vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Ετσι και μεις Κωνσταντίνα μου.Απλά ήλπιζα ότι η orijen θα βοηθούσε τη Μάιζελ στο πρόβλημα βάρους που έχει.Κι εμένα Βιβίκα ούτε να τις φτύσουν δεν ήθελαν. Ούτε και τα έξω τις φάγανε!
Οπότε, δεν πιέζω άλλο, αφού δεν τις θέλουν,δεν τις θέλουν.Θα συνεχίσουμε με ρογιαλ και τελείωσε η υπόθεση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Η Ράισα έμεινε 2 μέρες νηστική αλλά στο τέλος την έφαγε... Και τώρα την τρώει με ευχαριστήση!!!
Και βέβαια είδα σημαντικές αλλαγές στα σώματα και των τριων τους..
Και έχασαν το περιττό λίπος και έκαναν όλο μύες..

Παρεπιμπτώντος, τα αδεσποτάκια μου δεν την τρώνε την οριτζεν..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βιβή εγώ θα σου έλεγα να επιμείνεις..Η Ράισα έμεινε 2 μέρες νηστική αλλά στο τέλος την έφαγε... Και τώρα την τρώει με ευχαριστήση!!!
Και βέβαια είδα σημαντικές αλλαγές στα σώματα και των τριων τους..
Και έχασαν το περιττό λίπος και έκαναν όλο μύες..
Παρεπιμπτώντος, τα αδεσποτάκια μου δεν την τρώνε την οριτζεν..![]()
φαινεται πως εχουν συνηθησει στο...βρωμικο φαγητο...

ruko
Διάσημο μέλος
Προχθές, που πήγα στο pet shop της γειτονιάς μου, πιάσαμε την κουβέντα σχετικά με την Orijen με τον ιδιοκτήτη. Αυτός φέρνει Hills και Eukanuba. Μου είπε το εξής που με προβλημάτισε (βέβαια, κατά 99% το λέει γιατί δε φέρνει Orijen, ωστόσο έχει ένα point): ότι οι γάτες, επειδή είναι οικόσιτο κατοικίδιο εδώ και πολλά πολλά χρόνια, δεν έχουν το ίδιο dna σαρκοφάγου ζώου που είχαν πριν γίνουν οικόσιτες. Έχει μεταλλαχθεί στην πάροδο των χρόνων, καθώς απέκτησε κοντά στους ανθρώπους τις διατροφικές τους συνήθειες. Πιστεύει πως η Orijen ίσως να κάνει μακροπρόθεσμα και κακό. Δε με έπεισε, απλά μου έβαλε ένα μικρόβιο αμφιβολίας.
Αυτό που σου είπε μου φαίνεται αρκετά τραβηγμένο. Απ' όσο ξέρω, εξελικτικά μιλώντας, τα 10.000 χρόνια δεν θεωρούνται πολύ μεγάλο διάστημα. Φυσικά, σημασία έχει και ο ρυθμός αναπαραγωγής του κάθε ζώου. Ωστόσο, το περιβάλλον της γάτας παρέμεινε λίγο-πολύ το ίδιο για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου, καθώς ακόμα και στις πόλεις η γάτα θα είχε πάλι πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον και άφθονα θηράματα στη διάθεσή της. Άρα το πιθανότερο είναι η τροφή της να προερχόταν κυρίως απ' το κυνήγι και συμπληρωματικά απ' τους ανθρώπους. Αυτό σίγουρα άλλαξε με την εμφάνιση των σύγχρονων αστικών κέντρων, η οποία όμως έγινε πολύ πρόσφατα, ώστε να προλάβουν να επέλθουν τόσο μεγάλες αλλαγές στις διατροφικές ανάγκες της.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Βρε παιδιά οι γάτες εξακολουθούν να είναι σαρκοφάγα όσα χρόνια κι αν περάσουν...ο δικός μου τρελαίνεται για ωμό μοσχάρι κλπ άσε τα τζιτζίκια που καταβροχθίζει το καλοκαίρι..(ας μην μιλήσω για σαύρες και ποντίκια που αν πεινούσε θα τα έτρωγε σίγουρα)τώρα με την όριτζεν έχει κηρύξει πόλεμο....

ένα μήνα νηστικός έμεινε,προτιμούσε τις σαύρες,παρά αυτές...Με την Ρόυαλ θα παίρνει ποσοστά..
δεν εξηγείται αλλιώς,τις καταβροχθίζει...όλες τις μάρκες του κόσμου του δοκίμασα,και δεν τρώει καμιά που να μην έχει σιτηρά...(ούτε Όριτζεν,ούτε Ακάνα,ούτε Applaws ούτε Arden,ούτε Blue Buffalo που του πήρα..)Τουλάχιστον τρώει Nutram που την θεωρώ καλύτερη από την Ρόυαλ και σε αυτήν θα μείνουμε...δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να δοκιμάσουμε...
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Βρε παιδιά οι γάτες εξακολουθούν να είναι σαρκοφάγα όσα χρόνια κι αν περάσουν...ο δικός μου τρελαίνεται για ωμό μοσχάρι κλπ άσε τα τζιτζίκια που καταβροχθίζει το καλοκαίρι..(ας μην μιλήσω για σαύρες και ποντίκια που αν πεινούσε θα τα έτρωγε σίγουρα)τώρα με την όριτζεν έχει κηρύξει πόλεμο....ένα μήνα νηστικός έμεινε,προτιμούσε τις σαύρες,παρά αυτές...Με την Ρόυαλ θα παίρνει ποσοστά..
δεν εξηγείται αλλιώς,τις καταβροχθίζει...όλες τις μάρκες του κόσμου του δοκίμασα,και δεν τρώει καμιά που να μην έχει σιτηρά...(ούτε Όριτζεν,ούτε Ακάνα,ούτε Applaws ούτε Arden,ούτε Blue Buffalo που του πήρα..)Τουλάχιστον τρώει Nutram που την θεωρώ καλύτερη από την Ρόυαλ και σε αυτήν θα μείνουμε...δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να δοκιμάσουμε...
![]()
Πω πω βρε Αννα μου..

ουτε την Blue εφαγε το παιδι??
Κριμα μωρε... 
Δωστου τουλαχιστον Nutram!
Κι εγω την θεωρω καλυτερη!
ΑΑΑΑΑ εχεις δοκιμασει τη nutra gold???

popi_kali
Νεοφερμένο μέλος
επειδη εχω δοκιμασει την orijen κ γενικα οι γατες μου τρωνε τροφη χωρις σιτηρα αυτο που εχω να πω ειναι γενικα οτι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη κ πολυ περισσοτερο οι γατες μου!!τα αποτελεσματα που εχω δει ειναι οτι οι γατες μου ειναι μεσα στους μυς κ εχω δει κ τεραστιο αποτελεσμα στο θεμα τριχοπτωσης λογω των ιχθυελαιων!!στη τελικη ακομα κ δικιο να χει ο κυριουλης προτιμω τα γατια μου να τρωνε κατι που ευχαριστιουνται με φουλ κρεας κ φρουτα λαχανικα κ ας ζησουν λιγοτερο παρα να τρωνε αλευρι κ σιτηρα κ αλατια!κ απο την αλλη να θεσω κ το ερωτημα?τοσα χρονια που δεν υπηρχαν αυτες οι τροφες κ υπηρχαν οιτροφες με λιγοτερη πρωτεινη τα ιδια εξισου προβληματα δεν υπηρχαν οπως καρκινοι νεφρα κλπ?Αυτό που σου είπε μου φαίνεται αρκετά τραβηγμένο. Απ' όσο ξέρω, εξελικτικά μιλώντας, τα 10.000 χρόνια δεν θεωρούνται πολύ μεγάλο διάστημα. Φυσικά, σημασία έχει και ο ρυθμός αναπαραγωγής του κάθε ζώου. Ωστόσο, το περιβάλλον της γάτας παρέμεινε λίγο-πολύ το ίδιο για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου, καθώς ακόμα και στις πόλεις η γάτα θα είχε πάλι πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον και άφθονα θηράματα στη διάθεσή της. Άρα το πιθανότερο είναι η τροφή της να προερχόταν κυρίως απ' το κυνήγι και συμπληρωματικά απ' τους ανθρώπους. Αυτό σίγουρα άλλαξε με την εμφάνιση των σύγχρονων αστικών κέντρων, η οποία όμως έγινε πολύ πρόσφατα, ώστε να προλάβουν να επέλθουν τόσο μεγάλες αλλαγές στις διατροφικές ανάγκες της.
εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σας. Απλά σας μετέφερα ένα επιχείρημα της αντίπερα όχθης, έτσι κουβέντα να γίνεται!

Εξάλλου, πέρα από την ουσία των επιχειρημάτων του (ruko, είναι αποστομωτική η απάντησή σου επί της ουσίας!), μην ξεχνάμε κάτι βασικό: είναι πωλητής άλλων τροφών, και όχι της Orijen!

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Πω πω βρε Αννα μου..ουτε την Blue εφαγε το παιδι??
Κριμα μωρε...
Δωστου τουλαχιστον Nutram!Κι εγω την θεωρω καλυτερη!
![]()
ΑΑΑΑΑ εχεις δοκιμασει τη nutra gold???![]()
Όχι..ποιά είναι αυτή;και την Όλιβερ που λέγαμε έχω ξεχάσει να του πάρω...

vasilios
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τελικά κανείς σας δεν διαπίστωσε δοιάριες?
Έμείς τρελλαθήκαμε να την συνεφέρουμε.Ένω την έτρωγε με όρεξη μετά την τσάκιζε στην τουαλέτα .
aporw
Διακεκριμένο μέλος
[/u]
Όχι..ποιά είναι αυτή;και την Όλιβερ που λέγαμε έχω ξεχάσει να του πάρω...![]()
η nutra gold ειναι στη φιλοσοφια της orijen και ειναι οικονομικη..αν θυμαμαι καλα το 1,5 κιλο παει γυρω στα 15 ευρω!

natalouko
Επιφανές μέλος
Εμένα είχε διάρροιες και έφτιαξε με την orijen!!!!Τελικά κανείς σας δεν διαπίστωσε δοιάριες?
Έμείς τρελλαθήκαμε να την συνεφέρουμε.Ένω την έτρωγε με όρεξη μετά την τσάκιζε στην τουαλέτα .

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Εψαξα και την βρήκα..η nutra gold ειναι στη φιλοσοφια της orijen και ειναι οικονομικη..αν θυμαμαι καλα το 1,5 κιλο παει γυρω στα 15 ευρω!![]()
πρέπει να είναι καλή κι αυτή...αλλά που να την βρώ;
Την Blue δεν μπορώ να πω ότι δεν την τρώει καθόλου όπως την όριτζεν ..αλλά δεν τρέχει κιόλας..μπορεί να την συνηθήσει το βλαμένο και να την φάει...Θα του πάρω και την Όλιβερ αν δεν την θέλει θα την φάει ο "καλός ο μύλος" η Μπετίνα δηλαδή...

aporw
Διακεκριμένο μέλος
Εψαξα και την βρήκα..πρέπει να είναι καλή κι αυτή...αλλά που να την βρώ;
Την Blue δεν μπορώ να πω ότι δεν την τρώει καθόλου όπως την όριτζεν ..αλλά δεν τρέχει κιόλας..μπορεί να την συνηθήσει το βλαμένο και να την φάει...Θα του πάρω και την Όλιβερ αν δεν την θέλει θα την φάει ο "καλός ο μύλος" η Μπετίνα δηλαδή...
![]()
εχει στο pet shop απεναντι μου..αν θες σου περνω!

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Κάτσε να τελειώσει το απόθεμα που έχουμε σε όλες τις μάρκες και θα την δούμε κι αυτήν...εχει στο pet shop απεναντι μου..αν θες σου περνω!![]()

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

του είχα αφήσει στο μπωλάκι του Νούτραμ και Μπλού αλλά τζίφος...όπως τις έβαλα έτσι τις βρήκα...και σκέφτηκα μπας και έχουν τίποτα τα δόντια ή τα ούλα του και δεν τρώει...του αγόρασα από περιέργεια τις Oral sensitive της Ρόυαλ που είναι για την πέτρα υποτίθεται και μεγάλες σαν σβώλοι για να δώ..θα μασήσει ή όχι;Εκεί που κοιμόταν λοιπόν τις μυρίζει,παθαίνει πατατράκ και ορμάει και ροκανίζει μια φούχτα γεμάτη σε δευτερόλεπτα...

ούτε δόντια τον πονάνε ούτε ούλα,τίποτα μόνο Ρόυαλ θέλει και καμιά άλλη...

Τι να κάνω,να του δίνω αυτήν που θέλει;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τον εστρωσα τον ναρουτο και τωρα τρωει και την orijen 6 fish
Τρωει τα παντα πλεον και δεν εχω κανενα προβλημα. Πρεπει να τα αφησουμε να πεινασουν λιγο για να φανε αλλιως μας παιρνουν τον αερα και μας κανουν οτι θελουν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Μονο ενας κτηνιατρος στο Ρεθυμνο φερνει την συκεκριμενη εταιρια και δεν ειχε Orijen σε γατοτροφη(αρχικα για Orijen πηγαινα).
Μπορει να μου πει κανενας τη διαφορα τιμης σε Orijen και Acana?
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
6 ευρω η διαφορα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
κατα τη γνωμη μου...ακριβως αυτο ειναιν που λες...παιδια...ΕΜΠΟΡΟΙ ειναι οι ανθρωποι..σου λεει,οτι αν πει καλα λογια για την οριτζεν,θα παει σε αλλο μαγαζι να την παρει...κατσε να την θαψω μπας και παρει τις δικες μας..το γραφω ετσι απλοικα..αλλα νομιζω οτι ετσι ειναι..Κυρίες μου,
εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σας. Απλά σας μετέφερα ένα επιχείρημα της αντίπερα όχθης, έτσι κουβέντα να γίνεται!
Εξάλλου, πέρα από την ουσία των επιχειρημάτων του (ruko, είναι αποστομωτική η απάντησή σου επί της ουσίας!), μην ξεχνάμε κάτι βασικό: είναι πωλητής άλλων τροφών, και όχι της Orijen!![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool