Σειρά τροφής Leonardo

Παιδια, απίστευτο... Την ε΄τρωγε μια χαρά 2-3 μέρες και τώρα δεν θέλει ούτε να την βλέπει... Δεν ξέρω γιατί, δεν μου έχει ξανασυμβεί... Απλά αρνείται...
Δεν πειράζει, θα την εκτιμήσουν οι γατούλες κάτω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ίδιο έπαθα κι εγώ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Τις πρώτες ημέρες ξετρελλαίνονταν! Τώρα δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν! Γιατί άραγε? Μήπως φταίει κάτι????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως μπαγιατεύει με κάποιο τρόπο;; Αλλά οι κροκέτες;; Και είναι και μεγάλο πακέτο...
Δεν μου το έχει κάνει με καμια άλλη κροκέτα αυτό! Δοκίμασα να τον αφήσω και μισή μερα μήπως τις φάει αλλά προτιμάει να μείνει νηστικός. Συνήθως αν δεν του αρέσει κάποιος τύπος κροκέτας δεν τον πολυτρώει, όχι όμως και απόλυτη άρνηση!
Πρέπει να λύσουμε το μυστήριο...

https://contenido.bewital.de/leonardo/front_content.php?idcat=77〈=9

Percentage of animal protein in total protein: 85 %
Thereof poultry 70 %, fish 15 %

συμφωνα με αυτο, λεει οτι περιεχει, ποσοστο πρωτεινης 85% οχι οτι περιεχει κρεας 85%
και φυσικα δε θα μπορουσε να περιεχει 85% κρεας, την στιγμη που παρακατω στα λεπτομερη συστατικα λεει

Ingredients
poultry (dried), corn, poultry fat, wheat, herring meal, rice, rye malt, poultry liver (hydrolized), egg powder, brewer´s yeast, linseed, pre-swollen wheat starch, sodium chloride, D1-methionine, fructo ligosaccharide

εγω θεωρουσα οταν πρωτοειπατε για αυτη τη τροφη, οτι δεν περιειχε μεσα τπτ αλλο περα απο κρεας. αλλα εδω λεει οτι περιεχει, καλαμποκι, σιταρι, ρύζι, βύνη σίκαλης, σκόνη αυγών, brewer´s ζύμη, λιναρόσπορος, προ-πρησμένο άμυλο σίτου, χλωριούχο νάτριο.

Δε ξερω, απο τη στιγμη που εγω δινω στο ζωο μου orijen, δε βλεπω κανενα λογο να δοκιμασω αυτην τη τροφη..

Παιδιά αυτό που λέτε δεν μπορώ να το πιστέψω!
Εγώ που από κροκέτα και νωπές είχα δοκιμάσει Hill's και κάποια στιγμή την βαριόνταν, τώρα δε βλέπουν την ώρα να φάνε.... Γιατί έτσι;
Τα δικά μου εξακολουθούν να τρελαίνονται.
Και βέβαια περιέχουν σιτάρι και δημητριακά, αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό. Το κρέας σε άλλες τροφές μαζί με τα παράγωγά του είναι συνήθως 40%!

Ναι, κι ομως... Και δεν ειπα κατι αμεσως γιατι σκεφτηκα οτι θα με παίρνατε για τρελή...

Στο δεύτερο γατούλι μου, επειδή είναι αδύναμος κι εκεί που ήταν δεν τον πρόσεχαν και πολύ, πήρα χθες να του δώσω μία πολυθερμιδική τροφή (αυτές που είναι για μετά από ανάρρωση κλπ) της Eukanuba. Είναι νωπή σε κονσέρβα, για γάτες και σκύλους. Απο μυρωδιά ήταν σαν πίτουρο, καφέ χρώμα.... Όπως το είδε, έτσι και το άφησε!! Με το που του έβαλα leonardo με μία πάστα πολυβιταμινούχα (συμπλήρωμα) ξετρελάθηκε! Και δε φταίει η πάστα, γιατί και χωρίς να τη βάλω πάλι την τρώει... απλώς του τη βάζω για πιο θρεπτική διατροφή

Τι να πω... γούστα είναι αυτά.
Τα δικά μου την τρώνε μια χαρά τη leonardo. Η αλήθεια είναι ότι η light δεν τα ξετρελαίνει, προτιμούν την κανονική. Η δε kitten της σειράς έχει μεγάλο σουξέ και την τρώνε μικροί και μεγάλοι - που υποτίθεται ότι είναι σε δίαιτα.:mad:

Κι εγώ η kitten έπαιρνα.. Αλλά επειδή ο καινούργιος γατούλης έχει ανάγκη από συμπληρώματα δοκίμασα την sensitive κροκέτα... Ξετρελάθηκε και η μικρή - την τρώνε μαζί ευχαριστημένα!!

ειναι πολυ καλη την δινει κι ο κτηνιατρος του σωματειου πολυ

Κροκέττες Leonardo

Καλησπέρα

Θα ήξερε κανείς σας που μπορώ να αγοράσω κροκέττες Leonardo Senior, στην περιοχή του Χίλτον;

Ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.:)
Δυστυχώς, το μόνο που ξέρω σου πέφτει λίγο μακριά,:P αλλά μπορείς να ζητήσεις από το πετ σοπ της περιοχής σου να σου τις φέρνουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα, ιδίως αν είσαι πελάτης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγώ αυτό το πετ που ξέρω ότι έχει ειναι στην Ηλιουπολη (οντως σου πεφτει μακρυα) αλλα αν θελεις μπορω να σου δώσω τηλέφωνο να ρωτήσεις αν εχει senior αυτή τη στιγμή γιατί απ'οτι είδα leonardo εχει σιγουρα

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τη συμβουλή. Μίλησα στη κυρία του πετ σοπ και μου είπε οτι μπορεί να τις παραγγείλει. Τελικά οι πιό απλές λύσεις είναι και οι καλύτερες.

Ελπίζω οτι θα μπορέσω κι εγώ να συνεισφέρω καθώς και να βοηθηθώ μέσα από την ιστοσελίδα σας.

Η δικιά μου εμπειρία είναι από μία γατούλα που είναι ένα από τα αδέσποτα που φροντίζουμε (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αδέσποτα στη γειτονιά μας). Η Δάφνη λοιπόν είχε αδυνατίσει και έτρωγε πολύ λίγο από ότι κροκέττες ή κονσέρβα και να της δίναμε. Ένας κτηνίατρος μου έδωσε Leonardo Senior από ένα δείγμα δωρεάν. Μόλις τις είδε, άρχισε να τις τρώει, και τώρα τις τρώει τακτικά. Το πρόβλημα είναι οτι πρέπει να πεις στο πετ σοπ να τις φέρει γιατί πολύ λίγα καταστήματα την πουλάνε. Δεν ξέρω αν οι άλλοι τύποι είναι τόσο καλοί όσο η Senior. Η ιστοσελίδα είναι https://www.bogro.de/ Όπως καταλαβαίνετε η μάρκα είναι γερμανική (από το .de στη διεύθυνσή της) αλλά η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη και στα Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά.

να πω την γνωμη μου?ειναι μια αγνωστη μαρκα που δεν θα την εμπιστευομουν!αν τωρα ειναι πιο ευοσμη και ευεγεστη αυτο δεν ειναι απαραιτητα και πιο καλο!συγκεκριμενα οι τροφες των σουπερ μαρκετ ειναι πιο ευγεστες απο αυτες των κτηνιατρικων εταιρειων, αλλα ειναι γεματες συντηρητικα και εθιστικες ουσιες ωστε τα ζωα να τρωνε τελικα μονο τετοιες!ολα αυτα ειναι αποδεδειγμενα και γραφονται σε βιβλια διατροφης των ζωων, οποτε μην μπερδευεστε με το αν ενα ζωο προτιμα να τρωει κατι γιατι και αποφαγια αν δωσουμε μπορουν να τα προτιμησουν αλλα δεν ειναι και καλα!τωρα να πω την αληθεια δεν θελω να θαψω τη συγκεκριμενη τροφη αλλα σιγουρα δεν ειναι μεσα στις πιο γνωστες και τοπ τροφες!

Η leonardo είναι βέβαια σχετικά καινούργια μάρκα στην Ελλάδα, αλλά προσωπικά τη θεωρώ πολύ καλή. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη σύσταση από το λινκ που δίνει παραπάνω η de_emm. Αν και δεν την αγοράζω πια, τη θεωρώ εφάμιλλη της Royal Canin.

(και όχι, δεν παίρνω ποσοστά) :P

Η leonardo είναι βέβαια σχετικά καινούργια μάρκα στην Ελλάδα, αλλά προσωπικά τη θεωρώ πολύ καλή. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη σύσταση από το λινκ που δίνει παραπάνω η de_emm. Αν και δεν την αγοράζω πια, τη θεωρώ εφάμιλλη της Royal Canin.

(και όχι, δεν παίρνω ποσοστά) :P

ουτε εγω παιρνω ποσοστά, αλλα τα συστατικά μιας τροφής δεν μου λένε τίποτα!:down:μπορεί να γράφει ότι θέλει αλλά το θέμα είναι τι ποιότητα ειναι οι πρώτες ύλες που μπαίνουν μέσα!και φυσικά δεν μιλάω για την ελληνική αγορά, αλλά την ευρωπαική,φυσικά οι ανώτερες τροφές βρισκονται στην Αμερική οι οποίες ειναι οι μόνες που έχουν όντως κρέας μέσα κι όχι υποκατάστατα όπως όλες εδω της Ευρώπης!φυσικά αυτές οι τροφές δεν έρχονται Ευρώπη!και επειδή η τροφική αλλεργία είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει better be safe than sorry!φυσικά ο καθένας παιρνει ότι θέλει και ταιζει ότι θέλει και εγώ στον παλιο μου γάτο, εδινα για treat κονσέρβα Kitekat αλλα στη συνέχεια δεν ετρωγε καμία άλλη κονσέρβα, τι σου λέει αυτό?:hmm:παντως δεν ειναι να το κάνουμε θέμα σαφώς!

Ε, κοίτα, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες σε κάθε φάση της παραγωγής, κάπου πρέπει να βασιστούμε. Κι εδώ που τα λέμε, η σύσταση είναι σημαντική, άλλο είναι να έχει η τροφή σαν πρώτο συστατικό ιστό και άλλο να έχει υδατάνθρακες (υπάρχουν και τέτοιες, ακόμα και στις γατοτροφές). Κατά τ' άλλα, συμφωνώ πως αναγκαστικά βασιζόμαστε στο όνομα της εταιρίας για την ποιότητα των πρώτων υλών.

Όσο για τις kitekat που λες, έδινα και εξακολουθώ να δίνω στα γατιά μου κονσέρβες από διάφορες μάρκες (αν και η κύρια τροφή τους είναι η ξηρά) και ποτέ δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα. Πιστεύω πως αυτές οι ιδιοτροπίες έχουν περισσότερο να κάνουν με τα γούστα του ζώου παρά με οτιδήποτε άλλο. Νομίζω πως και το Jacobson's organ (δεν θυμάμαι πώς λέγεται στα ελληνικά) παίζει κάποιο ρόλο σ' αυτές τις διατροφικές μονομανίες.:hmm:

Απεγνωσμενα ψαχνω τη συγκεκριμμενη τροχη,διοτι ο john ξετρελαθηκε μ αυτη και βελτιωθηκε και η συμπεριφορα του.Ητανε παντα ησυχος βεβαια,αλλα εγινε πιο χαδιαρης!!Δεν την βρισκω με τιποτα,το pet shop αντιμετωπιζει δυσκολιες να μου την ξαναφερει.Θα παω οπουδηποτε στην Αθηνα να παρω.Που ειναι στην Ηλιουπολη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back