Παιδιά, πήρα σήμερα στην kompa και με ενημέρωσαν. Βασικά η υπεύθυνη με την οποία μίλησα, μου είπε ότι η μπλε orijen (ψάρι) παχαίνει περισσότερο από την πορτοκαλί (κοτόπουλο). Οπότε, για αρχή θα στραφώ προς την κοτόπουλο! Έχω πρόβλημα με τη μεγάλη μου γατούλα, γιατί μπορεί να είναι αστείρωτη ακόμη (θα στειρωθεί εντός ολίγων ημερών) αλλά έχει τάσεις παχυσαρκίας και εδώ και κάποιο διάστημα προσέχω πολύ τις ποσότητες αλλά και φρόντιζα να έχει και λίγα λιπαρά (όπως η light της r/c που έχει 10%). Επίσης, μου είπε πως η orijen δε χρησιμοποιεί συντηρητικά.
Μίλησα με το pet shop που είναι κοντά στην κήπο του καλού στη Θεσ/νίκη και θα πάω να πάρω τη 2.5 kg. Αν τους αρέσει θα προμηθεύομαι μεγαλύτερες συσκευασίες. Πάντως από ένα γρήγορο ψάξιμα σε ξένα e-shops διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν πολύ καλύτερες τιμές από ό,τι σε kompa ή στο onlinepetshop εδώ. Πχ στο zooplus το economy pack 2x7 kg που το έχει υποτίθεται προσφορά βγαίνει στα 86 περίπου ευρώ. Δηλαδή το 7 kg 43 ευρώ, τη στιγμή που στο onlinepetshop το 7 kg το πουλάει 45 ευρώ. Τρίχες δηλαδή.
Δεν έχω πολυτέλεια χρόνου γιατί η r/c έχει σχεδόν τελειώσει και δεν έχω καμία όρεξη μετά από όλα όσα διάβασα να ξαναγοράσω! Θα σας πω εντυπώσεις!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μακαρι να τους αρεσει...Εμεις την πορτοκαλι παιρνουμε,και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Julian;2264834[B:]poupoulina, εννοείς ότι η orijen έχει 65% πρωτεϊνες;;;;[/B]
Παιδιά, πήρα σήμερα στην kompa και με ενημέρωσαν. Βασικά η υπεύθυνη με την οποία μίλησα, μου είπε ότι η μπλε orijen (ψάρι) παχαίνει περισσότερο από την πορτοκαλί (κοτόπουλο). Οπότε, για αρχή θα στραφώ προς την κοτόπουλο! Έχω πρόβλημα με τη μεγάλη μου γατούλα, γιατί μπορεί να είναι αστείρωτη ακόμη (θα στειρωθεί εντός ολίγων ημερών) αλλά έχει τάσεις παχυσαρκίας και εδώ και κάποιο διάστημα προσέχω πολύ τις ποσότητες αλλά και φρόντιζα να έχει και λίγα λιπαρά (όπως η light της r/c που έχει 10%). Επίσης, μου είπε πως η orijen δε χρησιμοποιεί συντηρητικά.
Μίλησα με το pet shop που είναι κοντά στην κήπο του καλού στη Θεσ/νίκη και θα πάω να πάρω τη 2.5 kg. Αν τους αρέσει θα προμηθεύομαι μεγαλύτερες συσκευασίες. Πάντως από ένα γρήγορο ψάξιμα σε ξένα e-shops διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν πολύ καλύτερες τιμές από ό,τι σε kompa ή στο onlinepetshop εδώ. Πχ στο zooplus το economy pack 2x7 kg που το έχει υποτίθεται προσφορά βγαίνει στα 86 περίπου ευρώ. Δηλαδή το 7 kg 43 ευρώ, τη στιγμή που στο onlinepetshop το 7 kg το πουλάει 45 ευρώ. Τρίχες δηλαδή.
Δεν έχω πολυτέλεια χρόνου γιατί η r/c έχει σχεδόν τελειώσει και δεν έχω καμία όρεξη μετά από όλα όσα διάβασα να ξαναγοράσω! Θα σας πω εντυπώσεις!!
ναι...στο φυλλαδιο αυτο εγραφε..ακανα 30 με 35/100 πρωτεινες..και οριτζεν καπου εκει..γυρω στα 65..μπορει και παραπανω...ουτε εγω ξαναπαιρνω ρουαγιαλ..τελεια και παυλα...ευτυχως την ακανα μια χαρα την τρωνε...οριτζεν αργοτερα..
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω το 75% αναφέρεται στην περιεκτικότητα σε κρέας σε σχέση με τα υπόλοιπα συστατικά.
https://www.kompa.gr/or_cat_and_kitten.html
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξαναδιαβασε το φυλλαδιο...

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι να προτιμαμε οριτζεν κι οχι ακανα?
ειναι εξισου καλες?
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσωπικα χρησιμοποιω Acana Grain Free.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
εμενα ο σαντμ τρωει πολυ ποσοτητα και τα κακα του μυριζουν πολυ...και μερικες φορες ειναι μαλακα...
ισως να μην ειναι η καταλληλη επιλογη η οριτζεν,θα δοκιμασω την ακανα μολις τελειωσει...και την purina after care,ειδα οτι ειναι καλη,τι λες νικο?
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διαλεξε καποια αλλη,οχι Purina. Πχ applaws,felidae,Blue Buffalo...Αcana οπως λες...
Δεν δινεις οσο λεει το σακι πανω???εμενα ο σαντμ τρωει πολυ ποσοτητα και τα κακα του μυριζουν πολυ
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
του δινω παραπανω γιατι γκρινιαζει πολυ....
αν βρω στην πατρα αυτες που λες θα τις δοκιμασω...φοβαμαι ρε γμτ που αλλαζω τροφες...
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν πρεπει να του δινεις παραπανω.Μπορει γι αυτο να μυριζουν τα κοπρανα του ή μπορει να κανει κ διαρροια.
Ποσο καιρο ταιζεις orijen? Η τροφη για να φανει χρειαζεται καποια διαστημα (2-3μηνες).
Μην αγχωνεσαι. Θα βρεις μια οκ και θα μεινεις σε αυτη.Ετσι πανε αυτα,αν δεν ψαξεις δεν βρισκεις.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
κανα μηνα και λιγοτερο του δινω...λες να συνεχισω με ενα 7κιλο να δω πως παει?
θα δουμε...
του δινω περισσοτερη γιατι το λυπαμαι που ολο γκρινιαζει...οταν του βαζω τροφη την εξαφανιζει αμεσως
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ή παχυσαρκος θα γινει ή κουραδομηχανή.

Αν το βαρος και η εικονα του ειναι οκ,μην δινεις παραπανω. Κακο παρα καλο του κανεις.
Ασ'τον να γκρινιαζει.Μια ,δυο ,τρεις θα σκασει!
Εγω θα σου ελεγα να παρεις 2μισακιλο και να δεις στην πραξη πως θα παει. Το 7κιλο ισως ειναι πολυ και ΑΝ τελικα δεν του ταιριαζει η τροφη θα σου μεινει.
Δεν πρεπει να του δινεις παραπανω.Μπορει γι αυτο να μυριζουν τα κοπρανα του ή μπορει να κανει κ διαρροια.
Αν δεν κάνω λάθος - γιατί δεν είναι και η ειδικότητά μου - η πολλή τροφή σε ένα ζώο μόνο παχύσαρκο (με όλα τα παρελκόμενα) υπάρχει κίνδυνος να το κάνει. Από προσωπική εμπειρία αναφέρω ότι οι ποσότητες που έχει στον πίνακα πίσω από σχεδόν κάθε τροφή, με κριτήριο την ηλικία και το βάρος, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ενδεικτικές. Εγώ πριν 3 χρόνια που δε σκάμπαζα από γάτες, εφάρμοσα ευλαβικά τις οδηγίες ταίσματος και όταν η Vison μου έκλεισε χρόνο άρχισε να παίρνει βάρος και είδα και έπαθα να την αδυνατίσω.
LunaDark και εμένα ο γατούλης μου (8 μηνών) παρότι τον πήρα από σωματείο -όπου τον φρόντιζαν και τον αγαπούσαν- έκανε σαν τρελός με την τροφή. Με έχει δαγκώσει 2 φορές στην προσπάθειά μου να του κόψω την άνευ λόγου λαιμαργία! Έχω εφαρμόσει τα πάντα και αυτός συνεχίζει να έχει το σύνδρομο του ... κατοχικού!
Όμως εφόσον βλέπω ότι η τροφή που του βάζω του επαρκεί χωρίς να τον παχαίνει (γιατί αυτό είναι πολύ συχνό σε κατοικίδια που ζούνε μόνο μέσα στο σπίτι), είμαι ήσυχη και ούτε τύψεις νιώθω ούτε μητρικά σύνδρομα αφήνω να με πιάσουν! Το να έχεις ελεύθερα τροφή ή μεγάλες ποσότητες όλη μέρα αφημένες, όταν μιλάμε για τέτοια γατιά, είναι έγκλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη... Πάρε μία ενδεικτική τιμή από τα γραμμάρια που δίνει ημερησίως στην τροφή (διαίρεσέ το με το 2 ή το 3 αναλόγως πόσα γεύματα δίνεις) και απλώς χρειάζεται να είσαι πολύ παρατηρητική για να βλέπεις πώς λειτουργεί η τροφή πάνω του, ως προς το βάρος. Και μη "μασάς" στα νάζια του.. τα αρσενικά αρέσκονται σε αυτά, ιδίως όταν τα απευθύνουν σε εμάς τις γυναίκες! Ο δικός μας δεν τολμάει να κάνει "ζητιανιές" από το φίλο μου, μόνο εμένα πρήζει, φαντάσου! Ενώ ποτέ δεν υποκύπτω. Μία φορά αν στο παρακαλητό του πας και του βάλεις συμπλήρωμα (ενώ του έχεις δώσει όσο πρέπει, εννοώ) το έχεις χάσει το παιχνίδι!
Το να έχεις σε πρόγραμμα τα γατιά σου (στο θέμα ποσοτήτων της τροφής) δε σημαίνει ότι είσαι άκαρδη ή ότι δεν τα αγαπάς! Ίσα ίσα! Όσο για τα κακά του, αν δεν έχει τίποτα υπερβολικό που δεν περνάει (διάρροιες κλπ) δώσε του λίγο χρόνο, ίσως είναι θέμα προσαρμογής. Ελπίζω να μην του δίνεις και τίποτα νωπές, γιατί τότε εκεί οφείλονται οι διαταραχές που βλέπεις στα κόπρανα.
Όσον αφορά στα δικά μου ζωντόβολα, σήμερα ήταν η μεγάλη μέρα!
Δοκίμασαν σκέτη και χωρίς ανάμειξη με τη r/c την Orijen (παρεμπιπτόντως η συσκευασία είναι καταπληκτική, έχει κενό αέρος!)
Ξετρελάθηκαν! Την έφαγαν με την ίδια όρεξη που έτρωγαν και τη r/c. Έχει πολύ πλάκα πάντως το σχήμα της κροκέτας (πλακέ εντελώς) όπως και η μυρωδιά... μου θύμισε ελαφρώς τη leonardo, αλλά στην ποιοτική εκδοχή -ίσως είναι το κρέας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
βρεβ συ..ειναι μικρος ακομα...ποσες φορες θα το πουμε..οτι πριν του ενος ετους δεν περιοριζουμε την τροφη;; εκτος και αν εχει γινει ήδη βουβαλι..που δεν ισχυει αυτο για τον δικο σου...ειναι στηνη αναπτυξη...μετα τον 1 χρονο αρχισε να κανεις περικοπες..κια αυθτο,αν εχει τασεις παχους..κανα μηνα και λιγοτερο του δινω...λες να συνεχισω με ενα 7κιλο να δω πως παει?
θα δουμε...
του δινω περισσοτερη γιατι το λυπαμαι που ολο γκρινιαζει...οταν του βαζω τροφη την εξαφανιζει αμεσως

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
το χασα μαλλον!!!!

βρεβ συ..ειναι μικρος ακομα...ποσες φορες θα το πουμε..οτι πριν του ενος ετους δεν περιοριζουμε την τροφη;; εκτος και αν εχει γινει ήδη βουβαλι..που δεν ισχυει αυτο για τον δικο σου...ειναι στηνη αναπτυξη...μετα τον 1 χρονο αρχισε να κανεις περικοπες..κια αυθτο,αν εχει τασεις παχους..![]()
επειδη οι αποψεις διειστανται κι επειδη ο μικρος παρολο που δεν ειναι χοντρος εχει κρεμασει πατσοκοιλακι ειπα να τον περιοριζω
αλλα αισθανομαι πολυ καλυτερα να του εχω ελευθερη

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παντως εμενα..ΟΛΟΙ οι γιατροι μου εχουν πει..μετα τον 1 χρονο περιορισμο της τροφης...

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

τελειαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Γραφει οτι κανει και για γατακια,απο τι ηλικια μπορω να δινω και στο μικρο μου?Ειναι περιπου ενος μηνος τωρα...

Hlianna
Διάσημο μέλος
Γραφει οτι κανει και για γατακια,απο τι ηλικια μπορω να δινω και στο μικρο μου?Ειναι περιπου ενος μηνος τωρα...![]()
νονικα πιστευω οτι η καλυτερη τροφη γι αυτη την ηλικια και μεχρι 4 μηνων ειναι η babycat r/c..εγω προσωπικα θα εδινα μεχρι τοτε babycat και απο 4-5 μηνων και πανω οριτζεν

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool