siam
Νεοφερμένο μέλος
Τον επόμενο μήνα ο γατούλης μου ενηλικιώνεται! Γίνεται 6 μηνών!
Λογικά θα πρέπει να του αλλάξω και την τροφή του. Ήθελα να ρωτήσω: Η αλλαγή τροφής πρέπει να γίνει σταδιακά; Έχω διαβάσει ότι όταν γίνεται απότομα μπορούν να προκληθούν στη γάτα διάρροιες κτλ ισχύει κάτι τέτοιο και σε αυτή τη περίπτωση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Νιάρα έφαγε απλές κροκέτες το πρωί (ούτε junior ούτε senior γράφουν) και το βράδυ θα φάει κεφτεδάκια με φαρφάλες από τη μερίδα του Δημήτρη (πριν βάλω το καυτερό πιπέρι, χε χε χε)
siam
Νεοφερμένο μέλος
Βέβαια μόλις της είπα ότι σκέφτομαι να τον στειρώσω, μου είπε ότι όταν γίνει η επέμβαση και για το υπόλοιπο της ζωής του θα πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά με ειδικές τροφές για στειρωμένες γάτες, όχι μόνο για θέμα καλαισθησίας (για να μη παχύνει) αλλά κυρίως για το γεγονός ότι οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού του θα έχουν διαφοροποιηθεί! We’ll see… Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**όταν γίνει η επέμβαση και για το υπόλοιπο της ζωής του θα πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά με ειδικές τροφές για στειρωμένες γάτες, όχι μόνο για θέμα καλαισθησίας (για να μη παχύνει) αλλά κυρίως για το γεγονός ότι οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού του θα έχουν διαφοροποιηθεί! We’ll see…
???
Ισχύει αυτό;
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι "ειδικές τροφές" είναι πολύ πιο ακριβές (πήρα ένα δείγμα, έφαγε τις πρώτες δυο μέρες, αλλά από κει και πέρα back to normal), τι πρέπει να σκεφθώ;

anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο γιατρός δε σύστησε ειδικές τροφές όταν ρώτησα αν θα αλλάξει κάτι μετά τη στείρωση. Ούτε οι μεσήλικες γυναίκες που κάνουν υστερεκτομή παίρνουν για όλη τους τη ζωή μία ειδική τροφή. Η Νιάρα μου απολαμβάνει την ποικιλία τροφής και δε θα της τη στερήσω. Φρέσκιας, κανονικής τροφής (τα τσάκισε τα μπιφτεκάκια της χτες, ειδικά γι'αυτήν χωρίς σκόρδα και μπαχαρικά, σκέτο κιμαδάκι). Δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσω περισσότερα για ξηρά τροφή που περιέχει φυσικά συστατικά (και όχι υποκατάστατα), όταν μπορώ να αγοράσω και να της ετοιμάσω γρήγορα πολλά πραγματικά φυσικά φαγώσιμα (κρέας-ψάρι). Τρώει και ψωμάκι και ζυμαρικά και ξηρούς καρπούς σε μικρές ποσότητες, ζητάει απ'ό,τι τρώμε γενικώς (αλλά όχι αγγουράκια και τέτοια

), αναπτύσσεται τέλεια και προσέχουμε απλώς να μην της δίνουμε πολύ και παχύνει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
O καλύτερος τρόπος είναι να της δίνεις για κάποιο διάστημα και απ'τις δυο μαζί ανακατεμένες. Στην αρχή η αναλογία της παλιάς τροφής θα είναι μεγαλύτερη απ'την καινούρια, μετά θα τα ανακατέψεις μισά-μισά και μετά θα αρχίσεις να δίνεις περισσότερο απ'την καινούρια, μέχρι που κάποια στιγμή θα σταματήσεις εντελώς την παλιά.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το τραβήξεις πολύ χρονικά. Nομίζω πως οι 2 βδομάδες είναι υπεραρκετές. Aυτό βέβαια, θα το καταλάβεις από μόνη σου. Yπάρχει η περίπτωση να προσαρμοστεί πολύ εύκολα ο γατούλης σου, αλλά μπορεί και να μη μπορέσει να προσαρμοστεί καθόλου. Nα μη του ταιριάζει καθόλου η νέα τροφή. Kαλό θα είναι, μόλις καταλάβεις την παραμικρή διαταραχή στα εντερικά του, να σταματήσεις αμέσως την νέα τροφή μέχρι να του περάσει και μετά να ξαναδοκιμάσεις με κάποια άλλη.
siam
Νεοφερμένο μέλος
), αυτό θα κάνω μόλις έρθει η ώρα!
Των φρονίμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν δε λένε; Θα κάνω πρώτα σχετική ερεύνα για το πότε πρέπει να του αλλάξω την τροφή και κατά πόσο αυτό που μου είχε πει η κτηνίατρος ισχύει (για τις ειδικές τροφές για στειρωμένες γάτες) ή είναι υπερβολή
και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου κατά γράμμα!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ειπα και σε αλλο θεμα για την μαμα μου που προκειται να στειρωσει ολα τα γατια που ταιζουμε στην αυλή πλην μιας ηλικιωμενης γατουλας (συνολο 6, 5 θηλυκιες + 1 αρσενικο). επειδη ειναι πολλες οι γατες μεχρι τωρα τις ταιζε χυμα τροφη. εγω αγχωνομαι ομως γιατι ξερω οτι απο την στιγμη που θα στειρωθουν θα εχουν αλλες διατροφικες αναγκες. προς το παρων παραγγειλα για κυπρο 2 σακουλες των 3 kg purina pro plan after care(συνολο 45 ευρω). σκεφτηκα μαζι με αυτα τα 6 κιλα να προσθεσει 2 κιλα απο την τροφη χυμα που εχει για να παει περισσοτερο καιρο..θα ειναι σωστη κινηση? μηπως αν το κανω αυτο θα χανει απο τα καλα της η pro plan? κατι αλλο..τα 2 τα γατακια ειναι 3 μηνων και σε 2-3 μηνες θα στειρωθουν, πειραζει να τρωνε κι αυτα και η γατουλα η μεγαλη που δεν θα ειναι στειρωμενη? ξερω οτι καλο θα ηταν να εβρισκα την purina tonus urinary που ειναι πολυ πιο οικονομικη μιας και ειναι "της αυλης ζωα" και ερχονται πολλες φορες και ξενοι γατοι να φανε εκει, αλλα δεν την ειδα πουθενα στην κυπρο, και ειπα οτι θελω εγω να αγοραζω την τροφή τους απο την στιγμή που εγω θελω μιας καλύτερης ποιοτητας τροφη. τι νομιζετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Όχι ότι θα τους κάνει κακό βέβαια και η τροφή για στειρωμένα, απλώς δεν είναι και τόσο απαραίτητη όσο θα ήταν για γατάκια που ζουν σε σπίτι.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το 15κιλό έχει 41 euro και τη φέρνει με παραγγελία.
Την πουλάνε πουθενά αλλού πιο φτηνά;
Οι γάτες μου έκαναν σαν τρέλες, τους την αλλάζω σταδιακά. Δίνω και κοτόπουλο καλού κακού.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool