Σειρά τροφής Perfect Fit

Δεν είμαι πολύ σχετική με τις τροφές.
Τον γάτο μου τον ταϊζω Purina Kitten, Royall Canin για τριχόμπαλες (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς) και Perfect fit In Home. Κάνω μία ανάμειξη... 4 μέρη από το πρώτο δύο από το δεύτερο και συμπληρώνω στο πιάτο του από την τρίτη. Σίγουρα λατρεύει την In Home.
Δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά του βάζω ποικιλία. Τολμώ να πώ ότι βαριέται εύκολα την τροφή του. Για παράδειγμα του έδινα κάθε πρωί μία Sheba κονσέρβα 80 γρ μαζί με την ξηρά σαν λιχουδιά (αυτές με τα ολόκληρα κομμάτια κρέατος και ψαριού) αλλά από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να την τρώει. Για κανα μήνα αντικατέστησα την πρωινή λιχουδιά με τα Mmmm Whiskas αλλά τα παράτησε και αυτά... Προτημάει την ξηρά τροφή. Και φυσικά θέλει να βουτάει και στο πιάτο μου.
Προσπαθώ να μην του δίνω από ότι τρώω. Σπάνια και μόνο αν είναι μαγειρεμένο χωρίς μπαχαρικά.
Πρέπει να ομολογήσω ότι λάτρεψε τις δύο γλυψιές σοκολάτα κουβερτούρα που του επέτρεψα αλλά δεν γνωρίζω αν κάνει.
Προσπαθώ να του δίνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά αγχώνομαι. Τώρα για παράδειγμα με τις πρώιμες ζέστες σταμάτησε να τρώει. Τουλάχιστον όχι την ποσότητα που έτρωγε. Πρέπει να πώ ότι είναι γάτος περσίας με πλούσιο τρίχωμα. Έχω τρελαθεί, έχει κόψει στο μισό την τροφή που λαμβάνει και δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι ζεσταίνεται και δεν τρόει αλλά και πάλι ανησυχώ... Όλο τον καλοπιάνω... Όλο να του δίνω μεζεδάκια αλλά αδιαφορεί... Ζέστες.... Θα μείνει ο μισός... Τί μπορώ να κάνω; Αν έχετε καμιά ιδέα θα με βοηθήσετε, ειλικρινά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τροφη perfect fit

εγω τη γατούλα μου την βρέχω οταν κάνει ζέστη (εχει συνιθίσει το νερο απο μικρή και καθεται και τη χαιδευω με το χερι μου βργμένο) και της δίνω τροφή κατα βούληση (ξηρα τροφή, πάντα διαθεσιμο πολυ νεράκι, το οποίο ανανεώνω συνεχώς και κονσερβουλα αρνακι την οποια εχω στο ψυγείο και της δινω 2 κουταλίτσες μαζί με την ξηρά τροφή ετσι για λιχουδιά)

δοκιμασα και την perfect fit αλλα για δραστηριες γάτες αλλα παρατήρησα οτι εχει πολυ ταυρινη μεσα. ξερει κανεις αν κάνει να εχει τοσο πολυ ή αν κάνει καλο (δεν θυμαμαι ποσο ακριβως ειχε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξέρω ότι η Ταυρίνη είναι υπευθυνη για την δύναμη κ την ενέργεια του σώματος, για παράδειγμα όταν κάνουμε γυμναστική τα ποσοστά της Ταυρίνης πέφτουν, άρα μάλον γι αυτό έβαλαν αρκετή για γατάκια που βγαίνουν έξω και με το τρέξιμο κ το παιχνίδι χάνουν πολύ ενέργεια, μάλλον φυσιολογικό μου ακούγεται να έχουν παραπάνω Ταυρίνη στα outdoor. Βέβαια καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου ή κάποιον από τους κτηνιάτρους του mycat καλύτερα

παιδια αυτη η in home αν ξερετε κανει και για γατακια 3 μηνων; η ειναι για ενηλικες γατες;

παιδια αυτη η in home αν ξερετε κανει και για γατακια 3 μηνων; η ειναι για ενηλικες γατες;

Νομιζω οτι και οι τρεις τυποι που κυκλοφορουν στο εμποριο ειναι για ενηλικες γατες.Δεν θυμαμαι να εχω δει συσκευασια για γατακια μεχρι 12μηνων.Εκτος αν κυκλοφορησε πολυ προσφατα και μου διαφευγει.
Παντος και η Μυρτουλα την τρωει σαν συμπληρωμα(καπου 20-30%) με την Royal Canin Dental και μπορω να πω οτι, αν και περασε καιρος απο τοτε που την πρωτοδοκιμασε ακομη δεν την εχει βαρεθει, παραδοξο για τα δεδομενα της Μυρτουλας.:)

Νομιζω οτι και οι τρεις τυποι που κυκλοφορουν στο εμποριο ειναι για ενηλικες γατες.Δεν θυμαμαι να εχω δει συσκευασια για γατακια μεχρι 12μηνων.Εκτος αν κυκλοφορησε πολυ προσφατα και μου διαφευγει.
Παντος και η Μυρτουλα την τρωει σαν συμπληρωμα(καπου 20-30%) με την Royal Canin Dental και μπορω να πω οτι, αν και περασε καιρος απο τοτε που την πρωτοδοκιμασε ακομη δεν την εχει βαρεθει, παραδοξο για τα δεδομενα της Μυρτουλας.:)

χεχε μπραβο η Μυρτουλα :up: παντος δεν νομιζω να εχει για γατακια :( σ'ευχαριστω παντος :)

Για την Perfect, +1 κι απο μενα! Επιτελους βρηκαμε μια τροφη που μας αρεσει! Την ανακαλυψα τυχαια στο σουπερ μαρκετ κι επειδη ειχε μια μεσαια τιμη την δοκιμασα. Εεεεεεεεεεεε! απο τοτε σε καθε αλλη γυρνανε τα μουτρα τους απο την αλλη :P . Μιλαμε για πολυ επιλεκτικα γατια, η misty ιδιαιτερα...

Δοκίμασα την perfect fit για 8+ ( playful oldies) και ο μαγιούλης στην αρχή ξετρελάθηκε , και μια βδομάδα μετά συνεχίζει να την τρώει με πολλή όρεξη.
Tην τρώει συμπληρωματικά με την κονσέρβα του και αυτό που με προβληματίζει ( παραξενεύει ) είναι πως παρέγινε playful :p από τοτε που του την δίνω.
Είναι 9 1/2 χρονών & παίζει με μπαλάκια από αλουμινόχαρτο , τσαλακωμένα χαρτιά , με το δε καλαμάκι του φραπέ γίνεται πραγματική μάχη.
Μήπως όντως έχει περισσότερη ταυρίνη απ' το κανονικό ?
Βέβαια παρόμοια συμπεριφορά είχα παρατηρησει όταν του έδινα καθημερινά λίγο βραστό μοσχαράκι.
όπως και να 'χει καθόλου δε με χαλάνε τα παιχνίδια ( το αντίθετο) απλά αναρωτιέμαι!

Πάντως βλέπω ότι γίνονται πιο active με τις κροκέτες αυτές! Καλό είναι, γυμνάζονται και λίγο:lol::lol:

Perfect Fit - κατάλληλη για στειρωμένους;

μολις αγορασα απο το souper market μια γατοτροφη με την ονομασια Perfect Fit επειδη γραφει οτι προστατευει το ουροποιητικο...Ειναι η μοναδικη που κυκλοφορει εδω στην αγορα που αναφερει για το ουροποιητικο,ωστοσο δεν γραφει αν ειναι καταλληλη για στειρωμενους γατους/γατες...Κανει να του τη δινω αφοβα η δεν ειναι καταλληλη για στειρωμενους γατους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Εικόνα089.jpg
    Εικόνα089.jpg
    99,6 KB · Εμφανίσεις: 77
Γενικά απο το super market, δεν είναι και οι καλύτερες τροφές.:(

Δεν την ξέρω την συγκεκριμένη... και εγώ έχω θέμα μιας και δεν έχουμε πet shop εδώ και ο Κτηνίατρος έρχεται μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό που κάνω είναι να του παραγγέλνω την μεγαλύτερη δυνατή συσκευασία, καλής μάρκας, και για στειρωμένα φυσικά, και μου την φέρνει.:)

Μπορείς να βρείς πληροφορίες στον νετ, ή για την εταιρία, ή για την ίδια την τροφή, μπορεί να έχει και και κανένα λινκ η σακούλα.;)

Αυτό που βλέπω σίγουρα, είναι ότι είναι senior δηλ για 8+ χρονών γάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι καλυτερα μην δινεις απο σουπερ μαρκετ...Επισης καλυτερα θα ηταν να επαιρνες μια τροφη καταλληλη για την ηλικια του,ισως αυτη δεν περιεχει ολα τα απαραιτητα συστατικα για την υγεια και την αναπτυξη ενος νεαρου στειρωμενου γατου.

:hmm::hmm::hmm:Μαλλον εχετε δικιο...αλλα ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν εχει ερθει ακομη η τροφη που θα μου δωσει κ οτι μπορω για λιγο να του δινω αυτη που ηδη του εδινα (Friskies) μιας κ στειρωθηκε πολυ προσφατα...

Ναι, πιστεύω και εγώ για λίγο δεν πειράζει..
Απλά θέλει προσοχή στην αλλαγή της τροφής, να γίνει σταδιακά, σιγά σιγά.. με ανακάτεμα τις 2 .. και ελαττώνοντας σιγά σιγά την παλιά, μέχρι να του δίνεις μονο την νέα.:)

Eπειδη οποτε παω στο σουπερ μαρκετ χαζευω και τις ξηρες για σκυλια αλλα κ για γατες(κ στο πετ σοπ δλδ αυτο κανω,χαχα) τις ειδα αυτες τις ξηρες kounelaki.
Πρωτο συστατικο κρεας νομιζω,πραγμα καλο.Αυτα που ακολουθουν,ε ,δεν ειναι κ τελεια αλλα οκ.
Την εχουν κ στα πετ σοπ σε θεση κοντα με τις premium τροφες.Οχι δλδ τυπου friskies,whiskas.

Πρωτο συστατικο κοτοπουλο... Θα πω κατι αλλα μη γελασετε...Μυριζουν πολυ ωραια κ δοκιμασα μια-δυο κροκετουλες...:lol: Και τωρα ποναει το στομαχι μου............:down::down::down::down:

Σας βλεπω που γελατε!:mad::mad::mad::P

Eχμμ...δεν γελαμε...εγω τουλαχιστον...
Εχω δοκιμασει ΟΛΕΣ τις σκυλοτροφες που εχω παρει για το σκυλι μου,αλλα και την royal canin kitten...:redface:

ααα!ευτυχως δεν ειμαι η μονη τρελλη!!! :lol: Ειμαστε καμμενοι αλλα δεν το λεμε!:lol::lol::lol:

Τις έχω δει και εγώ αυτές τις τροφές και είναι και αρκετά ακριβούτσικες στο super market:hmm:.

Καλέ τρώτε την τροφή των γατιδίων σας?:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back