Σειρά τροφής Orijen

Καλημέρα,
το onlinepetshop δεν ξαναφέρνει λεει την orijen. Που αλλου μπορώ να βρω την εφτακιλη σε καλή τιμη;

δεν ξερω σε τι τιμη την επαιρνες απο το onlinepetshop .Ριξε μια ματια εδω

https://www.pet4u.gr/Product.asp?ID=2980

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η 7κιλη orijen είναι αρκετά οικονομική αλλά πώς την αποθηκεύεται;;;; ρωτάω γιατί δεν έχει ταινία ασφάλειας και πιθανόν να τραβάει υγρασία απο το περιβάλλον. αυτό μήπως την αλλοιώνει ή είμαι υπερβολική;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω τη βαζω σε ενα μεγαλο ταπερ που σφραγιζει,και δεν εχει αλλοιωθει ποτε.Φυσικα παντα ειναι σε σκοτεινο και δροσερο μερος.

Κι εγώ κάνω αυτό που αναφέρει η Δώρα και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα! :)

Καλησπέρα! Θέλω τα φώτα σας:D Εδώ και 5 μήνες οι γάτες μου τρώνε acana και τους αρέσει πολύ. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει ενοχλήσει σε κάτι (τουαλέτα κλπ) κι έχω δει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα πάνω τους. Να τολμήσω να πάω στο επόμενο βήμα, δηλαδή την orijen, ή δεν υπάρχει λόγος; Ρωτώ γιατί εξαρχής την orijen ήθελα να πάρω αλλά στο pet shop είχε μόνο acana και γιατί έχει πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνη. Ή μήπως θα επιβαρυνθούν τα νεφρά τους έτσι; Θα ρωτήσω και κτηνίατρο σε μια με δύο εβδομάδες που θα πάμε, αλλά θέλω και τη γνώμη σας:)

Μαρία μου,εγώ δεν θα το έκανα και θα σου εξηγήσω το γιατί.Καταρχήν η ακάνα είναι ακριβως η ιδια ποιότητα,απλά διαφέρει στην πρωτείνη.έχει λίγο παραπάνω α[πο της ρουαγιαλ.Η όριτζεν έχει αρκετα περισσοτερη.ΟΚ,καλό αυτο ,θα μου πεις..γατες είναι χρειάζονται πρωτείνη.
Όμως υπάρχει μια θεωρία ότι η πολύ υψηλή πρωτείνη ,ενδέχεται να πειράξει νεφρά ή συκώτι σε γάτες,που ομως έχουν καποιο πρόβλημα με αυτά τα όργανα.Το λένε κάποιοι γιατροι.Δεν ξέρω αν ισχυει,ο δικός μου πχ δεν το πιστεύει...αλλά εφόσον η ακανα ειναι εξαιρετική τροφη..εγώ δεν θα την άλλαζα με όριτζεν που έχει τοσο υψηλη πρωτείνη.:)

Ωραία, γιατί κι εγώ εκεί κλίνω! Ευχαριστώ:)

Μαρία μου,εγώ δεν θα το έκανα και θα σου εξηγήσω το γιατί.Καταρχήν η ακάνα είναι ακριβως η ιδια ποιότητα,απλά διαφέρει στην πρωτείνη.έχει λίγο παραπάνω α[πο της ρουαγιαλ.Η όριτζεν έχει αρκετα περισσοτερη.ΟΚ,καλό αυτο ,θα μου πεις..γατες είναι χρειάζονται πρωτείνη.
Όμως υπάρχει μια θεωρία ότι η πολύ υψηλή πρωτείνη ,ενδέχεται να πειράξει νεφρά ή συκώτι σε γάτες,που ομως έχουν καποιο πρόβλημα με αυτά τα όργανα.Το λένε κάποιοι γιατροι.Δεν ξέρω αν ισχυει,ο δικός μου πχ δεν το πιστεύει...αλλά εφόσον η ακανα ειναι εξαιρετική τροφη..εγώ δεν θα την άλλαζα με όριτζεν που έχει τοσο υψηλη πρωτείνη.:)

Καταρχήν πρέπει να διαχωριστεί ανάλογα με το είδος της τροφής. Ξηράς vs υγρής. Όταν μια γάτα τρέφεται αποκλειστικά με κονσέρβες, γιατί δεν ακούω κανέναν να διαμαρτύρεται για τα υψηλά ποσοστά πρωτεϊνης; Τότε γιατί δεν λέτε πόσο πολύ βλάπτει η πρωτεΐνη; Οι κονσέρβες έχουν γύρω στο 10% πρωτεΐνη (το λιγότερο), αλλά γύρω στο 80% υγρασία. Αν μετρήσετε πόση πρωτείνη λαμβάνει η γάτα, αφαιρώντας την υγρασία, το ποσοστό ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 45%. Πόση πρωτεΐνη είπαμε ότι έχει η orijen?

Γιατί έχετε ως μέτρο σύγκρισης την rc και όχι κάποια άλλη τροφή; Ποιός λέει ότι η rc έχει το ακριβές ποσοστό πρωτεΐνης που θα πρέπει να προσλαμβάνει μια γάτα; Γιατί δεν συγκρίνετε τα ποσοστά πρωτεΐνης με την ωμή που είναι και πιο λογικό μέτρο σύγκρισης;

H μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης ίσως να πειράζει ορισμένες γάτες όχι επειδή προσλαμβάνουν πολλή πρωτεΐνη αλλά επειδή τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερο νερό (λόγω ξηράς τροφής) και συνεπώς να αφυδατώνονται. Αφυδάτωση=υπερβάρυνση νεφρών

Παιδιά πήρα σήμερα τη μικρή συσκευασία της Orijen ( 6 fish ) για να δοκιμάσει. Ελπίζω να του αρέσει.Είναι ακόμα πιστεύω πολύ μικρός ( 4μηνών και 6 ημερών ) για να ανησυχώ για υψηλά ποσοστά πρωτείνης / προβλήματα στους νεφρούς. Ίσα - ίσα που τώρα που είναι στην ανάπτυξη θα του δώσω ότι καλύτερο.
Καλής ποιότητας τροφή + λάδι σολωμού ( για επιπλέον ω3 & ω6 ) και απο κει και πέρα μόλις χρονίσει με το καλό βλέπουμε...

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις όχι και τόσο καλές. Δε του αρέσει :(. Στην RC κάθε πρωί έπεφτε με τα μούτρα, εδώ μιά που το μύρισε και έφυγε. Θα του το αφήσω λίγο στο μπώλ αλλά αν απο την αρχή δε γίνει το κλικ μετά δύσκολο το βλέπω.

Ευτυχώς που πήρα τη μικρή συσκευασία. Θα δοκιμάσω και την Acana πάντως.

Α καλά ! Βάζει το πόδι του μέσα στο μπώλ και πετάει τις κροκέτες έξω:blink:.Μεγάλη επιτυχία!
400γρ ήταν και θα πάνε άκλαφτα μου φαίνεται.Σειρά έχει η Αcana το μικρό φακελάκι πάλι, το 400άρι, για να δούμε. :sly:
Τώρα του έβαλα την RC kitten και έπεσε με τα μούτρα στο φαί :slourp:

Καλημέρα Ηλία μου.
Η ρουαγιαλ τους αρέσει γιατί έχει πολλά βελτιωτικά γευσεις.
Πάντως άκου κάτι.Και εγώ ρουαγιάλ τους έδινα παλιά.Μετά δοκίμασα να τους δώσω όριτζεν,αποτυχία και σε εμάς.Ο μπουκάκος μου,που ζει για να τρωει(:hehe:) και δεν την άγγιζε.Έτσι τους πήρα ακάνα.Σε πληροφορώ ότι την καταβροχθίζουν.Δοκίμασε την λοιπόν και εσυ,και ας ελπίσουμε ότι θα κάνει τα ίδια και ο δικός σου.Είναι κρίμα,γιατι η ακανα είναι απειρως καλύτερη τροφη απο την ρουαγιαλ.:/:

Έφη μακάρι να την καταβροχθίσει και ο Daffy.Τα λεφτά στο φαγητό δε τα λυπάμαι και αν του άρεσε η Οrijen θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά :/:

Παρενθετικά συμπληρώνω πως είμαι κατά των μεγάλων συσκευασιών στις τροφές γιατί αν δεν έχεις πολλές γάτες να ταίσεις τα 7κιλα σακιά μου φαίνονται υπερβολική ποσότητα.Άσε που φοβάμαι μη μπουχτίσει...

Τέλος πάντων, στο θέμα μας, το pet shop κοντά μου φέρνει την Acana Prairie Feast -αν θυμάμαι καλά- στη μικρή δοκιμαστική συσκευασία των 400γρ, την οποία μου φαίνεται θα προτιμώ αν τελικά του αρέσει.

Ηλία μου, κι εγώ ψηφίζω καλύτερα Acana. Έχει λίγο μικρότερο ποσοστό πρωτεϊνων από την Orijen που εν τέλει σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να βλάψουν. Μακάρι να ταίριαζε και στον δικό μου γμτ.. αλλά του δημιούργησε διάρροιες. Τελικά πήρα την γιγάντια συσκευασία της Acana και αναγκαστικά την χάρισα στο ξενοδοχείο γάτων όπου φροντίζουν και αδεσποτάκια. Τουλάχιστον δεν πήγε χαμένη..

Εμένα δεν μπουχτίζουν με την Όριτζεν πάντως...Ακόμα και όταν ήταν μόνος του ο Τριστάνος και κρατούσε σαφώς περισσότερο το 7κιλο, μέχρι και σήμερα δεν έχω αλλάξει. Κάνουν σαν τρελά, προβλήματα δεν μου δημιούργησε. Πάντως φαίνονται πολύ υγιείς και οι δυο και δυνατοί :clapup:
Είναι σίγουρα η πιο οικονομική λύση τη 7κιλη όριτζεν. Έρχεται πιο φθηνά άμα είναι στη μεγάλη συσκευασία και δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα ;)
Όσες πιο φθηνές έχω δοκιμάσει δεν συνέφεραν τόσο, όπως ούτε η ρουαγιάλ ή η χιλλς που έχω πάρει κατά καιρούς...
Πάντως, διατηρείται μια χαρά στο σακί της, το κλείνω με ταινία και βγάζω λίγο-λίγο σε ένα μεγάλο τάπερ. Μέχρι και το τέλος μυρίζει έντονα και οι γάτες δεν εχουν κανένα πρόβλημα.
(Ναι, είναι γενικώς πολύ ικανοποιημένη :P)

Σήμερα το πρωι σερβιρίστηκε Acana Prairie Feast και Αcana Grasslands. Σε διαφορετικά μπωλάκια για να δώ ποιό απ'όλα του αρέσει και επειδή το Grasslands δεν περιέχει ψάρι ( μετά το φιάσκο με την 6 fish της Οrijen ) .

Λοιπόν.Ούτε να το μυρίσει ο κύριος.:pfff:

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου . Τίποτα !

Τουλάχιστον δοκίμασα παιδιά Τί να πώ...:no:

ΥΓ. Έχω 3 συσκευασίες των 400 γρ έκαστη απο Orijen 6 fish και 2 Αcana που περιγράφω πιό πάνω. Όποιος τις θέλει ας μου στείλει μήνυμα.

Χαχα!! Το ζωντοβολάκι!! Μην σε ανησυχεί αυτό, είναι φυσικό αυτό που κάνει γιατί έχει συνηθίσει με την Ρουαγιάλ. Γιατί δεν αναμιγνύεις λίγη Ρουαγιάλ με την Ακάνα για να γίνει σταδιακά η μετάβαση;

Δίκιο έχει η Ριάνα! Βάλε σχεδόν κανονική μερίδα ρουαγιάλ με λίγα σπόρια ακάνα ή όριτζεν. Σταδιακά μεγάλωνε το ποσοστό ακάνα/όριτζεν μέχρι να τρώει πλήρες γεύμα από αυτ΄τη τροφή :)
Ίσως δεν είναι ότι δεν του αρέσει η τροφή, αλλά η αλλαγή :hmm:

Αυτό που σου λένε οι κοπέλες παραπάνω είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις ένα "δύσκολο" γατί να αλλάξει τροφή.
Σταδιακή μετάβαση, με το πέρασμα των ημερών θα ελαττώνεις απλώς την ποσότητα της παλιάς τροφής. :)

Έχετε παρατηρήσει εσείς κάποια αλλαγή στην Orijen;

Πήραμε orijen τις προάλλες και μύριζε διαφορετικά, ενώ οι κροκέτες είναι σαφώς μικρότερες.Και οι δύο μου εμφάνισαν διάρροια με το που ξεκινήσαμε από την καινούργια σακούλα (βέβαια, μια μέρα πριν αποφασίσανε να κλέψουνε αλεύρι, οπότε μπορεί να είναι απο εκεί η διάρροια). Επίσης, δεν την τρώνε με πολλή όρεξη, συνήθως την αφήνουν να κάθεται και τρώνε λίγο-λίγο, παρ'όλο που η διάρροια έχει σταματήσει. Τι πιστεύετε; :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back