιρνα πρωτα,αλλα τωρα της πηρα royal για γατακια και τρελαθηκε.Πιστευω οτι ειναι καλη.Αλλα καθε φορα που παω στο μαγαζι για τροφη λεω μπας και ειναι καλυτερη αυτη ή αυτη ή αυτή..πφφφ!!!Λενε και για την orijen καλα πραγματα αλλα δεν την εχει κανενα μαγαζι εδω..

συμφωνω..και εγω εχω μπερδευτει απιστευτα..στο καλο..η μια ειναι καλη σε κατι..αλλα εχει κατι αλλο ασχημο..ασε που ο ενας γοατρος λεει..αυτη ειναι η καλυτερη,ο αλλος δεν την θεωρει καλη....και τρεχα γυρευε!!! :confused:

Δεν ξερω,οι κτηνιατροι παιρνουν καποια ποσοστα απο εταιρειες τροφων η οχι?

εγω πιστευω οτι παιρνουν, γιαυτο οσες δεν πουλουν τις περισσοτερες τις βγαζουν σκαρτες ..το ιδιο κ τα πετσοπς..προσωπικη μου αποψη..

Ναι ουτε εγω ξερω καθολου.Το συμπερασμα ειναι ενα,πολυ μπερδεμα οι τροφες!

Δεν παίρνουν ποσοστά, παίρνουν πολλά δώρα. Ξέρω άτομο που το κτηνιατρείο, από το γραφείο μέχρι τους καναπέδες, είναι εξοπλισμένο με χάρη σ' αυτές τις εταιρίες. Δεν ξέρω... Όλες λίγο πολύ ίδιες τις θεωρώ...

Πλακα κανεις??????Ειναι μια μορφη ποσοστου και αυτη!!!!Εχεις δικιο πανω κατω ιδιες ειναι..

Σήμερα που πήγα να παραγγείλω τροφή για τα αγγελούδια μου από το on line pet shop πήρε το μάτι μου μια καινούργια τροφή την Olliver του γνωστού μάγειρα υποθέτω...την έψαξα και βρήκα τα ακόλουθα σχετικά με τα συστατικά της..Μου φαίνεται καλή ..την έχει δοκιμάσει κανείς;
INGREDIENTS
Chicken meal, oats, fresh chicken, chicken fat, potato, peas, complete mineral and vitamin supplements, OLIVERʼS TRIPLE FIBERPLAN™ (pea fibre, beet pulp and rice bran), chicken liver, linseed, OLIVERʼS OMEGA 3 BOOST, fresh whole eggs, OLIVERʼS AURA BOOST™ (blueberry, cranberry, raspberry, apple, carrot, tomato, kelp, parsley, ginseng, green tea, pollen, gingko biloba, marigold extract), OLIVERʼS DIGESTION BOOST™ (mannanoligosaccharides, yeast culture, inulin, yucca shidigera).
KEY FIGURES
Protein 36 %
Fat 20 %
Fibre 2,5 %
Fresh chicken 20 %
Chicken. totally +70 %
Lutein 6 mg/kg
Taurine 0,5 %
Omega 3 0,5 %
Omega 6 2,5 %
Absorption 92 %
Kcal. per kg (ME) 4550

Χμμ για πες τη διευθυνση του on line pet shop να παρουμε μια γευση!

Δεν νομίζω να είναι του γνωστού μάγειρα... Τουλάχιστον δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από το site της εταιρείας Oliver, η οποία όπως είδα είναι δανική. Πάντως η τροφή φαίνεται ενδιαφέρουσα...
Το site του on line pet shop είναι www.onlinepetshop.gr

Και η τιμή είναι καλή αλλά δεν έχει μικρή συσκευασία για δοκιμή...:hmm:και τα δικά μου είναι πολύ ιδιότροπα και φοβάμαι μην μου μείνουν αμανάτι και δεν ξέρω τι να τις κάνω μετά...:P

Καλησπέρα σας!:D Πριν μερικες μερες δοκιμασαμε την Eukanuba Veterinary Diets Feline Struvite Urinary. Ειναι της κτηνιατρικης σειρας της Eukanuba (πλεον μονο αυτη κυκλοφορει για γατες!) και η συγκεκριμενη ειναι για στειρωμενα γατια. Επισης στην ιδια σειρα κυκλοφορουν τα ακολουθα: Feline Intestinal, Feline Oxalate Urinary, Feline Renal & Feline Restricted Calorie. :)
Ποιο αναλυτικα για καθε ενα απο αυτα μπορειτε να διαβασετε εδω :
https://www.pet-supermarket.co.uk/pr...&BCat=5,6,157&rootcatid=&Brand=&a=resetsearch
Εγω θα σας γραψω τα συστατικα για τα στειρωμενα:

Chicken liver, chicken, rice flour, white fish, chicken meal, dried whole egg, dried beet pulp, fish oil, potassium chloride, brewer's dried yeast, taurine, tricalcium phosphate, DL-methionine, sodium chloride.

Ειναι στην λογικη της orijen, απλα εχει χαμηλοτερο ποσοστο πρωτεινης περιπου οσο και η acana!:) για την ακριβεια η συγκεκριμενη εχει 33% πρωτεινη!:) Σαν μυρωδια ειναι ευχαριστη, το σχημα της κροκετας ειναι στρογυλλο σαν μπιλια (προσεξα οτι ο Λουκουμας μασαει περισσοτερο;)) και σαν γευση τουλαχιστον στον Λουκουμα αρεσει μιας και το τρωει ολο με ευχαριστηση.

Κυκλοφορει σε 2 συσκευασιες: 400γρ και 3 κιλα με κοστος 6 ευρω και 35 ευρω αντιστοιχα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back