Σειρά τροφής Orijen

Παιδια τελικα αυτη η τροφη εχει ειδικη για στειρωμενα,γατακια,κτλ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι δεν εχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κριμα,εχω ακουσει τοσα και θα ηθελα να τη δοκιμασω...

Kι εγω το ιδιο Δωρα.Αλλα δεν υπαρχει παντου :-(

Μου έλαχε ένα σακουλάκι πριν μερικούς μήνες ως δώρο για το γάτο μου..καλές αλλά δεν κάνουν για στειρωμένα, έχουν πολλά λιπαρά. Οι κροκέτες έχουν το σχήμα τριγώνου και σκούρο καφέ χρώμα. Αν τις έβρισκα εδώ, θα έπαιρνα ένα ακόμα σακούλι γιατί άρεσαν στον Ντακίρι...:hmm:Μόνο στο πετ σοπ της Καλλιθέας υπάρχουν;:/:

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει κάποιο πετ σοπ να πουλάει αυτή την τροφή;;;

(αν θεωρειται διαφημηση 1000 συγγνωμη!Σβηστε το!)

ΚΟΜΠΑ ΕΠΕ
ΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ
ΤΥΛΗΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ.Κ. 71500
Τηλ. 2810831054
Fax 2810831287
mail: compaltd@hotmail.com

Eγω τηλεφωνησα στην εταιρια.
Μιλησα και με τον υπευθυνο ο οποιος ειναι εξυπηρετικοτατος και αφιερωνει χρονο στο να λυσει διαφορες αποριες.
Ρωτησε τον για το κοντινοτερο πετ σοπ που την εχει στη περιοχη σου.
Και ζητησε και 2-3 πετ σοπ σε σχετικα κοντινες περιοχες,ποτε δεν ξερεις...

Καλημερεεεες!:D

Πήρα τηλέφωνο.
Στο κέντρο (Αθήνα) έχει στο Κολωνάκι και στην Πλατεία Αμερικής.
Κολωνάκι: Χάριτος 9
Πλατεία Αμερικής: Σταυροπούλου 41

Πήρα τηλέφωνο.
Στο κέντρο (Αθήνα) έχει στο Κολωνάκι και στην Πλατεία Αμερικής.
Κολωνάκι: Χάριτος 9
Πλατεία Αμερικής: Σταυροπούλου 41

Να 'σαι καλά:)

Τελικά μάλλον κλασσικά ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τέλειο! :hmm:
Όπως σε όλα τα πράγματα....

(εκτός και άν πρόκειτε για πόλεμο μεταξύ των εταιρειών, και των συμφαιρόντων ελέγχου της αναπτυσσόμενης αγοράς)

Βασικα αποτι διαβασα το προβλημα δεν υπαρχε στην παραγωγη της ξηρας αλλα μολις εφτασε Αυστραλια.Εκει για να μπουν οι εισαγωμενες ζωοτροφες στη χωρα πρεπει να περασουν απο μια διαδικασια με ραδιοκυματα.Γι αυτο κ αναφερει μονο την Αυστραλια.
Σημερα θα ανεβει κ στο site της champion pet foods το τι εγινε κ με την αναλυση στα εργαστηρια οπου σταλθηκαν δειγματα.
Ας ελπιζουμε να μην ειναι σοβαρο.

https://www.championpetfoods.com/orijen/Australia_Consumer_Release.pdf

Παρηγορητικα τα νεα.
Δεν ευθυνεται η champion pet foods για αυτο ,αλλα καποιος νομος στην Αυστραλια.Ο νομος αυτο ''θελει'' οσες ζωοτροφες παρασκευαζονται σε θερμοκρασια κατω των 100C να περνανε απο μια διαδικασια με ραδιοκυματα.Διαβαστε το update στο site τους κ θα λυθουν οι αποριες σας(οι δικες μ τουλαχιστον λυθηκαν...).

Επίσης Orijen για σκύλους και γάτες φέρνει και το pet shop της γειτονιάς μας! Ο σκύλος που έχουν δεν έτρωγε τίποτα και τους δώσαμε λίγη απο τη δική μας τροφη και ξετρελάθηκε! Οπότε πλεον αποφάσισαν και φέρνουν τις τροφές αυτές στο κατάστημα (έχουν μόνο πουλάκια και κουνέλια από ζώα).

Είναι στην οδό Πουλοπούλου & Εφεστίων στο Θησείο, κοντά στον ηλεκτρικό!

:P

Επαναφέρω το θέμα γιατί, θέλοντας να αλλάξω τη διατροφή του Πρέστο σε orijen, μίλησα με τον κτηνίατρο που τις διακινεί. Ο άνθρωπος μου είπε ότι δεν πρέπει η orijen να είναι αποκλειστική διατροφή για στειρωμένες γάτες, καθώς το θεωρεί σίγουρο ότι θα βάλουν κιλά (μιλάμε για 20% λίπος). Μου σύστησε μια δίαιτα εκ περιτροπής με την τροφή που δίνω τώρα σε αναλογία ένα προς πέντε (ένα σακούλι orijen, πέντε προηγούμενη τροφή).
Κρίμα... και ήθελα να τη δοκιμάσω :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περίεργο...:hmm:Έχει όντως πολλά λιπαρά, αλλά υποθέτω μπορείς να του δίνεις λιγότερο (δεν ξέρω, όμως, τι άποψη έχει ο Πρέστο επ' αυτού).:P

Όπως και να 'χει, η αναλογία 1:5 μου φαίνεται λίγο extreme και ναι, δεν έχει νόημα να την αγοράσεις, αν είναι να το κάνεις έτσι. Μήπως να δοκίμαζες να του τη δώσεις σε συνδυασμό με κονσέρβα αντί με άλλη ξηρά; Δε νομίζω να παχύνει έτσι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Πρέστο τρώει κονσέρβα ούτως ή άλλως κάθε μέρα, εκτός από την κροκέτα. Εννοείς να του δίνω αποκλειστικά κονσέρβα, αντί για την κροκέτα που έτρωγε;

Ναι,π.χ. μισή μερίδα κονσέρβα για πρωινό και μισή μερίδα orijen το βράδυ. Έτσι θα παίρνει τις απαιτούμενες θερμίδες, αλλά θα γεμίζει το μπολάκι και δεν θα διαμαρτύρεται. (fingers crossed)

Αν σκέφτεσαι να το γυρίσεις στην orijen για περιορίσεις τους υδατάνθρακες, μάλλον δεν έχει νόημα να ανακατεύεις τις κροκέτες.:P Όμως έχε υπόψη ότι λιγότερα σιτηρά δεν σημαίνει κατ' ανάγκη λιγότεροι υδατάνθρακες: απ' όσο θυμάμαι, η orijen βάζει γλυκοπατάτες και διάφορα άλλα λαχανικά στις κροκέτες της. Δεν έχω πρόχειρη την ανάλυση, αλλά αν όντως έχει λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερο κρέας, αξίζει τον κόπο.

Επειδή το ψάχνω το θέμα συνεχώς, να ενημερώσω πως γίνονται προσπάθειες τελευταία από εισαγωγείς και κτηνιάτρους να "μειώσουν" την ποιότητα των orijen τροφών! Αν τηρούνται οι αναλογίες σύμφωνα με την ηλικία και το βάρος του ζώου, δεν υπάρχει περίπτωση να παχύνουν ή οτιδήποτε άλλο! Ίσα ίσα τόσο η Τζίνα (γάτα) όσο και ο Skippy (σκύλος) από τότε που ξεκίνησαν με τις orijen έφτιαξαν απίστευτα "δεμένο" σώμα και τέλειο τρίχωμα!

Άρχισαν να λένε πως στην Αυστραλία πέθαναν δεκάδες γάτες κλπ χωρίς να αναφέρουν πως εκεί όταν περνούσαν τα σύνορα οι τροφές orijen τις ακτινοβολούσαν (λόγω νομοθεσίας για εισαγόμενες τροφές), με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα συστατικά τους!
:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back