Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Crude protein 45.0%
Crude fat 20%
Crude fiber 2,0%
Moisture 10.0%
Calcium 1.5%
Phosphorus 1.3%
Omega-6 3.8%
Omega-3 0.9%
Carbohydrate 15.0%
Taurine 0.25%
Magnesium 0.09%
Botanical inclusions:
Chicory root 350 mg/kg
Licorice root 350 mg/kg
Fenugreek 250 mg/kg
Marigold flowers 200 mg/kg
Sweet fennel 200 mg/kg
Peppermint leaf 200 mg/kg
Chamomile flowers 200 mg/kg
Dandelion 150 mg/kg
Summer savory 100 mg/kg
Rosehips 50 mg/kg
Βέβαια πρέπει να πω ότι δεν τρελαίνονται από τη γεύση αλλά τους τη δίνω σταθερά και παρά το ότι ο γιατρός μου είπε να τους δίνω αποκλειστικά αυτή ομολογώ ότι τους δίνω μια δυο φορές την εβδομάδα κανένα μεζεδάκι, όπως λίγο μαγειρευτό ειδικά γι αυτά ή μια κουταλίτσα γιαουρτάκι για το οποίο τρελαίνονται.
Πριν τους έδινα Hills και Royal Canin τις οποίες και τώρα τρώνε που και που ως μεζέ.
Αυτά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η τροφή (Orijen), θα την ψάξω κι εγώ... ελπίζω να την τρώνε κιόλας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Για μια νεαρη -ενηλικη γατα η τροφη πρεπει να εχει την εξης συσταση:
πρωτεϊνες 30-45%
λιπος 10-30%
ινες <5%, ασβεστιο 0,5-1,0%, φοσφωρος 0,5-0,8%, Ca/P=0,9:1-1,5:1, Na (νατριο)0,2-0,6%, Mg (μαγνησιο) 0,04-0,1 ,Cl (χλωριο)>0,3 οσο πιο πολυ πρωτεϊνη και λιπος εχει τοσο πιο πολυ ενεργεια εχει η τροφη και εχει καλυτερη γευσηΤα Frieskies τα αγορασε η purina για να εχει μια μαρκα στην μεσαια κατηγορια τροφων η οποια να εχει και καλο ονομαυποθετω οτι θα βελτιωσε λιγο και την ποιοτητα της
Μια ερώτηση. Αυτά φαντάζομαι αφορούν την ξηρά τροφή. Ξέρεις τι ισχύει για τις κονσέρβες;
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Nαι αλλά βλέπεις τα άλλα συστατικά? Πιστεύω ότι είναι ίσως η καλύτερη σε ποιότητα αυτή τη στιγμή. Όσο για τον έλεγχο του βάρους: Σίγουρα, αλλά να πω ότι η Ελίνα που είναι αεικίνητη τρώει πιο πολύ ενώ ο Χουχουδίτος που είναι πιο βαρύς τρώει ελάχιστα.Anima να ελεγχεις το βαρος της γατας σου γιατι αν δεν ειναι πολυ παιχνιδιαρα μπορει να βαλει βαρος γιατι εχει πολυ λιπος![]()
Πάντως πολύ χρήσιμη είναι η λίστα που ανακοίνωσε πιο πάνω μια κοπ΄΄ελα. Αν έκανε η καθε μια σας αυτό που έκανα εγώ για την Orijen θα μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν καλό συγκριτικό πίνακα.
Πρόταση κορίτσια: Μπορείτε να γράψετε τα συστατικά των τροφών που σας φαίνονται οι καλύτερες και χρησιμοποιείτε? Πρώτα ας αρχίσουμε με την ξηρή τροφή.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
ειναι το στανταρ που πρεπει να εχουν οι τροφες απλως οι κονσερβες θα εχουν περισσοτερο υγρασιαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά υπάρχουν οι Κριτικές!Πρόταση κορίτσια: Μπορείτε να γράψετε τα συστατικά των τροφών που σας φαίνονται οι καλύτερες και χρησιμοποιείτε? Πρώτα ας αρχίσουμε με την ξηρή τροφή.

μαγισσα
Διάσημο μέλος
1. Eukanuba
2. Royal Canin
3. Techni-Cal
4. Leonardo
Κατέληξα στη Royal Canin, επειδή ήταν η μόνη τροφή που συνέχιζε να τους αρέσει. Για τα δοντάκια τους τους δίνω που και που την Hills t/d, πιστεύω πως κάνει δουλειά. Είναι μεγάλες και σκληρές κροκέτες που λειτουργούν σαν "οδοντόβουρτσα" για τα δοντάκια τους.
Νομίζω πως στις τροφές των γατιών ισχύει το "όσο πιο ακριβή, τόσο πιο καλή".
Fotini
Διάσημο μέλος
Νομίζω πως στις τροφές των γατιών ισχύει το "όσο πιο ακριβή, τόσο πιο καλή".
Συμφωνώ και επαυξάνω... Η Royal Canin είναι η καλύτερη εταιρία (μου το έχει πει και ο κτηνίατρος) και δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε τροφή από supermarket. Καλύτερα να δίνετε κάτι παραπάνω για το γατούλι σας, το αξίζει! Εξάλλου, η τροφή της Royal Canin έχει συστατικά που διευκολύνουν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες - δηλαδή, δε χρειάζεται οι γάτες σας να τρώνε χορταράκια

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά υπάρχουν οι Κριτικές!![]()
Kαμιά αντίρρηση Αρέθα, αλλά είχα κάτι άλλο στο νου μου: συγκριτικούς πίνακες με συστατικά της κάθε μάρκας.
Θα κάνω έναν και μετά όποιος θέλει μπορεί να προσθέτει. Περιμένετε το Σαββατοκύριακο!
Στην περίπτωση αυτή θα μπορείς να λές π.χ. η τροφή Τάδε είναι κατώτερη αλλά τους αρέσει πολύ. Ή το αντίθετο. Αλλά θα έχεις ένα αντικειμενικό κριτήριο.

natalo9
Δραστήριο μέλος
Καινούργια στην παρέα σας, με έναν γάτο τσαχπίνη που από τότε που δοκίμασε την PerfectFit Action..επιτέλους άρχισε να τρωει με όρεξη ξηρά τροφη! Σε σημείο που να μας εντυπωσιάζει !
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω... Η Royal Canin είναι η καλύτερη εταιρία (μου το έχει πει και ο κτηνίατρος) και δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε τροφή από supermarket. Καλύτερα να δίνετε κάτι παραπάνω για το γατούλι σας, το αξίζει! Εξάλλου, η τροφή της Royal Canin έχει συστατικά που διευκολύνουν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες - δηλαδή, δε χρειάζεται οι γάτες σας να τρώνε χορταράκια![]()
Πες τα βρε Fotini! Και βέβαια αξίζει.... γιατί δε μιλάμε για τρομερές διαφορές στις τιμές - εμένα το γατάκι μου το πρώτο που το πήρα 2 μηνών (κι έτρωγε μέχρι τότε κάτι φθηνές κονσέρβες) έχει γίνει ΤΕΡΑΣ!!! (με την καλή έννοια
)Όσοι το βλέπουν, δεν το πιστεύουν με τίποτα ότι είναι 8 μηνών.
Και ας μη μιλήσω για το τρίχωμα! Το κάνει τόσο γυαλιστερό και λείο.... και βοηθά στο να μην "πέφτουν" πολλές τρίχες, τόσο πολύ, ώστε ουσιαστικά δε βγάζουν τριχόμπαλες. Η δικιά μου στους 8 μήνες που ζει, ζήτημα να έβγαλε 2-3 φορές!
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν το κατάλαβα γιατί δεν είναι βήμα-βήμα. Μήπως να στο στείλω σε π.μ. να το βάλεις εσύ?
Raisa
Περιβόητο μέλος
Δυσκολο γιατι υπαρχουν μερικες εκατονταδες μαρκεςαυτες που ξερω σιγουρα ειναι οι : Hill's science plan, Royal canine (Feline), eukanuba, purina-pro plan, techi-cal. Αυτες οι εταιριες βγαζουν σε ξηρη και υγρη μορφη τα προϊοντα τους, επισης να αποφευγετε τις χυμα γατοτροφες ακομα και αν ειναι επωνυμες γιατι εαν ανοιχτει το τσουβαλι εχει διαρκεια ζωης ενα μηνα περιπου μετα αρχιζει και χανει σε θρεπτικη αξια
και οσο μεγαλυτερη η συσκευασια τοσο πιο φθηνα ερχεται το κιλο στις εταιριες που ανεφερα παραπανω
Περισσοτερα θα ξερω απο νοεμβριο που θα παω σε εκθεση με ειδη πετ και τροφες
![]()
Την Techni -cal την έχει δοκιμάσει κανείς σας παιδιά;;;

elvenstar
Επιφανές μέλος
Εγώ έχω δοκιμάει -όχι εγώ δηλαδή τα γατιά μου- την Leonardo πάντως η τιμή τους είναι περίπου ίδια με τις Hills, κ διατίθεται σε μικρές συσκευασίες κ έχει κ πλήρη γκάμα για μικρά κ μεγάλα γατιά για ευαίσθητα προϊόντων δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλές, αλλά τα δικά μου τρελένονται να τις τρώνε. Έτσι είναι μια καλή λύση για να μη βαριούνται με την ίδια τροφή.Την Techni -cal την έχει δοκιμάσει κανείς σας παιδιά;;;![]()
fru_fru
Δραστήριο μέλος
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είχαμε πάει με τους γονείς μου να ψωνίσουμε στο super market και βρήκα αυτό https://www.perfect-fit.info/PerfectFit/en-GB/Gourmet/Food/FoodIn-Home/default.htm
Είναι in home και η ψιψι έχει ξετρελαθεί. Έχει και άλλα είδη βέβαια,απλά ήθελα να το δοκιμάσουμε και παρατήρησα ότι είναι αποτελεσματικό, διατηρήτε το βάρος της
Η μαμά μου πήγε στο super market σήμερα και αγόρασε αυτή την τροφή...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool