Σειρά τροφής Perfect Fit

Εμενα μου ειπαν για τα friskies να μην της δωσω με τιποτα κανει πετρα.Εγω δινω Eukanuba kitten, ακουσα τα καλυτερα λογια.

friskies ούτε και έγώ της δίνω αλλά ο γιατρός για τα άλλα μου ειπε ότι είναι καλά!!! τώρα τι να πω ίσως ο γιατρός να μας πει!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα κι από μένα. Δεν έχω τρομερή εμπειρία στις τροφές, αλλά κι εγώ γνωρίζω ότι του σούπερ μάρκετ δεν είναι και οι καταλληλότερες. Εγώ σκέφτομαι το εξής λογικό. Σε εμάς τους ανθρώπους δίνουν σάπια όταν δεν είμαστε σίγουροι για την προέλευση. Τα ζώα θα λυπηθούν?? Τουλάχιστον ελπίζω μία εταιρία σαν την Royal Canin που παίρνω στην χουχου μου, θα έχει κάποια στανταρ! Να νιώθω τουλάχιστον πιο ασφαλής για το γατάκι μου... Άλλωστε οι παρενέργειες φαίνονται πιο μακροπρόθεσμα... Στο τρίχωμα, στην τουαλέτα, στα δόντάκια και ακόμη και στην υγεία της αργότερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι σκυλο/γατοτροφες χωριζονται σε τρεις κατηγοριες Supre premium, premium, cheap ,αναλογα με την ποιοτητα της πρωτης υλης που εχουν μεσα. Τα supemarkets εχουν τις μεσαιας και χαμηλης ποιοτητας τροφες που ειναι πιο φτηνες. Το προβλημα με τις φτηνες ειναι οτι χρημοποιουν περισσοτερη φυτικη πρωτεϊνη απο οτι ζωικη και αυτο μπορει να προκαλει προβληματα δυσανεξιας στις γατες που ειναι σαρκοφαγα :) Αλλα οπως ξερετε οι γατες ειναι ανεξαρτητες και θα προτιμισει να φαει οτι της αρεσει;) Ενδικτικες τιμες super premium 8-9 euro/kg, premium 2-5 euro/kg καιτελος οι φτηνες κατω απο 2 euro/kg

Οι σκυλο/γατοτροφες χωριζονται σε τρεις κατηγοριες Supre premium, premium, cheap ,αναλογα με την ποιοτητα της πρωτης υλης που εχουν μεσα. Τα supemarkets εχουν τις μεσαιας και χαμηλης ποιοτητας τροφες που ειναι πιο φτηνες. Το προβλημα με τις φτηνες ειναι οτι χρημοποιουν περισσοτερη φυτικη πρωτεϊνη απο οτι ζωικη και αυτο μπορει να προκαλει προβληματα δυσανεξιας στις γατες που ειναι σαρκοφαγα :) Αλλα οπως ξερετε οι γατες ειναι ανεξαρτητες και θα προτιμισει να φαει οτι της αρεσει;) Ενδικτικες τιμες super premium 8-9 euro/kg, premium 2-5 euro/kg καιτελος οι φτηνες κατω απο 2 euro/kg

Η συγκεκριμένη γατοτροφή κοστίζει 1ευρώ τα 190gr και από ότι καταλαβαίνω βρίσκεται στην μεσαία κλίμακα τροφών....εσύ την συγκεκριμένη τροφή την έχεις υπόψιν σου;

μα...

μα πχ τα γκούρμε γκολντ το κιλό έχουν περίπου 7 8 ευρώ αν υπολογίσουμε. Και η Ηοme in 6.5 αρα δεν ειναι κ φτηνα!

Κ από σούπερ μάρκετ είναι...

μα πχ τα γκούρμε γκολντ το κιλό έχουν περίπου 7 8 ευρώ αν υπολογίσουμε. Και η Ηοme in 6.5 αρα δεν ειναι κ φτηνα!

Κ από σούπερ μάρκετ είναι...

Στις κονσέρβες νομίζω οτι παίζει τελείως άλλη κλίμακα τιμών...

Για την perfect fit δεν ξέρω τι να κανω κι εγώ, πραγματικα...:hmm:

την perfect fit δεν την εχω υποψη μου παντως οσες εχουν περισσοτερη ζωικη πρωτεϊνη ανηκουν στις¨"καλες" τροφες:)

John, μήπως μπορείς να μας πεις κάποιες τροφές που ανήκουν στις διαβαθμίσεις που ανέφερες; (super premium, premium, cheap)

Δυσκολο γιατι υπαρχουν μερικες εκατονταδες μαρκες :hmm: αυτες που ξερω σιγουρα ειναι οι : Hill's science plan, Royal canine (Feline), eukanuba, purina-pro plan, techi-cal. Αυτες οι εταιριες βγαζουν σε ξηρη και υγρη μορφη τα προϊοντα τους, επισης να αποφευγετε τις χυμα γατοτροφες ακομα και αν ειναι επωνυμες γιατι εαν ανοιχτει το τσουβαλι εχει διαρκεια ζωης ενα μηνα περιπου μετα αρχιζει και χανει σε θρεπτικη αξια:down: και οσο μεγαλυτερη η συσκευασια τοσο πιο φθηνα ερχεται το κιλο στις εταιριες που ανεφερα παραπανω :) Περισσοτερα θα ξερω απο νοεμβριο που θα παω σε εκθεση με ειδη πετ και τροφες :)

η home in που έχει 7.5 πάντως το κιλό δεν νομίζω να είναι άσχημη.

Επίσης υπάρχουν κ τροφές φτηνές με υπογραφή πουρίνα πχ...αν δε κάνω λάθος..

Η τιμή είναι σίγουρα ένα κριτήριο, αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσδιοριστεί η ποιότητα μιας γατοτροφής είναι η διατροφική ανάλυση (δηλ. πόσο τοις εκατό πρωτεΐνες, πόσο τοις εκατό λίπος, πόσο τοις εκατό υδατάνθρακες κ.λπ.) και τα συστατικά από τα οποία προέρχονται αυτά τα θρεπτικά στοιχεία (κρέας; παράγωγα κρέατος; υποπροϊόντα κρέατος; κ.λπ.).
Αν κάποιος από όσους αγόρασαν αυτή τη συγκεκριμένη γατοτροφή έχει όρεξη να το ψάξει λίγο παραπάνω, μπορεί να μας γράψει και μια κριτική, θα είναι κάτι πολύ χρήσιμο για όλα τα μέλη του site!:)
(οδηγίες υπάρχουν εδώ)

η home in που έχει 7.5 πάντως το κιλό δεν νομίζω να είναι άσχημη.

Επίσης υπάρχουν κ τροφές φτηνές με υπογραφή πουρίνα πχ...αν δε κάνω λάθος..
Ναι, κι εγώ έχω δει μια σειρά της Purina σε super market. Και έχει αγοράσει και την Friskies αν δεν κάνω λάθος...:hmm:

Eδω εχω τη συσκευασια!

Περιεκτικοτητα σε %:
Πρωτεινες: 41
ελαια και λιπη: 14,5
τέφρα(;): 9
φυτικες ινες: 3,5
ασβεστιο: 1,1
φωσφορος: 1
Βιταμινη Α: 12000 ΙU/kg
Βιταμίνη C: 200mg/kg
Βιταμινη D3: 1200 IU/kg
Βιταμινη Ε: 500 mg/kg
Ταυρίνη: 2000 mg/kg

Γραφει επισης οτι εχει συντηρητικα και αντιοξειδωτικα επιτρεπομενα απο ΕΕ.

Εχει και τη FRISKIES και υπογραφει με PURINA απο κατω...

Η τιμή είναι σίγουρα ένα κριτήριο, αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσδιοριστεί η ποιότητα μιας γατοτροφής είναι η διατροφική ανάλυση (δηλ. πόσο τοις εκατό πρωτεΐνες, πόσο τοις εκατό λίπος, πόσο τοις εκατό υδατάνθρακες κ.λπ.) και τα συστατικά από τα οποία προέρχονται αυτά τα θρεπτικά στοιχεία (κρέας; παράγωγα κρέατος; υποπροϊόντα κρέατος; κ.λπ.).
Αν κάποιος από όσους αγόρασαν αυτή τη συγκεκριμένη γατοτροφή έχει όρεξη να το ψάξει λίγο παραπάνω, μπορεί να μας γράψει και μια κριτική, θα είναι κάτι πολύ χρήσιμο για όλα τα μέλη του site!:)
(οδηγίες υπάρχουν εδώ)

Αρήθα, περίπου πόσο τοις εκατό πρωτεϊνες, λίπος και υδατάνθρακες πρέπει να έχει μια γατοτροφή για να την κατατάξουμε στις καλές?

Αρήθα, περίπου πόσο τοις εκατό πρωτεϊνες, λίπος και υδατάνθρακες πρέπει να έχει μια γατοτροφή για να την κατατάξουμε στις καλές?
Αυτό είναι σχετικό. Εξαρτάται από το πού απευθύνεται. Οι τροφές για μικρά γατάκια πρέπει να έχουν περισσότερες πρωτεΐνες και λίπη από ότι οι τροφές για ενήλικα γατιά ή για στειρωμένα, π.χ.
Σε βιβλία για γάτες αναφέρονται κάποια ενδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, το αν είναι στειρωμένη ή όχι μια γάτα, το επίπεδο της δραστηριότητάς της κ.λπ. Μπορείς να ψάξεις και στο Google γράφοντας "feline nutrition". Θα σου βγάλει σίγουρα πάρα πολλά αποτελέσματα, μόνο που εδώ χρειάζεται να έχεις λίγο πιο κριτική ματιά γιατί πρέπει να αξιολογήσεις την αξιοπιστία (ή μη) της εκάστοτε πηγής. ;)

Για μια νεαρη -ενηλικη γατα η τροφη πρεπει να εχει την εξης συσταση:
πρωτεϊνες 30-45%
λιπος 10-30%
ινες <5%, ασβεστιο 0,5-1,0%, φοσφωρος 0,5-0,8%, Ca/P=0,9:1-1,5:1, Na (νατριο)0,2-0,6%, Mg (μαγνησιο) 0,04-0,1 ,Cl (χλωριο)>0,3 οσο πιο πολυ πρωτεϊνη και λιπος εχει τοσο πιο πολυ ενεργεια εχει η τροφη και εχει καλυτερη γευσηΤα Frieskies τα αγορασε η purina για να εχει μια μαρκα στην μεσαια κατηγορια τροφων η οποια να εχει και καλο ονομα:) υποθετω οτι θα βελτιωσε λιγο και την ποιοτητα της

Για μια νεαρη -ενηλικη γατα η τροφη πρεπει να εχει την εξης συσταση:
πρωτεϊνες 30-45%
λιπος 10-30%
ινες <5%, ασβεστιο 0,5-1,0%, φοσφωρος 0,5-0,8%, Ca/P=0,9:1-1,5:1, Na (νατριο)0,2-0,6%, Mg (μαγνησιο) 0,04-0,1 ,Cl (χλωριο)>0,3 οσο πιο πολυ πρωτεϊνη και λιπος εχει τοσο πιο πολυ ενεργεια εχει η τροφη και εχει καλυτερη γευσηΤα Frieskies τα αγορασε η purina για να εχει μια μαρκα στην μεσαια κατηγορια τροφων η οποια να εχει και καλο ονομα:) υποθετω οτι θα βελτιωσε λιγο και την ποιοτητα της

Αυτό θα πει αναλυτική ανάλυση:up::up::lol::lol::lol::lol:

Ετσι τουλάχιστον σε κάθε περιπτωση θα ξέρουμε για κάθε γατοτροφή τι γίνεται!!!

αρα καλη ειναι η τροφη home in αν κρινω απο αυτα που λες!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back