Σειρά τροφής Orijen

Απάντηση: ORIJEN

Αυτό με το all bran τότε δεν ισχύει? Κάνει κακό? Σόρυ αν είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά έχω μπερδευτεί και έχω βομβαρδίσει το γατί στα φαγιά! Όχι κότα μηρυκαστικό θα γίνει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το all bran το δινουν μαλλον σε γατες με προβληματα δυσκοιλιοτητας, διαρροια, τριχομπαλες επειδη ειναι πλουσιο σε ινες. Στην πραγματικοτητα ομως μια γατα στην φυση της δεν προκειται να φαει all bran (το πολυ πολυ να φαει χορταρακι ή οτι αλλο εχει στο στομαχι του η λεια του).

Συγγνωμη αν ημουν αποτομη, αλλα εχω ακουσει τοσο ηλιθια πραγματα απο pet shopαδες που μου ερχεται να αρχισω να βαραω το κεφαλι μου στον τοιχο. Τους ακους να μιλανε για υψηλα ποσοστα πρωτεινης για ζωο που χρησιμοποιει πρωτεινη ακομα και για να την μετατρεψει σε γλυκοζη για ενεργεια! Τους ακους να λενε οτι εδω κανει κρυο γι αυτο και οι τροφες ειναι πλουσιες σε πρωτεινη... hello??? 1. οι γατες δεν ζουν μονιμα εξω, 2. ο καναδας δεν ειναι καλυμμενος με παγους - εμεις πχ εχουμε σπανια θερμοκρασιες κατω απο το 0, 3. τα καλοκαιρια ειναι πολυ ζεστα και οι θερμοκρασιες σε πολλες περιοχες αγγιζουν και τους 40! Τι ταιζουν τοτε τις γατες τους; Γρανιτες; 4. ποιος τους ειπε οτι σε χαμηλες θερμοκρασιες οι γατες χρειαζονται περισσοτερη πρωτεινη;

Πολλες γατες εχουν χρονιες διαρροιες και χρονιους εμετους επειδη τους ενοχλει η τροφη. Αν το καλοσκεφτεις, λογικο δεν ειναι τα ενοχλει το καλαμποκι ή το ρυζι αφου στην φυση τους δεν τρωνε καθολου δημητριακα; Ειναι αδυνατο να καταφερει μια γατα να εξελιχθει να τρωει ρυζι μεσα σε μερικες δεκαετιες!

Επρεπε δυστυχως να εμφανισει αλλεργια ο γατος μου για να καταλαβω οτι αυτα που του εδινα να τρωει μεχρι τοτε του εκαναν μεγαλυτερο κακο παρα καλο.

Σκεφτειτε και το οτι τα περισσοτερα πειραματα με τις τροφες που γινονται σε γατες δεν διαρκουν πολυ. 2-3 χρονια το πολυ. Η μοναδικη μελετη που εχει γινει και εχει διαρκεσει πολλα χρονια ειναι η ερευνα του pottenger. Με λιγα λογια, οταν βλεπω μια ερευνα που λεει οτι 8 απο τις 10 γατες επιβιωσαν για 2 χρονια σε διατροφη με 80% καλαμποκι, ανατριχιαζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω παντως εχω να πω το εξης.Ο μπουκακος μου..τρελαινοταν στους εμετους..μιλαμε μερα παρα μερα εκανε εμετο..και καποιες μερες 4 φορες την ημερα.Μαλλον απο τριχομπαλες;;; Παντως του εδινα και παστα και χορτο...σταματαγε για κανα δυο μερες..και μετα παλι τα ιδια.Απο τη στιγμη που αρχισα την Ακανα...τους εκοψε μαχαιρι...μαχαιρι ομως..που σημαινει οτι εχει ινες φυτικες..και τα βοηθαει παρα πολυ στις τριχομπαλες..:)

Δεν ήσουν απότομη ίσα ίσα ρωτάω για να μάθω και λέω τι μου είπε ο κτηνίατρος γιατί κ εγώ χωρίς να ξέρω δεν πολυσυμφωνώ και θα ήθελα την γνώμη κάποιου που ξέρει κι έχει ασχοληθεί. :) Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνω τα λεγόμενα του κτηνίατρου. Απλά και ο κάθε κτηνίατρος δεν μπορεί να ξέρει κάθε τροφή που κυκλοφορεί και γι αυτό παίρνω γνώμες από ανθρώπους που ασχολούνται

Hρω μπορεις να δωσεις ενα λινκ της μελετης στην οποια αναφερεσαι;Εχω σοκαριστει...
Πιασε κι εναν γρανιτη στο τραπεζι 3...:P
Φυσικα κι εχουν φυτικες ινες και η Acana και η Orijen,αλλο οι φυτικες ινες σε ανεκτη και απαραιτητη για τον οργανισμο ενος σαρκοφαγου ποσοτητα,κι αλλο να ειναι πρωτο συστατικο το καλαμποκι.

Hρω μπορεις να δωσεις ενα λινκ της μελετης στην οποια αναφερεσαι;Εχω σοκαριστει...
Φυσικα κι εχουν φυτικες ινες και η Acana και η Orijen,αλλο οι φυτικες ινες σε ανεκτη και απαραιτητη για τον οργανισμο ενος σαρκοφαγου ποσοτητα,κι αλλο να ειναι πρωτο συστατικο το καλαμποκι.
E βεβαια..συμφωνω απολυτα.
Εγω απλα το ανεφερα..για να δειξω τη διαφορα οταν τους εδινα ρουαγιαλ(συνεχεια εμετους ο μπουκακος) και τωρα που τους δινω ακανα..που κοπηκαν μαχαιρι..:)

Μπορει το ζωο να ειχε αυξημενη δυσανεξια στα δημητριακα Εφη,εξαλλου καποιοι οργανισμοι αναγκαστικα προσαρμοζονται,και καποιοι οχι.Παντως κι εγω εχω δει τεραστια διαφορα στο σωμα και το τριχωμα τους τα τελευταια δυο χρονια που τρωνε Orijen.

:lol:
δεν υπαρχει τετοια μελετη, απλα εδωσα ενα παραδειγμα οτι οι περισσοτερες ερευνες δεν διαρκουν πολυ και επομενως δεν μπορουμε να ξερουμε αν μια γατα ζει καλα για 3 βδομαδες, μπορει να ζησει ετσι για 20 χρονια. Θα παραθεσω ομως μερικες μελετες να δεις τι εννοω:

https://www.sciencedirect.com/scienc...e6e1a946012ccf424110c1b1a781ce91&searchtype=a
https://jn.nutrition.org/content/121/11_Suppl/S179.full.pdf
https://secure.vlsstore.com/Media/PublicationsArticle/VTX_05_03_187.pdf
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1439-0396.2003.00469.x/abstract
https://avmajournals.avma.org/doi/abs/10.2460/ajvr.2002.63.1247
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc1250243/
https://avmajournals.avma.org/doi/abs/10.2460/ajvr.2003.64.1059
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2387258/
https://jn.nutrition.org/content/121/11_Suppl/S91.full.pdf
https://avmajournals.avma.org/doi/abs/10.2460/ajvr.2004.65.586

3. τα καλοκαιρια ειναι πολυ ζεστα και οι θερμοκρασιες σε πολλες περιοχες αγγιζουν και τους 40! Τι ταιζουν τοτε τις γατες τους; Γρανιτες; .

:rofl:
εγω τα ταιζω παγωτο σοκολατα βανιλια οταν πιασουν οι ζεστες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πλακα κανεις φανταζομαι..ξερεις οτι απαγορευονται τα γλυκα στις γατες..:worry::worry::worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[off-topic] ο ναρουτο τρελαινεται για παγωτο βανιλλια, την σοκολατα δεν την πλησιαζει :lol: [/off-topic]

Πλακα κανεις φανταζομαι..ξερεις οτι απαγορευονται τα γλυκα στις γατες..:worry::worry::worry:

να υποθεσω πως απευθυνεσαι στο υπολοιπο φορουμ ε? :rolleyes:

Απάντηση: Orijen-Τροφή

Παιδιά ένα τηλέφωνο για την Orijen στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη που έχετε στην πρώτη σελίδα ισχύει ακόμα;
Ξέρετε αν έχει κάπου στο κέντρο της πόλης;

Ευχαριστώ!

Δεν ξέρω για το τηλέφωνο, αλλά τα σημεία πώλησης υπάρχουν εδώ.

ευχαριστώ miss kitty!
Πανάκριβες οι άτιμες! 30 -33 ευρώ η μικρή συσκευασία!

εμένα τελικά δεν την φαγάνε..δοκίμασα τα πάντα..την μούλιασα..την ανακάτεψα με κονσέρβα… την ανάμειξα με άλλη τροφή… τρωγανε την άλλη και την orijen την φτήνανε… την αφήνω στον κήπο και την τρώνε τα αδεσποτακια…!!!

εμένα τελικά δεν την φαγάνε..δοκίμασα τα πάντα..την μούλιασα..την ανακάτεψα με κονσέρβα… την ανάμειξα με άλλη τροφή… τρωγανε την άλλη και την orijen την φτήνανε… την αφήνω στον κήπο και την τρώνε τα αδεσποτακια…!!!
Μπορεις να δοκιμασεις με την ακανα.Ειναι παρομοια..αλλα με λιγοτερη πρωτεινη..και εχει διαφορετικη γευση φανταζομαι.Ουτε τα δικα μου ετρωγαν την οριτζεν..με καμια δυναμη.Τους αβαλα ακανα..και κανενα απολυτως προβλημα.:)

Μπορεις να δοκιμασεις με την ακανα.Ειναι παρομοια..αλλα με λιγοτερη πρωτεινη..και εχει διαφορετικη γευση φανταζομαι.Ουτε τα δικα μου ετρωγαν την οριτζεν..με καμια δυναμη.Τους αβαλα ακανα..και κανενα απολυτως προβλημα.:)

Προς το πάρων τρώνε μια ειδική για ευαίσθητα στομάχια γιατί είχαμε κάτι θεματάκια αν θυμάσαι μετά την στείρωση… δεν θέλω να το διακινδυνεύσω… σε κάνα μηνά βλέπουμε! Ευχαριστώ για την συμβουλή πάντως!!!

Καλημέρα,
έκανα και εγώ χθες την μετάβαση σε Orijen και θα σας πω, εν καιρώ, τα αποτελέσματα.
Την έφαγε, φυσικά, με πολύ όρεξη και το βράδυ και σήμερα το πρωί.
Πήρα σε πρώτη φάση το κοτόπουλο των 400γρ. και θα δοκιμάσουμε και το ψάρι.

ουτε αυτη την φαγανε τα δικα μου :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back