moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Προς το παρόν τρώμε λίγο παραπάνω από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για να αναπληρώσουμε δυνάμεις από την εβδομάδα αφαγίας με τον οίστρο. Τελικά αυτό αποδείχθηκε το καλύτερο. Τι κονσέρβες της άνοιγα, τι ψητή τσιπούρα της έδινα, τι βραστό κοτοπουλάκι, τίποτα, όλα αυτά απλά τα δοκίμαζε και έτρωγε αρκετό ώστε να επιβιώνει, καμία ιδιαίτερη όρεξη. Με το που της έδωσα την οριτζεν, λύσσαξε. Άβυσσος η ψυχή της γάτας και στη διατροφή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psipsinel80
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους, παρακολουθώ το forum απο το Νοέμβριο που με υιοθέτησε η κούκλα που βλέπετε στη φωτογραφία και έχω βοηθηθεί άπειρες φορές.Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι.Σήμερα σε επίσκεψη για έναν έλεγχο στον κτηνίατρο μου χάρισε μια συσκευασία Orijen 2,5 kg καθώς όπως μου είπε του τη στείλανε δωρεάν και του ίδιου απ την εταιρία καθώς βρίσκονται σε συζήτηση για μελλοντική συνεργασία, για να τη δοκιμάσω και για να μη του μείνει.Γυρνώντας σπίτι ανακάλυψα πως αναγράφεται ως ημερομηνία λήξης ο Απρίλιος του 2013.Τί να κάνω?Γνωρίζετε αν θα υπάρξει πρόβλημα αν καταναλωθεί μέσα στον επόμενο μήνα?Τελευταία έτρωγε royal canin sterilized και σκεφτόμουν να της κάνω σταδιακά την αλλαγή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η σταδιακη αλλαγη θα ηταν το καλυτερο για να την μαθει, αλλα μια και ληγει τελος Απριλιου, δοκιμασε να της την δωσεις τωρα. Υπαρχουν γατια που τους αρεσει πολυ η Orijen. Αν την καταναλωσει μεσα στον Απριλη, δεν υπαρχει προβλημα, αν ομως εχει μεινει και τελειωσει ο μηνας, εγω στην θεση σου θα την πετουσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psipsinel80
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση μάλλον αυτό θα κάνω ελπίζω να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα αν είναι να καταναλωθεί τόσο κοντά στην ημερομηνία λήξης.Παρεπιπτόντως της έδωσα λίγες κροκέτες και έκανε σαν τρελό!

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Τα κακά του μυρίζουν τραγικά απαίσια(ούτε με τροφή από σούπερ τόσο πολύ) και σήμερα βγάζει λίγο αίμα από τον ποπό και τρίβεται στο χαλί.
Ξαναγυρνάμε στην royal αφού φάμε για 1-2 μέρες βραστό κοτόπουλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Παραμένω στη Royal (σταθερή αξία) και στη Happy Cat.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
A ναι;;;Έχω παρατηρήσει, αρκετά συχνά η orijen φέρνει διαταραχές στο έντερο, μαζί με έντονα δυσάρεστη οσμή των "κακών", κι είναι αυτός ο κύριος λόγος που δεν το διακινδυνεύω.
Παραμένω στη Royal (σταθερή αξία) και στη Happy Cat.
Είχα δει μόνο θετικά σχόλια και γι' αυτό το λόγο αποφασίσαμε να ανεβάσουμε λίγο την ποιότητα.
Φοβάμαι να συνεχίσω να του την δίνω. Είμαστε και χωρίς κτηνίατρο στο νησί.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Έτσι είναι!Κρίμα που δε σας έκατσε καλά! Εμείς χρόνια με ακάνα και άλλες ολιστικές/χωρίς σιτηρά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο έντερο ή στα κακάκια μας, αλλά αν δεν ταίριαξε στον δικό σου άστο καλύτερα, δεν υπάρχει λόγος. Όποια τροφή του κάθεται καλά!![]()
Η μόνη που ταιριάζει και στους δύο είναι η royal.
Είχα δοκιμάσει arden grange και με αυτή έκανε φλεγμονή στο έντερο ο μικρός μου.
Να δω τι θα κάνω το υπόλοιπο σακί.
Εντωμεταξύ, κάτι που παρατήρησα στην orijen και δεν μου άρεσε καθόλου,είναι ότι οι κροκέτες της είναι πολύ μαλακές και μικρές και τις καταπίνουν αμάσητες.
Κρίμα πάντως γιατί ήθελα πραγματικά να ανέβει η διατροφή τους ένα σκαλοπατάκι ακόμα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτό πρόσεξέ το πάντως, αν δεις πως το κάνει τακτικά ίσως θέλουν καθάρισμα κάτι αδένες που έχουν στον πωπό και που τώρα δεν θυμάμαι πως τους λένε. Εγώ έχω μάθει και τους καθαρίζω μόνη μου γιατί η Τασούλα μου το παθαίνει τακτικά.και τρίβεται στο χαλί.

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Τα σκυλιά ξέρω ότι τα καθαρίζουν. Δεν ήξερα ότι μπορεί να το πάθει και η γάτα.Αυτό πρόσεξέ το πάντως, αν δεις πως το κάνει τακτικά ίσως θέλουν καθάρισμα κάτι αδένες που έχουν στον πωπό και που τώρα δεν θυμάμαι πως τους λένε. Εγώ έχω μάθει και τους καθαρίζω μόνη μου γιατί η Τασούλα μου το παθαίνει τακτικά.![]()
Αχ όλα ξεκίνησαν με την αλλαγή τροφής.
Δεν καθόμουν καλύτερα στα αυγά μου;;;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Εβλεπα κι εγώ παλιότερα την Τασούλα να κωλοτρίβεται όπως το έλεγε ο άντρας μου κι έλεγα τι στο καλό. Στην αρχή νόμιζα πως είχαν κολλήσει κακάκια και δεν βγαίνανε. Τελικά σε μια άσχετη επίσκεψη στην κτηνίατρο το ανέφερα και μου εξήγησε τι είναι και πως καθαρίζονται αυτοί οι αδένες, στην αρχή πηγαίναμε εκεί μέχρι να μάθω να το κάνω σωστά.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Και πως καθαρίζονται αυτοί οι αδένες τώρα που δεν έχουμε κτηνίατρο;Κι όμως το παθαίνουν και γάτες...
΄Εβλεπα κι εγώ παλιότερα την Τασούλα να κωλοτρίβεται όπως το έλεγε ο άντρας μου κι έλεγα τι στο καλό. Στην αρχή νόμιζα πως είχαν κολλήσει κακάκια και δεν βγαίνανε. Τελικά σε μια άσχετη επίσκεψη στην κτηνίατρο το ανέφερα και μου εξήγησε τι είναι και πως καθαρίζονται αυτοί οι αδένες, στην αρχή πηγαίναμε εκεί μέχρι να μάθω να το κάνω σωστά.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να πιέζεις ελαφρά για να βγάλουν αυτό που έχουν μαζέψει. Το θέμα όμως είναι ο τρόπος που το κάνεις αφ' ενός για να μην κάνεις ζημιά αντί για καλό και αφ' ετέρου για να μην πονέσει το ζώο.Και πως καθαρίζονται αυτοί οι αδένες τώρα που δεν έχουμε κτηνίατρο;
Θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις αν δεν το έχεις ξανακάνει και δεν έχεις παρατηρήσει να το κάνουν αρκετές φορές. Εξάλλου δεν είναι σίγουρο πως έχει κάτι τέτοιο, μόνο αν δεις αρκετές φορές να κάνει αυτό το τρίψιμο με τον πωπό στο πάτωμα.
Εγώ τις πρώτες φορές ήμουν πολύ φοβισμένη και το έκανε ο Γιώργος που είχε και έναν αέρα λόγω της δουλειάς του, αλλά μετά αναγκάστηκα να το κάνω κι εγώ.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να πιέζεις ελαφρά για να βγάλουν αυτό που έχουν μαζέψει. Το θέμα όμως είναι ο τρόπος που το κάνεις αφ' ενός για να μην κάνεις ζημιά αντί για καλό και αφ' ετέρου για να μην πονέσει το ζώο.
Θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις αν δεν το έχεις ξανακάνει και δεν έχεις παρατηρήσει να το κάνουν αρκετές φορές. Εξάλλου δεν είναι σίγουρο πως έχει κάτι τέτοιο, μόνο αν δεις αρκετές φορές να κάνει αυτό το τρίψιμο με τον πωπό στο πάτωμα.
Εγώ τις πρώτες φορές ήμουν πολύ φοβισμένη και το έκανε ο Γιώργος που είχε και έναν αέρα λόγω της δουλειάς του, αλλά μετά αναγκάστηκα να το κάνω κι εγώ.
Μάλιστα. Βγήκαμε λίγο
!!!Ας ελπίζουμε να μην είναι τίποτα και να στρώσει με το κοτοπουλάκι και την παλιά του τροφή!
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Και μυρίζουν τραγικά και είναι υπερβολικά πολλά σε ποσότητα!Εχετε δικιο με την Οριτζεν μυριζουν πολυ τα κακα.
Πραγματικά απογοητεύτηκα.
Τους την έχεις δώσει και εσύ,Φλώρα;
kat-cats
Διάσημο μέλος
Τώρα δίνω applaws με acana είμαι στην αλλαγή σταδιακά. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Την τρώνε, τα κακάκια τους μια χαρά, λίγα και καθόλου βρωμερά. Η applaws είναι αρκετά φθηνότερη περίπου 6 ευρώ το κιλό, πολύ καλά συστατικά και είμαστε καλά. Αν μπορούσα να βρω και κάτι λίγο πιο φθηνό θα είμαστε ακόμα καλύτερα αλλά εντάξει και τροφές τύπου royal που είναι σχεδόν 8 ευρώ το κιλό δεν θέλω να δώσω.
Η Μιλού πάχυνε πάρα πολύ με τη royal.... και δεν θέλω να την ξαναδώσω....άσε που πεινούσε συνέχεια! τώρα βλέπω ότι έχουμε έρθει σε ισορροπία. Αν τους πάει καλά η applaws θα παραμείνω εκεί μέχρι νεωτέρας!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool